• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Frans

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 16 maart 2022.

Na de vakantie begonnen we met een herhaling van onze Franse woordjes en zinnen. We deden dit aan de hand van spelletjes. Het was een leuke manier om alles terug even op te frissen. 

Stop motion

Geschreven door Evy Eeckhoudt op maandag 21 februari 2022.

Oooooooh wat leuk.... waren de eerste reacties toen ze hoorden wat de opdracht was. Ze moesten een scenario verzinnen met een boodschap en dit omzetten in een stopmotion filmpje. In kleine groep gingen ze aan het werk en bespraken welke materialen ze allemaal nodig hadden. Ze stelden alles op en oefenden eerst alles eens in. Met de tablet in de hand gingen ze daarna aan het werk om elke beweging te analyseren en er foto's van te nemen. Er werden al heel veel foto's genomen en de kinderen vonden het echt leuk om dit al in een filmpje te zien. Vrijdag tonen ze het resultaat aan de rest van de klas. Wij zijn alvast heel benieuwd. 

Dromen

Geschreven door Evy Eeckhoudt op maandag 21 februari 2022.

We kregen bezoek van onze boswachters. Elke keer opnieuw geven ze ons een nieuwe opdracht om te vervullen. Ze vertelden ons dat de bomen veel zagen en ook veel droomden. Zij wilden dan natuurlijk ook heel graag weten van wat wij droomden of wat wij later nog wilden verwezenlijken. Dit mochten wij in klei maken.

We gingen heel enthousiast aan het werk en maakten onze droom. 

Kijk eens binnenin jezelf

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 6 februari 2022.

Bij het thema S.O. deden we al heel wat muzische activiteiten. Zo zongen we het lied 'Onvermoeibaar hart'. We zongen dit ook meerstemmig. 

We maakten uit een tijdschrift een stiftgedicht die te maken had met vriendschap/liefde. 

We dachten na over wat we later nog wilden realiseren of waarover we droomden en probeerden dat in klei voor te stellen. 

We probeerden een gegeven personage uit te beelden zonder materialen en zonder te spreken. De anderen van de klas mochten dan nadien raden wie we waren. 

Ook was er een bewegingsactiviteit bij. De juf verdeelde ons in 2 groepen. Er was telkens een groep die mocht uitvoeren en de andere groep mocht observeren. Deze opdrachten werden in stilte uitgevoerd en met onze ogen dicht. We moesten heel traag bewegen en ons bewust worden van onze houdingen en van onze spieren die we gebruikten. Het was niet altijd even gemakkelijk maar we deden heel erg ons best. 

 

Wat een team

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 6 februari 2022.

Bij het begin van de les schreef de juf enkele uitdagingen op het bord die we binnen de 10 minuten moesten oplossen. Zonder meer uitleg zei de juf start en mochten we eraan beginnen. Ieder nam een taakje op zich en er waren kinderen die de leiding namen over de teamopdracht. Het is ons gelukt om de opdrachten te volbrengen. Hierna hadden we het over leiders, volgers, aanmoedigers in de groep en welke taakjes wij het liefste opnamen in de groep. We spraken ook over de kwaliteiten die we allemaal moesten beheersen om alles goed te volbrengen. 

Pool tot pool

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zondag 23 januari 2022. Aangepast op zondag 6 februari 2022

Naar aanleiding van ons thema 'Pool tot pool' gingen we muzisch aan de slag met luchtfoto's. We bestudeerden de luchtfoto's van Yann Arthus Bertrand en gingen deze nabootsen. In groepjes bedachten we eerst de indeling van ons oppervlak en maakten hiervan een schets. Daarna creëerden we ons landschap met propjes of opgerolde papiertjes. Tot slot mochten we alles verven. Na hard werken mochten we trots zijn op de eindresultaten.

We kregen ook van de juf de opdracht om een continentenmove te maken. In kleine groep gingen we aan de slag. Op elke tablet stond er een filmpje klaar van een dans uit de verschillende continenten. Uit elke dans voerden we 1 beweging uit en probeerden we deze te onthouden. Uiteindelijk brachten we deze samen in onze eigen dans. 

Hoekenwerk spelling en Frans

Geschreven door Anneleen Meerts op zondag 14 november 2021. Aangepast op zondag 14 november 2021

Na de herfstvakantie was het tijd om de geleerde woorden van Frans eens te herhalen. Wij deden dit via allerlei spelletjes in een hoekenwerk. Ook voor spelling hebben we verschillende spellingsmoeilijkheden speels herhaald in hoekjes. Wat was het leuk om zoveel enthousiasme te zien bij de kinderen. 

Halloween

Geschreven door Evy Eeckhoudt op vrijdag 29 oktober 2021.

Vandaag kregen we verschillende opdrachten in het thema Halloween. We werkten in kleine groepjes en in een doorschuifsysteem. Het was een leuke voormiddag. We lieten onze creatieve ideeën helemaal los. 

Voorlezen bij kleuters

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 27 oktober 2021.

Tijdens de voorleesweek van 22 tot 26 november zullen we voorlezen bij de jongste kleuters. Om ons goed voor te bereiden kwam juf Hilde naar de klas. Zij gaf ons een lesje rond voorlezen bij dit jonge publiek. Ze gaf ons ook tips die we kunnen meenemen tijdens het oefenen. Wij zijn alvast heel enthousiast. 

Portret

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 27 oktober 2021.

Tijdens de les beeld keken we even in de toekomst en maakten we een portret van hoe we er zullen uitzien en welk beroep we zouden uitoefenen. 

 < 1 2 3 4 >  >>