• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Ruilmarkt

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 2 oktober 2017.

Vandaag liep in de eerste graad het thema rond afval ten einde! Tijd voor een leuke afsluiter dus!! We organiseerden een grote ruilmarkt van speelgoed. Zo helpen we de afvalberg toch al een beetje te verminderen. En aan de lachende gezichten te zien vonden de kinderen het ook een geweldig initiatief!

Bezoek aan het containerpark

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 2 oktober 2017.

Naar aanleiding van ons thema 'afval' brachten we een bezoek aan het containerpark. We kregen er een rondleiding. Alles werd ons grondig uitgelegd. Nu weten we prima hoe alles daar in het werk gaat... Jammer genoeg was de meester zijn fototoestel vergeten en kon hij niet veel foto's maken...

Hoekenwerk thema 'Afval'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 2 oktober 2017.

Elke dinsdag- en donderdagnamiddag werken wij in de klas in hoekjes. Samen met het eerste leerjaar gaan we dan zelf op onderzoek en komen we door allerlei leuke opdrachten wat meer te weten over het thema. Deze week ging het over afval. Wat doen we best om afval te voorkomen? Hoe pakken we dat het best aan? Hoe moeten we sorteren? ...? Op deze en nog meer vragen probeerden we antwoorden te krijgen. Het was heel boeiend en leerrijk. 

Talentenwerking

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 2 oktober 2017.

Ook dit schooljaar werken we in het tweede leerjaar weer met de talentenarchipel. Ieder kind kan tijdens deze momentjes zijn 'ei' kwijt en zich volledig toeleggen op zijn of haar eigen talent. Deze week stonden de eilanden vooral in het teken van 'op zoek naar schatten'.

Genieten van de natuur

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 2 oktober 2017. Aangepast op maandag 2 oktober 2017

Ons eerste thema van Godsdienst leert ons de natuur bewonderen en ervan genieten. Waar kunnen we dat beter doen dan in het bosje achter onze school. We spitsten onze oren, gingen overal aan ruiken, voelen en keken overal in het rond. We gebruikten al onze zintuigen om op ontdekking te gaan. En dat beviel ons. Tijdens het klasgesprek achteraf bleek dat iedereen een grote natuurvriend was en er heel erg van had genoten. Wat hebben wij toch een geluk dat ons school in zo een prachtige natuur gelegen is... 

Schoolreis Bokrijk

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 27 juni 2017.

Op 27 juni trokken we met de hele lagere school op schoolreis. Samen stapten we de bus op richting Bokrijk. Na een lange busrit genoten we samen van de vele oude huisjes, schooltjes, kerkjes,... We starten de dag met een rustige wandeling door het park. Om 12u gingen we gezellig eten in een hele oude schuur. Om 13.00 uur werden we opgewacht door Reinhilde.  Een superlieve vrouw die ons met veel enthousiasme door een stukje van het park loodste. Dit aan de hand van allerlei sprookjes. We leerden veel bij en luisterden erg aandachtig. Na heel wat bijgeleerd te hebben gingen we ons nog uitleven op de speeltuin. Al snel bleek het tijd om huiswaarts te keren. Op de bus vielen er veel oogjes dicht. De vermoeidheid sloeg toe! Hopelijk kijkt iedereen met veel mooie herinneringen terug op deze schitterende dag!

Tentoonstelling 'thema tijd'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 15 maart 2017.

Nadat we ons enkele weken gingen verdiepen in het thema tijd, vonden we het tijd om onze kennis te delen met de hele school. Elke klas werd uitgenodigd en kwam een bezoekje brengen aan onze tentoonstelling. Het was een spannende dag! 

Thema sprookjes

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 15 maart 2017.

Er was eens... een eerste graad die een week rond sprookjes heeft gewerkt... Oude klassiekers werden opnieuw uit het stof gehaald. Elke dag werd er een ander sprookje verteld... waar we dan heel wat leuke opdrachten rond deden. We hadden het naar onze zin. Jammer genoeg hadden we maar een weekje tijd. Hopelijk vinden we dit jaar nog eens tijd om ook wat minder bekende sprookjes eens onder de loep te nemen. 

Adventskransen maken

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 14 december 2016. Aangepast op woensdag 14 december 2016

De Advent is begonnen. Met z'n allen gingen we dus aan de slag om enkele mooie kransen te maken. Gelukkig kregen we hulp van enkele mama's en oma's. 

Bezoek aan de kerstboomkwekerij

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 14 december 2016.

Op 12 december 2016 trokken we met het 2de leerjaar naar de kerstboomkwekerij van Yann's peter. Als eerste kregen we een rondleiding doorheen de kwekerij. We gingen naar het veld, bekeken de verschillende soorten kerstbomen, mochten zelf bomen in potten stoppen en nog veel meer! Nadien hadden de mama en oma van Yann gezorgd voor lekkere chocomelk en wafels! Heerlijk! Binnen stonden er ook 3 tafels gedekt met allerlei knutselmateriaal. We mochten er een leuk kerststukje maken. Verder keken we nog een kerstfilm en speelden we tussen de kerstbomen. Graag willen we Yann's mama, oma en peter heel erg bedanken voor de supertoffe ontvangst!! 

 1 2 >