• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

De eerste graad werkt rond thema "reuzen"

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 16 maart 2018.

Vandaag kregen we (letterlijk) hoogstaand bezoek op school. De reus Rozeke kwam op bezoek. Het was groot feest. Onze zelfgemaakte reuzen 'Charlowieke' en 'Matilleke' werden gedoopt door juf Frieda en kregen een meter en een peter toegewezen. Natuurlijk konden ook suikerbonen niet ontbreken.

FAIRTRADE

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 18 februari 2018.

Met de hele lagere school namen we deel aan een kunstproject met als thema 'FAIRTRADE'. Aan de hand van vele workshops werd het belang van fairtrade aangetoont. de aangeboden workshops: werken met klei, papier-maché, textiel (katoen) en keien. 

Eerst stelden 2 trekkers van de GROS (gemeentelijke raad van ontwikkelingssamenwerking) Pepingen in een zelf uitgewerkte opvoering het Fairtrade project voor aan de kinderen. De link naar de verschillende workshops was zeker aanwezig.

Tijdens de tweede dag gingen de leerlingen aan het werk met de plaatselijke kunstenaars van KIP (Kunst in Pepingen).

Dit alles kadert in een groter geheel, namelijk een samenwerking van 10 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei. 

De warmste week

Geschreven door Astrid Wambacq op donderdag 21 december 2017.

De voorbije weken zetten de kinderen van Spring in 't Veld zich in voor het goede doel 't Pasrel VZW. Dit kadert binnen de actie 'Music for life, de warmste week' van Studio Brussel. Via WARME INITIATIEVEN en klusjes zamelden onze warme kinderen geld in. De afgelopen periode werd vandaag afgerond met een warme wandeling en een groot kampvuur. De kinderen kregen er chocomelk en zongen er samen Kerstliedjes en 'meezingertjes' als symbool voor warmte en verbondenheid. Tot slot maakte juf Frieda een cheque over aan 't Pasrel, samen met twee warme kinderen. Hierop staat een fantastisch bedrag te lezen, geheel ingezameld DOOR KINDEREN, VOOR KINDEREN. Bedankt aan al onze warme kinderen voor jullie warme inzet!

Sinterklaas op school

Geschreven door Annemie Van Meulder op vrijdag 8 december 2017.

Sinterklaas op school

Start MUSIC FOR LIFE!

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 27 november 2017.

Vandaag gaven wij het startschot voor onze music for life actie... Samen slaan we de handen in elkaar om heel wat geld in te zamelen voor 't Pasrel. De komende weken zullen we meer te weten komen over 't Pasrel. Zo weten we perfect waarvoor we geld inzamelen. De kinderen kiezen zelf hoe ze geld in het laadje brengen en proberen zo de warmste klas te worden. Binnen enkele weken kennen we het resultaat!

Thema koningen in de 1ste graad

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 27 november 2017.

15 november ... feest van de koning. Hoog tijd om daar wat meer over te leren. Hoe ziet een sprookjeskoning eruit? Wat zijn zijn attributen? Wie is onze koning? Hoe heet ons land? wie wordt onze volgende koning en koningin? ...? Deze en nog veel meer vragen kregen een antwoord tijdens ons project over koningen. Het was heel tof en leerrijk. Op het einde werden we gekroond tot echte koningen en koninginnen. 

Thema spinnen in de eerste graad

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op maandag 27 november 2017.

In de herfst kruipen er heel wat spinnen in het rond. In bijna elke hoek kan je ze vinden. In de klas gingen we zelf op zoek. We deden allerlei leuke en leerrijke hoekjes. 

Toneelvoorstelling

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 24 november 2017. Aangepast op maandag 27 november 2017

Toneelvoorstelling

Halloween in de eerste graad

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 5 november 2017. Aangepast op zondag 5 november 2017

Al weken lang keken de kinderen er naar uit. Halloween op school. Ons verkleden, griezelen op school en op straat, spelen, koken,... alles kwam aan bod. We beleefden een hele plezierige, maar vooral enge dag! 

De eerste graad naar het park

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op dinsdag 3 oktober 2017.

Wat een prachtige Herfstdag. Ideaal om naar het park te trekken. Met onze rugzakken op de rug en met onze laarzen aan trokken wij vandaag naar park 'Ter Rijst' in Heikruis. Wanneer we er aankwamen stond er ons al een heuse zoektocht te wachten. We moesten in het bos op zoek naar allerlei prenten. Wel vreemd. We vonden niet alleen prenten over de Herfst... maar ook prenten van de winter, de lente en de zomer. Eerst moesten we dus de passende prenten zoeken. Wanneer we klaar waren hebben we kort eens de eigenschappen van de Hersfst besproken. Nadien vertelden de juffen en de meesters ons over een trol die in het bos zou wonen. Na elk stukje uit het verhaal moesten we een spel spelen. Dat was erg leuk. Iedereen deed heel goed mee. Al gauw was het tijd voor onze boterhammetjes. We trokken te voet naar een cafeetje waar we een drankje mochten kiezen en rustig onze maaltijd konden opeten. 

Wanneer onze buikjes gevuld waren was het tijd om onze zakjes te vullen. In het park gingen we op zoek naar eikels, kastanjes, blaadjes,... Die hebben we nodig voor in de klas. 

Onze dag sloten we af met kampen bouwen. Het was erg fijn om iedereen zijn kamp te zien. Aan het einde van de dag was iedereen toch wel erg moe. We keerden allemaal met goede herinneringen, maar toch ook een beetje moe terug naar huis. 

 

 1 2 3 >  >>