• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Grootouderfeest

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 25 juni 2022. Aangepast op zaterdag 25 juni 2022

'Het leven zoals het is, in de kleuterklas.'

Veel kijkplezier!

 

Uilen -en vossenklas

 

Jules -en muizenklas

 

sportklassen 4de, 5de en 6de : 5de dag

Geschreven door Anja Devos op zaterdag 18 juni 2022.

De laatste dag…

Het wakker worden was deze morgen met een dubbel gevoel.  De laatste momenten…

Het was wel meteen heel druk.  Alle valiezen moesten voor het ontbijt uit de kamer.  Dus… vlug wassen, tanden poetsen, kleren aan en dan de uitdaging aangaan met de valies.  Hoe krijgen we hier alles terug in?  En is dit nu iets van mij of van iemand anders?  Met een beetje hulp van de juffen lukte dit perfect.

We konden daarna genieten van een heerlijk ontbijt.  Na het ontbijt stonden er 3 sportactiviteiten op ons te wachten.  Gocarten, lasergame, rugby.  Het was de perfecte afsluiter van deze week. 

’s Middags werden we verwend met bloemkoolsoep, wortelpuree, Fish sticks en een frisco. 

En toen was het moment aangebroken…  Onze valies nemen en richting bus.  Blij dat we binnen een paar uurtjes mama, papa, broer/zus gaan zien… maar we gaan het hier ook missen. 

Het was een geweldige week en we hebben heeeeel veeeel te vertellen. 

Sportklassen 4de, 5de en 6de dag 4

Geschreven door Anja Devos op donderdag 16 juni 2022. Aangepast op donderdag 16 juni 2022

De eerste ochtend dat de kinderen niet allemaal uit zichzelf wakker werden.  Er keken verschillende slaapoogjes de juffen aan toen de lichten aangingen.  Om goed wakker te worden, deden we ochtendgymnastiek onder leiding van enkele jongens van het 4de leerjaar.  Helemaal wakker gingen we ontbijten.  Gewapend met een volle drinkbus en met zonnecrème waren we helemaal klaar om te gaan sporten.  Er stonden 3 verschillende sporten op het programma : minigolf (juf Marieke en Hanne), giant games (juf Astrid en juf Anja) en Kan Jam (juf Evy en juf Anneleen).  Het waren de juffen dat elke groepje begeleidde.  Gelukkig was er een briesje zodat het sporten toch lukte ondanks de warme temperaturen. 

Van al dat sporten hadden we terug honger gekregen en waren we blij dat we terug richting restaurant konden gaan.  Deze keer stond er groene groentesoep,  pasta met kalkoen in curry-roomsaus en een vanillepudding op het menu. 

Na het sporten was het tijd voor culturele uitstappen. De groepen die dinsdag naar het kasteel van ‘Jeanne de Merode’ waren geweest gingen nu naar de Abdij van Tongerlo en omgekeerd.  

We hadden allemaal nog tijd om daarna nog rustig, of minder rustig, te spelen met onze klasgenoten.  Ons vervelen staat niet op het programma!  We maakten zelf juf Anja en Hanne kletsnat! Ook begon stilletjes aan onze magen al te knorren.  Deze keer stond er lasagne op het menu. 

Daarna hadden we nood aan een verfrissende douche en begonnen we, met pijn in het hart, al onze valiezen in te pakken.  In onze pyjama werd ons dansfeestje gehouden.  Shaken, dansen, plezier maken was de boodschap. 

Oei het is al de laatste avond…  Wat is de week voorbij gevlogen.  De laatste keer met de klasgenootjes slapen (natuurlijk na eerste een mooie portie gebabbel).   Of er veel geslapen zal worden, zullen jullie morgen zien als we terugkeren…

Sportklassen 4de, 5de en 6de - Dag 3

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 15 juni 2022.

