• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Kerst in de klas

Geschreven door Charlotte Schoukens op maandag 6 januari 2020.

We hebben samen de kerstboom waargenomen. Hoe ziet een kerstboom eruit? Hoe voelt de kerstboom? Welke kleur heeft de kerstboom? Nadat we de kerstboom waargenomen hebben zijn we samen de kerstboom gaan versieren. Eerst hebben we er de lichtjes in gehangen, daarna de slingers, vervolgens de kerstballen en als laatste de ster boven op de kerstboom. De kleuters hebben ook kennis gemaakt met de kerststal. Zo hebben ze de kerststal met Jozef, Maria, Jezus en de ezel leren kennen. 

De kleuters hebben ook een metalen en een houten kerstboom kunnen versieren.

We hebben gestempeld met dennenappels en dennentakken. Als onze werkjes droog waren heeft de juf er een grote kerstboom mee gemaakt op de muur.

We hebben zelf kersthangers uit zoutdeeg geknutseld en ze daarna geschilderd. Als deze droog waren hebben we ze in onze zelfgemaakte kerstboom gehangen op de muur. 

We hebben tijdens dit thema ook verschillende spelletjes gespeeld zoals legrijen met gekleurde kerstbomen, legrijen met gekleurde lichtjes, bingo met draairad,... 

 

We hebben de kleuters ook een nieuwjaarsbrief aangeleerd: 

Een kriebeltje hier, een kriebeltje daar. 

Op mijn neus, op mijn buik, en op mijn haar.

Maar wacht ik ben nog niet klaar.

Gelukkig nieuwjaar!

 

Als afsluiting van deze 2 weken hebben we een kerstfeestje gehouden. Voor dit feestje hebben we samen hapjes en een drankje gemaakt. Tijdens het kerstfeestje met de 2e en 3e kleuterklas hebben we alles kunnen proeven. Na de middag hebben we de cadeautjes verloot. Wat was iedereen blij met zijn geschenkje! 

 

Verjaardag vieren: december 2019

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019. Aangepast op zondag 15 december 2019

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met de traktatie van de jarige. We hebben mogen smullen van het dolfijnenfruit van Elinne. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

De Sint op bezoek

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019.

Sinterklaas kwam deze week op bezoek in onze klas! Maar wat doet de Sint en hoe ziet die eruit? Dit konden we in de hoekjes ondervinden: in de poppenhoek konden we ons verkleden als Sint en piet en konden we pakjes inpakken voor de brave kindjes. Met vingerpopjes speelden we in het kasteel en de stoomboot van Sinterklaas. Met de knikkerbaan hielpen we Sinterklaas en zijn pieten om de 'pakjes' naar de huizen van de brave kindjes te brengen. Verder speelden we verschillende leuke spelletjes over Sinterklaas. 

Speciaal voor het bezoek van Sinterklaas maakten we een kroon, die we bestempelden met onze handen.

Donderdagavond mochten we allemaal ons schoentje zetten.

Vrijdag kwamen we vol bewondering binnen in de klas: De Sint was langsgeweest! Onze mooie tekeningen waren weg en onze wortels waren opgepeuzeld. In de plaats daarvan liet de Sint koekjes, 2 pakjes en een brief achter voor ons. 

 

In de brief bedankte de Sint ons voor de mooie tekeningen en zei dat hij nog op bezoek zou komen in de klas. 

Na de speeltijd was het zover, daar was Sinterklaas!

Wat een leuk bezoek van de Sint en de zwarte piet. We kregen nog enkele cadeautjes voor in de klas en iedereen kreeg een zakje met snoep, een lekkere mandarijn en een ballon. 

Toen de Sint opnieuw moest vertrekken naar Spanje, konden we spelen met ons nieuwe speelgoed. Dankjewel Sinterklaas en tot volgend jaar! 

 

 

Verjaardag vieren: november 2019

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019.

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met de traktaties van de jarigen. We hebben mogen smullen van de dinocake van Alik, de cake en het fruit van Ellys en de wafels van Lenn. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardagen. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

Nieuwe schoenen voor Jules

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019.

Er was een schoenenwinkel in de klas waar we schoenen konden passen en kopen. Ook onze klaspop Jules heeft nieuwe schoenen gekocht in onze winkel. 

Er zijn veel verschillende soorten schoenen: schoenen met een hak, sportschoenen, sandalen voor in de zomer, pantoffels,... . Onze schoenen hebben ook verschillende sluitingen zoals velcro, veters, .... Met veters hebben we ook mogen experimenteren in de verf. 

Ons liedje:

'Schoenen om te dansen, schoenen om te gaan,

Schoenen die bewegen ik kan niet stil meer staan. 

 

Schoenen die gaan springen heel hard op en neer, 

Schoenen die wat schuiven zachtjes heen en weer. 

 

Schoenen om te dansen, schoenen om te gaan,

Schoenen die bewegen ik kan niet stil meer staan.'

 

Zelf hebben we ook een paar oude schoenen mogen meenemen naar school. Deze mochten we schilderen en versieren voor Sinterklaas. 

