• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Carnaval op school - De kikkerkoning

Geschreven door Charlotte Schoukens op donderdag 8 april 2021.

In de tuin van het kasteel speelde een prinses met haar gouden bal. Plots kwam haar bal in de vijver terecht... Wie kon de prinses helpen? Kwaak, kwaak, de kikker die op een lelieblad zat, kon haar bal nemen. In ruil wou de kikker een vriendje zijn van haar. De prinses moest haar afspraak nakomen en de kikker kwam op bezoek in het kasteel. De prinses gaf de kikker een kus.... En toen veranderde hij in een prins!

In de klas konden we het verhaal van de kikkerkoning naspelen. We hadden allerlei verkleedkledij, van prinsessenjurken tot een kikkerkostuum. We sprongen mee op de lelies om de kikkers naar de overkant van de vijver te brengen. We hadden ook een gezelschapsspel met lelies waarbij we rijmden met de woorden uit het verhaal. We maakten een eigen kikker, alsook een mooie kroon en staf voor een echte prins of prinses!

We zijn met Maurice (onze Franse kikker) naar het sprookjesbos geweest. Daar luisterden we naar leuke sprookjes, zoals de drie biggetjes en Sneeuwwitje. 

We hadden ook een echt feestje in de klas, een carnavalsfeest! We hebben samen gedanst en veel plezier beleefd!

 

Deze maand was ook jeugdboekenmaand. Er waren leuke boeken te vinden die we samen konden lezen en waarbij leuke opdrachten waren voorzien. We kozen voor het boek 'Hoedje af'.

Verjaardag vieren: februari 2020

Geschreven door Charlotte Schoukens op woensdag 24 maart 2021.

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met een lekkere traktatie van de jarige Alice. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

Jules kiest geel en blauw

Geschreven door Charlotte Schoukens op woensdag 24 maart 2021.

We kregen na de krokusvakantie een nieuw vriendje in de klas: Welkom LEONN! 

 

Jules ging met papa naar de verfwinkel. Hij had twee lievelingskleuren: blauw en geel. Hij nam ze allebei mee naar huis om zijn kamer te verven, maar deed de twee kleuren in één grote kom. Zo ontstond er een nieuwe kleur: groen!

We gingen zelf ook kleuren mengen om onze eigen kamer te maken van een schoendoos/deksel. Wat waren onze lievelingskleuren?

 

Hocus pocus met wat franje, 

rood en geel wordt oranje.

Hocus pocus met een zoen, 

blauw en geel wordt groen.

Hocus pocus met wat raars,

blauw en rood wordt paars.

Hocus pocus met wat ijs,

zwart en wit wordt grijs.

Hocus pocus pierlandoze,

rood en wit wordt roze.

 

 

Verjaardag vieren: januari 2021

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 20 maart 2021.

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met een lekkere traktatie van de jarigen Victor, Lewis, Lucie en Lucas. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

Romantisch dineren

Geschreven door Charlotte Schoukens op woensdag 17 maart 2021.

Het huisje van de klas is omgetoverd naar een pizzeria. We maakten lekkere pizza of pasta voor onze vrienden in het restaurant. We knutselden een echte koksmuts en schort, die we thuis in onze eigen keuken konden gebruiken. 

We stempelden met keukenmateriaal en maakten lekkere pizza's of taarten in de boetseerhoek.

Ook Maurice (franse kikker) had zin in een pizza. We maakten er ook eentje voor hem, bon appétit Maurice!

Mijn lievelingsboek

Geschreven door Charlotte Schoukens op woensdag 17 maart 2021.

We organiseerden op school een (uitgestelde) voorleesweek. Tijdens de voorleesweek stonden de prentenboeken centraal. Iedereen mocht zijn of haar lievelingsboek meenemen naar school. Wat een leuke boeken!

Het 5de leerjaar kwam ook enkele verhalen voorlezen. Wat vonden we dit fijn! We werkten ook rond deze boeken in de klas en maakten een klein bedankje voor het 5de leerjaar. Dikke dankjewel!

