• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Wij zijn gezond!

Geschreven door Kaat Borremans op dinsdag 3 december 2019.

Wij hebben een tijdje gewerkt rond gezonde voeding. Nu weten wij perfect waar veel vitaminen inzitten. Wij hebben ook veel geproefd! Mmmmmmm...

Herfst

Geschreven door Kaat Borremans op vrijdag 1 november 2019.

We zijn thema herfst begonnen met een mooie wandeling... We hebben geleerd over de uil, de vos en de andere bosdieren. Als laatste leerden we over de spin om een beetje in Halloweenstemming te komen. We zijn in die weken ook vaak naar het bos geweest en hebben een bosstratego gespeeld samen met de dieren van fabeltjeskrant. Vrijdag voor de vakantie, was er een feestje samen met alle kleuters, waar we mochten swingen en zingen. We werden allemaal griezels en spinnen! Ook hebben we die dag lekker gesmuld van onze spinnen/pompoensoep! Wat een leuke afsluiter voor de vakantie... :-)

Hopsakee!

Geschreven door Kaat Borremans op vrijdag 1 november 2019. Aangepast op vrijdag 1 november 2019

Woehoew, de bewegingsmaterialen van hopsakee waren weer in ons schooltje! Kijk hier maar wat een gekke dingen de kleuters deden en vooral wat een mooie bewegingsomloop de kleuters zelf maakten!

Kunst in het dorp

Geschreven door Kaat Borremans op vrijdag 11 oktober 2019.

Na de mooie kunstwerken te bewonderen, mochten de kleuters zelf aan de slag. Net als échte kunstenaars!

Welkom in de vossenklas & uiltjesklas!

Geschreven door Sarah Vandersmissen op vrijdag 11 oktober 2019. Aangepast op zaterdag 12 oktober 2019

Enkele sfeerfoto's van de maand september, we ontdekken onze nieuwe klas.

Achtergebleven foto's Sint

Geschreven door Shana Dhoze op zaterdag 9 maart 2019. Aangepast op zaterdag 9 maart 2019

Hier vind je nog foto's terug over Sint en Kerst. 

Kerstmis en versieren.

Geschreven door Hilde Cochez op maandag 31 december 2018.

De kleuters hun aandacht gaat dit jaar vooral naar versieren. Ze versieren niet alleen de kerstboom maar ook de omheining van de buitenhoek. Vooral de gouden en zilveren slingers vinden de kinderen mooi. Wat er op valt is de mooie samenwerking, tussen de kinderen, om de slingers op de gewenste plaats te krijgen. We hebben ook een aftelkalender met een kaarsjes weg tot aan de stal van het licht kindje Jezus. Een herder is op weg naar de stal. Elke dag komt die een stapje dichter bij de stal. Overal waar de herder passeert wordt het kaarsje in brand gestoken. Het wordt warmer en warmer net zoals het in ons hart warmer moet worden. Hoe doen we dit ? Door lieve dingen voor elkaar te doen zoals Jezus het gedaan heeft. De aangestoken kaars wordt elke dag aan een andere kleuter opgedragen (vb. iemand die iedereen heeft laten meespelen, een kleuter die iemand getroost heeft ... ). Ja het heeft effect, de kinderen beseffen wat een warm hartje betekent via tal van ervaringen.

Wiskunde activiteit met poppen en knuffels van de Sint.

Geschreven door Hilde Cochez op maandag 31 december 2018.

Wiskunde activiteit met poppen en knuffels van de Sint. Over tellen, hoeveelheden vormen door bij te doen en weg te nemen, getalbeelden en cijferbeelden herkennen.

Godsdienst activiteit Sint Nicolaas.

Geschreven door Hilde Cochez op maandag 31 december 2018.

Godsdienst activiteit Sint Nicolaas. Via een foto zoektocht zoeken we de verborgen schatkist van de Sint.  De foto's doen ons zoeken in de verschillende gebouwen van de school maar ook in en rondom de tuin. Wat moeten we vinden in elk gebouw of er rondom. ? Een puzzelstuk. Als we alle puzzelstukken hebben, maken we de puzzel. Pas dan weten we waar de kist verborgen is. We vinden de kist buiten, op het terras van het 't Kelderke. Wat zit er in ?  Allemaal geldstukken. Juf vertelt het verhaal over de muntstukken van Sint Nicolaas.

Buitenactiviteit:cadeautjes van Sint.

Geschreven door Hilde Cochez op maandag 31 december 2018.

Buiten activiteit : cadeautjes van Sint. Sinterklaas heeft voor ons pakjes gebracht in het bos, we zijn nieuwsgierig en gaan direct op zoek (of toch niet direct).

 1 2 3 >