• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Verpakkingen maken

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 15 oktober 2020. Aangepast op donderdag 15 oktober 2020

In het thema 'Made in' leerden we hoe ze van grondstoffen producten maakten. We leerden ook hoe de prijs tot stand kwam. We maakten al reclame voor een product in een vorige les. Nu had de juf nog een ander ideetje. We moesten een eigen degelijke verpakking maken om een product te kunnen vervoeren rekening houdend met enkele eisen. Hier zie je onze resultaten. 

We mochten ook nog een stappenplan volgen om een helikopter te maken. Ook dit lukte ons als we wat samenwerkten. 

Dit was een leuke les. 

September!

Geschreven door Sarah Vandersmissen op woensdag 14 oktober 2020. Aangepast op woensdag 14 oktober 2020

Een blik in onze klassen bij de start van het schooljaar en in het thema vormen en kleuren. 

Veel kijkplezier!

Thema : Feest je mee?

Geschreven door Karla Deknop op maandag 12 oktober 2020.

Enkele sfeerbeelden van de foor, georganiseerd door de 2de graad.

 

Thema : Feest je mee?

Geschreven door Karla Deknop op maandag 12 oktober 2020. Aangepast op maandag 12 oktober 2020

Na het blije weerzien van onze klasgenoten vlogen we er weer in als nooit tevoren.

Bij ons eerste thema van het jaar leerden we verschillende feesten kennen en organiseerden we zelf een kermis in onze school voor alle kinderen.

Weet je wat we allemaal deden?

Samen lezen, bewegen, dansen, puzzelen, lengtes meten, schilderen, sudoku's maken, inhouden meten, spelen, diertjes vangen en observeren, naar de bib gaan, mediteren, naar verhalen luisteren, mugcakes maken, kroonkurken tellen tot 1000, tekenen, verkleden en toneel spelen.

Voor we het wisten zat de eerste maand er al op.

 

Dag van de leerkracht

Geschreven door Anja Devos op woensdag 7 oktober 2020.

Dankjewel Vriendenkring voor de heerlijke pralines en het mondmasker met logo van de school!

Thema vormen

Geschreven door Shana Dhoze op maandag 5 oktober 2020.

In de kring had Troetel iets verstopt onder het doek. We mochten niet kijken maar moesten voelen. Voelden we iets hard/zacht? Dik of dun? Groot of klein? Hoeken of niet?
Na het vele gevoel, ontdekten we al snel dat er een cirkel onder lag. Zouden we in onze klas nog meerdere cirkels kunnen terug vinden? De kleuters gingen al snel op tocht. 

Dit deden we ook voor een driehoek, vierhoek en rechthoek. Driehoekige materialen vinden was niet zo gemakkelijk. 

Enkelen onder de kleuters maakten ook een vormenkunstwerk. Hiervoor werden verschillende technieken gebruikt zoals knippen, plakken, tekenen, scheuren, schilderen. 

Waar de kleuters het meest enthousiast over waren, was onze vormenzoektocht doorheen de straat. Elke kleuter kreeg een vormenzoeker. We kwamen heel wat vormen tegen!

Kijk maar mee!

1e schoolweken

Geschreven door Shana Dhoze op maandag 5 oktober 2020.

Een nieuw schooljaar ging alweer van start. 
Het jaarthema gaat dit jaar rond kleuren. 

Buiten op de speelplaats hing een groot wit papier. Al snel zorgden de kleuters voor de vele kleuren!

We maakten kennis met de klas, de hoeken en Troetel onze klaspop. 

1ste en 2de leerjaar op buurtwandeling

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 5 oktober 2020.

Ons nieuwe thema heet 'een nette buurt'. En hoe kan je dat beter introduceren dan met een buurtwandeling. We trokken onze fluohesjes aan en gingen op wandel rondom onze school. We ontdekten dat we echt in een prachtige omgeving naar school komen en dat er vooral heel veel natuur is en heel weinig bebouwing. We duidde alles wat we tegenkwamen aan in een boekje. Zo konden we duidelijk zien wat er allemaal in de buurt te zien was. We hebben er allemaal van genoten... maar toen we aankwamen op school had iedereen wel grote dorst... Pfwuw... dat water smaakt. 

Meten met de meter

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 5 oktober 2020.

Wat is er leuker dan naar buiten trekken om bij te leren. Ook om met de meter te leren werken trokken we de natuur in. De kinderen kregen allerlei opdrachten en gingen ijverig aan de slag.

Enkele opdrachten waren: 

- Leg een meter appel.

- teken een lijn van 2 meter op het wegje.

- teken bij 3 bomen een streepje op 1 meter.

- leg iets meer dan 1 meter blaadjes.

- leg 3 meter takken.

