• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Hoe werkt dat?

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 13 januari 2022.

We zetten het nieuwe jaar in met een nieuw thema. Tijdens het thema 'Hoe werkt dit?' gaan we op onderzoek bij allerlei voorwerpen en uitvindingen. We onderzoeken hoe bepaalde voorwerpen en toestellen in elkaar zitten en waarvoor bepaalde onderdelen precies dienen. Hoe komt het dat de deur kan draaien? Hoe komt het dat onze jas open en dicht kan? Waarmee zetten we de verwarming aan? Hoe gaat dat gordijn precies open en dicht? Waarmee hangt de lamp vast aan het plafond? ...? Veel vragen dus om een antwoord op te zoeken. We bespreken deze dingen in de WO lesjes... maar gaan ook vooral zelf op ontdekking tijdens het WO-hoekenwerk! Hier mochten we veel experimenteren en leerden we veel bij! 

Park Ter Rijst

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 16 november 2021.

Dinsdag trokken wij met de eerste graad naar park Ter Rijst in Pepingen. 's morgens brachten de mama's en papa's ons allemaal naar het park. Het zonnetje kwam al vroeg gluren. Het beloofde een heerlijke dag te worden. Eens we in het park aankwamen ontdekten we tussen de grassen een elfje. Het elfje wilde ons samen met zijn vriendjes een verhaal vertellen. Vorige week was er blijkbaar eng bezoek in het bos. Er was een trol die de rust in het park helemaal kwam verstoren. In het park zaten allemaal elfjes verstopt die we samen moesten gaan zoeken. Eens we ze gevonden hadden vertelde elk elfje ons een stukje van het verhaal. Ook kregen we van elk elfje een opdracht waarbij we meer te weten kwamen over het leven in het park. Zo gingen we op zoek naar paddenstoelen, gingen we luisteren naar het park, ontdekten we allerlei vruchten en leerden we alle dieren uit het park kennen. We hadden zelfs tijd om een kamp te bouwen. De tijd vloog voorbij. Tijdens de middag mochten we aan de picknickbanken onze boterhammetjes opeten. Daar kregen we ook even de tijd om te klimmen en te klauteren... Want in een park hoort dat er toch een beetje bij. Aan het einde van de dag waren we allemaal een beetje moe... maar we hebben allemaal volop genoten! 

Hoekenwerk 'alles op wieltjes'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 24 oktober 2021.

Als 2de thema dit schooljaar werkten we rond 'alles op wieltjes'. We gingen op onderzoek omtrend allerhande vervoersmiddelen. Wat is milieuvriendelijk en wat niet? Hoeveel wielen hebben alle voertuigen? Wat is veilig of niet veilig? ... Tijdens het hoekenwerk gingen we zelf op ontdekking en kwamen we hierover veel te weten! We maakten zelf een monstertruck! Gelukkig kregen we hiervoor hulp van enkele mama's en papa's. 

Uitstap naar Trainworld

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 7 oktober 2021.

In de eerste graad werken we rond het thema 'alles op wieltjes'. Hier gaan we op onderzoek naar allerhande vervoersmiddelen (met wielen). We zoomen vooral in op 'de trein'. Daarom trokken we met de hele 1ste graad naar Train World in Schaarbeek. En natuurlijk gingen we daar ook zelf met de trein naartoe. We kwamen hier heel wat te weten over 'reizen met de trein'. We zagen ook heel veel verschillende treinen, van vroeger en nu. Wat een verschil, zeg. Wisten jullie zelf dat onze koningen en koninginnen vroeger vaak met de trein vervoerd werden en dat zij hun eigen wagon hadden waarin alle luxe was? Deze treinen en nog veel meer, konden we bewonderen. We konden ook plaatsnemen in een simulator en zo kijken wie van ons een goede treinbestuurder zou zijn. Spannend!

Hoekenwerk 'van schrift tot scherm'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 13 september 2021.

Tijdens ons eerste WO-thema 'van schrift tot scherm' gaan we kijken hoe de school veranderd is in de loop der jaren. Als start kwamen juf Frieda en Juf Nicole langs. Zij gaven vroeger les in onze school en konden ons prima vertellen hoe het er toen aan toe ging en wat de verschillen zijn met nu. En we merkten het al gauw... er is heel wat veranderd. Ze konden uren blijven vertellen, maar na 1 uurtje moesten we al afscheid van hun nemen. Tijdens de volgende lessen WO gingen we in hoekjes zelf op zoek naar allerlei weetjes over de school, vroeger en nu. We kwamen al heel wat te weten! Wat een boeiend thema! 

Schoolreis naar Pairi Daiza

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 3 juni 2021. Aangepast op zaterdag 5 juni 2021

In het kader van ons thema 'de dieren, onze vrienden' trokken we er vandaag op uit. We trokken richting Pairi Daiza. Ookal voorspelden de weermannen niet zo'n mooi weer, toch hebben we geen druppeltje gezien en konden we genieten van een overheerlijke dag. We laten jullie graag mee genieten via onze foto's en filmpjes!

 

Hoekenwerk: de dieren, onze vrienden

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 19 mei 2021. Aangepast op woensdag 19 mei 2021

Tijdens dit thema verdiepten we ons in de wondere wereld van de dieren. Als start van het thema gingen we samen op lentewandeling. Daar gingen we op zoek naar allerlei 'jonge' diertjes in de buurt. Later leerden we in de hoekjes nog veel meer bij over dieren. Er mochten zelfs diertjes mee naar de klas komen. Dat was echt tof! Om nog meer te weten te komen over de dieren nemen de juf en de meester ons binnenkort mee naar Pairi Daiza. Daar kijken we echt naar uit. Dat verslag lezen jullie later nog! 

Snow to school

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 4 mei 2021. Aangepast op dinsdag 4 mei 2021

Tijdens de lessen LO kregen we 'snowboardlessen'. In de turnzaal oefenden we op enkele behendigheden die nodig zijn bij het snowboarden. Deze lessen kunnen vervolgd worden op een echte skipiste in Antwerpen. Kinderen die graag deze lessen meevolgen kunnen hiervoor inschrijven bij meester Lars. Hier alvast enkele foto's en filmpjes van de lesjes in de turnzaal.

Hoekenwerk 'ziek? Wat nu? '

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 2 april 2021.

In de klas werkten we rond het thema 'ziek? Wat nu?

Hier leerden we heel wat bij over onze gezondheid. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat we ziek worden? En hoe verzorgen we ons nu het best als we toch ziek zouden worden? Op deze vragen kregen we tijdens dit thema een antwoord. 

Hoekenwerk "Ziek? Naar de dokter!"

Geschreven door Julie Vanhemelryck op donderdag 28 januari 2021. Aangepast op donderdag 28 januari 2021

We werkten 3 weken rond dit thema. Eerst leerden we vooral ons eigen lichaam kennen en leerden we hoe we dit kunnen verzorgen. Waar ligt onze maag, wat zijn onze hersenen... We hebben bij elkaar ook EHBO technieken uitgevoerd. Nu weten we goed wat we moeten doen wanneer er iemand een bloedneus, bult, wondje heeft!

Daarna leerder we dokter Knabbel en zijn team kennen. Hij leerde ons welke soorten tanden we hebben en waarvoor we deze nodig hebben. Hij heeft ons ook geleerd wat plakmonsters zijn en hoe we ervoor kunnen zorgen dat deze niet in onze mond terechtkomen. Letten op wat we eten en goed onze tanden poetses is de boodschap! Hier hebben we dan ook echt op geoefend. Alle kinderen werden beloond met een echt tandenpoetsdiploma. JOEPIE!

 1 2 >