• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Spring in't Veld

week 4: 11 - 15 mei

Geschreven door Annelore Van Lathem op zondag 10 mei 2020. Aangepast op zondag 10 mei 2020

Deze week leren we aftrekken tot twintig met de brug. Ook Gerard is deze week van de partij! Bekijk de filmpje meerder malen. Probeer de oefeningen samen met je rekendoosje mee te maken. Veel succes!

 

 

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe we oefeningen zoals TE - E met brug moeten maken in de de verschillende stappen. Neem dit filmpje erbij, telkens je aan nieuwe oefeningen begint. Zo ben je zeker dat je steeds de juiste stappen volgt. Veel succes!

 

Spring in't Veld

week 3: 4 - 8 mei

Geschreven door Annelore Van Lathem op vrijdag 1 mei 2020.

Hieronder vinden jullie de link naar de site van "xsnapda". Klik op de link en dan kom je vanzelf bij het filmpje terecht. Daar gaan jullie het filmpje vinden over het halfuur. Bekijk eerst goed het filmpje, dit mag gerust meer dan één keer. Nadien maak je de oefeningen in het werkboek. Veel succes!

 

https://www.xnapda.be/filmpjes/1ste-leerjaar/het-halfuur

 

Hoe verdeel je iets in de helft? Ben je ook benieuwd? Kijk dan naar het filmpje dat je kan vinden op "xsnapda". Hieronder vind je de link. Klik op de link en je komt vanzelf op het filmpje terecht. Veel succes!

https://www.xnapda.be/filmpjes/1ste-leerjaar/de-helft

week 2: 27 - 30 april

Geschreven door Annelore Van Lathem op vrijdag 24 april 2020. Aangepast op vrijdag 24 april 2020

In dit filmpje leer ik jullie optellen tot 20 met de brug. Dit is niet eenvoudig. Ik leg het jullie uit aan de hand van Gerard met zijn trein. Kijk maar mee!

 

 

In dit filmpje leren jullie om getallen op te tellen tot 20 met de brug. Bijvoorbeeld 8 + 8 = 

Jullie hebben in het vorige filmpje al gezien hoe we dit doen met ons rekendoosje of materiaal. Nu gaan we de verschillende stappen leren noteren van deze oefeningen. Dit vraagt veel oefening. Kijk regelmatig eens opnieuw naar het filmpje, zodat je steeds de juiste stappen blijft gebruiken. Veel succes!

 

Droom even weg en geniet van dit verhaal. Leg je op een rustige plek, neem een kussen of dekentje bij jou en maak het lekker gezellig. Laat je hoofd en lichaam even rusten in deze drukke tijden. Veel plezier!

 

Spring in't Veld

week 1: 20 - 26 april

Geschreven door Annelore Van Lathem op vrijdag 17 april 2020. Aangepast op zaterdag 18 april 2020

In dit filmpje worden nog eens alle bewerkingen herhaald die we tot nu toe al geleerd hebben. Deze week leren we ook TE - TE. Bekijk het filmpje goed, daarna kan je aan de slag voor de oefeningen. Succes!

 

 

In dit filmpje leren jullie de verbinding schrijven tussen b en e. Dit is niet makkelijk. Bekijk goed het filmpje. Oefen dit een paar keer mee met je vinger. Nadien kan je aan de slag in je werkboek. De verbindingen met v en w doe je op dezelfde manier. Succes ermee!

 

 < 1 2 3