• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Thema beroepen

Geschreven door Astrid Wambacq op vrijdag 10 januari 2020.

Binnen thema beroepen kwamen enkele ouders hun beroep voorstellen aan de leerlingen van de derde graad.

Dit vonden ze zeer leerrijk! Nogmaals bedankt aan de ouders! 

Spring in't Veld

Creatief met ritmes

Geschreven door Evy Eeckhoudt op vrijdag 5 april 2019.

Meester Lars toonde tijdens zijn turnles ons eerst een filmpje van Mayumana. Leuk om te zien hoe die mensen met ritmes omgaan gebruik makend van hun lichaam of verschillende materialen. Toen we de opdracht hoorden waren we heel enthousiast om eraan te beginnen. We oefenden in ons kleine groepje en hieronder zie je van 2 groepjes het resultaat. 

Iedereen anders

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 4 april 2019. Aangepast op vrijdag 5 april 2019

In het 5de leerjaar kregen we les rond het thema seksuele opvoeding. We vonden dit allemaal wel heel spannend om die dingen te weten te komen. Eindelijk weten we dat de kinderen niet uit de bloemkolen komen of ze niet worden gebracht door de ooievaar. De juf vertelde ons ook dat er heel wat kan mis lopen tijdens een zwangerschap en bij de ontwikkeling van een kindje. Ze vertelde over mensen die met een beperking worden geboren. 

Meester Lars is niet alleen onze turnmeester maar werkt ook nog met mensen met een beperking. Het was voor ons dus een uitgelezen kans om eens samen een activiteit te doen en deze mensen beter te leren kennen.

Woensdag was het dan zover. Vol verwachting keken we al uit naar de auto van meester Lars om hen allemaal te verwelkomen. Toen ze in onze klas kwamen stelden ze zich eerst even voor. De kinderen hadden ook verschillende vragen voor hen en ook daar kregen ze een antwoord op. 

Toen gingen we aan de slag. We knutselden maskers, zongen schlagers, dansten de polonaise en speelden buiten hockey of met de bal. Het was echt een gezellige en geslaagde voormiddag. We kijken er al naar uit om nog eens samen met hen te werken en hen terug in ons klasje te verwelkomen. 

Voor muzische vorming moesten we ook een nieuwe clip maken op het liedje En ik... Hieronder kan je ons resultaat zien. 

Schoenen in de kunst

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zaterdag 16 februari 2019.

De meester en de juf toonden ons eerst enkele werken van de beroemde schilders. Er werd kort overlopen wat we juist zagen en welke technieken zij hadden. Daarna was het aan ons. We kozen allemaal een kunstenaar en schilderden schoenen in die stijl. We vonden het best nog leuk om echte schilders te zijn. 

American Games

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zaterdag 16 februari 2019.

Op vrijdag 8 februari trokken we met de 3de graad naar de sporthal van Lennik. Daar werden we terug ondergedompeld in de Amerikaanse spelletjes. We amuseerden ons heel erg en vonden het spijtig dat we vroeger moesten vertrekken. 

Sneeuwpret

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 6 februari 2019.

We konden de sneeuw niet zo maar laten passeren zonder een mooie sneeuwman te maken. Na het harde werk besloot de juf om naar buiten te gaan en samen een mooie sneeuwpop te maken. Het resultaat mocht er zijn.

Ontdekken en experimenteren

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 20 januari 2019.

We leerden eerst in kleine groep over hoe hefbomen, katrollen en tandwielen werken en waarom een hellend vlak handig kan zijn. We bestudeerden alles en voerden ook kleine proefjes uit om het te ondervinden. Hierna mochten we onze bevindingen en wat we geleerd hadden in onze kleine groep vertellen en leren aan de anderen van de klas. 

Hierna hadden de meester en de juf verschillende proefjes voorzien die we mochten uitvoeren. Er waren moet en mag opdrachtjes. Eerst moesten we een planning opstellen in onze groep en daarna konden we aan de slag. We hebben al veel bijgeleerd.

Spreekbeurten Europa

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 20 januari 2019. Aangepast op zaterdag 16 februari 2019

We kregen de opdracht van de juf om een spreekbeurt te houden over een Europees land. Ieder van ons koos een land en bracht informatie mee naar de klas. Daar leerden we hoe we een spreekbeurt moesten maken. We bespraken wat we zeker te weten wilden komen en gingen op zoek naar de juiste informatie. Tijdens de beeldles mochten we een monument knutselen. Alle materialen werden aangesproken. We vonden het heel fijn dat we onze creativiteit zijn gang mochten laten gaan. 

Bij meester Lars leerden we de sirtaki. Hieronder kan je ons danstalent bewonderen.

Bij juf Evy mochten we, na het bekijken van een filmpje van de Russische zitdans, zelf onze dans in elkaar steken. 

Groeien in liefde en tederheid

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 20 januari 2019.

Bij het thema van godsdienst hebben we het over vriendschap, welke verwachtingen dat we hebben van vrienden, hoe vrienden moeten zijn. Opdrachtje van de juf was om vriendschap in een standbeeld om te zetten.

Wereldoorlog

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 20 januari 2019.

We gingen op uitstap naar Raversijden en Ieper. In Raversijde liepen we rond in de loopgraven en ontdekten de verschillende bunkers, wapens en luisterden naar hoe de soldaten in die tijd leefden. Daarna brachten we een kort bezoek aan de Menenpoort. We zagen de namen van alle gesneuvelde soldaten en voelden ons plots wat aangeslagen. We luisterden ook naar de Last Post. In de klas kregen we dan nog meer informatie over deze periode. We waren allemaal heel geïnteresseerd en stelden heel veel vragen.

 1 2 >