• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Detectivespel en McDonalds

Geschreven door Astrid Wambacq op maandag 28 juni 2021.

We trokken met de derde graad naar Halle om er een detectivespel te spelen. We waren echte speurders! Na al dat zoeken, hadden we wel wat honger gekregen. We gingen eten bij Mc Donalds. Joepie! Hier keken we al weken super hard naar uit! 

Walibi

Geschreven door Astrid Wambacq op maandag 28 juni 2021. Aangepast op maandag 28 juni 2021

We hadden her super leuk in Walibi. Hier enkele foto's van een onvergetelijke dag...

Bloesems

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 29 april 2021.

In het thema van 'groene vingers' hadden we een lesje rond de bloesems en het ontstaan van een appel, peer,... We vonden het dus de uitgelezen kans om naar de boomgaard te gaan van de ouders van Kato D'Haemer. We wandelden ernaartoe en genoten van het landschap. Daar aangekomen kregen we een rondleiding en heel veel uitleg over het ontstaan van een vrucht maar ook over het bestrijden van de 'slechte' insecten. De kinderen waren heel aandachtig en leerden veel bij. Na de rondleiding kregen we allemaal nog een appeltje. Het heeft gesmaakt. 

Dank je wel voor de rondleiding, de goede uitleg en het lekkere appeltje. 

Sint

Geschreven door Evy Eeckhoudt op maandag 7 december 2020.

De 3de graad vroeg zich af of de Sint alle liedjes kende. Ze maakten tekeningen van een sinterklaasliedje en plaatsten er bijbehorende geluiden onder. De Sint mocht dan raden vanuit welk liedje ze vertrokken waren. 

Ze vonden het heel fijn om te doen. 

Op uitstap naar de OLV kerk te Bellingen

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 15 oktober 2020.

De 3de graad ging samen naar de kerk om de tentoonstelling te gaan bekijken van de vondsten, opgravingen die ze hebben gedaan tijdens de restauratie van de kerk. We vonden het alvast heel interessant. 

Fruitsla maken

Geschreven door Astrid Wambacq op woensdag 23 september 2020.

Mmm, lekker gezond.

Thema beroepen

Geschreven door Astrid Wambacq op vrijdag 10 januari 2020.

Binnen thema beroepen kwamen enkele ouders hun beroep voorstellen aan de leerlingen van de derde graad.

Dit vonden ze zeer leerrijk! Nogmaals bedankt aan de ouders! 

Spring in't Veld

Creatief met ritmes

Geschreven door Evy Eeckhoudt op vrijdag 5 april 2019.

Meester Lars toonde tijdens zijn turnles ons eerst een filmpje van Mayumana. Leuk om te zien hoe die mensen met ritmes omgaan gebruik makend van hun lichaam of verschillende materialen. Toen we de opdracht hoorden waren we heel enthousiast om eraan te beginnen. We oefenden in ons kleine groepje en hieronder zie je van 2 groepjes het resultaat. 

Iedereen anders

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 4 april 2019. Aangepast op vrijdag 5 april 2019

In het 5de leerjaar kregen we les rond het thema seksuele opvoeding. We vonden dit allemaal wel heel spannend om die dingen te weten te komen. Eindelijk weten we dat de kinderen niet uit de bloemkolen komen of ze niet worden gebracht door de ooievaar. De juf vertelde ons ook dat er heel wat kan mis lopen tijdens een zwangerschap en bij de ontwikkeling van een kindje. Ze vertelde over mensen die met een beperking worden geboren. 

Meester Lars is niet alleen onze turnmeester maar werkt ook nog met mensen met een beperking. Het was voor ons dus een uitgelezen kans om eens samen een activiteit te doen en deze mensen beter te leren kennen.

Woensdag was het dan zover. Vol verwachting keken we al uit naar de auto van meester Lars om hen allemaal te verwelkomen. Toen ze in onze klas kwamen stelden ze zich eerst even voor. De kinderen hadden ook verschillende vragen voor hen en ook daar kregen ze een antwoord op. 

Toen gingen we aan de slag. We knutselden maskers, zongen schlagers, dansten de polonaise en speelden buiten hockey of met de bal. Het was echt een gezellige en geslaagde voormiddag. We kijken er al naar uit om nog eens samen met hen te werken en hen terug in ons klasje te verwelkomen. 

Voor muzische vorming moesten we ook een nieuwe clip maken op het liedje En ik... Hieronder kan je ons resultaat zien. 

Schoenen in de kunst

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zaterdag 16 februari 2019.

De meester en de juf toonden ons eerst enkele werken van de beroemde schilders. Er werd kort overlopen wat we juist zagen en welke technieken zij hadden. Daarna was het aan ons. We kozen allemaal een kunstenaar en schilderden schoenen in die stijl. We vonden het best nog leuk om echte schilders te zijn. 

 1 2 >