• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Thema kleuren en vormen

Geschreven door Shana Dhoze op zondag 8 oktober 2017.

De voorbije 2 weken leerden we over 'kleuren en vormen'.

In dit thema kregen we bezoek van het kleurenbeest.
Het kleurenbeest had haar nest in onze klas gemaakt en af en toe veranderde deze van kleur. We zochten telkens voorwerpen in dat kleur.
We knutselden ook een mooie regenboog. Had het nest een nieuwe kleur, dan werd een nieuwe boog van de regenboog ingekleurd in een bepaalde techniek. Zo kregen we een boog van geknipte stukjes papier, van propjes, van verf, van gescheurde stukjes papier en stempelden we met een wattenstaafje.

Wist je dat je ook kon toveren met kleuren? Na het luisteren naar het verhaal van Eefje Donkerblauw, wilden we toch event testen of je wel groen kreeg door blauw en geel te mengen. 2 Kleuters kregen een gekleurde stip op hun neus, neus tegen elkaar wrijven en TADAAAAAAA.... plots kregen ze een groene neus.

 

Het kleurenbeest heeft niet alleen vele kleuren. Ze kan ook van vorm veranderen. Een rondje, een driehoek, een vierhoek ... Hé, dat zijn dezelfde vormen als de symbooltjes van de 2e kleuterklas. Dus werden de vormen wat beter bestudeerd. Een rondje was al goed gekend, een driehoek en vierhoek waren wat moeilijker

Welkom in de 1e/2e kleuterklas

Geschreven door Shana Dhoze op zaterdag 23 september 2017.

Het nieuwe schooljaar is alweer van start gegaan.
De eerste 2 weken zijn voorbij gevlogen!

In deze tijd hebben we al heel wat gedaan.
We leerden de nieuwe klas en juf kennen, onze klaspop Troetel, ons symbooltje en maakten al kennis met enkele afspraken.

 

Tuut tuut, vroem vroem

Geschreven door Shana Dhoze op dinsdag 20 juni 2017.

Deze week leerden we allerlei dingen over de auto's.
Maar deze week werden ook de geschenkjes voor papa gemaakt!

Hoe zien alle papa's eruit? Wat doen ze graag? Wat doen ze graag met jou?
Er werd volop met elkaar gepraat.

Papa's houden van auto's. En daarom werd er ook over auto's gepraat.

De auto van de juf werd van dichtbij bekeken. We bekeken de lichten en waarvoor ze dienen, de ruitenwissers, de gordels en natuurlijk het leukste van allemaal ... de toeter. Iedereen mocht wel eens toeteren. Super leuk vonden ze dit. (Geen paniek, de collega's werden verwittigd dat er een klein beetje lawaai kon zijn)

Maar het allerleukste moest nog komen. De auto van de juf en het schoolbusje kon wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Gelukkig stonden de kleuters meteen paraat om dit te doen. Ze poetsten en poetsten en wreven en wreven tot de auto's weer blonken als nieuw.

 

Wij gaan op berenjacht!

Geschreven door Shana Dhoze op dinsdag 20 juni 2017.

De kleuters waren meteen enthousiast toen ze te horen kregen dat we over beren gingen leren. Dit wilden ze al een tijdje zo graag.

Ik vertelde hen het verhaal 'Wij gaan op berenjacht'. Een grappig en spannend verhaal. De kleuters konden het meteen navertellen.
Samen zochten we naar materialen die konden gebruikt worden in onze verteltafel. We zochten ook naar instrumenten die pasten bij de verschillende hindernissen.

Buiten op de speelplaats maakten we zelf een hindernissenparcours met de fietsen. Uiteraard 1tje dat bij het verhaal paste.

Verder schilderden we een beer, tekenden we het verhaal na, speelden we een berenspel, kleurden we beren volgens een patroon.

Vrijdag had de juf een brood, choco, bananen en rozijnen mee. 'Huh, wat kunnen wij daar nu mee maken?' vroegen de kinderen zich af. 'Wij gaan een berenboterham maken' antwoordde ik hen. Allemaal keken ze me raar en waren verbaasd bij het zien van het restultaat.

Ik moet zeggen: De berenboterhammen gingen heeeeeel vlotjes binnen :-D

 

Leve mama

Geschreven door Shana Dhoze op dinsdag 20 juni 2017.

Er werd heel hard gewerkt aan de geschenkjes voor de mama's. Het resultaat mocht er zeker zijn!

 

Omdat mama's hun wel eens graag mooi maken, kon er een mamahoekje niet ontbreken. Hier konden de kleuters het haar van enkele poppen een mooi kapsel geven.
In de ontdekhoek, werd er ondervonden wat je met een spiegel allemaal kan doen.