- enzovoort

Als een opdracht geslaagd was kregen ze een stempel. Iedereen maakte enorm veel plezier.

En een meter... nu weten we echt wel hoe lang die is... :-) 

 

 

Hoekenwerk 'fris en fit aan de start'

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 5 oktober 2020.

Een gezonde levensstijl is erg belangrijk. Ook op school proberen we daar op te focussen. Ons eerste thema van OW ging daar dan ook over. Welke gezonde tussendoortjes kunnen we meenemen? Welke drankjes zijn gezond en welke niet? Hoe kunnen we ons beschermen tegen Corona? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we ons gelukkig voelen op school? ...? Deze en nog veel meer vragen kregen een antwoord. In de hoekjes ontdekten we allerlei weetjes. 

Begrijpend lezen?

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zaterdag 3 oktober 2020.

Toen juf Evy ons vertelde dat we een lesje begrijpend lezen gingen doen waren we niet zo enthousiast. We namen ons leesboek klaar en toen vroeg de juf ons om ons leesboek mee te nemen naar de turnzaal. Heel raar. Daar aangekomen haalde de juf springtouwen, jongleerballen,... uit de kast. In ons boek stonden er namelijk enkele circusacts uitgelegd en we moesten die gaan uitvoeren. Op deze manier vonden we het lezen toch nog leuk. 

Behendigheidsparcours en bezoek foor

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zaterdag 3 oktober 2020. Aangepast op zaterdag 3 oktober 2020

Agent Pascal kwam naar onze school en testte onze fietsvaardigheden. We deden ons uiterste best en probeerden alle hindernissen tot een goed einde te brengen. 

 

De 2de graad organiseerde een foor die we natuurlijk gingen bezoeken. We hebben ons goed geamuseerd. 

Strapklas

Geschreven door Anja Devos op donderdag 1 oktober 2020.

Iedereen deed de voorbije maand super zijn best om de voet, met de fiets of met de step naar school te komen.  Vandaag werd bekend gemaakt wie de strapklas van de maand was.  Op de 3de plaats stond het 4de leerjaar.  Op de 2de plaats stond het 3de leerjaar.  En op de 1ste plaats stond.... het 5de leerjaar.  PROFICIAT!!! 

We gaan onze actie eventjes opschorten wegens de werkzaamheden in de straat.  Maar uitstel is geen afstel!  We gaan hier zeker terug werk van maken. 

Bootcamp veldloop 2020

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 25 september 2020. Aangepast op dinsdag 13 oktober 2020

 

Van 19 tot 27 september is het de Vlaamse veldloopweek voor scholen. Andere jaren wordt dit door de gemeente georganiseerd op de voetbalterreinen van Pepingen. Ook hier stak Corona een stokje voor. Maar niet getreurd. Hier op school organiseerden we onze eigen 'BOOTCAMP veldloop'. Meester Lars en Juf Evy zorgden voor een heus parcours over ons grasveld, speelplaats en door het bosje. Onderweg waren er allerlei obstakels. Zo moesten de kinderen over balken lopen, door banden en over botten stro kruipen, over de plint springen, ... en nog veel meer. Een heuse uitdaging dus. Anders dan andere jaren was de puntentelling. Andere jaren kon er individueel gestreden worden. Nu deden ze dat per team. Zo kregen ze punten op snelheid, samenwerking en fair play. Uit de 12 verschillende groepen werd uiteindelijk een top 3 gekozen door onze hele strenge maar rechtvaardige jury. Iedereen deed natuurlijk heel erg zijn best! Maar de groepen die de top 3 behaalden deden het op alle 3 de vlakken heel goed! Een proficiat dus aan de winnaars. De winnende groepen kregen ook een oorkonde mee naar huis! Iedereen was heel enthousiast en keerden met lachende gezichtjes huiswaarts.

Kleurrijke start in het zesde leerjaar

Geschreven door Astrid Wambacq op woensdag 23 september 2020. Aangepast op woensdag 23 september 2020

Joepie, opnieuw samen leren en spelen. 

Fruitsla maken

Geschreven door Astrid Wambacq op woensdag 23 september 2020.

Mmm, lekker gezond.

De kleuren van de regenboog

Geschreven door Charlotte Schoukens op dinsdag 22 september 2020.

Lotta de kip had iets raar gezien in de lucht. Het had vele kleurtjes, maar plots was het verdwenen. Wat zou dat geweest zijn? 

Een regenboog, elke dag van de week keken we naar een kleur die voorkwam in de regenboog zelf. Die kleuren kwamen ook terug in onze huisje van de week (maandag: blauw -  dinsdag: rood - woensdag: geel - donderdag: groen - vrijdag: blauw). Elke dag vloog ons vogeltje naar een volgende dag van de week. 

