• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Carnaval

Geschreven door Anneleen Meerts op zondag 28 maart 2021. Aangepast op zondag 28 maart 2021

Doordat onze klas een weekje in quarantaine moest, konden wij geen carnaval vieren op 15 maart. Hierdoor waren de kinderen allemaal een beetje teleurgesteld.. maar natuurlijk hebben wij dit goed gemaakt op een ander moment. Omdat ook de scholen weer vroeger in 'Paaspauze' gaan, hebben wij Pasen en carnaval gecombineerd. De kinderen kwamen verkleed naar school. We maakten gekke paashazen en kippen in verschillende kleuren met foam klei. We bedachten een dansje en oefenden dit in om daarna aan de hele school te laten zien. We kregen een kaartje met een bepaalde rol en moesten een toneeltje bedenken. Tot slot hebben we de dag afgesloten met een leuk feestje in de klas. Zo hebben wij toch nog een leuke carnavalsdag gehad.

 

 

Afsluiter voor krokusvakantie

Geschreven door Anneleen Meerts op vrijdag 12 februari 2021.

Als afsluiter voor de krokusvakantie mochten de kinderen van het 4de leerjaar hun lievelingsspel meenemen naar de klas. Tijdens de week hadden ze hun spel aan elkaar al mogen voorstellen. Vandaag mochten ze de spelletjes dan ook samen spelen. Een echte oefening om de sociale vaardigheden te oefenen. Ik zag dat er heel mooi werd samengespeeld met verschillende vrienden.

Daarnaast mogen we de sneeuwpret van de afgelopen week niet vergeten! De kinderen maakten vanmorgen een lange slee. Fijn om zoveel vrolijke gezichtjes te zien!

Poppenkast met schimmen

Geschreven door Anneleen Meerts op vrijdag 12 februari 2021.

De laatste week voor de vakantie hebben we onze eigen poppenkast gemaakt. Tijdens de lessen oriëntatie op de wereld leerden we tijdens een les elektriciteit over de verschillende stroombronnen. We leerden hierbij hoe we een lampje konden laten branden met geleiders en een batterij. We gingen zelf aan de slag met de striptang. Wat waren we enthousiast als onze lamp brandde! We vonden het dan ook leuk om van onze poppenkast een schimmenpoppenkast te maken. We maakten er popjes bij op een stokje en bedachten een verhaal. 

Als afsluiter van de week mochten we poppenkast spelen voor elkaar. Wat zag ik enthousiaste kinderen in de klas!

 

 

Newtonpendel

Geschreven door Anneleen Meerts op vrijdag 12 februari 2021.

Tijdens onze lessen oriëntatie op de wereld moesten we een Newtonpendel maken. Hierbij moesten we zelf eerst goed nadenken op welke manier we dit best gingen aanpakken. Bij onze Newtenpendel was het heel belangrijk dat alles nauwkeurig afgemeten was en alle knikkers of parels even hoog hingen. De ene ging al wat nauwkeuriger aan het werk dan de andere maar uiteindelijk had iedereen een Newtonpendel klaar gekregen. De kinderen gingen elkaar ook helpen. Ze dachten na waarom de ene Newtonpendel beter ging dan de andere en stuurden hun eigen werk bij.

Leuk om te zien hoe de kinderen zo mooi kunnen samenwerken!

 

 

Verteltas

Geschreven door Anneleen Meerts op vrijdag 12 februari 2021. Aangepast op vrijdag 12 februari 2021

Voor de voorleesweek mochten wij in groepjes een prentenboek kiezen om voor te lezen aan de tweede en derde kleuterklas. Tijdens de muzische lessen bedachten wij hierbij een leuke manier om dit aan de kleuters voor te stellen. Sommigen maakten er popjes bij, anderen maakten een kijkdoos, sommigen maakten een poppenkast.. Ik zag heel veel creatievelingen in de klas. Bij ons prentenboek maakten we ook een spelletje waarbij de kleutertjes allerlei opdrachten moesten uitvoeren die met ons prentenboek te maken hadden. 

De kinderen keken hier echt naar uit en ze hebben dit ook heel goed gedaan! 

Kerstfeest

Geschreven door Anneleen Meerts op vrijdag 18 december 2020.

Vandaag maakten we er een leuke dag van om 2020 af te sluiten. 

We startten de dag met onze kerstviering. Dit jaar kon het jammer genoeg niet doorgaan met de hele school maar wel in onze eigen klasbubbel. Verder gaven we onze zelfgemaakte kerstcadeautjes aan elkaar. We deden dit met het spel 'Handomdraai' (met dank aan Siebe!). Het kind waarnaar het hand wees, moest eerst een opdracht uitvoeren en kreeg daarna het pakje dat we van onder de kerstboom hadden gehaald. We maakten de cadeautjes daarna allemaal samen open.

Verder trakteerde juf Evelien ook nog voor haar verjaardag met chips en sapjes. We toverden onze klas ook even om in een echte dansvloer. Dat 4de leerjaar kan er wat van! 

In de namiddag gingen wij op zoek naar het ontstaan van Santa Claus in de film 'Klaus'... Ook leerden we hier nog eens uit dat een goede daad doen vaak tot veel goede dingen kan leiden.

Wij wensen jullie allemaal fijne, gezellige feestdagen! We zien deze leuke bende graag terug volgend jaar ;)

 

 

 

 

Afval ruimen

Geschreven door Anneleen Meerts op zondag 1 november 2020.

Naar aanleiding van de week van het bos zijn wij met het 4de leerjaar gaan afval ruimen in het bosje aan onze school. Wij vonden heel wat zwerfvuil en leefden ons nog eens helemaal uit in het bos.

Spring in't Veld

Dag van de sportclub

Geschreven door Anneleen Meerts op maandag 21 september 2020.

Op woensdag 16 september stonden de sportclubs in de kijker. Wie dit wou, mocht zijn sportuniform aan doen van zijn of haar club.

eerste schooldag

Geschreven door Anneleen Meerts op maandag 21 september 2020.

Op 1 september waren we blij om opnieuw samen in de klas te zijn. De juffen zorgden er dan ook voor dat we veel konden babbelen over de vakantie en ook samen spelletjes mochten spelen.

Laatste schooldag

Geschreven door Anneleen Meerts op woensdag 1 juli 2020. Aangepast op woensdag 1 juli 2020

Maandag 29 juni zagen we elkaar voor de laatste keer dit schooljaar terug. Onze hele klas was aanwezig op school. We hebben het schooljaar op een fantastische manier kunnen afsluiten. Babette had haar kleine katjes mee, we speelden een virus - cluedo in het bos, kregen een ijsje, namen afscheid van Rose en Babette, vierden Camille haar verjaardag en eindigden de dag met de stoelendans. Ik zag vele vrolijke gezichten. Bedankt voor het fijne (korte) schooljaar! Geniet van de welverdiende vakantie! 

 1 2 3 >  >>