En op vrijdag werden de meisjes ook verwent. De juf mocht hun nagels lakken. Wie wou, kon zelf een tekeningetje kiezen. (Niet gemakkelijk op die kleine nageltjes ;-) )

Kleurrijke bloemen

Geschreven door Shana Dhoze op zondag 7 mei 2017.

Deze week stond alles in het thema van bloemen.

Bloemen maken met blokjes, bloemen planten in de zandbak, bloemen plukken en boeketjes maken, zelf bloemetjes zaaien, verhaal beluisteren over bloemen enz. Dit alles kwam allemaal aan bod.

Er werd ook al hard gewerkt aan de geschenkjes voor onze mama's, maar die zijn natuurlijk nog steeds een geheim!!

Kriebeldiertjes

Geschreven door Shana Dhoze op zondag 7 mei 2017.

Om het thema te starten maakten we een lentewandeling waarbij we opzoek gingen naar kriebeldieren. Jammer genoeg zijn we er niet veel tegengekomen.
Maar niet getreurd. De kleuters hadden zelf vele kriebeldiertjes meegebracht die we van dichtbij bestudeerden met spiegels en vergrootglazen.

Nu we wisten hoe de kriebeldiertjes eruit zagen, gingen we aan de slag om er zelf 1tje te knutselen.
Om het themablad te versieren werd er goed gekeken welke vormen er nodig waren om de kriebeldiertjes te maken. De resultaten waren prachtig!

We speelden spelletjes zoals wie er de meeste kriebeldiertjes in zijn pot had, waar de kleuters op zoek moesten naar een holletje en ook in de denkhoek konden ze aan de slag met het zoeken naar de juiste kriebeldiertjes of ze in het juiste holletje leggen.

Leerden een liedje over de moeder van een duizendpoot en Hansje Pansje Kevertje. Op dit laatste liedje gaven we elkaar een massage. De kleuters konden hier geen genoeg van krijgen. Meerdere keren na elkaar vroegen ze om het filmpje opnieuw af te spelen.

Op vrijdag besloten we om voor al die kleine diertjes iets te maken, nl. een insectenhotel.
Het insectenhotel gaven we op de speelweide een mooi plaatsje en lieten tegelijk alle beestjes terug los in de vrije natuur.
Hopelijk ontdekken ze snel het mooie huisje dat we voor hen maakten.

Bim bam beieren

Geschreven door Shana Dhoze op vrijdag 14 april 2017.

De laatste week voor de vakantie hebben we vooral gewerkt aan onze paasmandjes.
De paasklokken komen na de vakantie en dus moeten onze mandjes zeker klaar zijn zodat we al onze paaseitjes er kunnen in stoppen.

De laatste dag voor de vakantie vierden we de verjaardag van Théo en Louise en keken we met alle kleuterklassen naar een poppenkast verhaal. Meneer de Uil had de paaseitjes van de paashaas meegenomen. Zo kon de paashaas natuurlijk geen eitjes verstoppen voor de kleuters. Gelukkig liep alles toch nog goed af.

 

Fijne vakantie allemaal!

Ssssuperhelden

Geschreven door Shana Dhoze op vrijdag 14 april 2017.

De kleuters waren heel enthousiast wanneer ze te horen kregen dat we gingen leren over superhelden.
Ze vroegen hier al een tijdje naar.

Net zoals Mega Mindy hadden we een transformeermachine. Ze gingen er als kleuter in maar kwamen er als superheld uit. Echte superhelden moeten natuurlijk hun krachten kunnen behouden. Hierdoor doen ze verschillende oefeningen. Zo moesten ze proberen gewichten van 50kg proberen op te tillen alsook een grote dikke zware rotsblok en ze moeten ook snel kunnen zijn.

Onze denkhoek werd de 1e week 'de slimme superheldenhoek' waar de superhelden moeilijke oefeningen moesten maken om slim te worden. De 2e week werd onze denkhoek 'de proeflab van Opa Fonkel'. Hier konden ze heel wat proefjes uitvoeren en ontdekken.

Verder voerden we een superhelden parcours uit, knutselden we een masker, toverde de juf t-shirts om in capes waarop hun zelfgemaakt logo werd aan vastgemaakt.

 

Themaloze week

Geschreven door Shana Dhoze op vrijdag 14 april 2017.

'Waarover gaan we leren?' Toen ik hen antwoordde dat we over niks gingen leren keken ze heel verbaasd.
'Je mag een hele week spelen waarmee je wil. Je gaat deze week vooral leren kiezen'.

 1 2 3 >  >>