Elke dag kwam er ook een kleur bij in onze hoekjes. We konden eens met de gele blokken iets bouwen of met de rode potloden vrij tekenen aan de knutseltafel,...

We hebben ook een experimentje gedaan met onze kleuren van de regenboog. Met enkel blauw, geel en rood kleurstof in water hebben we alle kleuren van de regenboog gemaakt. Is ons proefje gelukt? ga zeker eens kijken tussen de foto's!

We hadden onze eigen klasregenboog gemaakt en de kleuren leren kennen. We konden ook de kleuren mengen met elkaar zodat er dan een nieuwe kleur ontstond. Geel + blauw werd groen. We kunnen toveren met kleuren! 

Onze eerste dagen in de klas

Geschreven door Charlotte Schoukens op dinsdag 22 september 2020.

We gingen deze week op verkenning in de klas. We leerden de verschillende hoekjes kennen waar we volop konden spelen en nieuwe dingen ontdekken. We hebben ook eens gekeken wat er allemaal in onze boekentas moest. Onze brooddoos, een fruitdoos, ... maar Max (hoofdpersonage uit ons verhaal van de week) wou ook speelgoed meenemen. Maar nee, nee Max dat hoef je niet mee te nemen, op school is er genoeg speelgoed. Maar wat nam Max wel mee? Een foto van papa en Max zodat papa toch een beetje in de klas was. Ook jullie mogen gerust een foto meegeven zodat mama en papa ook bij ons in de klas kan zijn. 

We hebben onze eigen knutseltas gemaakt zodat we onze kunstwerkjes bij elke vakantie naar huis kunnen meenemen. Vergeet niet van je knutselzak (leeg) na elke vakantie terug mee te brengen naar school! 

 

Spring in't Veld

Dag van de sportclub

Geschreven door Anneleen Meerts op maandag 21 september 2020.

Op woensdag 16 september stonden de sportclubs in de kijker. Wie dit wou, mocht zijn sportuniform aan doen van zijn of haar club.

eerste schooldag

Geschreven door Anneleen Meerts op maandag 21 september 2020.

Op 1 september waren we blij om opnieuw samen in de klas te zijn. De juffen zorgden er dan ook voor dat we veel konden babbelen over de vakantie en ook samen spelletjes mochten spelen.

Uit je kot - challenge

Geschreven door Anja Devos op maandag 21 september 2020.

Meester Lars bedacht vorig schooljaar een leuke, sportieve challenge : met de ganse school 10 000 km bij elkaar stappen, lopen of fietsen.  Iedereen ging heel enthousiast aan de slag en we behaalden geen 10 000 km maar wel 10 650 km!!!   

Dus tijd voor een lekkere beloning.  De Frietwagon, Bosteels, de Friet 'Otto' en Devoghelfrit sloegen de handen in elkaar en elk kind werd getrakteerd op een pakje frieten met mayonaise of ketchup en een curryworst.  DANKJEWEL! Ze smaakten HEERLIJK! 

Op de foto's kan je zien dat de kinderen ervan genoten hebben.  Hop naar de volgende challenge... 

Made in

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 16 september 2020.

De kinderen werden in kleine groep eigenaar van een bedrijf en mochten hun eigen reclamefilmpje maken van een zelfgekozen product. Ze hebben alvast heel erg hun best gedaan. Hieronder kunnen jullie de resultaten bekijken. 

 

 

 

 

Spring in't Veld

Dag van de sportclub 2020

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 16 september 2020.

Vandaag mochten de kinderen naar school komen in hun kledij van de sportclub. Op deze manier konden ze ook eens tonen waar hun interesses liggen. Paardrijden, turnen, rugby, voetbal, wandelen, lopen, tennis spelen, dansen en karate zijn bij ons in de klas populair. Een fotoshoot kon natuurlijk niet ontbreken. 

Spring in't Veld

Uitdaging begin schooljaar lagere school

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 4 september 2020.

Bij het begin van het schooljaar gaf juf Anja alle kinderen, juffen en meesters een uitdaging. Ze kregen 4 dagen de tijd om een dansje te doen met de hele kleuter of lagere school. De lagere school kreeg het liedje 'Jerusalema'. Wil je weten of het gelukt is? Kijk dan zeker naar dit filmpje!

 

Spring in't Veld

Uitdaging begin schooljaar kleuters

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 4 september 2020.

Bij het begin van het schooljaar gaf juf Anja alle kinderen, juffen en meesters een uitdaging. Ze kregen 4 dagen de tijd om een dansje te doen met de hele kleuter of lagere school. De kleuters kregen het liedje 'Savage love'. Wil je weten of het gelukt is? Kijk dan zeker naar dit filmpje! 

 

 < 1 2 3 4 5 >  >>