• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Kerst in de klas

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 2 januari 2021.

We hebben de kerstboom gezet in de klas. We versierden hem met kleine fonkellichtjes, blinkende slingers en kerstballen.

We maakten een cadeau voor een vriendje uit de klas. De laatste dag voor de vakantie zagen we veel glunderende gezichten bij het geven en krijgen van de cadeautjes. Wat waren ze fier! ;)

We luisterende ook naar het verhaal van de geboorte van Jezus, want waarom vieren we nu juist Kerstmis? We konden het verhaal naspelen met de stal en de figuren van het verhaal. We konden ook kleine kerstbomen versieren in de klas. 

Met Juf Hilde zijn we naar de turnzaal geweest, leuke spelletjes gespeeld met de pittenzakken en het rendier. 

Na de vakantie komt er ook een nieuw vriendje bij in de klas, WELKOM ANNA! Anna is al eens komen wennen in de klas. Fijn je te ontmoeten! 

 

Fijne Feestdagen!

 

 

 

Verjaardag vieren: december 2020

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 2 januari 2021.

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met een lekkere traktatie van de jarige Wissal. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

 

 

Welkom Sinterklaas

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 26 december 2020. Aangepast op zaterdag 26 december 2020

We kregen een brief van zwarte Piet. Sinterklaas komt naar school! We gingen Sinterklaas zijn verjaardag vieren en deden een dansje samen met de uilen-en vossenkleuters.

Voor Sinterklaas te verwelkomen hadden we een mooi mijter of pietenmuts gemaakt. We konden ons verkleden als Sinterklaas of een piet en in de stoomboot naar zijn kasteel in Spanje varen. 

Maar niet enkel Sinterklaas is langsgeweest, ook Maurice. Hij wou de pieten helpen door het speelgoed in een kleur in de juiste schoorsteen te gooien. Wie kan er Maurice helpen?

Voor het feest van Sinterklaas hebben we ook een tekening op de lichtbak gemaakt. Zelf hebben we ook mooie tekeningen en een verlanglijstje gemaakt voor in onze zelfgemaakte klasschoen. 

Donderdag 3 december, onze boekentas op de rug, klaar om naar huis te gaan. Maar wacht! Onze klasschoen nog klaarzetten voor Sinterklaas en zwarte piet....

 

Vrijdag 4 december, vol bewonderingen komen we de klas binnen. Sinterklaas is in de klas geweest en heeft enkele cadeautjes gebracht! :)

 

Verjaardag vieren: november 2020

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 26 december 2020. Aangepast op zaterdag 26 december 2020

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met een lekkere traktatie van de jarige Tess en Jeff. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardagen. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

Door gaatjes kijken

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 26 december 2020.

Juf Goedele kwam anderhalve week bij ons in de klas. Ze werkte tijdens haar stage rond 'Het kijken door gaatjes'. De kleuters konden door verschillende gaatjes kijken en gingen er naar opzoek. We maakten een verrekijker en telefoon waarbij we ook gaatjes nodig hadden om dit te maken. In de klas konden we ook door gaatjes kruipen en ons verstoppen.

We leerden ook een liedje over een gaatje in mijn sok, dit met leuke muziekinstrumenten. 

Heksje Mimi geeft een feestje

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 8 november 2020. Aangepast op zondag 8 november 2020

We maakten lekkere heksensoep voor Heksje Mimi. De ingrediënten waren verknipte blaadjes, hmmm! In de huishoek konden we ook spinnensoep of kastanjepuree maken voor de bosdieren. We konden ons ook verkleden zoals Heksje mimi en op haar bezemsteel door de klas vliegen. 

Er was ook een heks van Dovenetel met een liedje:

De heks van Dovenetel, die roerde in een ketel.

Ze maakte pap van heksengras, waar de heks zo dol op was. 

Wiedewiedewiet, wiedewiedewiet, heksenpap dat lust ik niet.

Wiedewiedewiet, wiedewiedewiet, heksenpap dat-lust-ik-NIET!

Er waren ook drie nieuwe vriendjes in de klas voor een wendagje op school. Dag Jana, Gaston en Marley! :) 

De laaste dag voor de vakantie gaf Heksje Mimi haar griezelfeest! We hebben samen gedanst, gelachen, veel plezier gemaakt,....Het was een tof feestje!

