• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Kunst in het dorp

Geschreven door Kaat Borremans op vrijdag 11 oktober 2019.

Na de mooie kunstwerken te bewonderen, mochten de kleuters zelf aan de slag. Net als échte kunstenaars!

Welkom in de vossenklas & uiltjesklas!

Geschreven door Sarah Vandersmissen op vrijdag 11 oktober 2019. Aangepast op zaterdag 12 oktober 2019

Enkele sfeerfoto's van de maand september, we ontdekken onze nieuwe klas.

Achtergebleven foto's Sint

Geschreven door Shana Dhoze op zaterdag 9 maart 2019. Aangepast op zaterdag 9 maart 2019

Hier vind je nog foto's terug over Sint en Kerst. 

Kerstmis en versieren.

Geschreven door Hilde Cochez op maandag 31 december 2018.

De kleuters hun aandacht gaat dit jaar vooral naar versieren. Ze versieren niet alleen de kerstboom maar ook de omheining van de buitenhoek. Vooral de gouden en zilveren slingers vinden de kinderen mooi. Wat er op valt is de mooie samenwerking, tussen de kinderen, om de slingers op de gewenste plaats te krijgen. We hebben ook een aftelkalender met een kaarsjes weg tot aan de stal van het licht kindje Jezus. Een herder is op weg naar de stal. Elke dag komt die een stapje dichter bij de stal. Overal waar de herder passeert wordt het kaarsje in brand gestoken. Het wordt warmer en warmer net zoals het in ons hart warmer moet worden. Hoe doen we dit ? Door lieve dingen voor elkaar te doen zoals Jezus het gedaan heeft. De aangestoken kaars wordt elke dag aan een andere kleuter opgedragen (vb. iemand die iedereen heeft laten meespelen, een kleuter die iemand getroost heeft ... ). Ja het heeft effect, de kinderen beseffen wat een warm hartje betekent via tal van ervaringen.

Wiskunde activiteit met poppen en knuffels van de Sint.

Geschreven door Hilde Cochez op maandag 31 december 2018.

Wiskunde activiteit met poppen en knuffels van de Sint. Over tellen, hoeveelheden vormen door bij te doen en weg te nemen, getalbeelden en cijferbeelden herkennen.

Godsdienst activiteit Sint Nicolaas.

Geschreven door Hilde Cochez op maandag 31 december 2018.

Godsdienst activiteit Sint Nicolaas. Via een foto zoektocht zoeken we de verborgen schatkist van de Sint.  De foto's doen ons zoeken in de verschillende gebouwen van de school maar ook in en rondom de tuin. Wat moeten we vinden in elk gebouw of er rondom. ? Een puzzelstuk. Als we alle puzzelstukken hebben, maken we de puzzel. Pas dan weten we waar de kist verborgen is. We vinden de kist buiten, op het terras van het 't Kelderke. Wat zit er in ?  Allemaal geldstukken. Juf vertelt het verhaal over de muntstukken van Sint Nicolaas.

Buitenactiviteit:cadeautjes van Sint.

Geschreven door Hilde Cochez op maandag 31 december 2018.

Buiten activiteit : cadeautjes van Sint. Sinterklaas heeft voor ons pakjes gebracht in het bos, we zijn nieuwsgierig en gaan direct op zoek (of toch niet direct).

Thema Sinterklaas in onze klas.

Geschreven door Hilde Cochez op maandag 31 december 2018.

Thema Sinterklaas in onze klas. Dit jaar gebeuren er 2 gekke dingen : zwarte piet en zwarte miet gaan trouwen als ze bij ons op bezoek komen en wij gaan dit feest bijwonen in onze pyjama. Waarom in onze pyjama ? Dit omdat we een lied geleerd hebben over "kijk Sint in zijn pyama staan". We gaan ons dan allen verkleden in een Sint met slaapmuts en slaapkledij.

Halloween.

Geschreven door Hilde Cochez op zaterdag 1 december 2018.

We komen verkleed naar school ter ere van Halloween. Alle griezelige figuren die je je maar kan inbeelden zijn aanwezig. We doen een modeshow in de klas. We beelden zo goed mogelijk onze pesonage uit met bewegingen en bijhorende geluiden.

Kastelen met ridders.

Geschreven door Hilde Cochez op zaterdag 1 december 2018.

Kastelen met ridders. Na het bezoek aan het kasteel van Gaasbeek spelen we in ons eigen kasteel dat we buiten gebouwd hebben tegen de muur van onze klas. We hebben hiervoor allerlei attributen (kledij van prinsessen en ridders, schilden, harnassen, narrenmuts,kelken, stokpaarden...) meegebracht zodat er elke dag een ander rollenspel kan ontstaan. Ook binnen valt er van alles te beleven i.v.m. dit thema. Elke dag zijn we onze dag gestart met het opbouwlied over ridder Martijn en ridder Koen. Rond Halloween zijn we allen verandert in de spoken van het kasteel. Met een spokenkleed aan dansen we steeds anders op het SPOKENBAL NUMMER. Achtereenvolgens zijn we deftige spoken en bewegen we ook deftig, dan zijn we opeens blije spoken en dansen we huppelend... .  We sluiten de week af met een reuze bewegingscircuit waarbij we de gehele tuin en het schoolbos gebruiken. We zijn dan ridders die zoveel mogelijk prinsessen moeten redden uit de kasteel toren.

 

 1 2 3 >