Zoveel mooie schoenen voor Sinterklaas! :) 

Tot slot kregen we ook een berichtje van Sinterklaas. Sinterklaas kon zijn mijter nergens meer vinden. Daarom besloten we om met z'n allen een nieuwe mijter te maken voor Sinterklaas. Volgende week kunnen we deze zelfgemaakte mijters afgeven bij zijn bezoek aan onze klas. Tot snel Sinterklaas! :D

 

Mijn lichaam en de zintuigen

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019.

We hebben eens gekeken naar ons eigen lichaam. Hoe zien we eruit? Hoe groot zijn we? Waar zijn onze schouders, oren, voeten,... . De klaspop Jules had ook last van een vuile neus. Dus hebben we voor hem een nieuwe zakdoek gemaakt zodat hij zijn neus kon snuiten. Zo leerden we van Jules hoe we zelf onze neuzen moesten snuiten. Verder poetsten we ook onze tanden in de klas. Wat zagen ze er mooi uit in de spiegel! 

 

Naast ons lichaam leerden we ook onze vijf zintuigen kennen. Zo kunnen we horen, proeven, ruiken, zien en voelen. We hebben dit allemaal kunnen ondervinden aan onze zintuigentafel. Daarnaast waren er ook speciale boeken om te zien en te voelen, een geluidenmemorie met balletjes, geurpotjes, een voeldoos met verschillende soorten materiaal (hard, zacht, prikkelig, ...) en potjes met een vergrootglas om bepaalde materialen beter te kunnen bekijken. We hebben ook verschillende soorten fruit geblinddoekt mogen proeven. Met het overige fruit hebben we een fruitbrochette gemaakt, hmmm lekker!

Op het einde van de week deden we een blotevoetenparcours in de klas. Zo konden we ook met onze voeten voelen. Dit kriebelede heel hard aan onze voeten! 

 

 

Welkom nieuwe vriendjes!

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019.

We hebben vrij mogen experimenteren met de materialen in de klas. Onze nieuwe vrienden hebben hun eigen handje mogen maken. Deze kan je, samen met alle andere handjes, vinden aan onze deur van de klas. We hebben ook iets geks mogen doen: In plaats van op de tafel hebben wij op de onderkant van de tafel mogen tekenen. Het was een fijne eerste week na de vakantie. 

Wendag

Geschreven door Charlotte Schoukens op maandag 28 oktober 2019. Aangepast op maandag 28 oktober 2019

Deze lieve vriendjes komen na de herfstvakantie bij ons in het klasje. Dan telt onze klas 24 vriendjes. 

Welkom Lia, Fien, Esra, Oniz en Ilias!

Tot binnenkort! :D

Halloween in het herfstbos

Geschreven door Charlotte Schoukens op maandag 28 oktober 2019.

Spookje wil heel graag een Halloweenfeestje geven voor zijn vrienden uit het bos. Hij versiert zijn kasteel en maakt pompoensoep. Heksje Mimi geeft de laatste dag voor de herfstvakantie ook een Halloweenfeestje en dit speciaal voor ons! :D

Wij maakten lekkere pompoensoep met echte spinnetjes. Hmmm lekker! Op het grasvled maakten we samen met juf Dominique 'heerlijke' heksensoep met blaadjes en takjes. 

Daarnaast speelden we leuke heksenspelletjes in de klas. 

De laatste dag van de week was het eindelijk zover, het Halloweenfeest!

Verkleed gingen we naar het feest en dansten we op griezelige muziek, wat een dansmoves! Nadien konden we smullen van onze zelfgemaakte popcorn. 

 

 

Kabouters en bosdieren in het herfstbos

Geschreven door Charlotte Schoukens op maandag 28 oktober 2019. Aangepast op maandag 28 oktober 2019

Heksje Mimi leefde in een rood huisje in het bos. Op een dag kwam ze kabouter William tegen. Hij was zijn huisje kwijt. Zijn huis had een rood dak met witte stippen. Maar ze konden het huisje niet vinden. Daarom maakten wij een huisje voor kabouter William. 

'Onder hele hoge bomen, in een groot kabouterbos

staat een heel klein aardig huisje zomaar midden op het mos. 

K'zou er best wel willen wonen maar ik ben toch veel te groot. 

T'is gemaakt voor de kabouters met hun jas en mutsjes rood. 

Als het 's avonds donker wordt, is dat helemaal niet naar

want dan zitten de kabouters zo gezellig bij elkaar. '


Niet enkel kabouter William woont in het bos, ook de bosdieren kwamen eens een kijkje nemen. Een vos, een egel, een uil, een eekhoorn en een spin kwamen in de klas spelen. We timmerden ook huisjes (een spinnenweb) voor onze kleurrijke spinnenvriendjes (die we zelf maakten in de klas).

We maakten ook mooie herfstkunst door te schilderen met takken en te rollen met herfstvruchten in de verf. 

Uiteindelijk trokken we, wanneer het droog was, onze laarzen aan en een maakten een mooie herfstwandeling. 

 1 2 3 >  >>