• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Workshop Trashbeatz

Geschreven door Marieke De Munter op vrijdag 29 april 2022. Aangepast op vrijdag 29 april 2022

Dinsdag kregen we een workshop "Trashbeatz". We leerden bepaalde ritmes slaan op potten en pannen, bedachten een kreet dat bij onze klas hoort ( FLUO BEKER!) en maakten hiermee een liedje. Achteraf was er ook een toonmoment met de hele school. Gelukkig waren er oordopjes ter beschikking zodat onze trommekvliezen wat gespaard bleven ;)

Onze schat begraven

Geschreven door Marieke De Munter op donderdag 28 april 2022. Aangepast op donderdag 28 april 2022

Als afsluiter van ons thema goede grond, hebben we vandaag onze schat begraven. In onze schatdoos staken we een klasfoto en de datum waarop we hem begraven hebben. We zullen in kleine groepjes nu een schatkaart maken zodat de schat binnen twee jaar opgegraven kan worden. De begraafplaats is helemaal geheim. Enkel juf Marieke en juf Lisa weten hem liggen, samen met de kinderen van het vierde.

Op stap door Bellingen

Geschreven door Marieke De Munter op vrijdag 1 april 2022.

Een tijdje geleden maakten we een wandeling rond onze school om de schoolomgeving (nog) beter te leren kennen. We genoten van onze wandeling, het zalige weer en onze prachtige groene, landelijke omgeving. We maakten achteraf ook een grondplan van de schoolomgeving. We boffen met zo een mooie gemeente!

Superheld Halle

Geschreven door Marieke De Munter op vrijdag 1 april 2022. Aangepast op vrijdag 1 april 2022

Een tweetal weken geleden gingen we naar de stad Halle als superhelden, in het thema van de jeugdboekenmaand. Halle was in gevaar en enkel wij konden de stad redden door het superheldenparcours te volgen en enkele lokale helden te helpen bij deze missie.

Doorheen de opdrachten die we kregen, verzamelden we superkrachten, verstevigden we het beschermingsschild van Halle en leerden we de stad beter kennen. 

We leerden veel bij en zagen zelfs overblijfselen van het kasteel dat er vroeger stond in de kelder van het WZC Sint - Augustinus.

 

Zwerfvuil rapen in de Kareelstraat

Geschreven door Marieke De Munter op vrijdag 26 november 2021. Aangepast op vrijdag 26 november 2021

Een tijdje geleden kregen we de opdracht om de buurt rondom onze school proper te maken. Wij kregen de opdracht om de Kareelstraat eens onder handen te nemen. We schrokken hoeveel zwerfvuil we tegenkwamen. Gelukkig ziet de straat er nu weer veel beter uit! We zijn trots op onzelf!

Knutselen met natuurmaterialen

Geschreven door Marieke De Munter op vrijdag 26 november 2021.

Vandaag kregen we de opdracht om te knutselen met natuurmaterialen. We gingen op zoek in het bos en op het grasveld naar mooie en leuke materialen om nadien een kunstwerk te kunnen maken. We waren heel verwonderd van wat voor moois de natuur ons te bieden heeft en weten nu meer dan ooit dat we er goed zorg voor moeten dragen!

Vertrouwensspelen

Geschreven door Marieke De Munter op donderdag 18 november 2021.

Om elkaar wat beter te leren vertrouwen, speelden we een tijdje geleden een aantal vertrouwensspelen.

Initiatie Tai Chi

Geschreven door Anja Devos op vrijdag 8 oktober 2021. Aangepast op vrijdag 8 oktober 2021

Naar aanleiding van de week van de sportclub werden lokale sportclubs aangesproken om bij ons op school een initiatie te komen geven. De 'Tai Chi- verenining' uit Bellingen was zo vriendelijk om langs te komen en onze kinderen wat bij te leren over hun sport. Hier zien jullie alvast enkele filmpjes en sfeerbeelden van de initiatie in het 4de leerjaar.

Spreekbeurten

Geschreven door Anneleen Meerts op woensdag 12 mei 2021.

De afgelopen weken hebben wij in de klas spreekbeurten voorbereid en voorgesteld.

De kinderen mochten per 2 werken en kozen een onderwerp dat helemaal aansloot bij hun interesse. Tijdens de les kregen ze de kans om informatie op te zoeken en daarna konden ze het werk verdelen zodat ze het thuis konden afwerken. Ik zag veel kinderen hieraan vol enthousiasme werken. Hier en daar ging ik wat bijsturen zodat ze weer zelfstandig verder konden. 

Wij hebben dan ook een aantal heel mooie resultaten gezien! De meeste groepjes vonden het leuk om de voorstelling af te sluiten met een korte quiz. Op deze manier waren de anderen ook extra gemotiveerd om te luisteren.

 

Carnaval

Geschreven door Anneleen Meerts op zondag 28 maart 2021. Aangepast op zondag 28 maart 2021

Doordat onze klas een weekje in quarantaine moest, konden wij geen carnaval vieren op 15 maart. Hierdoor waren de kinderen allemaal een beetje teleurgesteld.. maar natuurlijk hebben wij dit goed gemaakt op een ander moment. Omdat ook de scholen weer vroeger in 'Paaspauze' gaan, hebben wij Pasen en carnaval gecombineerd. De kinderen kwamen verkleed naar school. We maakten gekke paashazen en kippen in verschillende kleuren met foam klei. We bedachten een dansje en oefenden dit in om daarna aan de hele school te laten zien. We kregen een kaartje met een bepaalde rol en moesten een toneeltje bedenken. Tot slot hebben we de dag afgesloten met een leuk feestje in de klas. Zo hebben wij toch nog een leuke carnavalsdag gehad.

 

 

 1 2 3 >  >>