• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Hoekenwerk spelling en Frans

Geschreven door Anneleen Meerts op zondag 14 november 2021. Aangepast op zondag 14 november 2021

Na de herfstvakantie was het tijd om de geleerde woorden van Frans eens te herhalen. Wij deden dit via allerlei spelletjes in een hoekenwerk. Ook voor spelling hebben we verschillende spellingsmoeilijkheden speels herhaald in hoekjes. Wat was het leuk om zoveel enthousiasme te zien bij de kinderen. 

Halloween

Geschreven door Evy Eeckhoudt op vrijdag 29 oktober 2021.

Vandaag kregen we verschillende opdrachten in het thema Halloween. We werkten in kleine groepjes en in een doorschuifsysteem. Het was een leuke voormiddag. We lieten onze creatieve ideeën helemaal los. 

Voorlezen bij kleuters

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 27 oktober 2021.

Tijdens de voorleesweek van 22 tot 26 november zullen we voorlezen bij de jongste kleuters. Om ons goed voor te bereiden kwam juf Hilde naar de klas. Zij gaf ons een lesje rond voorlezen bij dit jonge publiek. Ze gaf ons ook tips die we kunnen meenemen tijdens het oefenen. Wij zijn alvast heel enthousiast. 

Portret

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 27 oktober 2021.

Tijdens de les beeld keken we even in de toekomst en maakten we een portret van hoe we er zullen uitzien en welk beroep we zouden uitoefenen. 

Improviseren

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 24 oktober 2021.

Mats is een oud-leerling en kwam een dagje op bezoek om aan alle kinderen improvisatielessen te geven. Hij speelde eerst verschillende spelletjes met de klas waarin de kinderen hun helemaal moesten inleven. Uiteindelijk mochten ze een toneelstukje in elkaar steken met een een gegeven persoon, plaats en voorwerp. Mats gaf heel veel tips om het toneel goed te kunnen uitvoeren. 

Yoga

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 23 september 2021. Aangepast op donderdag 23 september 2021

In het kader van de dag van de sportclub die doorgaat op 29 september leek het ons fijn om initiaties te geven aan de kinderen. Een eerste initiatie vond al plaats. Gunther kwam ons een lesje yoga geven. De kinderen kwamen helemaal tot rust en vonden het heel fijn. 

Geniet maar mee met de filmpjes.

 

Kunst in het Dorp

Geschreven door Evy Eeckhoudt op maandag 20 september 2021.

Ook wij bezochten 'Kunst in het dorp'. Alle indrukken werden verwoord en er werd genoten van de verschillende vormen van kunst. 

Begrijpend lezen?

Geschreven door Evy Eeckhoudt op maandag 20 september 2021.

In het 5de leerjaar deden we een lesje begrijpend lezen. De kinderen mochten de klas op stelten zetten want wat ze lazen mochten ze ook echt uitvoeren. Dit vonden ze natuurlijk de max. 

Wegen en meten

Geschreven door Evy Eeckhoudt op maandag 20 september 2021.

Voor de les wiskunde mochten de kinderen wegen, meten en inhouden bepalen. Dit vonden ze heel fijn. 

Meimaand = Mariamaand

Geschreven door Evy Eeckhoudt op vrijdag 28 mei 2021.

Meester Stefaan kwam in het 5de leerjaar nog eens een lesje godsdienst geven. Hij gaf ons les over Maria en nam ons daarna mee naar het kruis aan de Kattenholstraat. Daar maakten we kennis met de bewoonster van het huis die ons wat meer kon vertellen. Het beeld is gerestaureerd en staat in de kerk van Pepingen. We zijn veel te weten gekomen. 

 1 2 3 >  >>