We kregen nog bezoek in de klas: het meisje met een gele jas. Ze moest een pakje komen brengen, maar vond onze klas niet. Ze vertelde wat ze onderweg allemaal had meegemaakt. Maar wat zat er dan in het pakje? Het was Tello, een vriendje van het toneel. Hij zal ons binnenkort meenemen naar het echt theater. 

 

Brrr, het is koud

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 27 februari 2021.

Wat was het koud aan onze handen. We probeerden een ijsblokje door te geven aan elkaar zonder dat het ging smelten. Dat was één van de proefjes die we in de klas deden. Ook vroren we 2 nepspinnen in waarbij we er één buiten en één in de klas plaatsten. Welke nepspin zou er als eerste uit het ijs smelten? Wat waren we benieuwd! 

We schilderden ook met ijs en geëxperimenteerd met ijs in de grote ontdekbak. We konden ons lekker warm kleden in de huishoek en ijsbergen maken in de bouwhoek. 

Omdat het zo koud was buiten maakten we vogelvoer voor de vogeltjes, dat we daarna samen met Maurice (de franse kikker) konden buiten hangen.

Wat zagen we toen we naar buiten keken? Enkele sneeuwvlokken, HET SNEEUWT! We trokken onze laarzen aan en gingen op verkenning door de sneeuw. Veel sneeuwpret verzekerd! 

Kerst in de klas

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 2 januari 2021.

We hebben de kerstboom gezet in de klas. We versierden hem met kleine fonkellichtjes, blinkende slingers en kerstballen.

We maakten een cadeau voor een vriendje uit de klas. De laatste dag voor de vakantie zagen we veel glunderende gezichten bij het geven en krijgen van de cadeautjes. Wat waren ze fier! ;)

We luisterende ook naar het verhaal van de geboorte van Jezus, want waarom vieren we nu juist Kerstmis? We konden het verhaal naspelen met de stal en de figuren van het verhaal. We konden ook kleine kerstbomen versieren in de klas. 

Met Juf Hilde zijn we naar de turnzaal geweest, leuke spelletjes gespeeld met de pittenzakken en het rendier. 

Na de vakantie komt er ook een nieuw vriendje bij in de klas, WELKOM ANNA! Anna is al eens komen wennen in de klas. Fijn je te ontmoeten! 

 

Fijne Feestdagen!

 

 

 

Verjaardag vieren: december 2020

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 2 januari 2021.

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met een lekkere traktatie van de jarige Wissal. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

 

 

Welkom Sinterklaas

Geschreven door Charlotte Schoukens op zaterdag 26 december 2020. Aangepast op zaterdag 26 december 2020

We kregen een brief van zwarte Piet. Sinterklaas komt naar school! We gingen Sinterklaas zijn verjaardag vieren en deden een dansje samen met de uilen-en vossenkleuters.

Voor Sinterklaas te verwelkomen hadden we een mooi mijter of pietenmuts gemaakt. We konden ons verkleden als Sinterklaas of een piet en in de stoomboot naar zijn kasteel in Spanje varen. 

Maar niet enkel Sinterklaas is langsgeweest, ook Maurice. Hij wou de pieten helpen door het speelgoed in een kleur in de juiste schoorsteen te gooien. Wie kan er Maurice helpen?

Voor het feest van Sinterklaas hebben we ook een tekening op de lichtbak gemaakt. Zelf hebben we ook mooie tekeningen en een verlanglijstje gemaakt voor in onze zelfgemaakte klasschoen. 

Donderdag 3 december, onze boekentas op de rug, klaar om naar huis te gaan. Maar wacht! Onze klasschoen nog klaarzetten voor Sinterklaas en zwarte piet....

 

Vrijdag 4 december, vol bewonderingen komen we de klas binnen. Sinterklaas is in de klas geweest en heeft enkele cadeautjes gebracht! :)

 

 1 2 3 >  >>