• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Leesuitdaging - onder een laken met een zaklamp

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 24 oktober 2021.

Om de paar weken krijgen we van de juf en de meester een leesuitdaging. We moeten dan thuis lezen op de gekste manieren. Voor de eerste leesuitdaging moesten we lezen onder ons laken met een zaklamp. Dat was echt leuk! Om te bewijzen dat we dit echt doen moeten we hiervan een foto nemen en opsturen naar de juf of meester. Zo beleven we ook thuis echt volle pret aan onze leesopdrachten. 

Leesuitdaging - lezen onder de paraplu!

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 24 oktober 2021. Aangepast op zondag 24 oktober 2021

Om de paar weken krijgen we van de juf en de meester een leesuitdaging. We moeten dan thuis lezen op de gekste manieren. Deze keer moesten we lezen met laarzen aan en onder een paraplu. Om te bewijzen dat we dit echt doen moeten we hiervan een foto nemen en opsturen naar de juf of meester. Zo beleven we ook thuis echt volle pret aan onze leesopdrachten. 

Meetles 'de kilogram'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 24 oktober 2021.

Vandaag leerden we meten met de kilogram. De juf had heel wat materiaal mee waarmee we zelf aan de slag konden. 

Leescircuit thema 2

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 24 oktober 2021.

Bij elk taalthema houden we met de klas een leescircuit. In 6 niveaugroepen doen we dan om de beurt enkele leuke leesopdrachten. De opdrachten van dit leescircuit waren: leesspel met junglespeed, niveaulezen op de i-pads, lezen in aviboekejs met een maman papa, oma of opa, twister met woorden, doe opdracht rond spelen in het park en lezen in onze leeskast. 

Beeld - Onderwaterwereld volgens Henri Matisse

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 28 september 2021.

In de klas gaan we heel graag creatief aan de slag. Tijdens deze les gingen we de werken van Henri Matisse goed ontleden. Wisten jullie dat Matisse eerst een schilder was? En na dat een operatie fout ging was hij noodgedwongen om naar de collagetechniek over te gaan. Die techniek gingen wij vandaag samen uittesten. We creëerden een onderwaterwereld door te knippen en te plakken. Benieuwd naar onze werkjes? Ze hangen nu te schitteren en de gang. 

Yoga met Gunther

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 28 september 2021. Aangepast op dinsdag 28 september 2021

Deze week kwam Gunther mee met meester Lars om ons een nieuwe sport te laten ontdekken. Hij kwam ons een initiatie Yoga geven. We vonden het alemaal heel plezant. Van ons mag hij zeker nog eens terug komen. 

Leescircuit thema 1

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 13 september 2021.

Wat een toffe bende! Dat is het thema van ons allereerst taalthema. Heel toepasselijk, want een toffe bende, dat zijn wij wel!

Bij elk taalthema houden we een leescircuit. Dat zijn 6 verschillende leesopdrachten. Elk leescircuit doen we een andere opdracht, tot wanneer we alles gedaan hebben. Dan is het tijd voor nieuwe opdrachten. We begonnen vandaag met ons allereerste leescircuit. De meester begon met alle verschillende opdrachten uit te leggen. Zo gaan we tijdens dit leescircuit samen lezen met mama's, papa's, oma's of opa's, lezen in onze gezellige leeskast, een memoriespel spelen met prenten en woorden, een loopbingo spelen, lezen op de computers en knippen en plakken met rijmwoorden. Heel wat leuke opdrachten dus. Iedereen vond het alvast heel fijn en genoot al van deze eerste keer. Wedden dat we zo lezen nog leuk gaan vinden? 

1ste schoolweek

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 8 september 2021.

Eindelijk naar het 2de leerjaar. Onze 1ste week in het 2de leerjaar zit er al op. We beleefden al veel plezier. Om er een fijn schooljaar van te maken deden we allerlei activiteiten om eens na te denken hoe we daar ons best voor zouden kunnen doen. 

Natuurlijk deden we nog veel meer: We maakten een verjaardagskalender, we zetten ons materiaal op orde, plakten namen op onze werkboeken, we speelden wat spelletjes, we maakten kennis met 'Kwetter', de flamingo,... en natuurlijk deden we al enkele lesjes. 

We kijken allemaal uit naar het vervolg van dit schooljaar... want... het wordt echt superleuk! 

verkeersles

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 19 mei 2021.

Veiligheid op de weg is erg belangrijk. Om ons daar meer over te leren nam agent Pascal ons mee de weg op. We leerden meer over hoe we ons goed moesten gedragen op de weg. We leerden ook hoe we veilig de baan oversteken. 

Buitenlesdag 2021

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 19 mei 2021. Aangepast op woensdag 19 mei 2021

op 29 april 2021 was het de jaarlijkse buitenlesdag. De kou en de regen staken al snel een stokje voor de plannen om een hele dag buiten les te hebben. We beperkten het in het 2de leerjaar dan maar tot 1 lesuurtje. En zelfs daarna zaten we al te bibberen van de kou. Toch probeerden we er een leuk een leerrijk lesje van te maken. Op de speeltijn gingen de kinderen op zoek naar fotos van hele gekke dieren. Over elk diertje moesten ze opschrijven HOE dat dier eruitzag. Jullie hebben het misschien al door... We hielden een lesje over bijvoeglijke naamwoorden. Na het spel maakten we buiten ook nog een werkblaadje op de banken. 

 1 2 >