• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Buiten activiteit:muziek maken in het herfstbos.

Geschreven door Hilde Cochez op zondag 15 oktober 2017.

Buiten activiteit:muziek maken in het herfstbos. We maken muziek met allerlei herfstmateriaal(kastanjes, eikels) en dozen(plastieken,kartonnen,ijzeren,houten)+flessen.

Zachtjes vertelbeer.

Geschreven door Hilde Cochez op zaterdag 30 september 2017.

Zachtjes vertelbeer. Zachtjes vertelbeer buiten activiteit 3. We zijn weer blij met donderdagnamiddag. We kunnen ons volledig ontladen op onze speelweide.Dit omdat we nu gekozen hebben om met de ballen te spelen. De meesten willen zelfs een echt match spelen. Sommigen weten perfect hoe een match verloopt omdat ze lid zijn van een echte voetbalclub. Vooraleer de match begint roept één van de teams een kreet, bij F.C. Pepingen is dat ook zo zeggen ze. Het is fun geweest.

Terug naar school.

Geschreven door Hilde Cochez op zaterdag 30 september 2017.

Terug naar school.Tijdens dit thema hebben we vooral de materialen verkend die in al onze hoeken aanwezig zijn (de reken- lees- en schrijfhoek,de beeldhoek,de blokkenhoek,de media hoek,de poppenhoek waarin de voormiddag gezelschapsspelletjes kunnen gespeeld worden,de wereld- en techniekhoek,de boekenhoek,de juffenhoek,de buitenhoeken=autohoek,verkeersparcours,zandbak en regenbak,thema hoek). Met aanwezig bedoel ik de materialen die het gehele jaar door in deze hoeken blijven, dus basismateriaal. Natuurlijk worden deze hoeken ook constant verrijkt (bij een nieuw thema of naar aanleiding van een idee van een kleuter) met nieuwe attributen. Attributen waar al dan niet een opdracht aan gekoppeld is. We hebben allen al behoorlijk genoten van de klashoeken en vooral van elkaar.

 

Fotosessie schatkist.

Geschreven door Hilde Cochez op zaterdag 23 september 2017.

Fotosessie schatkist. Dit naar aanleiding van ons jaarthema "op zoek naar schatten dwars door alles heen". De kleuters kiezen zelf hoe en met welke attributen ze op de foto willen staan.

Zachtjes vertelbeer.

Geschreven door Hilde Cochez op vrijdag 15 september 2017.

Zachtjes vertelbeer buiten activiteit 2.  Het is weer donderdagnamiddag. Opnieuw hebben we de hele week geprobeerd om, in de klas, rustig te vertellen (te spelen en te werken). Juf is fier op ons en de beloning volgt dan natuurlijk. Opgewekt trekken we onze laarzen aan voor een 2de buiten activiteit. Juf verstopt een tuinkabouter in ons schoolbos en wij mogen hem zoeken.

Onze zachtjes vertelbeer.

Geschreven door Hilde Cochez op zaterdag 9 september 2017.

Onze zachtjes vertelbeer. We hebben een zachtjes vertelbeer in onze klas=een beloningssysteem voor als we rustig praten in de klas.   Hoe werkt dit systeem ?  Achter de kop van de beer zijn er 2 vakken:in het onderste vak zitten er keelpilletjes, in het bovenste vak zitten er kaarten met leuke buiten activiteiten erop vermeld (tenten bouwen met zeilen en doeken, trollen zoeken die juf verstopt heeft in het schoolbos , met onze ballen spelen op de speelweide, in de speeltuin spelen, knikkeren in banen op de grote speelplaats...) .  Tijdens de loop van de week kan de zachtjes vertelbeer keelpilletjes nodig hebben, dit gebeurt als er een kleuter roept in de klas. De roepende kl.legt dan 1 keelpil op de tong van de beer (immers van roepen kan je keelpijn krijgen).  Als er hierna eens een kl. heel rustig praat dan mag die de pil van de tong weer weg nemen.                                                                                                       DOEL=als er op donderdagnamiddag geen pilletjes meer op de tong van de beer liggen dan trekken we onze laarzen aan en doen we één van de leuke buiten activiteiten die vermeld staan op de kaarten van de beer.

1ste schooldag... .

Geschreven door Hilde Cochez op zaterdag 9 september 2017. Aangepast op vrijdag 15 september 2017

1 ste schooldag... . Tijdens de eerste schooldag spelen we allerlei spelletjes rond ons jaarthema "Op zoek naar schatten dwars door alles heen". We proberen ook al eens zelfstandig in de verschillende hoeken te spelen.

Jungle in de klas.

Geschreven door Hilde Cochez op zaterdag 8 juli 2017.

Jungle in de klas. We knutselen slangen met allerlei materialen en deze kronkelen daarna overal rond in de klas. We doen natuurlijk nog vele andere dingen hieromtrent. Ga maar eens kijkje nemen.

Papegaai in de klas.

Geschreven door Hilde Cochez op maandag 26 juni 2017.

Een laatste jungle dier komt op bezoek in onze klas. Het is de dwerg papegaai van Nya. Juf heeft de kooi met de papegaai in onze vertelkring gezet. We zitten er allen rond, we observeren en we vertellen. We zien hoe de papegaai omhoog kan klimmen (met zijn bek en tenen klamt hij zich vast aan de ijzeren staven van de kooi), hoe hij speelt en drinkt... . Juf vindt het grappig dat we de papegaai willen leren praten. Na de waarneming wordt de kooi op de werktafel gezet, hier proberen sommige kleuters de papegaai na te tekenen.

Dankjewel mama van Nya... .

Fotosessie jungle dieren.

Geschreven door Hilde Cochez op woensdag 14 juni 2017.

Fotosessie jungle dieren. Voor vaderdag hebben we een leuke foto nodig daarom doen we deze sessie. Alle kleuters zijn direct bereid om hier aan mee te werken. Papa is hun held hé. Alle kleuters kiezen een dier en een locatie. Daarna is het poseren, poseren en poseren... .

 1 2 3 >  >>