Hallo allemaal,

Hier zijn we terug met het verslag van de 3de dag hier in Tongerlo. Na opnieuw een rustige nacht startte we onze dag opnieuw met een toertje joggen. We bouwden op want na de km van gisteren, maakten we er vandaag 1,5km van. Nadien schoven we aan bij het ontbijtbuffet. Na het ontbijt was het tijd voor de volgende 3 sporten. Vandaag stonden er 3 monitors klaar om ons enkele nieuwe sporten aan te leren. We gingen trampolinespringen, op de Airtrack en we speelden team Trophy. Daarvoor moesten we goed samenwerken. Dat ging bij de ene groep al wat beter dan bij de andere, maar we deden allemaal ons uiterste best. Na het sporten waren we blij dat we konden aanschuiven voor het middageten. En wat stond er op het menu? Mmmmm, frietjes met vol-au-vent. Natuurlijk dronken we eerst een groentensoepje. Als dessert was het vandaag yoghurt met vers fruit. In de namiddag gingen we op oriëntatietocht. We kregen een stafkaart en trokken in groepjes op pad, op zoek naar 12 opdrachten. Ook de juffen moesten mee zoeken achter de weg. En ook dat lukte bij de ene al beter dan bij de andere. Onderweg stond meester Jeroen ons gelukkig op te wachten met een koekje en een drankje. Dat smaakte en gaf ons de kracht om door te gaan. Net op tijd kwamen we groep per groep aan om naar de eetzaal te gaan. Daar stonden er heerlijk hotdogs klaar. Na het avondmaal trokken we naar onze kamers voor een frisse douche. Dat was wel nodig na zo een warme en sportieve douche. Daarna was er nog even tijd om te ontspannen. Dat was wel eens leuk na zo een drukke dag. Ziezo, dat was ons verslag van vandaag. Wij kruipen er hier straks lekker in en kijken uit naar een volgende toffe dag! Tot morgen!

Sportklassen 4de, 5de en 6de - Dag 2

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 14 juni 2022.

Dag iedereen,

De 2de dag van onze sportklassen zit erop. Het was een zonovergoten dag. We hebben heerlijk kunnen genieten. Alles begon al deze ochtend. Na een redelijk rustige nacht, op een paar uitzonderingen na, begonnen we onze dag met een ochtendjogging van minstens 1 km. Wie kon, mocht er zelfs meerdere lopen. En ja hoor… er waren enkele sportievelingen die dat zagen zitten en er helemaal voor gingen. Na wat inspanning konden we aanschuiven aan het ontbijtbuffet: Boterhammen met allerhande beleg, cornflakes, gekookte eitjes,… allerlei lekkers stond ons op te wachten. Daarna was het tijd voor onze eerste sportvoormiddag. De juffen en meesters verzorgden vandaag zelf de sporten. Per klas schoven we door en deden we 3 sporten. Bij juf Anneleen en juf Marieke deden we de ‘junglepiste’, een hindernissenparcours door het bos. Avontuur, op en top! Bij juf Evy speelden we ‘spikebal’ en bij juf Astrid en meester Jeroen oefenden we op fairplay tijdens een wedstrijdje ‘Tjoukbal’. Iedereen was heel enthousiast over de sporten en beleefden een fijne voormiddag. Deze middag schoven we onze benen onder de tafels voor een 3-gangen menu. Eerst een preisoepje, daarna aardappelen met een boomstammetje, erwtjes en worteltjes. Als dessert kregen we een chocolademousse. Heerlijk! Na het sporten was het tijd voor een culturele uitstappen. We werden verdeeld in 3 groepen. 2 groepen trokken naar het kasteel van ‘Jeanne de Merode’ en waanden zich terug in de tijd. We mochten er ons verkleden in verschillende personages die ooit in het kasteel woorden en speelden in verschillende kamers allerhande situaties na. De andere groep trok richting de Abdij van Tongerlo, waar nu nog steeds vele paters samen leven. We kregen er van een gids meer uitleg over het leven op de abdij en over de geschiedenis ervan. Heel interessant. Omdat de abdij vlak naast ons verblijf is, kregen we met onze groep nog wat extra tijd om te chillen. Wat basketten, volleyballen, gezelschapspelletjes, strip lezen,… alles mocht. Heerlijk, zo wat tijd voor ons zelf. En zeker met zo een mooi weertje. Als avondeten kregen we vandaag macaroni. Daar werd nogal van gesmuld. Na 2 dagen sportklassen was het wel eens tijd voor een douche. Iedereen kroop om beurt de douche in en trok alvast zijn pyjama aan. Daartussen was er tijd om wat te relaxen op de kamers. We moesten ook nog wat anders doen, maar dat mogen we nog niet verklappen. De avond sloten we vandaag rustig af. Wat lezen, spelletjes spelen,… gewoon wat genieten van het samen zijn. Meer was er niet meer nodig. Ziezo, wij zijn klaar om onze 2de nacht in Tongerlo in te duiken. Sommige kinderen beginnen al wat moe te worden. Zouden we een rustige nacht tegemoet gaan? ????

Sportklassen 4de, 5de en 6de - Dag 1

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 13 juni 2022.

