• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Sint komt vervroegd langs op school.

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 9 december 2021. Aangepast op donderdag 9 december 2021

De Sint zat dit jaar wat met de handen in het haar. De ministers twijfelden om de scholen een tijdje te sluiten. Naar aanleiding daarvan besloot hij, samen met enkele Pieten, langs te komen. Natuurlijk minder uitgebreid dan anders. Hij moest natuurlijk nog in heel wat andere scholen langsgaan. Onderweg naar onze school kwam hij een boer tegen met zijn tractor. Hij sprong achterop de balen met stro en kwam zo de richting van onze school uit. De Sint sprak onze kinderen toe en wenste iedereen veel moed in deze moeilijke en minder leuke periode. Samen met zijn Pieten gooide hij ons lekker snoepgoed toe. Samen genoten we volop van dit momentje!

 

Nieuw turnmateriaal

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 9 december 2021. Aangepast op donderdag 9 december 2021

Met de opbrengst van de geraniumverkoop investeerden we in wat nieuwe turnmatten en turntoestellen. Van de mama van Elouise kregen we een dikke valmat. Daar zijn we heel blij mee. Nu kunnen we ons nog meer uitleven in de turnlessen.

Startmoment speelgoedbakken

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 16 november 2021.

Vandaag kregen we belangrijk bezoek op school. De Pretprofessor kwam langs en vertelde ons over zijn nieuwste uitvinding 'de pretmeter'. Deze meter meet hoeveel pret we maken op school. Hoe flinker we spelen met al het materiaal, hoe meer materiaal we bijkrijgen in onze speelgoedbakken. Wat een fantastische uitvinding toch. Nu allemaal extra ons best doen om de pretmeter te laten stijgen!

Als bomen vertellen - maandpuntje

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 24 oktober 2021. Aangepast op zondag 24 oktober 2021

Als jaarthema hebben we dit schooljaar 'als bomen vertellen'. Een thema waarbij alles draait rond verbondenheid. Deze maand kwamen 'Sic' en 'humus' op bezoek, 2 boswachters die zich zorgen maken over de toestand van de natuur. Overal vinden ze afval. Zij hopen dat de kinderen van onze school even zouden willen meehelpen om alles weer proper te maken. Ze geven elke klas een verantwoordelijkheid. De ene klas zorgt dat de grote speelplaats proper is, een andere klas zorgt dat de speeltuin netjes is, een andere het bos, enzoverder. Ze dagen ons ook uit om tegen volgende maand het themalied te kennen. Benieuwd of dat gaat lukken.

Strapklas

Geschreven door Evy Eeckhoudt op dinsdag 5 oktober 2021.

We gaven onze kinderen een uitdaging. Kom zoveel mogelijk met de fiets, te voet, met de step EN met een fluohesje naar school. HIerbij verdienen ze stempels en op deze manier wordt het ook minder druk aan de schoolpoort. De klas met het meeste stempels op het einde van de maand krijgt de strapbeker en een diploma. Voor de maand september ging deze beker naar het 4de leerjaar. Proficiat!

Wie zal het volgende maand zijn???

Spring in't Veld

Ochtendgymnastiek

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 4 oktober 2021. Aangepast op maandag 4 oktober 2021

Op woensdag 29 september was het dag van sportclubs. Ook bij ons op school lieten we dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Alle kinderen mochten tijdens deze dag hun sportoutfits aantrekken. Ook werd er de hele week ochtendgymnastiek georganisseerd door de 3de graad. Steeds geïnspirreerd op de sportclubs waarin ze zelf zitten. Hebben jullie een beter idee om 's ochtends klaarwakker aan de dag te kunnen starten? 

Scholenveldloop 2021

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 28 september 2021.

 Vorig jaar stak Corona wat stokken in de wielen, maar dit jaar was de scholenveldloop helemaal terug van weg geweest. Op vrijdag 24 september gaven alle kinderen van Harten Troef en Spring in't veld het beste van hun zelf. En met resultaat! Onze school behaalde maar liefst 13 medailles. Dikke proficiat aan alle sportievelingen, winnaars of niet! 

STEM-kast

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 24 september 2021.

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat we onze eerste chrysantenverkoop hielden. Jullie kochten massaal plantjes, waardoor we een hele mooie opbrengst hadden. We beloofden jullie deze centjes te besteden aan STEM-materiaal (techniek). En dat hebben we ook gedaan. We zamelden zoveel geld in dat we genoeg hadden voor de uitwerking van een volledige STEM-kast. Het materiaal uit deze kast kan in elke klas van onze school worden gebruikt. De leerkrachten kunnen het materiaal uitlenen en zo gebruiken in hun klas tijdens STEM-lessen. Zo zetten we met onze school een grote stap richting goed STEM-onderwijs. En dat is mede dankzij jullie!
In onze STEM-kast vind je onder andere: verschillende hamers, tangen, zaagjes, schroevendraaiers, holpijpen, meters, waterpassen, elektriciteitsdoosjes, veiligheidshandschoenen en -brillen, boor- en vijsmachines,... en nog veel meer.
Binnenkort houden we een 2de chrysantenverkoop... en we hebben alweer veel ideeën om deze centjes goed te besteden. Hopelijk wordt het een even groot succes als het voorbije jaar.
Nogmaals hartelijk dank voor ieders inzet!
Het schoolteam

1 september 2021

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op woensdag 8 september 2021. Aangepast op woensdag 8 september 2021

De zomervakantie zit erop. Vol nieuwe moed keerden we allemaal terug naar school. We zagen heel wat blije gezichten onze schoolpoort binnenwandelen. Net voor we naar onze nieuwe klassen gingen kwam er plots een vreemd persoon de speelplaats opgewandeld. Het was een boswachter. Hij kwam ons vertellen over een boom die op onze speelpaats woont. Die boom heeft zelfs een naam, Arbot. Onze boswachter heeft speciale krachten en kan met deze boom praten. Arbor vertelde aan de boswachter dat hij er samen met ons voor wilde zorgen dat het een fijn schooljaar zou worden. Hij beloofde om ons daarbij te helpen, samen met zijn vrienden. Die zouden we later dit schooljaar nog beter leren kennen. Wij zijn alvast benieuwd naar alles wat zij ons zullen bijleren dit schooljaar. We houden jullie op de hoogte! 

Spring in't Veld

Schoolfeest

Geschreven door Anja Devos op dinsdag 22 juni 2021. Aangepast op dinsdag 22 juni 2021

Dit jaar stonden we voor een grote uitdaging. Ons schoolfeest kon niet doorgaan onder zijn normale vorm. 

Dit jaar zag het er dus wat anders uit. 2 dagen lang werd er op school gespeurd achter de juf of meester die juf Frieda haar pensioen wou saboteren. Heel wat speurders zakten af naar de school en gingen op zoek. Onderweg konden ze genieten van allerlei leuke filmpjes van alle klassen. Aan het einde van de speurtocht kon er op krachten gekomen worden met een lekker drankje of hapje. Wil je nog wat nagenieten van het schoolfeest? Of kon je er niet bij zijn en ben je toch nieuwsgierig? Kijk dan hier naar alle optredens van de klassen uit Breedhout en Bellingen. Veel plezier!

 1 2 3 >  >>