• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

STEM

Geschreven door Evy Eeckhoudt op dinsdag 23 november 2021.

In de 3de graad maakten we met wegwerpmaterialen een echte robot. We dachten eerst na hoe we deze zouden maken om dit dan te kunnen uitvoeren. De juffen wilden ook dat onze ogen lichtjes waren die oplichtten wanneer de handen elkaar raakten. We maakten een eenvoudige stroomkring. Het plannetje volgen en hiernaast zie je onze resultaten. 

Archeocentrum te Velzeke

Geschreven door Astrid Wambacq op maandag 22 november 2021.

In functie van het thema ‘tijd’, die de leerlingen ook al uitwerkten via hun spreekbeurten, gingen we op uitstap naar het Archeocentrum te Velzeke.

We kregen er uitleg over teruggevonden resten uit het verleden en gingen als echte legionairs gingen dieper in op de opleiding en de discipline bij de oude Romeinen.

Het werd een fijne, leerrijke uitstap!

Muzische vorming: beweging: Sneller/trager

Geschreven door Astrid Wambacq op maandag 22 november 2021.

Tijdens de les muzische vorming stonden we stil bij snelle/trage bewegingen. Deze koppelden we aan emoties en personages. Zie hier enkele foto's.

Verger du Paradis

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 24 oktober 2021.

In het kader van onze lessen rond het thema 'Gratis' gingen we op bedrijfsbezoek. Op school leerden we over de werking van bedrijven, in welke streken we deze vinden. Ook werden belangrijke termen van de bedrijfswereld ons duidelijk. Toch is het leuker om dat alles in het echt te zien. 

We namen onze fiets en gingen naar Rebecq. Daar vinden we het fruitbedrijf van de familie D'Haemer: Verger du Paradis. We kregen een rondleiding in het bedrijf, winkeltje en de boomgaard. Alle informatie die we geleerd hadden, kwamen hier ook aan bod. Het was heel interessant. Op het einde van de rondleiding mochten de kinderen allemaal echte plukkers worden en konden ze even de appeltjes van de bomen plukken. Na dat harde werk mochten ze een zelfgeplukte appel opeten. 

Dank je wel voor de uitleg en de gastvrijheid!

Speeddate

Geschreven door Evy Eeckhoudt op dinsdag 5 oktober 2021.

In het kader van ons thema van wereldoriëntatie 'gratis' hielden we vandaag een speeddate. De ouders stelden hun beroepen voor aan onze kinderen. Ze waren hierop goed voorbereid want hadden filmpjes, powerpoint, materialen,... meegebracht om alles duidelijk te maken. Heel wat begrippen vanuit het thema kwamen aan bod. Ook de kinderen waren heel enthousiast en luisterden super geboeid naar de uitleg. Het was een zeer leerrijke en fijne namiddag. 

Dank je wel aan onze ouders om deze namiddag mogelijk te maken. 

Talentenshow

Geschreven door Astrid Wambacq op donderdag 23 september 2021.

Onze leerlingen van de derde graad hebben hun talenten in de "muzische verf" gezet.

Tijdens een hoekenwerk maakten ze een lied over hun talenten, een dans en bedachten ze een leuke manier om hun talenten uit te beelden zonder woorden.

Tot slot organiseerden we een talentenshow waarin de leerlingen aan elkaar hun lied, dans en stukje drama lieten zien.

 

Met naald en draad

Geschreven door Evy Eeckhoudt op maandag 20 september 2021.

Voor onze verjaardagskalender gingen we aan de slag met naald en draad. We maakten uiltjes uit vilt om in onze verjaardagsboom te hangen. Met wat hulp van de juffen hebben we onze uiltjes kunnen maken. 

Detectivespel en McDonalds

Geschreven door Astrid Wambacq op maandag 28 juni 2021.

We trokken met de derde graad naar Halle om er een detectivespel te spelen. We waren echte speurders! Na al dat zoeken, hadden we wel wat honger gekregen. We gingen eten bij Mc Donalds. Joepie! Hier keken we al weken super hard naar uit! 

Walibi

Geschreven door Astrid Wambacq op maandag 28 juni 2021. Aangepast op maandag 28 juni 2021

We hadden her super leuk in Walibi. Hier enkele foto's van een onvergetelijke dag...

Bloesems

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 29 april 2021.

In het thema van 'groene vingers' hadden we een lesje rond de bloesems en het ontstaan van een appel, peer,... We vonden het dus de uitgelezen kans om naar de boomgaard te gaan van de ouders van Kato D'Haemer. We wandelden ernaartoe en genoten van het landschap. Daar aangekomen kregen we een rondleiding en heel veel uitleg over het ontstaan van een vrucht maar ook over het bestrijden van de 'slechte' insecten. De kinderen waren heel aandachtig en leerden veel bij. Na de rondleiding kregen we allemaal nog een appeltje. Het heeft gesmaakt. 

Dank je wel voor de rondleiding, de goede uitleg en het lekkere appeltje. 

 1 2 3 >