• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Uitstap naar het Hallerbos

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 19 oktober 2020.

De herfst is inmiddels in ons land. Als introductie op ons thema ‘smullen in de herfst’ trokken we met z’n allen naar het Hallerbos. We gingen er op ontdekking. We startten de dag met enkele afspraken. Waar moeten we op letten en wat mag zeker niet in het bos? Daarna maakten we een reuzenspinnenweb en overliepen we zo alle kenmerken van de herfst. Nu we al wat mee rover de herfst te weten zijn gekomen gingen we echt op ontdekking in het bos met de ‘bosbox’. We moesten prenten verzamelen van allerlei dieren door opdrachten te doen in het bos. Als we de opdrachten goed deden beloofden de bosdieren ons om ons hun favoriete ‘speelplaats’ te tonen zodat ook wij daar in de namiddag ons hartje kunnen gaan ophalen. En we deden het allemaal zo goed dat we dat gelukkig ook konden doen. Na het spel namen we onze zakken en begonnen we aan een lange boswandeling op pad naar de ‘dierenspeelplaats’. Onderweg hielden we wel een tussenstop om onze boterhammetjes op te eten. Eens aangekomen op onze speelplek leefden we ons allemaal heel erg uit. Iedereen vond het heel jammer toen de meester en de juf floten om iedereen te verzamelen om terug te keren. Alle kinderen keerden met een grote glimlach terug. Al begon er hier en daar al wat vermoeidheid op te treden tijdens onze wandeling terug. Het was een hele fijne en leerrijke dag!

Hoekenwerk 'een nette buurt'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 19 oktober 2020.

We werkten in de klas rond 'een nette buurt'. En zoals bij elk thema deden we hierover een hoekenwerk. 

Hier zien jullie enkele foto's.

Ruilrommelmarkt

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 19 oktober 2020.

In de klas werkten we rond het thema ‘een nette buurt’. Een belangrijk onderdeel daarvan was het omgaan met afval. We leerden sorteren en we leerden ook wat we kunnen doen om onze afvalberg te verminderen. Één manier om dit te doen is hergebruiken. En we voegden de daad bij het woord. We organiseerden een grote ‘ruilrommelmarkt’. Iedereen bracht 5 stukken speelgoed mee en gaf het een waarde van 1 tot 5. Ze stalden hun eigen kraampje uit en gingen eerst bij elkaar kijken wat er te ruilen viel. Nadien konden ze met elkaar onderhandelen en speelgoed ruilen voor speelgoed met dezelfde waarde. Wij zagen heel veel blije gezichtjes. Iedereen was superblij met hun ‘nieuwe’ speelgoed! Hopelijk hebben ze nu allemaal zin gekregen om af en toe eens een stukje speelgoed te ruilen met een ander kindje. Zo geven we dit toch al een 2de leven.

1ste en 2de leerjaar op buurtwandeling

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 5 oktober 2020.

Ons nieuwe thema heet 'een nette buurt'. En hoe kan je dat beter introduceren dan met een buurtwandeling. We trokken onze fluohesjes aan en gingen op wandel rondom onze school. We ontdekten dat we echt in een prachtige omgeving naar school komen en dat er vooral heel veel natuur is en heel weinig bebouwing. We duidde alles wat we tegenkwamen aan in een boekje. Zo konden we duidelijk zien wat er allemaal in de buurt te zien was. We hebben er allemaal van genoten... maar toen we aankwamen op school had iedereen wel grote dorst... Pfwuw... dat water smaakt. 

Hoekenwerk 'fris en fit aan de start'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 5 oktober 2020.

Een gezonde levensstijl is erg belangrijk. Ook op school proberen we daar op te focussen. Ons eerste thema van OW ging daar dan ook over. Welke gezonde tussendoortjes kunnen we meenemen? Welke drankjes zijn gezond en welke niet? Hoe kunnen we ons beschermen tegen Corona? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we ons gelukkig voelen op school? ...? Deze en nog veel meer vragen kregen een antwoord. In de hoekjes ontdekten we allerlei weetjes. 

Uitstap naar Brussel

Geschreven door Frieda Moriau op donderdag 12 december 2019. Aangepast op donderdag 12 december 2019

Op dinsdag 10 december trok het 1ste en 2de leerjaar met de trein naar Brussel. Ze bezochten Bozart en gingen op stap in onze hoofdstad.

1ste bericht

Geschreven door Anja Devos op donderdag 3 oktober 2019.

Binnenkort meer