Eindelijk, we zijn vertrokken. Na de verhalen van 1, 2 en 3 stonden we te popelen om ook met het 4de, 5de en 6de leerjaar op sportklassen te vertrekken. Al heel vroeg spraken we af aan de kring en staken onze valiezen in de koffer. Juf Anja vertelde dat ze na een week sportklassen toch nog steeds haar favoriete sport niet had gevonden en dat ze dus nog wat verder op ontdekking zou moeten. Een hele lading nieuwe leerkrachten en kinderen staan klaar om haar terug wat nieuwe sporten te leren. Hopelijk vindt ze nu wel iets dat ze leuk vindt. Om 8u stipt stapten we de bus op richting Hidrodoe. Daar maakten we eerst een wandeling door het bos. We kwamen allerlei weetjes te weten over water. We zagen een waterzuiveringsstation, een waterbekken, oude rivieren met meanders, de Klein Nete,… en nog veel meer. Na de wandeling begonnen onze buikjes te grommen en mochten we plaats nemen in het watercafé om onze lunch op te smullen. We kregen daar ook een drinkbus cadeau. Na de lunch gingen we binnen in Hidrodoe zelf. We keken er eerst naar een 3D film waarbij we leerden hoe vuil water gezuiverd wordt. Nadien gingen we zelf aan de slag met opdrachten in het museum. We kwamen veel te weten over water en konden vele proefjes doen. En ja… we werden natuurlijk ook wat nat… Gelukkig was het mooi weer. Na 2 uur rondneuzen in Hidrodoe was het tijd om terug op de bus te stappen. Sommigen moesten wel nog even een droge T-shirt aantrekken. Dan was het tijd om naar onze verblijfplaats ‘Sporta Spot ‘ te vertrekken. Na een half uurtje rijden kwamen we aan. We haalden al onze valiezen uit de koffer en gingen onze kamers verkennen. Dat vond iedereen echt leuk. Iedereen leek echt blij met de verdeling van de kamers. Iedereen begon zeer vlijtig hun bedden op te maken, de kamer in te richten,… En wie daar snel genoeg van had, kon buiten zijn hartje ophalen en wat sporten en spelen. Basketballen, voetballen, volleyballen,… alles kon. Om 17.30u stond ons eerste avondmaal op ons te wachten: balletjes met kriekjes en een saladebuffet. Keuze genoeg. Iedereen had duidelijk honger want de bordjes waren snel leeg en er werd veel bijgenomen. Na het eten was het tijd om alles wat te laten zakken. We trokken er samen op uit om het domein wat beter te verkennen. We maakten een wandeling doorheen heel het sportcomplex en konden al dromen van alle sporten die ons te doen staan de komende week. En dat zijn er heel wat! Na de wandeling was er tijd om nog wat vrij te spelen. Na een eerste, zware dag gaan we nu stillaan naar onze kamers. Nog wat chillen en ons klaarmaken voor een eerste nacht in de Kempen. Benieuwd of dat rustig zal verlopen of niet… Morgen krijgen jullie hierover meer te horen. ???? Tot dan!

Sportklassen 1ste, 2de en 3de leerjaar - Dag 4

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zaterdag 11 juni 2022.

Da laatste dag van onze sportklassen. De tijd vliegt voorbij wanneer je plezier hebt. Vandaag was het wat een hectische ochtend. Voor we gingen ontbijten moesten we onze valiezen al maken. De moesten al uit de kamers, zodat de poetsploeg de kamers kon komen kuisen voor de klassen de volgende week komen. Na het harde werk konden we gelukkig eindelijk aan tafel schuiven en ons buikje opnieuw rond eten van al dat lekkers op het buffet. Daarna was het tijd voor de laatste 3 sporten van deze week. Vandaag deden we 'Team Trophy'. Hier moesten we als groep erg goed samenwerken. Dat ging bij de ene groep al wat beter dan bij de andere, maar iedereen deed erg zijn best. We doken ook het bos in met laserpistolen. Dat was echt wel leuk.  teams namen het tegen elkaar op om zo elkaar proberen te raken en het andere team zo levens af te nemen. Ook gingen we minigolfen. In groepjes van 3 speelden we alle spelletjes en probeerden we zo snel mogelijk het balletje in het putje te krijgen. Na een tijdje lukte dat steeds beter en beter. We moesten ons hiervoor echt goed concentreren. Jammer genoeg vloog deze voormiddag voorbij en zaten al onze sporten van de sportklassen erop! 's middags konden we nog één keer genieten van het lekkere eten. Vandaag kregen we lekkere tomatensoep, fischticks met preipuree en als afsluiter een chocomousse. We hebben nadien ook wel een liedje gezongen voor de koks, want die hebben deze week toch echt hun best gedaan! Met een volle buik namen we onze valiezen, laadden ze in en vertrokken terug richting onze school. Het was een rustige busrit. Iedereen leek toch wel wat moe te zijn. Bij aankomst stonden er heel wat mama's en papa's of oma's en opa's ons op te wachten. Er waren zelfs wat spandoeken bij. Ookal was het een superleuke week, toch waren we ook erg blij om iedereen terug te zien! 

Sportklassen 1ste, 2de en 3de - dag 3

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 9 juni 2022.

