• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Jaarthema 'Verrassend vreugdevol'.

Geschreven door Karla Deknop op maandag 1 maart 2021.

Elke klas brengt zijn eigen kleur naar voor.

Laatste 100 dagen juf Frieda

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 5 februari 2021. Aangepast op vrijdag 5 februari 2021

Voor juf Frieda is het aftellen nu echt begonnen. Ze gaat haar laatste 100 dagen in bij ons op school. Omdat ze halftijds werkt zijn het er zelfs maar 50. Haar pensioen loert om de hoek. De leerkrachten en de kinderen zullen haar heel erg missen en willen haar afscheid niet onopgemerkt voorbij laten gaan. En daarom wilden we de festiviteiten vandaag al starten. Aan elke klas werd gevraagd om in thema naar school te komen. Elke klas een andere thema. Elk thema was een link naar juf Frieda. In elke klas moest juf Frieda op zoek naar de link met haar eigen leven. Als ze juist was kreeg ze een stuk van een rebus. Nadat ze alle stukje bij elkaar had gelegd kon ze op zoek naar haar verrassing. Een GROTE aftelkalender. Per werkdag mag ze een luikje openen. Wij hopen dat dit niet te snel gaat... want wij willen juf Frieda graag nog even bij ons houden! 

 

Sint en Piet op school!

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 8 december 2020. Aangepast op dinsdag 8 december 2020

Op vrijdag 4 december was Sinterklaas bij ons op school. Het verliep allemaal net iets anders dan andere jaren. Tijdens de week kregen we op school een brief van de Sint toegestuurd. Daarin vertelde hij dat hij met een groot probleem zat. Er zaten heel wat Pieten in quarantaine waardoor er geen Pieten genoeg waren om mee te komen naar onze school. Hij vertelde dat hij wel een 'leerlingpiet' kon meebrengen. Wij zouden de Sint dan wel moeten helpen met hem de juiste Pietenstreken te leren. Hij vroeg ons ook of we geen juf of meester konden uitkiezen die voor één dag ook Piet wou zijn. De hele school stemde unaniem op juf Anja. En zo gezegd, zo gedaan. Op de ochtend van 4 december trok juf Anja een mooi pietenpak aan en trok enkele roetstrepen op haar gezicht. Ze was er helemaal klaar voor. Met het busje reed ze achter de Sint en zijn Leerlingpiet. Na de kleine speeltijd was het zo ver. We vormden met de hele school een erehaag waarlangs de Sint en zijn Piet de school konden betreden. Dicht bij de Sint gaan mocht helaas niet. Dat was wel jammer. Met vlaggen en veel andere versiering onthaalden we de Sint vol enthousiasme! Op de speelplaats hadden enkele juffen een prachtige troon voor de Sint voorzien. Zo konden we het toch wat veilig houden. In de klassen gaan mocht de Sint dit jaar niet! Alle klassen gingen om beurt langs bij de Sint en zijn Leerlingpiet. Elke klas had iets voorbereid en zetten hun beste beentje voor om de Sint blij te maken. En dat was hij zeker! Hij gaf ons daarvoor allemaal een lekker pakje met snoep en chocolade. Ook had hij voor elke klas een grote zak met allerlei speelgoed voor in de klas. Iedereen was erg blij. Ondanks de coronamaatregelen beleefden we toch veel plezier aan deze bijzondere dag! Maar stilletjes hopen we wel dat we volgend jaar de Sint terug op een 'normale' manier kunnen verwelkomen! 

Spring in't Veld

Kleuters Bellingen - welkomsdans Sinterklaas

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 5 december 2020.

Spring in't Veld

Verhaaltjes voor het slapen gaan!

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 27 november 2020.

