• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

De eerste graad naar het park

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 3 oktober 2017.

Wat een prachtige Herfstdag. Ideaal om naar het park te trekken. Met onze rugzakken op de rug en met onze laarzen aan trokken wij vandaag naar park 'Ter Rijst' in Heikruis. Wanneer we er aankwamen stond er ons al een heuse zoektocht te wachten. We moesten in het bos op zoek naar allerlei prenten. Wel vreemd. We vonden niet alleen prenten over de Herfst... maar ook prenten van de winter, de lente en de zomer. Eerst moesten we dus de passende prenten zoeken. Wanneer we klaar waren hebben we kort eens de eigenschappen van de Hersfst besproken. Nadien vertelden de juffen en de meesters ons over een trol die in het bos zou wonen. Na elk stukje uit het verhaal moesten we een spel spelen. Dat was erg leuk. Iedereen deed heel goed mee. Al gauw was het tijd voor onze boterhammetjes. We trokken te voet naar een cafeetje waar we een drankje mochten kiezen en rustig onze maaltijd konden opeten. 

Wanneer onze buikjes gevuld waren was het tijd om onze zakjes te vullen. In het park gingen we op zoek naar eikels, kastanjes, blaadjes,... Die hebben we nodig voor in de klas. 

Onze dag sloten we af met kampen bouwen. Het was erg fijn om iedereen zijn kamp te zien. Aan het einde van de dag was iedereen toch wel erg moe. We keerden allemaal met goede herinneringen, maar toch ook een beetje moe terug naar huis. 

 

Schoolfeest 10 juni 2017

Geschreven door Patrick De Maeseneer op vrijdag 16 juni 2017.

Schoolfeest 10 juni 2017

17 maart pyjamadag Bednet

Geschreven door Anja Devos op maandag 20 maart 2017. Aangepast op maandag 20 maart 2017

Vrijdag 17 maart was de Nationale Pyjamadag van Bednet.

En onze school deed mee!

Want Bednet zorgt ervoor dat langdurig zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen van thuis uit en samen met hun eigen klas toch de lessen kunnen volgen.

Door mee te doen, toonden we dat we alle zieke kinderen en jongeren steunen en maakten we Bednet meer bekend. Hierdoor kunnen ze hopelijk nog meer kinderen helpen.

Om af te sluiten was er een pyjamafuif die door de Vriendenkring van onze school werd georganiseerd. 

Uitstap naar de winkelstraat en de supermarkt

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 15 maart 2017.

De eerste graad trok er een dagje op uit naar Halle. We gingen er op verkenning in de winkelstraat en deden boodschappen in de supermarkt. Ook achter de schermen van de supermarkt mochten we gaan kijken. Het was heel boeiend. Het werd een hele leuke en boeiende dag! Dat hebben we grotendeels te danken aan de vele ouders en grootouders die kwamen helpen. 

De 1ste graad viert Halloween!

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 6 november 2016.

Een hele week lang heerste er een griezelige sfeer in de eerste graad. Heel wat lessen stonden in het teken van Halloween. Ook de klassen werden helemaal omgetoverd tot grote spookklassen. Gedurende de week werden er griezelige experimenten gedaan, werden er nachtlampjes gemaakt, griezelige liedjes gezongen,... en nog veel meer. Als afsluiter hielden we een groot Halloweenfeest. Daar hoort natuurlijk allelei lekkers bij. We gingen gedurende de hele voormiddag aan het koken. Gelukkig kregen we hiervoor hulp van enkele mama's en oma's. Samen met hen werd er pompoensoep, pierenpap en toverdrank gemaakt. Verder mochten we ook nog wat versiering knutselen. En het feestje nadien... Dat was super! Alles was heel lekker! Ookal zag het er niet altijd zo uit... 

ste en 2de leerjaar werken op de eilandjes

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 17 oktober 2016.

Ook tijdens dit schooljaar werken we in de 1ste graad aan onze talenten. Om onze talenten te ontdekken mogen we op verschillende eilanden op zoek naar waar we echt goed in zijn. Dit doen we elke dag een half uurtje. 

Naar het bos

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 17 oktober 2016.

kijk eens naar buiten, naar de bomen rondom ons. Ze krijgen weer heel wat verschillende kleuren. De herfst is in het land. Het was dus de hoogste tijd voor een uitstap naar het bos. Het eerste en tweede leerjaar trokken samen het bos van Gaasbeek in. We beleefden er een leuke dag. We begonnen de dag met een groot bosspel waarbij we heel veel leerden over de bomen, hun vruchten, diertjes in het bos en nog veel meer. Na het spel begon ons buikje te grommen. We mochten gelukkig onze boterhammetjes opeten in een restaurantje in de buurt. Na ons middagmaal hadden we tijd om wat blaadjes en vruchten te rapen en om nog wat vrij te spelen in het bos. We bouwden vooral veel kampen. Het was heel erg leuk! We keerden moe maar voldaan terug. 

startmoment muzische week

Geschreven door Anja Devos op maandag 10 oktober 2016.

Iedereen ging naar de turnzaal voor het openingsmoment.  De juffen en meester beeldden de zomer en de winter uit.  De kinderen zagen hoe de donkere wolken de zon verdrong en hoe stilletjes aan de herfst zich meester maakte over de natuur. We hopen dat het een leuke, leerrijke muzische week wordt. 

scholenloop

Geschreven door Anja Devos op maandag 10 oktober 2016.

Daar ging de jaarlijkse scholenloop door.  Met hun sportiefste benen gingen ze van start.  Iedereen deed zijn uiterste best.  We mochten uiteindelijk 11 medailles meenemen naar Bellingen.  Ook meester Jeroen en de peter van Mauro kregen een medaille.  Een dikke proficiat aan iedereen!!! 

Talentendag

Geschreven door Anja Devos op maandag 10 oktober 2016.

Alle kinderen werden verdeeld over 8 groepen.   Heel enthousiast en nieuwsgierig doorliepen ze de verschillende eilanden.  De dag vloog voorbij...

 1 2 3 >