JK Bellingen foto's

Welkom nieuw vriendje

Na de vakantie mogen we een nieuw vriendje verwelkomen. Welkom Febe! :)

Kerstfeestje

Een kerstfeestje in de klas, dit met leuke cadeautjes, gezellig samen zijn, dansen en plezier maken. Het was ook de laatste dag van Roos. Het was heel fijn om jou in ons klasje te mogen hebben! Dag lieve Roos, jij bent heel BIJzonder!

Kerst in de klas

Kerstmis komt eraan, tijd om onze kerstboom in de klas te versieren. Lichtjes, kerstballen en slingers in de boom en een ster helemaal bovenaan. We luisterden naar het kerstverhaal van Jozef, Maria en Jezus, dit verhaal konden we ook naspelen in de klas. We experimenteerden met kerstballen, slingers en buizen in de ontdekbak. We schilderden de naalden van de kerstboom. We maakten ook een theelichtje met zout of flock, deze verkochten we op de kerstmarkt. Wat was het een gezellige kerstmarkt!

Verjaardag vieren: december 2022

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Nathan en Aagje!

De stoomboot van Sinterklaas

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint! Met de stoomboot vaart hij naar alle kinderen. Ook in onze klas hadden we een stoomboot en konden we ons verkleden in Sint en de pieten. We hadden ook speculaasplasticine in de klas waarmee we konden spelen en koekjes maken. In de ontdekbak konden we spelen met de waterparels en enkele stoomboten. Voor de komst van de Sint en de pieten maakten we een fluo stoombootkroon. 6 december Oh kom maar eens kijken wat er in mijn schoentje ligt... Wauw, wat heeft de Sint allemaal gebracht vannacht? We speelden meteen met het nieuwe speelgoed van de Sint. In de namiddag kwam hij ook naar onze school, spannend! Wat een fijn bezoek van de Sint en de pieten, tot volgend jaar!

Verjaardag vieren: november 2022

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Femke en Elize!

Voorleesweek november 2022

'Lezen met je oren' was het thema van de voorleesweek 2022. We maakten onze voorleesoren en luisterden naar de vele verhalen. We gingen ook naar de voorleestent bij ons op school. Bedankt aan het 5de leerjaar en de ouders, familie, ... om met veel enthousiasme te komen voorlezen!

Onderwaterwereld

We duiken diep de zee in! We mochten zelf zeedieren en materiaal van thuis meebrengen. We gingen graag op onderzoek uit! Welke zeedieren leven er in de zee? Kunnen wij ook leven in de zee? ... We hadden twee echte vissen op bezoek in de klas en mochten hier ook enkele dagen voor zorgen. We maakte een eigen oceaan van een schoendoos met allerlei zeedieren in. Alsook een zeedier in 3D zoals een krab, kwal, schildpad of een vis. We speelden met de oceaandieren in de waterparels en konden ook meevaren met onze duikboot in de klas Ons liedje: Visje, visje, in het water Visje, visje, in de kom Visje, visje, kan niet praten/slapen Visje, visje, draai je om!

Welkom nieuwe vriendjes!

Na de vakantie mogen we enkele nieuwe vriendjes verwelkomen. Welkom Oscar, Lies, Manon, Ferre en Elina! :)

Halloweenfeestje

Griezelen en dansen op halloweenmuziek! Daarna lekker smullen van onze spinnencake. Wie had het stukje cake met een spin in?

Spinnen

De spin wiedewin, de spin wiedewin die weeft haar web, die weeft haar web De spin wiedewin, de spin wiedewin die vangt daar mugjes en vliegjes in. We hadden een echte kruisspin in de klas. Wat konden we allemaal zien aan de spin? We hadden ook allerlei spelletjes in de klas: spinnen gooien in het web, kleurenpootjes van de spin,... We maakten een spinkroon en een spinnencake voor ons griezelfeestje.

Hopsakee

De materialen van Hopsakee waren bij ons op school, wat leuk!

Verjaardag vieren: oktober 2022

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Arie!

Naar het bos

We zijn naar het park Ter Rijst geweest. Daar zijn we opzoek gegaan naar Mannetje tak. Waar zou hij kunnen zijn in het bos? Een hele zoektocht en leuk avontuur in het bos!

Mannetje Tak

Met Jules en Muis zijn we naar het bos gegaan. Wat zien we? Wat hoor je in het bos? Wat een leuke ontdekkingen hebben we gedaan in het bos. Daarna hebben we de blaadjes laten vliegen met een parachute. In de klas werkten we rond het verhaal van Mannetje tak. We maakten ons eigen Mannetje tak in de klas en hadden een verteltafel over dit verhaal. We hebben ook herfstinstrumenten gemaakt met noten en een spel gespeeld met lange en korte stokken. Ons liedje: Wind, wind, zachte wind, blaas nu maar heel zacht. Wind, wind, stoute wind, blaas nu maar heel hard. Waaien, waaien, waaien in het rond. Alle mooie blaadjes vallen op de grond!

Het weer

We leerden het liedje van het weer dat wij zingen tijdens ons onthaal. Weer, weer, hoe wordt het weer, kijk eens naar omhoog. Valt er regen, valt er sneeuw of blijft het lekker droog? We gingen naar buiten om te kijken welk weer het was. Wat voelden we buiten? Wat zag je in de lucht? Hoorden we iets? Na onze wandeling, lazen we het boekje 'Wolkje'. Aan de hand van ons boek maakten we ons eigen wolkje door een afdruk te maken in scheerschuim. We maakten ook samen een groepswerk 'Onze regenboog'. Plots begint het te regen! We leerden een liedje over de regen. Rik-ke-tik-ke tik, Rik-ke-tik-ke tik, door de regen daar loop ik. Stampen in een diepe plas. Druppels op mijn regenjas. Rik-ke-tik-ke tik, Rik-ke-tik-ke tik, door de regen jij en ik. Jules en Muis stonden onder de paraplu en wij stempelde met onze vingers de regen. Ook wij hebben in de regen gelopen met onze paraplu. In de klas konden we in de huishoek verschillende kledij aandoen bij zonnig, regenachtig, koud,... weer. Ook speelden we met de figuren van de ark van Noach.

Wij gaan terug naar school!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x