Door corona kon de voorleesweek niet georganisseerd worden zoals oorspronkelijk gepland. We stelden de plannen even uit naar later dit schooljaar. Toch wilden we alvast iets doen om het 'voorlezen' wat in de kijker te zetten. Enkele juffen en meesters trokken hun pyjama aan en vertelden jullie één van hun lievelingsverhalen voor. Juf Anja stuurde elke dag 2 verhalen door. Eéntje voor de jongsten onder ons en eentje voor de iets oudere kinderen. Wil je ze graag nog eens opnieuw bekijken en beluisteren? Dat kan je zeker doen. Hieronder staan alle filmpjes nog eens bij elkaar! Veel plezier!

Dag van de leerkracht

Geschreven door Anja Devos op woensdag 7 oktober 2020.

Dankjewel Vriendenkring voor de heerlijke pralines en het mondmasker met logo van de school!

Strapklas

Geschreven door Anja Devos op donderdag 1 oktober 2020.

Iedereen deed de voorbije maand super zijn best om de voet, met de fiets of met de step naar school te komen.  Vandaag werd bekend gemaakt wie de strapklas van de maand was.  Op de 3de plaats stond het 4de leerjaar.  Op de 2de plaats stond het 3de leerjaar.  En op de 1ste plaats stond.... het 5de leerjaar.  PROFICIAT!!! 

We gaan onze actie eventjes opschorten wegens de werkzaamheden in de straat.  Maar uitstel is geen afstel!  We gaan hier zeker terug werk van maken. 

Bootcamp veldloop 2020

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 25 september 2020. Aangepast op dinsdag 13 oktober 2020

 

Van 19 tot 27 september is het de Vlaamse veldloopweek voor scholen. Andere jaren wordt dit door de gemeente georganiseerd op de voetbalterreinen van Pepingen. Ook hier stak Corona een stokje voor. Maar niet getreurd. Hier op school organiseerden we onze eigen 'BOOTCAMP veldloop'. Meester Lars en Juf Evy zorgden voor een heus parcours over ons grasveld, speelplaats en door het bosje. Onderweg waren er allerlei obstakels. Zo moesten de kinderen over balken lopen, door banden en over botten stro kruipen, over de plint springen, ... en nog veel meer. Een heuse uitdaging dus. Anders dan andere jaren was de puntentelling. Andere jaren kon er individueel gestreden worden. Nu deden ze dat per team. Zo kregen ze punten op snelheid, samenwerking en fair play. Uit de 12 verschillende groepen werd uiteindelijk een top 3 gekozen door onze hele strenge maar rechtvaardige jury. Iedereen deed natuurlijk heel erg zijn best! Maar de groepen die de top 3 behaalden deden het op alle 3 de vlakken heel goed! Een proficiat dus aan de winnaars. De winnende groepen kregen ook een oorkonde mee naar huis! Iedereen was heel enthousiast en keerden met lachende gezichtjes huiswaarts.

Uit je kot - challenge

Geschreven door Anja Devos op maandag 21 september 2020.

Meester Lars bedacht vorig schooljaar een leuke, sportieve challenge : met de ganse school 10 000 km bij elkaar stappen, lopen of fietsen.  Iedereen ging heel enthousiast aan de slag en we behaalden geen 10 000 km maar wel 10 650 km!!!   

Dus tijd voor een lekkere beloning.  De Frietwagon, Bosteels, de Friet 'Otto' en Devoghelfrit sloegen de handen in elkaar en elk kind werd getrakteerd op een pakje frieten met mayonaise of ketchup en een curryworst.  DANKJEWEL! Ze smaakten HEERLIJK! 

Op de foto's kan je zien dat de kinderen ervan genoten hebben.  Hop naar de volgende challenge... 

Spring in't Veld

Uitdaging begin schooljaar lagere school

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 4 september 2020.

Bij het begin van het schooljaar gaf juf Anja alle kinderen, juffen en meesters een uitdaging. Ze kregen 4 dagen de tijd om een dansje te doen met de hele kleuter of lagere school. De lagere school kreeg het liedje 'Jerusalema'. Wil je weten of het gelukt is? Kijk dan zeker naar dit filmpje!

 

 1 2 3 >  >>