• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Hoekenwerk "Ziek? Naar de dokter!"

Geschreven door Julie Vanhemelryck op donderdag 28 januari 2021. Aangepast op donderdag 28 januari 2021

We werkten 3 weken rond dit thema. Eerst leerden we vooral ons eigen lichaam kennen en leerden we hoe we dit kunnen verzorgen. Waar ligt onze maag, wat zijn onze hersenen... We hebben bij elkaar ook EHBO technieken uitgevoerd. Nu weten we goed wat we moeten doen wanneer er iemand een bloedneus, bult, wondje heeft!

Daarna leerder we dokter Knabbel en zijn team kennen. Hij leerde ons welke soorten tanden we hebben en waarvoor we deze nodig hebben. Hij heeft ons ook geleerd wat plakmonsters zijn en hoe we ervoor kunnen zorgen dat deze niet in onze mond terechtkomen. Letten op wat we eten en goed onze tanden poetses is de boodschap! Hier hebben we dan ook echt op geoefend. Alle kinderen werden beloond met een echt tandenpoetsdiploma. JOEPIE!

Spring in't Veld

Tanden poetsen

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 17 januari 2021.

In dit filmpje legt meester Jeroen uit hoe je je tanden best poetst! Kijk maar goed en doe na! Succes!

Hoekenwerk 'als het donker wordt'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 27 december 2020.

In de eerste graad werkten we 3 weken rond het thema 'als het donker wordt'. Wat komt Sinterklaas allemaal tegen wanneer hij 's nachts op pad is? Welke mensen zijn er aan het werk? welke dieren leven er 's nachts? Hoe kan je je 's nachts oriënteren? ... Dit en veel meer leerden we bij in dit hoekenwerk.

Hoekenwerk thema herfst

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 27 december 2020.

Eerder gingen we samen op stap in het bos. Alles wat we daar gezien en geleerd hebben gingen we nu herhalen in een hoekenwerk. We ontdekten meer over de dieren in de herfst door op de computer zelf op zoek te naag naar informatie hierover, we bouwden schuilplaatsen voor diertjes met kapla, we leerden via filmpjes meer over de vogeltrek, we maakten een regenwormenhotel en we leerden alle bomen, vruchten, dieren,... kennen aan de hand van een 'wie ben ik' - spel. Het was heel erg leuk en we leerden erg veel bij over dit seizoen.

Uitstap naar het Hallerbos

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 19 oktober 2020.

De herfst is inmiddels in ons land. Als introductie op ons thema ‘smullen in de herfst’ trokken we met z’n allen naar het Hallerbos. We gingen er op ontdekking. We startten de dag met enkele afspraken. Waar moeten we op letten en wat mag zeker niet in het bos? Daarna maakten we een reuzenspinnenweb en overliepen we zo alle kenmerken van de herfst. Nu we al wat mee rover de herfst te weten zijn gekomen gingen we echt op ontdekking in het bos met de ‘bosbox’. We moesten prenten verzamelen van allerlei dieren door opdrachten te doen in het bos. Als we de opdrachten goed deden beloofden de bosdieren ons om ons hun favoriete ‘speelplaats’ te tonen zodat ook wij daar in de namiddag ons hartje kunnen gaan ophalen. En we deden het allemaal zo goed dat we dat gelukkig ook konden doen. Na het spel namen we onze zakken en begonnen we aan een lange boswandeling op pad naar de ‘dierenspeelplaats’. Onderweg hielden we wel een tussenstop om onze boterhammetjes op te eten. Eens aangekomen op onze speelplek leefden we ons allemaal heel erg uit. Iedereen vond het heel jammer toen de meester en de juf floten om iedereen te verzamelen om terug te keren. Alle kinderen keerden met een grote glimlach terug. Al begon er hier en daar al wat vermoeidheid op te treden tijdens onze wandeling terug. Het was een hele fijne en leerrijke dag!

Hoekenwerk 'een nette buurt'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 19 oktober 2020.

We werkten in de klas rond 'een nette buurt'. En zoals bij elk thema deden we hierover een hoekenwerk. 

Hier zien jullie enkele foto's.

Ruilrommelmarkt

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 19 oktober 2020.

In de klas werkten we rond het thema ‘een nette buurt’. Een belangrijk onderdeel daarvan was het omgaan met afval. We leerden sorteren en we leerden ook wat we kunnen doen om onze afvalberg te verminderen. Één manier om dit te doen is hergebruiken. En we voegden de daad bij het woord. We organiseerden een grote ‘ruilrommelmarkt’. Iedereen bracht 5 stukken speelgoed mee en gaf het een waarde van 1 tot 5. Ze stalden hun eigen kraampje uit en gingen eerst bij elkaar kijken wat er te ruilen viel. Nadien konden ze met elkaar onderhandelen en speelgoed ruilen voor speelgoed met dezelfde waarde. Wij zagen heel veel blije gezichtjes. Iedereen was superblij met hun ‘nieuwe’ speelgoed! Hopelijk hebben ze nu allemaal zin gekregen om af en toe eens een stukje speelgoed te ruilen met een ander kindje. Zo geven we dit toch al een 2de leven.

1ste en 2de leerjaar op buurtwandeling

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 5 oktober 2020.

Ons nieuwe thema heet 'een nette buurt'. En hoe kan je dat beter introduceren dan met een buurtwandeling. We trokken onze fluohesjes aan en gingen op wandel rondom onze school. We ontdekten dat we echt in een prachtige omgeving naar school komen en dat er vooral heel veel natuur is en heel weinig bebouwing. We duidde alles wat we tegenkwamen aan in een boekje. Zo konden we duidelijk zien wat er allemaal in de buurt te zien was. We hebben er allemaal van genoten... maar toen we aankwamen op school had iedereen wel grote dorst... Pfwuw... dat water smaakt. 

Hoekenwerk 'fris en fit aan de start'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 5 oktober 2020.

Een gezonde levensstijl is erg belangrijk. Ook op school proberen we daar op te focussen. Ons eerste thema van OW ging daar dan ook over. Welke gezonde tussendoortjes kunnen we meenemen? Welke drankjes zijn gezond en welke niet? Hoe kunnen we ons beschermen tegen Corona? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we ons gelukkig voelen op school? ...? Deze en nog veel meer vragen kregen een antwoord. In de hoekjes ontdekten we allerlei weetjes. 

Uitstap naar Brussel

Geschreven door Frieda Moriau op donderdag 12 december 2019. Aangepast op donderdag 12 december 2019

Op dinsdag 10 december trok het 1ste en 2de leerjaar met de trein naar Brussel. Ze bezochten Bozart en gingen op stap in onze hoofdstad.

 1 2 >