• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Thema stenen

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 11 juni 2022. Aangepast op zaterdag 11 juni 2022

We mochten verschillende stenen meebrengen van thuis. Welke stenen bestaan er allemaal? Hoe zien ze eruit? Welke stenen zijn er groot/klein/zwaar/licht? We zijn ook zelf op stenenzoektocht gegaan en verzamelden nog extra stenen voor in onze zandbak. Onze zandbak was een echte 'stenenwerf'. Met graafmachines, grote stenen en zand konden we spelen. Ook ons huisje werd omgetoverd in een werf.

We deden a.d.h.v. het verhaal 'Bravo klein wit visje' een schrijfdans. Daarna konden we de toren uit het verhaal stempelen met stenen. We hebben ook stenen uit gips gebeiteld

We mochten ook een nieuw vriendje verwelkomen! Welkom aan Femke, fijn je te mogen ontmoeten in ons klasje! :)

We zijn nogmaals in de prijzen gevallen. We hebben voor de maand mei terug de strap-beker gewonnen. 

We maakten ook ons vaderdagcadeautje, dat tijdens de prijsuitreiking uitgedeeld werd. Wat was het een fijne actieve namiddag! 
We deden een kruiwagenrace, een blote voetenparcour, spelen met de parachute,... . Bedankt voor jullie aanwezigheid, we hebben veel lachende gezichten gezien. 

FIJNE VADERDAG!

 

 

 

Verjaardag vieren: mei 2022

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 11 juni 2022.

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met een lekkere traktatie van de jarige Magnus. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

Sportdag

Geschreven door Charlotte Schoukens op donderdag 9 juni 2022. Aangepast op zaterdag 11 juni 2022

 

Enkele sfeerbeelden van onze sportdag.

Doeken

Geschreven door Charlotte Schoukens op donderdag 12 mei 2022. Aangepast op donderdag 12 mei 2022

Het feestje van de mama's kwam steeds dichter bij. We hebben meteen onze handen uit de mouwen gestoken en gestempeld aan ons picknickdeken voor de mama's. 

We maakten ook kampen in de klas met de dekens uit onze huishoek. We deden de was in de wasmachine en hingen deze op aan de wasdraad. We konden ook kettingen maken van stofjes. 

Het centraal verhaal was Jop en Boeboe. We maakten ook onze eigen Boeboe in de klas met textielstiften en stickers. We weefden ook met repen stof in een raster. 

HOERAAA! We hebben ook de strapbeker gewonnen voor de maand april. We kwamen veilig naar school met een fluovestje en te voet van aan de kring of Terloo. 

 

Vrijdag 6 mei 2022 -  Onze picknick met de mama's

In de ochtend hebben we samen lekkere hapjes gemaakt in de klas. In de namiddag mochten we de mama's verwelkomen op de speelweide. Een hele fijne en zonnige namiddag!

Bedankt om te komen, het was een namiddag om van te genieten! :) 

 

 

Verjaardag vieren: april 2022

Geschreven door Charlotte Schoukens op dinsdag 10 mei 2022. Aangepast op dinsdag 10 mei 2022

We hebben liedjes gezongen, de jarigen werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met een lekkere traktaties van de jarige Emile, Maëva, Marley en Polle. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

Welkom nieuwe vriendjes

Geschreven door Charlotte Schoukens op donderdag 28 april 2022. Aangepast op donderdag 28 april 2022

WELKOM Arie! 

Fijn je te mogen ontmoeten in ons klasje!

 

Hier enkele sfeerfoto's van onze eerste week na de Paasvakantie 

 

We hebben onze clownstrikjes gestempeld voor het circusfeest van vrijdag 22 april. 

Bij Mil thuis waren er 2 kuikens geboren. We mochten een keertje op kuikenbezoek gaan, wat waren de kuikentjes zeer lief en klein! 

Pasen

Geschreven door Charlotte Schoukens op maandag 18 april 2022.

Het is Lente! Dat wil zeggen dat er nieuw leven is in de natuur. Dit hebben we ook gezien bij onze paasboom. Deze takken kregen knopjes en zelfs kleine blaadjes. We versierden onze paasboom met paaseitjes. We mochten deze zelf gaan zoeken in de klas. 

We maakten zelf een paaseitje uit zoutdeeg en een paasmandje. Voor ons mandje konden we kiezen tussen een kip of een Paashaas.

Ook hadden we een liedje over de Paashaas.

'De paashaas heeft een mandje
En komt hij op een dag
Verstopt hij eitjes in de tuin
Die jij dan zoeken mag
En heb je ze gevonden
Dan is ’t een beetje feest
Dan weet je, weet je zeker
Dat de paashaas is geweest!'

 

Tijdens ons paasfeest was er nog een feest, CARNAVAL! We kwamen verkleed naar school en dansten op gekke carnavalsmuziek. :) 

De laatste dag voor de paasvakantie was het wel een hele gekke dag! We werden wakker met een wit sneeuwtapijt, het had gesneeuwd. En dat was nog niet alles... Na het spelen in de sneeuw was de Paashaas en de Paasklokken in onze klas geweest en lag het vol lekkere chocolade eitjes! Zoeken maar!

Verjaardag vieren: maart 2022

Geschreven door Charlotte Schoukens op donderdag 31 maart 2022.

We hebben liedjes gezongen, de jarigen werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met een lekkere traktaties van de jarige Eva, Gaston en Jana. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

Welkom nieuwe vriendjes

Geschreven door Charlotte Schoukens op donderdag 31 maart 2022.

WELKOM Line, Korneel, Lionel en Finn!

Fijn jullie te mogen ontmoeten in ons klasje!

 

Hier enkele sfeerfoto's van onze eerste week na de krokusvakantie.

Verjaardag vieren: februari 2022

Geschreven door Charlotte Schoukens op dinsdag 8 maart 2022. Aangepast op dinsdag 8 maart 2022

We hebben liedjes gezongen, de jarigen werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met een lekkere traktaties van de jarigen Alice en Lukas . Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

 1 2 3 >  >>