• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Carnaval.

Geschreven door Hilde Cochez op zaterdag 10 maart 2018.

Vandaag ontvangen we allerlei bonte figuren in onze klas : dieren, super helden, indianen, prinsessen... . We willen ook de kleuters van de andere klassen bewonderen en daarom organiseren we, met zijn allen, een modeshow in de turnzaal. Op carnavalsmuziek lopen we over de catwalk. Iedereen probeert zich in te leven in zijn of haar rol. Als het tijd is om buiten te spelen klimmen en klauteren we op de blokken van de speelplaats. Nu heeft de juf de gelegenheid om een aantal spontane foto's te maken. Maar het leukste vinden we toch het stappen in de echte stoet met alles erop en eraan : confetti, serpentines... .

Een hut bouwen in het bos.

Geschreven door Hilde Cochez op zondag 25 februari 2018. Aangepast op zondag 25 februari 2018

Een hut bouwen in het bos. Naar aanleiding van ons thema "huis" bouwen we een houten hut. Iedereen doet enthousiast mee, er is teamwork. Alle materialen die we nodig hebben vinden we in het bos : lange takken voor de basis, klimop blaadjes,het groen van naaldbomen, allerlei afvalmateialen dat mensen in de natuur gedumpt hebben. Hierna spelen we vrij rollenspel in en rondom onze zelfgemaakte hut.

Een elektricien op bezoek.

Geschreven door Hilde Cochez op donderdag 15 februari 2018.

Een elektricien op bezoek. Er wordt op de deur geklopt. Het is de papa van Gilles die binnenkomt. Hij is elektricien. "Hela is het hier dat ik het licht moet maken". Hij duwt op de schakelaar. "Ah neen, de verlichting werkt nog". Willen jullie weten hoe het komt dat het licht brandt als je op de schakelaar drukt ? Meteen is iedereen super enthousiast. Er worden heel wat vragen gesteld en de papa heeft zijn handen vol met al die belangstellende kinderen. M.b.v. alle meegebrachte attributen (in zijn doos, zijn werkkoffer en zijn camionette) krijgen de kleuters een beeld over het beroep van een elektricien. Er wordt waargenomen met alle zintuigen : ogen,oren,handen. De papa zorgt ook voor de nodige humor : "neen, niet alle werkmaterialen van de werkkoffer kunnen in de zakken van mijn werkbroek gestopt worden anders valt mijn broek af". De kleuters schieten in de lacht en hebben het hierna nog over die grappige papa. Gedurende het gehele klasbezoek zie je Gilles glunderen. Hij is echt fier op zijn papa.

Bij Senne op de bouwwerf.

Geschreven door Hilde Cochez op zondag 28 januari 2018.

Bij Senne op de bouwwerf. Bouwvakkers zijn, op die werf, een nieuw huis aan het bouwen. We mogen van de mama eens een kijkje gaan nemen. We hebben allerlei gezien en beleefd. Het leukste moment is het ogenblik geweest waarop de bouwondernemer heeft gedemonstreerd hoe de kraan werkt.

Een reuze bewegingscircuit.

Geschreven door Hilde Cochez op donderdag 11 januari 2018.

Een reuze bewegingscircuit, verspreid over onze speelweide en ons school bos, afleggen. De kleuters leggen dit circuit op eigen tempo af en ze voelen ook zelf aan hoeveel keren ze dit parcours kunnen of willen doen. Telkens ze een ronde achter de rug hebben, trekken ze een krijtlijntje achter hun symbool (de klassymbolen v/d kleuters staan getekend op de grond). Uiteindelijk hebben sommigen het parcours 5 keer gedaan. De kleuters hebben vooral veel plezier gehad.

De eerste sneeuw.

Geschreven door Hilde Cochez op vrijdag 29 december 2017.

De eerste sneeuw. We ervaren het weer allemaal : koud, ijs, glad, smelten, een bal rolt niet goed in de sneeuw... . De natte kleren van daarna nemen we er graag bij. Gelukkig kunnen we ons al zelf herkleden, zodat we ons weer vlug droog en warm voelen.

Een snoepjesnieuwjaarsbrief.

Geschreven door Hilde Cochez op vrijdag 29 december 2017.

Een snoepjes nieuwjaarsbrief. Met de pictogrammen kunnen we onze brief al heel snel vlot voordragen. Zowel de brief als de bijhorende snoepjesboom vinden we grappig. We genieten ook volop van de kerstsfeer in en rondom de klas.

Elk jaar zijn zij weer daar,sinterklaas en pieterbaas.

Geschreven door Hilde Cochez op vrijdag 29 december 2017.

Elk jaar zijn zij weer daar, sinterklaas en pieterbaas. Zoals altijd tellen we weer af met onze dakenkalender. De spanning stijgt ten top want steeds komt het sint bezoek dichterbij. Wat onze gemoederen ook opdrijft is het kamertje van onze school waar de sint en de pieten blijkbaar elke dag eens op bezoek komen. Dit constateren we omdat er elke dag dingen in veranderd zijn (soms staat er nog eten op de tafel, soms is het bed beslapen geweest...).

Kerstengeltjes en bengeltjes.

Geschreven door Hilde Cochez op donderdag 28 december 2017.

Kerstengeltjes en bengeltjes. Voor de warmste week hebben wij een fotoshoot georganiseerd. Dit met als thema "kerstmis". Vele ouders hebben een gulle storting gedaan in ruil voor de foto's. Op die manier heeft ook het kleuterteam een steentje kunnen bijdragen aan het verbluffende resultaat.

Buiten activiteit:schrijven in de zandbak.

Geschreven door Hilde Cochez op dinsdag 21 november 2017.

Buiten activiteit:schrijven in de zandbak. We kiezen hiervoor het ideale moment eruit. Mooi weer en zand dat toch nog voldoende vochtig is. Er mag ook nog met de ballen gespeeld worden.

 1 2 3 >  >>