• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Schoolreis naar Pairi Daiza

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 3 juni 2021. Aangepast op zaterdag 5 juni 2021

In het kader van ons thema 'de dieren, onze vrienden' trokken we er vandaag op uit. We trokken richting Pairi Daiza. Ookal voorspelden de weermannen niet zo'n mooi weer, toch hebben we geen druppeltje gezien en konden we genieten van een overheerlijke dag. We laten jullie graag mee genieten via onze foto's en filmpjes!

 

Hoekenwerk: de dieren, onze vrienden

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 19 mei 2021. Aangepast op woensdag 19 mei 2021

Tijdens dit thema verdiepten we ons in de wondere wereld van de dieren. Als start van het thema gingen we samen op lentewandeling. Daar gingen we op zoek naar allerlei 'jonge' diertjes in de buurt. Later leerden we in de hoekjes nog veel meer bij over dieren. Er mochten zelfs diertjes mee naar de klas komen. Dat was echt tof! Om nog meer te weten te komen over de dieren nemen de juf en de meester ons binnenkort mee naar Pairi Daiza. Daar kijken we echt naar uit. Dat verslag lezen jullie later nog! 

Snow to school

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 4 mei 2021. Aangepast op dinsdag 4 mei 2021

Tijdens de lessen LO kregen we 'snowboardlessen'. In de turnzaal oefenden we op enkele behendigheden die nodig zijn bij het snowboarden. Deze lessen kunnen vervolgd worden op een echte skipiste in Antwerpen. Kinderen die graag deze lessen meevolgen kunnen hiervoor inschrijven bij meester Lars. Hier alvast enkele foto's en filmpjes van de lesjes in de turnzaal.

Hoekenwerk 'ziek? Wat nu? '

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 2 april 2021.

In de klas werkten we rond het thema 'ziek? Wat nu?

Hier leerden we heel wat bij over onze gezondheid. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat we ziek worden? En hoe verzorgen we ons nu het best als we toch ziek zouden worden? Op deze vragen kregen we tijdens dit thema een antwoord. 

Hoekenwerk "Ziek? Naar de dokter!"

Geschreven door Julie Vanhemelryck op donderdag 28 januari 2021. Aangepast op donderdag 28 januari 2021

We werkten 3 weken rond dit thema. Eerst leerden we vooral ons eigen lichaam kennen en leerden we hoe we dit kunnen verzorgen. Waar ligt onze maag, wat zijn onze hersenen... We hebben bij elkaar ook EHBO technieken uitgevoerd. Nu weten we goed wat we moeten doen wanneer er iemand een bloedneus, bult, wondje heeft!

Daarna leerder we dokter Knabbel en zijn team kennen. Hij leerde ons welke soorten tanden we hebben en waarvoor we deze nodig hebben. Hij heeft ons ook geleerd wat plakmonsters zijn en hoe we ervoor kunnen zorgen dat deze niet in onze mond terechtkomen. Letten op wat we eten en goed onze tanden poetses is de boodschap! Hier hebben we dan ook echt op geoefend. Alle kinderen werden beloond met een echt tandenpoetsdiploma. JOEPIE!

Spring in't Veld

Tanden poetsen

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 17 januari 2021.

In dit filmpje legt meester Jeroen uit hoe je je tanden best poetst! Kijk maar goed en doe na! Succes!

Hoekenwerk 'als het donker wordt'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 27 december 2020.

In de eerste graad werkten we 3 weken rond het thema 'als het donker wordt'. Wat komt Sinterklaas allemaal tegen wanneer hij 's nachts op pad is? Welke mensen zijn er aan het werk? welke dieren leven er 's nachts? Hoe kan je je 's nachts oriënteren? ... Dit en veel meer leerden we bij in dit hoekenwerk.

Hoekenwerk thema herfst

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 27 december 2020.

Eerder gingen we samen op stap in het bos. Alles wat we daar gezien en geleerd hebben gingen we nu herhalen in een hoekenwerk. We ontdekten meer over de dieren in de herfst door op de computer zelf op zoek te naag naar informatie hierover, we bouwden schuilplaatsen voor diertjes met kapla, we leerden via filmpjes meer over de vogeltrek, we maakten een regenwormenhotel en we leerden alle bomen, vruchten, dieren,... kennen aan de hand van een 'wie ben ik' - spel. Het was heel erg leuk en we leerden erg veel bij over dit seizoen.

Uitstap naar het Hallerbos

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 19 oktober 2020.

De herfst is inmiddels in ons land. Als introductie op ons thema ‘smullen in de herfst’ trokken we met z’n allen naar het Hallerbos. We gingen er op ontdekking. We startten de dag met enkele afspraken. Waar moeten we op letten en wat mag zeker niet in het bos? Daarna maakten we een reuzenspinnenweb en overliepen we zo alle kenmerken van de herfst. Nu we al wat mee rover de herfst te weten zijn gekomen gingen we echt op ontdekking in het bos met de ‘bosbox’. We moesten prenten verzamelen van allerlei dieren door opdrachten te doen in het bos. Als we de opdrachten goed deden beloofden de bosdieren ons om ons hun favoriete ‘speelplaats’ te tonen zodat ook wij daar in de namiddag ons hartje kunnen gaan ophalen. En we deden het allemaal zo goed dat we dat gelukkig ook konden doen. Na het spel namen we onze zakken en begonnen we aan een lange boswandeling op pad naar de ‘dierenspeelplaats’. Onderweg hielden we wel een tussenstop om onze boterhammetjes op te eten. Eens aangekomen op onze speelplek leefden we ons allemaal heel erg uit. Iedereen vond het heel jammer toen de meester en de juf floten om iedereen te verzamelen om terug te keren. Alle kinderen keerden met een grote glimlach terug. Al begon er hier en daar al wat vermoeidheid op te treden tijdens onze wandeling terug. Het was een hele fijne en leerrijke dag!

Hoekenwerk 'een nette buurt'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 19 oktober 2020.

We werkten in de klas rond 'een nette buurt'. En zoals bij elk thema deden we hierover een hoekenwerk. 

Hier zien jullie enkele foto's.

 1 2 >