• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Panamarenko

Geschreven door Evy Eeckhoudt op dinsdag 15 december 2020.

Vorig jaar schreef ik de kinderen in om een workshop te volgen rond Panamarenko. Oorspronkelijk dachten we dat deze niet meer kon doorgaan maar vorige week kregen we het goede nieuws dat ze naar onze school zouden komen. 

De reacties van de kinderen toen ze de opdracht hoorden was geweldig. Ze waren heel enthousiast en vonden het heel fijn dat ze hun creativiteit de vrije loop mochten laten. Hun resultaten zijn dan ook echt super. Ik laat jullie alvast mee genieten van onze kunstenaars in het 5de leerjaar. 

Vliegtuigen

Geschreven door Evy Eeckhoudt op maandag 7 december 2020.

Tijdens de Tweede Oorlog werden vliegtuigen heel belangrijk. Wij maakten onze eigen vliegtuigen uit papier maché

Draagberrie maken

Geschreven door Evy Eeckhoudt op vrijdag 30 oktober 2020.

Wij leerden de voorbije 2 weken over de Eerste Wereldoorlog. We zagen de verschillende aspecten en beseften dat het niet gemakkelijk was om toen te leven. Het harde leven in de loopgraven werd ons duidelijk gemaakt door foto's. Op een foto zagen we een soldaat met een loopgraafvoet. Dit gebeurde heel vaak en deze soldaten werden weggedragen. De juf gaf ons de opdracht om een draagbed te maken waarbij we ook echt iemand konden wegdragen. We dachten eerst in kleine groep goed na over onze materialen en maakten een ontwerp en stappenplan. 

Dan was de dag aangebroken en mochten we ons draagbed maken en uittesten. Het was een proces die we moesten doorlopen. Sommige groepen moesten hun ontwerp eerst aanpassen. 

Uiteindelijk heeft elke groep zijn draagbed gemaakt en was de opdracht geslaagd. 

 

Maandpuntje oktober

Geschreven door Evy Eeckhoudt op vrijdag 30 oktober 2020.

Wij waren de eerste klas die het maandpuntje mochten voorstellen aan de school. Wij hadden de kleur blauw gekozen en deze stond voor zingeving en spiritualiteit. Hier moesten we toch even over nadenken. We begonnen in kleine groep na te denken over wat het woord blauw bij ons ging oproepen. We dachten vooral aan de aarde, zee, waterdruppels, de beweging van de zee, lucht,... Daarna probeerde elke groep hun ideeën in bewegingen om te zetten. Iedere groep leerde zijn bewegingen aan de anderen aan en we oefenden ons dansje. Het is een heel mooi resultaat geworden. 

 

 

 

Verpakkingen maken

Geschreven door Evy Eeckhoudt op donderdag 15 oktober 2020. Aangepast op donderdag 15 oktober 2020

In het thema 'Made in' leerden we hoe ze van grondstoffen producten maakten. We leerden ook hoe de prijs tot stand kwam. We maakten al reclame voor een product in een vorige les. Nu had de juf nog een ander ideetje. We moesten een eigen degelijke verpakking maken om een product te kunnen vervoeren rekening houdend met enkele eisen. Hier zie je onze resultaten. 

We mochten ook nog een stappenplan volgen om een helikopter te maken. Ook dit lukte ons als we wat samenwerkten. 

Dit was een leuke les. 

Begrijpend lezen?

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zaterdag 3 oktober 2020.

Toen juf Evy ons vertelde dat we een lesje begrijpend lezen gingen doen waren we niet zo enthousiast. We namen ons leesboek klaar en toen vroeg de juf ons om ons leesboek mee te nemen naar de turnzaal. Heel raar. Daar aangekomen haalde de juf springtouwen, jongleerballen,... uit de kast. In ons boek stonden er namelijk enkele circusacts uitgelegd en we moesten die gaan uitvoeren. Op deze manier vonden we het lezen toch nog leuk. 

Behendigheidsparcours en bezoek foor

Geschreven door Evy Eeckhoudt op zaterdag 3 oktober 2020. Aangepast op zaterdag 3 oktober 2020

Agent Pascal kwam naar onze school en testte onze fietsvaardigheden. We deden ons uiterste best en probeerden alle hindernissen tot een goed einde te brengen. 

 

De 2de graad organiseerde een foor die we natuurlijk gingen bezoeken. We hebben ons goed geamuseerd. 

Made in

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 16 september 2020.

De kinderen werden in kleine groep eigenaar van een bedrijf en mochten hun eigen reclamefilmpje maken van een zelfgekozen product. Ze hebben alvast heel erg hun best gedaan. Hieronder kunnen jullie de resultaten bekijken. 

 

 

 

 

Spring in't Veld

Dag van de sportclub 2020

Geschreven door Evy Eeckhoudt op woensdag 16 september 2020.

Vandaag mochten de kinderen naar school komen in hun kledij van de sportclub. Op deze manier konden ze ook eens tonen waar hun interesses liggen. Paardrijden, turnen, rugby, voetbal, wandelen, lopen, tennis spelen, dansen en karate zijn bij ons in de klas populair. Een fotoshoot kon natuurlijk niet ontbreken. 

Instructiefilmpje toepassingen op mengsels

Geschreven door Evy Eeckhoudt op vrijdag 22 mei 2020.

<<  < 3 4 5 6 >