Dag iedereen,

Hier zijn we terug met het verslag van de dag. We zijn al donderdag ondertussen. De tijd gaat hier erg snel. Toen we deze ochtend onze gordijntjes open trokken merkten we al snel op dat het mooi weer was. Het zonnetje scheel al heerlijk. Daarom trokken we al snel naar buiten om wat aan ochtendgymnastiek te doen. We gooiden alle spieren los om zo aan een sportieve dag te kunnen beginnen. Toen we hiermee klaar waren mochten we gaan ontbijten. En wat stond daar klaar vandaag? Heerlijke gekookte eitjes! Jammie! En voor wie dat niet zo lekker vond, was er natuurlijk nog veel meer ander lekkers. Ook vandaag stonden er weer 3 hele toffe sporten op het programma. We leerden gevechtstechnieken, we deden en spannend klim en klauterparcours in het bos en we deden aan atletiek op de atletiekpiste. Alles was echt supertof! ’s Middags kregen we weer een heerlijk 3-gangenmenu. We gingen van start met wortelsoep, daarna spaghetti Bolognaise en om af te sluiten yoghurt met vers fruit. Na de middag trok de eerste graad hun beste stapschoenen aan om naar het kasteel van gravin De Merode te stappen. Daar mochten we ons allemaal verkleden in personages die vroeger in het kasteel woonden. Zo liepen we het hele kasteel door en speelden allerlei situaties van vroeger na. Dat was echt superleuk. Nadien was er ook nog even tijd om op de speeltuin te spelen. Het 3de leerjaar trok naar de Abdij van Tongerlo, waar ze veel bijleerden over de geschiedenis van dat gebouw. Toen we terug aankwamen op Sporta Spot was het alweer tijd om te eten. Als avondeten aten we hotdogs! Jammie! Dat heeft gesmaakt hoor. Na het vol smullen van ons buikje trokken we onze pyjama’s aan en gingen we naar de zaal voor een pyjamafeestje. We kregen er speciaal bezoek. De tweelingzus van juf Karla kwam op bezoek, Lola Karlito! Ze had haar varkentje mee dat samen met ons danste en liedjes zong. De oudste kinderen mochten nadien zelfs nog even fuiven. Ondertussen liggen we allemaal in bed en proberen we goed uit te slapen voor de laatste dag! Morgen nog even goed sporten en dan zijn we terug thuis! Tot morgen iedereen!

Naar de boerderij!

Geschreven door Charlotte Schoukens op donderdag 9 juni 2022. Aangepast op donderdag 9 juni 2022

Enkele sfeerbeelden van op de boederij.
Wat hebben we genoten van deze dag! 

sportklassen 1ste, 2de en 3de - dag 2

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 8 juni 2022.

Pfuw, wat een weertje vandaag seg! Gelukkig lieten we het niet aan ons hartje komen. Als stoere binken trotseerden we de regenbuien en deden we alle activiteiten zoals gepland. Zoals het hoort op sportklassen begonnen we onze dag met een ochtendjogging. We liepen een hele kilometer, sommigen zelfs wat meer. Daarna schoven we aan voor een stevig ontbijt. Alles wat we maar konden wensen stond er. Lekkere boterhammen, cornflakes,… Nadien was het tijd voor 3 verschillende sporten. Vandaag kropen we door een speleobox, we deden allerlei trucjes op de air-track en we leerden circustechnieken. Een goed gevulde sportvoormiddag dus. Toen we nadien de refter in kwamen, schrokken we ons rot. Wat roken we daar? Mmmmm, lekkere frietjes met stoofvlees. Dat viel in de smaak van vele kinderen. Toen onze buikjes rond en gezond gegeten waren, trokken we er tussen de regenbuien op uit. Er was een gravinneke verdwenen en daar moesten we natuurlijk naar op zoek. Op onze tocht kwamen we onder andere haar meid en haar boswachter tegen. Zij vertelden ons veel meer over de gravin en haar bos. Op het pad waren er ook heel wat fijne hindernissen te overwinnen. Na 2 uur wandelen waren we de regen toch wel wat zat en kregen sommigen een beetje koud. We namen dus maar een heerlijk warme douche en speelden rustig wat spelletjes, maakten tekeningen of lazen een boekje. Heerlijk, even rust. Als avondeten kregen we balletjes met kriekjes. En voor wie dat niet zo lekker vond, waren er ook boterhammetjes. Wat we nadien deden, moeten we als verrassing houden en kunnen we nog niet verklappen. Hou zeker jullie mailbox in de gaten… dan weten jullie snel meer. Nu kruipen we met z’n allen ons bedje terug in. Het was een vermoeiende dag en morgen staat er weer veel leuks op het programma! Tot morgen!

 1 2 3 >  >>