• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Spreekbeurten Europa

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 20 januari 2019. Aangepast op zaterdag 16 februari 2019

We kregen de opdracht van de juf om een spreekbeurt te houden over een Europees land. Ieder van ons koos een land en bracht informatie mee naar de klas. Daar leerden we hoe we een spreekbeurt moesten maken. We bespraken wat we zeker te weten wilden komen en gingen op zoek naar de juiste informatie. Tijdens de beeldles mochten we een monument knutselen. Alle materialen werden aangesproken. We vonden het heel fijn dat we onze creativiteit zijn gang mochten laten gaan. 

Bij meester Lars leerden we de sirtaki. Hieronder kan je ons danstalent bewonderen.

Bij juf Evy mochten we, na het bekijken van een filmpje van de Russische zitdans, zelf onze dans in elkaar steken. 

Groeien in liefde en tederheid

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 20 januari 2019.

Bij het thema van godsdienst hebben we het over vriendschap, welke verwachtingen dat we hebben van vrienden, hoe vrienden moeten zijn. Opdrachtje van de juf was om vriendschap in een standbeeld om te zetten.

Wereldoorlog

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 20 januari 2019.

We gingen op uitstap naar Raversijden en Ieper. In Raversijde liepen we rond in de loopgraven en ontdekten de verschillende bunkers, wapens en luisterden naar hoe de soldaten in die tijd leefden. Daarna brachten we een kort bezoek aan de Menenpoort. We zagen de namen van alle gesneuvelde soldaten en voelden ons plots wat aangeslagen. We luisterden ook naar de Last Post. In de klas kregen we dan nog meer informatie over deze periode. We waren allemaal heel geïnteresseerd en stelden heel veel vragen.

Griezelen

Geschreven door Evy Eeckhoudt op vrijdag 26 oktober 2018.

Vandaag mochten we in groep werken aan verschillende muzische opdrachten. 

We maakten monsters met verschillende soorten papier, schilderden skeletten, maakten griezelgeluiden en componeerden op de pc een griezelverhaal. 

Na de middag keken we een film.

Eindelijk vakantie!

Thema op stap....

Geschreven door Evy Eeckhoudt op dinsdag 23 oktober 2018. Aangepast op woensdag 24 oktober 2018

Het eerste grote thema in het 5de leerjaar was 'Op stap'. De juf vroeg ons om eerst een brainstorm te maken over wat we wilden doen tijdens het thema. We organiseerden een zoektocht voor het 6de leerjaar en omgkeerd. We gingen op uitstap naar Train World waar we als echte conducteurs op zoek moesten gaan naar de juiste antwoorden. Dit vonden we echt super leuk. We leerden dingen opzoeken in de atlas, herhaalden de windroos en leerden werken met het kompas. Het was niet altijd even gemakkelijk om onze weg te vinden binnen het thema. 

Tijdens de beeldles mochten we allemaal onze eigen schoen maken uit klei. Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan om er een heel mooi werkje van te maken. We maakten een muzikaal vierkant met de geluiden op de straat en componeerden op die manier een lied. We kregen situaties die we moesten spelen zonder geluiden te gebruiken maar moesten die dan, zoals in het verkeer, heel snel of juist in slow motion gaan spelen. Hieronder kan je onze resultaten zien :-)

 

 

 < 1 2