• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Zwerfvuil rapen in de Kareelstraat

Geschreven door Marieke De Munter op vrijdag 26 november 2021. Aangepast op vrijdag 26 november 2021

Een tijdje geleden kregen we de opdracht om de buurt rondom onze school proper te maken. Wij kregen de opdracht om de Kareelstraat eens onder handen te nemen. We schrokken hoeveel zwerfvuil we tegenkwamen. Gelukkig ziet de straat er nu weer veel beter uit! We zijn trots op onzelf!

Knutselen met natuurmaterialen

Geschreven door Marieke De Munter op vrijdag 26 november 2021.

Vandaag kregen we de opdracht om te knutselen met natuurmaterialen. We gingen op zoek in het bos en op het grasveld naar mooie en leuke materialen om nadien een kunstwerk te kunnen maken. We waren heel verwonderd van wat voor moois de natuur ons te bieden heeft en weten nu meer dan ooit dat we er goed zorg voor moeten dragen!

Vertrouwensspelen

Geschreven door Marieke De Munter op donderdag 18 november 2021.

Om elkaar wat beter te leren vertrouwen, speelden we een tijdje geleden een aantal vertrouwensspelen.

Initiatie Tai Chi

Geschreven door Anja Devos op vrijdag 8 oktober 2021. Aangepast op vrijdag 8 oktober 2021

Naar aanleiding van de week van de sportclub werden lokale sportclubs aangesproken om bij ons op school een initiatie te komen geven. De 'Tai Chi- verenining' uit Bellingen was zo vriendelijk om langs te komen en onze kinderen wat bij te leren over hun sport. Hier zien jullie alvast enkele filmpjes en sfeerbeelden van de initiatie in het 4de leerjaar.

Spreekbeurten

Geschreven door Anneleen Meerts op woensdag 12 mei 2021.

De afgelopen weken hebben wij in de klas spreekbeurten voorbereid en voorgesteld.

De kinderen mochten per 2 werken en kozen een onderwerp dat helemaal aansloot bij hun interesse. Tijdens de les kregen ze de kans om informatie op te zoeken en daarna konden ze het werk verdelen zodat ze het thuis konden afwerken. Ik zag veel kinderen hieraan vol enthousiasme werken. Hier en daar ging ik wat bijsturen zodat ze weer zelfstandig verder konden. 

Wij hebben dan ook een aantal heel mooie resultaten gezien! De meeste groepjes vonden het leuk om de voorstelling af te sluiten met een korte quiz. Op deze manier waren de anderen ook extra gemotiveerd om te luisteren.

 

Carnaval

Geschreven door Anneleen Meerts op zondag 28 maart 2021. Aangepast op zondag 28 maart 2021

Doordat onze klas een weekje in quarantaine moest, konden wij geen carnaval vieren op 15 maart. Hierdoor waren de kinderen allemaal een beetje teleurgesteld.. maar natuurlijk hebben wij dit goed gemaakt op een ander moment. Omdat ook de scholen weer vroeger in 'Paaspauze' gaan, hebben wij Pasen en carnaval gecombineerd. De kinderen kwamen verkleed naar school. We maakten gekke paashazen en kippen in verschillende kleuren met foam klei. We bedachten een dansje en oefenden dit in om daarna aan de hele school te laten zien. We kregen een kaartje met een bepaalde rol en moesten een toneeltje bedenken. Tot slot hebben we de dag afgesloten met een leuk feestje in de klas. Zo hebben wij toch nog een leuke carnavalsdag gehad.

 

 

Afsluiter voor krokusvakantie

Geschreven door Anneleen Meerts op vrijdag 12 februari 2021.

Als afsluiter voor de krokusvakantie mochten de kinderen van het 4de leerjaar hun lievelingsspel meenemen naar de klas. Tijdens de week hadden ze hun spel aan elkaar al mogen voorstellen. Vandaag mochten ze de spelletjes dan ook samen spelen. Een echte oefening om de sociale vaardigheden te oefenen. Ik zag dat er heel mooi werd samengespeeld met verschillende vrienden.

Daarnaast mogen we de sneeuwpret van de afgelopen week niet vergeten! De kinderen maakten vanmorgen een lange slee. Fijn om zoveel vrolijke gezichtjes te zien!

Poppenkast met schimmen

Geschreven door Anneleen Meerts op vrijdag 12 februari 2021.

De laatste week voor de vakantie hebben we onze eigen poppenkast gemaakt. Tijdens de lessen oriëntatie op de wereld leerden we tijdens een les elektriciteit over de verschillende stroombronnen. We leerden hierbij hoe we een lampje konden laten branden met geleiders en een batterij. We gingen zelf aan de slag met de striptang. Wat waren we enthousiast als onze lamp brandde! We vonden het dan ook leuk om van onze poppenkast een schimmenpoppenkast te maken. We maakten er popjes bij op een stokje en bedachten een verhaal. 

Als afsluiter van de week mochten we poppenkast spelen voor elkaar. Wat zag ik enthousiaste kinderen in de klas!

 

 

Newtonpendel

Geschreven door Anneleen Meerts op vrijdag 12 februari 2021.

Tijdens onze lessen oriëntatie op de wereld moesten we een Newtonpendel maken. Hierbij moesten we zelf eerst goed nadenken op welke manier we dit best gingen aanpakken. Bij onze Newtenpendel was het heel belangrijk dat alles nauwkeurig afgemeten was en alle knikkers of parels even hoog hingen. De ene ging al wat nauwkeuriger aan het werk dan de andere maar uiteindelijk had iedereen een Newtonpendel klaar gekregen. De kinderen gingen elkaar ook helpen. Ze dachten na waarom de ene Newtonpendel beter ging dan de andere en stuurden hun eigen werk bij.

Leuk om te zien hoe de kinderen zo mooi kunnen samenwerken!

 

 

Verteltas

Geschreven door Anneleen Meerts op vrijdag 12 februari 2021. Aangepast op vrijdag 12 februari 2021

Voor de voorleesweek mochten wij in groepjes een prentenboek kiezen om voor te lezen aan de tweede en derde kleuterklas. Tijdens de muzische lessen bedachten wij hierbij een leuke manier om dit aan de kleuters voor te stellen. Sommigen maakten er popjes bij, anderen maakten een kijkdoos, sommigen maakten een poppenkast.. Ik zag heel veel creatievelingen in de klas. Bij ons prentenboek maakten we ook een spelletje waarbij de kleutertjes allerlei opdrachten moesten uitvoeren die met ons prentenboek te maken hadden. 

De kinderen keken hier echt naar uit en ze hebben dit ook heel goed gedaan! 

 1 2 3 >  >>