• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

De ijskar op bezoek

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op donderdag 2 juli 2020. Aangepast op donderdag 2 juli 2020

Op de laatste schooldag kwam de ijskar op bezoek. De vriendenkring regelde dit voor iedereen op school! Dat was heerlijk. Maar geef toe... Dat hadden we nu toch wel verdiend na zo een vreemd schooljaar? 

klasfoto 6de leerjaar

Geschreven door Evy Eeckhoudt op dinsdag 30 juni 2020.

enkele foto's

klasfoto 4de leerjaar

Geschreven door Evy Eeckhoudt op dinsdag 30 juni 2020.

Enkele foto's

Spring in't Veld

Paaswens van alle juffen en meesters!

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 12 april 2020.

Spa dag 4 4-5-6

Geschreven door Frieda Moriau op zondag 17 november 2019. Aangepast op zondag 17 november 2019

Vandaag is het onze laatste dag samen op stap.  Als we om 7 uur wakker worden is het nog heel stil op de gang.  De Trollen moeten alle kleine trollen gaan wekken want we moeten om 9.30 uur helemaal klaar staan om te vertrekken.

De bus brengt ons naar het kasteel van Logne.  Een burcht die helemaal werd vernield.  We keerden terug naar de Middeleeuwen. We mogen zelf het kasteel beschieten, we beluisteren de legende van de gouden geit, we bezoeken de woning van de kasteelheer, .....

Nadien spelen we een spel en ontdekken we een schat.  Iedereen heeft het snoepje dik verdiend!

Dit was het einde van 4 zeer leuke, leerrijke dagen in Spa!

Spa dag 3 4-5-6

Geschreven door Frieda Moriau op zondag 17 november 2019.

Vandaag hebbeen we een verjaardag te vieren...Barnabe wordt 11 jaar.  Samen met de trollen en alle trollenkinderen openen we de dag met een liedje.

Na het ontbijt trekken we met de bus naar de Venen van Malchamps.  De wandeling door de Venen is heel leerrijk, we leren o.a. dat het er heel koud kan zijn, dat turf onze huid heel zacht maakt, dat het er heel drassig is, we proeven de veenbes,  ....

's Middags genieten we van een worst op de BBQ in een gezellig chalet, mmmm dat smaakt!

Na de middag trekken we te voet door de bossen naar ons domein. We mogen door de beek stappen ....wat een pret.

Terug in het domain moet alle vuil eraf en de natte kleren gedroogd worden, gelukkig is er de droogkast!  Jammergenoeg ook tijd om al wat spullen in onze valies opnieuw te steken.

We genieten nog van een gezelschapspel om nadien naar het restaurant te gaan gruwelen terwijl er lekkere frieten geserveerd worden.

Nadien een spetterend vuurwerk en ons feestje.

Om 10 uur kruipen we onder de lakens.

 

 

Spa dag 4, 1ste-2de-3de

Geschreven door Anja Devos op zaterdag 16 november 2019.

Iedereen was deze morgen nog in dromenland toen het tijd was om op te staan.  Hop uit bed, kleren aan, valiezen maken, eten, picknick maken, valiezen de bus in en wij de bus op.  Oeps... een beetje later dan voorzien reden we richting Blegny om de steenkoolmijnen te bezoeken.  Onze gids was vroeger een mijnwerker in Beringen.  Hij vertelde ons heel veel weetjes.  Met de lift naar de steenkoolmijnen gaan was ook een hele belevenis.  Toen we terug boven waren konden we genieten van onze picknick.  Daarna was er nog even tijd om in de speeltuin te spelen.  De tijd vloog voorbij... het was al tijd om richting Bellingen te vertrekken...  

Onze trollen en onze kinderen beleefden een fantastische week!   

Spa dag 3 - 1ste, 2de en 3de

Geschreven door Anja Devos op donderdag 14 november 2019.

Het was droog maar wel ijzigkoud, maar toch gingen we de uitdaging aan.  We leerden veel bij over de fauna en flora van de Hoge Venen.  Na een zware, maar leerrijke tocht hadden we wel wat lekkers verdiend. De gids bracht ons naar een hutje waar middenin een groot vuur brandde. Daarop lagen heerlijke worstjes te braden. Mmmmm, dat smaakte. Na een uurtje opladen waren we klaar om onze tocht verder te zetten. We trokken nu diep het bos in en gingen op zoek naar allerlei sporen van dieren : voetafdrukken, uitwerpselen, ... We kwamen het allemaal tegen. Na een tweetal uurtjes wandelen kwamen we aan op ons domein. Eindelijk hadden we tijd om ons wat te ontspannen. Filmpje kijken, lezen, tekenen, in het bos spelen, ... het kon allemaal! Al snel was het tijd om onze griezeligste outfit aan te trekken voor het grote HALLOWEENFEEST! Om ter griezeligst trokken we naar het restaurant om er heerlijk te eten! Frietjes! Heerlijk! Als 'knal op de vuurpijl' kregen we na het eten nog een spetterend vuurwerk voorgeschoteld. Ook al deden sommige oortjes pijn, toch genoten we met volle teugen van dit prachtig spektakel. Plots kregen we nog vreemd bezoek ook. Lolo Karlito was ons achterna gereist en kwam ons haar grootste talenten tonen. Ach ja, talenten... dat is misschien een groot woord. De kinderen van onze school toonden haar wat een 'echt' talent is tijdens het free podium. Na deze show ruilden we onze mooie verkleedkleren in voor onze pyjama's. We kruipen nu onze bedjes in zodat we klaar zijn om er ook nog een hele fijne laatste dag van te maken. Tot morgen!!

dag 2 1ste-2de -3de leerjaar

Geschreven door Anja Devos op woensdag 13 november 2019. Aangepast op donderdag 14 november 2019

Na een lekkere pizza trokken we richting Spa.  Het was een stevige wandeling.  We proefden van het 'lekkere' bronwater van Spa.  

De avond werd spectaculair afgesloten met een fantastische goochelshow waar de duiven in het rond vlogen.  

We kijken al uit naar dag 3. 

Dag 2 4-5-6

Geschreven door Frieda Moriau op woensdag 13 november 2019. Aangepast op woensdag 13 november 2019

Na een lekker ontbijt trokken we te voet op verkenning naar Spa.  Onderweg hadden we zoekopdrachten.  We waren tegen de middag terug en konden smullen van lekkere pizza.

Om 2 uur wachtte een gids ons op om ons mee te nemen in een leuk oriënteringsspel in het domein.  Het was heel leuk.

Nadien waren we vuil genoeg om een douche te nemen.  Na het avondmaal was er een geweldige magische show.

Om 9.30 uur lag iedereen in slaap.

 

 

 

 1 2 3 >