• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Speurtocht superhelden en auteurslezing in Halle

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 25 maart 2022.

In het kader van de jeugdboekenmaand trokken we met het 2de leerjaar naar Halle. Het thema van dit jaar is 'helden en schurken'. Doorheen Halle gingen wij opzoek naar de echte helden van Halle. Door allerlei leuke opdrachten kwamen we meer te weten over de geschiedenis van Halle. Dat was echt heel leuk. 's Middags was er gelukkig tijd om uit te blazen. We konden ons hartje ophalen op de speeltuin aan De Bress en aten onze boterhammen op. Nadien werden we verwacht in de Kazerne voor een auteurslezing van Pieter Gaudesaboos. Hoe leuk om eens te horen hoe boeken gemaakt worden. We mochten zelfs ons eigen miniboekje maken! We hebben er echt van genoten! 

Wegen met de kilogram en de halve kilogram

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 18 januari 2022.

Juf Dunja en meester Jeroen hadden ruzie vandaag. Meester Jeroen had een kilogram snoep mee naar school en zat er stiekem van te eten. Juf Dunja was erg ontgoocheld. De meester wist toch dat snoep op school verboden was! En dan nog een kilogram! Veel te veel voor hem alleen. De juf stond erop dat de meester die zou verdelen. Maar hoe dan? Samen met de kinderen gingen ze op zoek naar de beste manier om deze zak snoep eerlijk te verdelen. We gingen aan de slag in allerlei weeghoekjes en leerden heel veel bij over de kilogram en de halve kilogram. Aan het einde van de les konden we de meester dus helpen met het verdelen van zijn kilogram snoep in 2 halve kilo's. Dat leek ons toch al iets eerlijker... 

Leesuitdaging - onder een laken met een zaklamp

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 24 oktober 2021.

Om de paar weken krijgen we van de juf en de meester een leesuitdaging. We moeten dan thuis lezen op de gekste manieren. Voor de eerste leesuitdaging moesten we lezen onder ons laken met een zaklamp. Dat was echt leuk! Om te bewijzen dat we dit echt doen moeten we hiervan een foto nemen en opsturen naar de juf of meester. Zo beleven we ook thuis echt volle pret aan onze leesopdrachten. 

Leesuitdaging - lezen onder de paraplu!

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 24 oktober 2021. Aangepast op zondag 24 oktober 2021

Om de paar weken krijgen we van de juf en de meester een leesuitdaging. We moeten dan thuis lezen op de gekste manieren. Deze keer moesten we lezen met laarzen aan en onder een paraplu. Om te bewijzen dat we dit echt doen moeten we hiervan een foto nemen en opsturen naar de juf of meester. Zo beleven we ook thuis echt volle pret aan onze leesopdrachten. 

Meetles 'de kilogram'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 24 oktober 2021.

Vandaag leerden we meten met de kilogram. De juf had heel wat materiaal mee waarmee we zelf aan de slag konden. 

Leescircuit thema 2

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 24 oktober 2021.

Bij elk taalthema houden we met de klas een leescircuit. In 6 niveaugroepen doen we dan om de beurt enkele leuke leesopdrachten. De opdrachten van dit leescircuit waren: leesspel met junglespeed, niveaulezen op de i-pads, lezen in aviboekejs met een maman papa, oma of opa, twister met woorden, doe opdracht rond spelen in het park en lezen in onze leeskast. 

Beeld - Onderwaterwereld volgens Henri Matisse

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 28 september 2021.

In de klas gaan we heel graag creatief aan de slag. Tijdens deze les gingen we de werken van Henri Matisse goed ontleden. Wisten jullie dat Matisse eerst een schilder was? En na dat een operatie fout ging was hij noodgedwongen om naar de collagetechniek over te gaan. Die techniek gingen wij vandaag samen uittesten. We creëerden een onderwaterwereld door te knippen en te plakken. Benieuwd naar onze werkjes? Ze hangen nu te schitteren en de gang. 

Yoga met Gunther

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 28 september 2021. Aangepast op dinsdag 28 september 2021

Deze week kwam Gunther mee met meester Lars om ons een nieuwe sport te laten ontdekken. Hij kwam ons een initiatie Yoga geven. We vonden het alemaal heel plezant. Van ons mag hij zeker nog eens terug komen. 

Leescircuit thema 1

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 13 september 2021.

Wat een toffe bende! Dat is het thema van ons allereerst taalthema. Heel toepasselijk, want een toffe bende, dat zijn wij wel!

Bij elk taalthema houden we een leescircuit. Dat zijn 6 verschillende leesopdrachten. Elk leescircuit doen we een andere opdracht, tot wanneer we alles gedaan hebben. Dan is het tijd voor nieuwe opdrachten. We begonnen vandaag met ons allereerste leescircuit. De meester begon met alle verschillende opdrachten uit te leggen. Zo gaan we tijdens dit leescircuit samen lezen met mama's, papa's, oma's of opa's, lezen in onze gezellige leeskast, een memoriespel spelen met prenten en woorden, een loopbingo spelen, lezen op de computers en knippen en plakken met rijmwoorden. Heel wat leuke opdrachten dus. Iedereen vond het alvast heel fijn en genoot al van deze eerste keer. Wedden dat we zo lezen nog leuk gaan vinden? 

1ste schoolweek

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 8 september 2021.

Eindelijk naar het 2de leerjaar. Onze 1ste week in het 2de leerjaar zit er al op. We beleefden al veel plezier. Om er een fijn schooljaar van te maken deden we allerlei activiteiten om eens na te denken hoe we daar ons best voor zouden kunnen doen. 

Natuurlijk deden we nog veel meer: We maakten een verjaardagskalender, we zetten ons materiaal op orde, plakten namen op onze werkboeken, we speelden wat spelletjes, we maakten kennis met 'Kwetter', de flamingo,... en natuurlijk deden we al enkele lesjes. 

We kijken allemaal uit naar het vervolg van dit schooljaar... want... het wordt echt superleuk! 

 1 2 >