• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Hoekenwerk thema ridders

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 28 maart 2019.

In de klas leerden we enkele weken over ridders. Heel boeiend. We gingen vol enthousiasme aan de slag om hierover heel wat te weten te komen!

Hoekenwerk licht en donker

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 28 maart 2019.

De kerstperiode is maar donker en grauw. Gelukkig zijn er dan gezellige kaarsjes en lampjes die het ons wat gezelliger proberen te maken. Daar leerden wij in de klas heel wat meer over.

Kwallen schilderen in de klas

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 28 maart 2019.

Net zoals echt kunstenaars schilderden we kwallen op een rechtstaand blad. Niet altijd gemakkelijk... maar erg leuk!

Bezoek aan de kerstboomkwekerij

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 19 december 2018.

Met Kerstmis in het vooruitzicht duiken de kerstbomen terug op in alle woonkamers. Maar waar komen die bomen eigenlijk vandaag? Bestaat er een kerstbomenboer? Hoe worden ze van het veld gehaald? Welke soorten bomen zijn er? Hoe geraken die dan bij de mensen thuis? ...? Die en nog veel meer vragen werden tijdens onze uitstap beantwoord. De mama van Jenna was zo vriendelijk om ons een rondleiding te geven op hun kerstboomkwekerij. En alsof dat nog niet genoeg was werden we nog getrakteerd op lekkere wafeltjes en chocomelk. Heerlijk was dat op zo een koude dag! 

Naar het bos

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 10 oktober 2018.

Met de eerste zonnestralen 's ochtends vertrokken we richting Gaasbeek. Het begin van een stralende dag. Nog even bibberend op de benen gingen we via een spel op zoek naar kriebelbeestjes, luisterenden we naar de geluiden in het bos, maakten we ons eigen bosparfum en zoveel meer. Na onze ervaringen in het bos gingen we per klas brainstormen over wat we nog graag allemaal zouden leren. Vele leuke ideeën kwamen er uit. Hiermee gaan we volgende week aan de slag. In de namiddag was het tijd om de vele heuvels te verkennen in het bos. Met heel wat bruine billen tot gevolg. Er werden heel wat kampen gebouwd, kastanjes geraapt en vooral heel veel gelachen!!! We hadden een superfijne dag in het bos!

Dierenasiel

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 5 oktober 2018.

Vandaag was toch wat een emotionele dag. We gingen met de eerste graad op bezoek naar het dierenasiel van Veeweyde. Vele mensen kopen dieren maar beseffen pas later dat ze te weinig plaats hebben, geen tijd genoeg hebben, ... voor een huisdier. Daarna laten ze het ergens achter of soms brengen ze het naar het asiel. Wij vonden het belangrijk om hier even bij stil te staan. Zo zullen we zelf hopelijk bij de aankoop van een huisdier goed nadenken over de zorgen die ze nodig hebben! We merkten gelukkig wel dat de dieren hier erg goed verzorgd werden. We kregen een rondleiding. We mochten bij de poezen en mochten wat met hen spelen. Dat vonden ze erg fijn. We mochten bij de ezels, pony's, honden, konijnen,... En we mochten zelfs enkele dieren eten geven. We kijken terug op een leerrijke uitstap! 

Werelddierendag

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 4 oktober 2018. Aangepast op donderdag 4 oktober 2018

Vandaag speciaal bezoek op school. De papa van Tess en Siebe kwamen op bezoek met hun hond. Maar het was geen gewoon bezoek. Ze lieten heel wat kunstjes zien. Achter een bal lopen, zitten en liggen op commando, ... Maar dat was nog niet alles. Juf Annelore overwon haar angst en nam even een hond aan de leiband. Zo konden ze tonen waarvoor deze honden zijn opgeleid. Hun baasje beschermen. Ze lieten een echte bijtoefening zien. Dat was spectaculair! Maar toen was het aan meester Jeroen. Met wat schrik nam hij de handschoen over en deed deze aan. Ook bij hem ging de hond er helemaal voor. Maar gelukkig heeft meester Jeroen zijn arm heel terug gekregen. OEF!

Uitstap naar de winkelstraat, de markt en de supermarkt

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 2 oktober 2018. Aangepast op donderdag 4 oktober 2018

Als afsluiter van het thema 'TE KOOP' trokken we met de eerste graad naar Halle. We bezochten er de markt, de winkelstraat en de supermarkt. In de winkelstraat en op de markt speelden we een spel. We kregen kaartjes met producten en moesten op zoek naar de winkels of marktkramen waar we dat zouden kunnen kopen. Tijdens de middag gingen we picknicken aan de bres. Daar konden we ons even uitleven op de speeltuin. In da namiddag werden we verwacht in de Delhaize. Daar stond één van de directeuren ons op te wachten. Hij gaf ons een boeiende rondleiding. Ondertussen ging een andere groep winkelen met opa's, oma's, mama's of papa's. Nadien werd er gewisseld. Het was erg leuk! Nu maar hopen dat alle boodschappen goed zijn thuis geraakt! 

Ruilrommelmarkt

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 2 oktober 2018.

Tijdens het thema 'TE KOOP' hielden we in de 1ste graad een ruilrommelmarkt. De kinderen brachten van thuis speelgoed mee waarmee ze niet meer speelden. Ze gaven het een waarde van 1 tot 5. Voor diezelfde waarde konden ze op de ruilrommelmarkt iets gaan ruilen. Het was een groot succes. Wat is er leuker dan met oud speelgoed aankomen op school en met iets nieuws terug naar huis keren.