• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Dierenasiel

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 5 oktober 2018.

Vandaag was toch wat een emotionele dag. We gingen met de eerste graad op bezoek naar het dierenasiel van Veeweyde. Vele mensen kopen dieren maar beseffen pas later dat ze te weinig plaats hebben, geen tijd genoeg hebben, ... voor een huisdier. Daarna laten ze het ergens achter of soms brengen ze het naar het asiel. Wij vonden het belangrijk om hier even bij stil te staan. Zo zullen we zelf hopelijk bij de aankoop van een huisdier goed nadenken over de zorgen die ze nodig hebben! We merkten gelukkig wel dat de dieren hier erg goed verzorgd werden. We kregen een rondleiding. We mochten bij de poezen en mochten wat met hen spelen. Dat vonden ze erg fijn. We mochten bij de ezels, pony's, honden, konijnen,... En we mochten zelfs enkele dieren eten geven. We kijken terug op een leerrijke uitstap! 

Werelddierendag

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 4 oktober 2018. Aangepast op donderdag 4 oktober 2018

Vandaag speciaal bezoek op school. De papa van Tess en Siebe kwamen op bezoek met hun hond. Maar het was geen gewoon bezoek. Ze lieten heel wat kunstjes zien. Achter een bal lopen, zitten en liggen op commando, ... Maar dat was nog niet alles. Juf Annelore overwon haar angst en nam even een hond aan de leiband. Zo konden ze tonen waarvoor deze honden zijn opgeleid. Hun baasje beschermen. Ze lieten een echte bijtoefening zien. Dat was spectaculair! Maar toen was het aan meester Jeroen. Met wat schrik nam hij de handschoen over en deed deze aan. Ook bij hem ging de hond er helemaal voor. Maar gelukkig heeft meester Jeroen zijn arm heel terug gekregen. OEF!

Uitstap naar de winkelstraat, de markt en de supermarkt

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 2 oktober 2018. Aangepast op donderdag 4 oktober 2018

Als afsluiter van het thema 'TE KOOP' trokken we met de eerste graad naar Halle. We bezochten er de markt, de winkelstraat en de supermarkt. In de winkelstraat en op de markt speelden we een spel. We kregen kaartjes met producten en moesten op zoek naar de winkels of marktkramen waar we dat zouden kunnen kopen. Tijdens de middag gingen we picknicken aan de bres. Daar konden we ons even uitleven op de speeltuin. In da namiddag werden we verwacht in de Delhaize. Daar stond één van de directeuren ons op te wachten. Hij gaf ons een boeiende rondleiding. Ondertussen ging een andere groep winkelen met opa's, oma's, mama's of papa's. Nadien werd er gewisseld. Het was erg leuk! Nu maar hopen dat alle boodschappen goed zijn thuis geraakt! 

Ruilrommelmarkt

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 2 oktober 2018.

Tijdens het thema 'TE KOOP' hielden we in de 1ste graad een ruilrommelmarkt. De kinderen brachten van thuis speelgoed mee waarmee ze niet meer speelden. Ze gaven het een waarde van 1 tot 5. Voor diezelfde waarde konden ze op de ruilrommelmarkt iets gaan ruilen. Het was een groot succes. Wat is er leuker dan met oud speelgoed aankomen op school en met iets nieuws terug naar huis keren. 

<<  < 3 4 5