Verjaardag vieren: oktober 2020

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 7 november 2020.

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met een lekkere traktatie van de jarige Marie. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

Mannetje tak

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 7 november 2020.

We zijn in het bos opzoek gegaan naar Mannetje tak en zijn takkengezin. We hebben veel gevonden (blaadjes, vruchten, takken,...), maar ook allerlei dingen gezien en gehoord (paddenstoelen gezien, een gaatje in de boom (misschien woont daar wel mannetje tak in), de wind door de blaadjes van de bomen gehoord,...). Spijtig genoeg hebben we Mannetje tak niet gezien in het bos.

We hebben in de klas een eigen Mannetje/Vrouwtje tak gemaakt. Met de takken die we gevonden hebben in het bos, konden we allerlei dingen mee doen bijvoorbeeld: bruggen bouwen, huisje maken, schilderen met takken, vormen mee maken,.... 

Met de takken, vruchten en blaadjes maakten we een herfststukje. Ook Maurice had takken mee die hij gevonden had in het bos. Eens kijken welke takken heel lang zijn en welke kort. 

Enkele vriendjes van de klas hebben ook het verhaal van Mannetje tak eens nagespeeld met stokpopjes. We hebben samen een decor gemaakt en de vriendjes van de klas uitgenodigd voor een leuk verhaal. Op het einde van het verhaal kregen onze artiesten een groot applaus! We konden ook met de popjes spelen in het kleine poppenhuisje. Zo kon Mannetje tak vele avonturen beleven in de klas!

Het wolkje

Geschreven door Charlotte Schoukens op vrijdag 6 november 2020.

We zijn buiten gaan picknicken. Wat voelde we of wat zagen we in de lucht? We voelden een beetje wind, we zagen de zon. Wat zien we soms nog? In de voorbije weken hebben we de zon gezien, ook wel eens de regen, 's morgens af en toe eens mistig, ook op een ochtend eens een regenboog. 

We hebben onze eigen windvogel gemaakt die op het ritme van de wind kon vliegen. We zijn een stok gaan uitzoeken en zagen onderweg ook onze schaduw door de zon. Maar niet enkel de zon was van de partij ook de regen. We trokken onze regenlaarzen aan en gingen buiten in de plassen springen.

Rik-ke-tik-ke tik, Rik-ke-tik-ke tik, door de regen daar loop ik.

Stampen in een diepe plas.

Druppels op mijn regenjas. 

Rik-ke-tik-ke tik, Rik-ke-tik-ke tik, door de regen jij en ik.

We hebben ook onze eigen regenwolk gemaakt door een afdruk te maken in scheerschuim. 

Maurice (de Franse kikker) is ook langsgeweest om met ons al de druppels te tellen. 

 

Op het einde van de week mochten we naar de Kermis van de 2de graad! Wat was dit leuk! 

 

 

 

De kleuren van de regenboog

Geschreven door Charlotte Schoukens op dinsdag 22 september 2020.

Lotta de kip had iets raar gezien in de lucht. Het had vele kleurtjes, maar plots was het verdwenen. Wat zou dat geweest zijn? 

Een regenboog, elke dag van de week keken we naar een kleur die voorkwam in de regenboog zelf. Die kleuren kwamen ook terug in onze huisje van de week (maandag: blauw -  dinsdag: rood - woensdag: geel - donderdag: groen - vrijdag: blauw). Elke dag vloog ons vogeltje naar een volgende dag van de week. 

Elke dag kwam er ook een kleur bij in onze hoekjes. We konden eens met de gele blokken iets bouwen of met de rode potloden vrij tekenen aan de knutseltafel,...

We hebben ook een experimentje gedaan met onze kleuren van de regenboog. Met enkel blauw, geel en rood kleurstof in water hebben we alle kleuren van de regenboog gemaakt. Is ons proefje gelukt? ga zeker eens kijken tussen de foto's!

We hadden onze eigen klasregenboog gemaakt en de kleuren leren kennen. We konden ook de kleuren mengen met elkaar zodat er dan een nieuwe kleur ontstond. Geel + blauw werd groen. We kunnen toveren met kleuren! 

 1 2 3 >  >>