• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Schip Ahoy jarige maatjes!

Geschreven door Annelore Van Lathem op dinsdag 13 februari 2018.

Voor onze verjaardagskalender maakten we foto's met onze verjaardagsdatum. Dit was in thema piraten. Schip Ahoy!

De UI van ui

Geschreven door Annelore Van Lathem op dinsdag 13 februari 2018.

We leerden de letter ui, maar hier gingen jammer genoeg heel wat traantjes aan vooraf. Gelukkig waren het geen tranen van verdriet. We mochten met z'n allen uien gaan snijden. Nooit vergeten we nog die letter! Nadien heeft juf Christel hier heerlijke uiensoep van gemaakt. Die mochten we de dag nadien proeven. Hopelijk ging dat allemaal goed in onze buik met al die uien.

thema koningen

Geschreven door Annelore Van Lathem op dinsdag 13 februari 2018.

We maakten kronen en scepters om nadien als een echte koning of koningin door het leven te gaan. En zoals het een hoogheid beaamt moeten we natuurlijk het volkslied uit volle borst meezingen!

Afsluitmoment warmste week

Geschreven door Annelore Van Lathem op dinsdag 13 februari 2018. Aangepast op dinsdag 13 februari 2018

We deden met z'n allen massaal mee aan de warmste week. Iedereen zamelde op zijn manier centjes in voor het goed doel. Dit werd op donderdag beloond met een mooi afsluiter. Een goede frisse wandeling met heel wat warme verrassingen op ons pad. We hebben er van genoten!!!

Fairmmm kunstig

Geschreven door Annemie Van Meulder op vrijdag 2 februari 2018. Aangepast op vrijdag 2 februari 2018

Fairmmm kunstig

thema herfst eerste graad

Geschreven door Annelore Van Lathem op zaterdag 13 januari 2018.

In oktober gingen we op zoek naar de geheimen van de herfst. Ons eerst thema richt zich vooral op de paddestoel. We maakten paddestoelen van klei, een paddestoel onderzoeken, eitjes met paddestoelen maken en opeten natuurlijk, een gezelschapsspel en nog zoveel meer. Het tweede thema ging vooral over de herfstvruchten. We gingen zelf op zoek naar het herfstvruchten in het bos en bestudeerden deze dan in de klas. We maakten hier leuke deurtjes van, sorteerden ze en mochten ook proeven van de vruchten. We sloten ons thema af met een echte haloweenweek. We maakten griezelkaarsjes, versierden onze klas, gingen op griezeltocht en mochten nadien een griezelfilm. Zoveel griezels op dag!

Naar het "Buurthuis Ommekaar"

Geschreven door Anja Devos op vrijdag 2 december 2016. Aangepast op vrijdag 16 december 2016

Op 1 december gingen de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar op bezoek naar het buurthuis Ommekaar in Buizingen. In het kader van Welzijnszorg werd er in de klas al gewerkt rond armoede in ons land. Het werd de kinderen duidelijk dat armoede dikwijls verscholen zit in onze maatschappij en dat ook mensen met werk en een huis in armoede kunnen leven.

De kinderen kregen een rondleiding in de winkel van Ommekaar waar ze ontdekten dat er heel wat toffe  tweedehands spulletjes te kopen zijn voor zeer weinig geld. De visie van Ommekaar is dat ook arme mensen hun trots hebben en willen betalen voor datgene ze kopen. Mensen die echter in een financiele  crisis zitten kunnen met een OCMW bon producten aanschaffen. Natuurlijk staat de winkel open voor iedereen , niet alleen voor mensen met weinig geld.

Ook kregen ze  een kijkje in de sociale kruidenierszaak , het “Ommekarretje” . Die winkel is enkel toegankelijk voor mensen die het echt niet breed hebben. Zij mogen op vertoon van een OCMW kaart daar  hun boodschappen doen. Het “Ommekarretje “ verkoopt de basisproducten wat voeding en onderhoud betreft. De winkel accepteert graag donaties van mensen en bedrijven en koopt zelf ook nog producten aan om hun rekken  te vullen.

Verder zagen ze ook  het buurtcafé van Ommekaar. Deze plek is een ontmoetingsplaats voor mensen van de buurt. Het is steeds open voor iedereen die een babbeltje wil slaan, een krant lezen  of iets drinken.

Na de rondleiding mochten de kinderen zelf in de winkel iets leuks kopen met 1 euro. Daar konden ze echt hun hartje mee ophalen.

Deze uitstap werd gerealiseerd i.s.m. de gemeente Pepingen en pastte in hun project rond 'Kinderarmoede'. 

 

"Zombiedrankjes en heksen"

Geschreven door Astrid Wambacq op zaterdag 29 oktober 2016. Aangepast op zaterdag 29 oktober 2016

Tijdens de nacht van 27 oktober lieten enkele zombies hun drankjes achter in onze klas! Tijdens de les meten vergeleken we de inhouden. Vervolgens trokken we onze jassen aan. Buiten op onze speelplaats oefenden we op "links/rechts" met een telegeleide auto. We konden deze auto besturen maar hanteerden ook de begrippen "links/rechts, achteruit/vooruit" als echte reporters. De juf voorzag als verwerking een werkblaadje met als titel "Waar vliegt de heks naartoe?". 

Scholencross

Geschreven door Patrick De Maeseneer op zondag 12 oktober 2014. Aangepast op woensdag 15 oktober 2014

Donderdag 25 september 2014

Kunst in het dorp

Geschreven door Patrick De Maeseneer op zondag 12 oktober 2014. Aangepast op woensdag 15 oktober 2014

13 tot 14 september en 20 tot 21 september 2014

 1 2 >