• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Spring in't Veld

Thema tijd

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 18 februari 2018.

Tijdens het thema 'tijd' maakten de kinderen van het 2de leerjaar een mannequin challenge bij het gedicht "Die gekke juffrouw boggemog". Hier kunnen jullie het resultaat bekijken...

Spinnen

Geschreven door Patrick De Maeseneer op vrijdag 24 november 2017. Aangepast op vrijdag 24 november 2017

1ste en 2de leerjaar tezamen in het thema 'Spinnen'

Herfstbladeren spatten.

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 5 november 2017. Aangepast op zondag 5 november 2017

Voor het eetfestijn werkten we ditmaal rond het thema Stippen, strepen en vlekken. In onze klas kozen we vooral om te werken met vlekken. We gingen wat beter kijken naar 'action painting'. Een kunstvorm waarbij vooral veel wordt gespat. We keken naar enkele voorbeelden en gingen daarna zelf aan de slag. Uit papier maché maakten we grote herfstbladeren. Wanneer deze droog waren trokken we onze slechtste kleren aan en kon het spatten beginnen. De verf vloog in het rond... maar dat kon geen kwaad. We waren goed voorbereid en ruimden nadien alles weer netjes op. Het was echt heel leuk om te doen! Onze resultaten waren te bewonderen op het eetfestijn en momenteel hangen ze te pronken in de gang aan onze klas. Kom dus zeker eens een kijkje nemen!

Ruilmarkt

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 2 oktober 2017.

Vandaag liep in de eerste graad het thema rond afval ten einde! Tijd voor een leuke afsluiter dus!! We organiseerden een grote ruilmarkt van speelgoed. Zo helpen we de afvalberg toch al een beetje te verminderen. En aan de lachende gezichten te zien vonden de kinderen het ook een geweldig initiatief!

Bezoek aan het containerpark

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 2 oktober 2017.

Naar aanleiding van ons thema 'afval' brachten we een bezoek aan het containerpark. We kregen er een rondleiding. Alles werd ons grondig uitgelegd. Nu weten we prima hoe alles daar in het werk gaat... Jammer genoeg was de meester zijn fototoestel vergeten en kon hij niet veel foto's maken...

Hoekenwerk thema 'Afval'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 2 oktober 2017.

Elke dinsdag- en donderdagnamiddag werken wij in de klas in hoekjes. Samen met het eerste leerjaar gaan we dan zelf op onderzoek en komen we door allerlei leuke opdrachten wat meer te weten over het thema. Deze week ging het over afval. Wat doen we best om afval te voorkomen? Hoe pakken we dat het best aan? Hoe moeten we sorteren? ...? Op deze en nog meer vragen probeerden we antwoorden te krijgen. Het was heel boeiend en leerrijk. 

Talentenwerking

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 2 oktober 2017.

Ook dit schooljaar werken we in het tweede leerjaar weer met de talentenarchipel. Ieder kind kan tijdens deze momentjes zijn 'ei' kwijt en zich volledig toeleggen op zijn of haar eigen talent. Deze week stonden de eilanden vooral in het teken van 'op zoek naar schatten'.

Genieten van de natuur

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 2 oktober 2017. Aangepast op maandag 2 oktober 2017

Ons eerste thema van Godsdienst leert ons de natuur bewonderen en ervan genieten. Waar kunnen we dat beter doen dan in het bosje achter onze school. We spitsten onze oren, gingen overal aan ruiken, voelen en keken overal in het rond. We gebruikten al onze zintuigen om op ontdekking te gaan. En dat beviel ons. Tijdens het klasgesprek achteraf bleek dat iedereen een grote natuurvriend was en er heel erg van had genoten. Wat hebben wij toch een geluk dat ons school in zo een prachtige natuur gelegen is... 

Schoolreis Bokrijk

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 27 juni 2017.

Op 27 juni trokken we met de hele lagere school op schoolreis. Samen stapten we de bus op richting Bokrijk. Na een lange busrit genoten we samen van de vele oude huisjes, schooltjes, kerkjes,... We starten de dag met een rustige wandeling door het park. Om 12u gingen we gezellig eten in een hele oude schuur. Om 13.00 uur werden we opgewacht door Reinhilde.  Een superlieve vrouw die ons met veel enthousiasme door een stukje van het park loodste. Dit aan de hand van allerlei sprookjes. We leerden veel bij en luisterden erg aandachtig. Na heel wat bijgeleerd te hebben gingen we ons nog uitleven op de speeltuin. Al snel bleek het tijd om huiswaarts te keren. Op de bus vielen er veel oogjes dicht. De vermoeidheid sloeg toe! Hopelijk kijkt iedereen met veel mooie herinneringen terug op deze schitterende dag!

Tentoonstelling 'thema tijd'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 15 maart 2017.

Nadat we ons enkele weken gingen verdiepen in het thema tijd, vonden we het tijd om onze kennis te delen met de hele school. Elke klas werd uitgenodigd en kwam een bezoekje brengen aan onze tentoonstelling. Het was een spannende dag! 

 1 2 3 >