• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Onderweg naar morgen

Geschreven door Evy Eeckhoudt op dinsdag 21 juni 2022.

Tijdens ons W.O. thema 'onderweg naar morgen mochten we ons eigen spelletje programmeren. Dit vonden we een super leuke les. 

MEGA

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 19 mei 2022.

Als afsluiter van het MEGA-project mochten we naar de MEGA-fuif gaan. Alle scholen die meededen werden er verwacht. We kregen er een T-shirt waarop we de namen van iedereen van de klas noteerden. We keken eerst naar een toneel waarin de verschillende aspecten van de lessen voorkwamen. Na de pauze mochten we fuiven en spelletjes spelen aan de verschillende standen. 

We vonden het een hele leuke dag. 

Verkeerslessen

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 19 mei 2022.

Agent Pascal kwam in onze klas terug een verkeersles geven. We gingen hiervoor ook echt de straat op en keken naar de verkeersborden. Hier werden we nog eens herinnerd aan de betekenis ervan en de regels van het rijden op de straat. 

Dit mochten we dan een weekje later nog eens in het echt tonen op het verkeerspark. We vertrokken aan de school met de fiets en reden naar het verkeerspark. Daar mochten we op getekende straten rijden met de fiets en go-carts en moesten we natuurlijk rekening houden met de verkeersregels, verkeersborden, gemachtigd opzichter en agent. Wie een fout maakte kreeg een bril opgezet.  

Het was een leuke ervaring. Dank u wel agent Pascal

Bib opdracht

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 19 mei 2022.

Op initiatief van de bibliotheek kwamen zij ons een verhaal vertellen aan de hand van een kamishibai. Dit inspireerde onze juffen om dit in een bib opdracht te gieten. We kregen dus de opdracht om van ons gelezen boek een kamishibai-versie te maken. Dit mochten we dan in de klas komen voorlezen met onze zelfgemaakte prenten. Het was een heuse opdracht maar we hebben genoten van de vele verhalen en mooie tekeningen. 

Ons kookboek

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 19 mei 2022.

Voor de les Nederlands moesten we ons lievelingsrecept mee brengen naar school. Daar mochten we een paar dingen in veranderen zodat het recept gemakkelijker was. We leerden dan op de chromebook werken en maakten ons recept in een Word document. We leerden ook foto's in te voegen. Nu hebben we ons eigen kookboek. We hebben weer heel wat bijgeleerd. 

Trashbeatz

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 19 mei 2022.

We kregen een workshop waarbij we leerden spelen met ritmes en we ons eigen lied mochten brengen op meegebrachte bidons en afvalmaterialen. 

We vonden het leuk om te doen. 

Boeken

Geschreven door Evy Eeckhoudt op vrijdag 1 april 2022.

Tijdens deze jeugdboekenmaand besteedden we iets meer aandacht aan het lezen. Er kwam iemand van de bib een Kamishibai vertellen en onze boekopdracht vonden we ook heel erg leuk. We mochten in de huid van ons personage kruipen en zo naar de klas komen. We vertelden over onze avonturen. 

Carnaval

Geschreven door Evy Eeckhoudt op maandag 28 maart 2022.

Als opdracht voor carnaval kregen we de opdracht om een free podium in elkaar te steken. We lieten onze talenten de vrije loop en probeerden een fantastische act in elkaar te steken. We kregen veel toneeltjes en enkele dansjes te zien. We mochten dit tonen aan het 4de en 6de leerjaar. Het was een fijne voormiddag. 

Dj

Geschreven door Evy Eeckhoudt op maandag 28 maart 2022.

We kregen de opdracht om een eigen muziekje samen te stellen. We kregen een website die we konden gebruiken hiervoor. We waren heel enthousiast en gingen onmiddellijk aan het werk. De resultaten waren leuk. Elke groep bedacht een naam. De resultaten van de mix kan je hieronder beluisteren.

De feestmutsen: Nora, Finne, Romy en Tess: https://www.incredibox.com/mix/3ac6770755ee55f32857-v4

Bob de Boyz: Gilles, Seth, Wout, Emiel, Milo: https://www.incredibox.com/mix/7379498a7334bb604538-v2

The Gangsters: Louiz, Rafael,Senne, Emilio: https://www.incredibox.com/mix/d851c49dba1455d51fe6-v3

The Singrappers: Laurien, Siebe, Jenna, Delia, Owen: https://www.incredibox.com/mix/73df1246fd4bb37df923-v4

The Ladey S: Gaëlle, Hannelore, Maité, Renske: https://www.incredibox.com/mix/572d0f556304ba2a8d5f-v2

Dj Quuens: Lily, Noa, Elina, Lotte: https://www.incredibox.com/mix/13ece42f246ff7db6d5e-v3

Meten op de speelplaats

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 16 maart 2022.

De juf trok met ons naar buiten. Ze gaf ons verschillende opdrachten rond de oppervlaktes. We tekenden vierkante decimeters, meters en probeerden uit of we een vierkante kilometer konden tekenen op onze speelplaats. Helaas was deze te klein daarvoor. 

 1 2 3 >  >>