• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Geveld door carnaval microbe

Geschreven door Elsie Degreef op maandag 12 maart 2018.

De kleuters hebben zich tijdens de carnavalsweken creatief uitgeleefd, het carnavalsthema was dit jaar ‘Kleuren’. De Kleuters zongen, dansten, maakten praalwagens met blokken, schilderden slingers in vele kleuren, maakten een clownsmasker...

Er werd voor de achtste keer een miniprinsenverkiezing gehouden. De kleuters moesten allerlei proeven afleggen zoals zich origineel voorstellen, een toren bouwen, ballon om ter langst in de lucht houden, een ballon om ter vlugst kapot zitten, om ter meest beertje overbrengen, enz. Prinses Aysa-Marie en prins Jarne werden de winnaars.

De laatste carnavalsweek werd dinsdag ingezet met een bezoekje aan de kermis. Een paar ritjes op de molen met alleen je schoolvriendjes was toch weer een speciale belevenis voor de kleuters.

Donderdag trok de tweede en derde kleuterklas naar de char van ‘De Kerjuizenuize’ op het hof van Ronnenberg in Pepingen. De kleuters konden de char eens van dichtbij bekijken en aan de mannen wat vragen stellen. Het thema is dit jaar: ‘'t Vreest da’t Krokt’, uit isomo hebben ze onder andere sneeuwmannen, zeehonden, pinguins,... gesneden en in prachtige kleuren gepoten. En voor de klas werden er allemaal hartjes uit isomo gesneden.

Vrijdag kwam iedereen verkleed naar school en werd er carnaval gevierd. Eeen mooie afsluiting van het carnavalsthema want ook dit jaar kregen ze het bezoek van het echte prinsenpaar en zijn gevolg.

In de ruimte

Geschreven door Elsie Degreef op dinsdag 30 januari 2018.

De kleuters gingen in januari op reis naar de ruimte. Ze hebben een kartonnen doos omgebouwd tot een raket en vlogen zo tussen de planeten in de klas. Er werd heel wat geknutseld, een isomobal werd een wereldbol met raketje en 2 kartonnen borden werden een ruimteschip. Er werd ook een astronautje geschilderd en een wereldbol met scheerschuim.  Maar ook oefeningen werden gedaan zoals raamfiguren, woordjes klappen, een raket versieren volgens een patroon,... allemaal in het thema ruimte.

Een vrolijke Kerst en een gelukkige nieuwjaar!

Geschreven door Elsie Degreef op donderdag 28 december 2017.

Tijdens het thema 'Kerstmis' hebben we het heel gezellig gemaakt in de klas met onze mooi versierde kerstboom, knustelwerkjes en heel veel lichtjes voor ‘De warmste week’. Als goed doel koos onze school voor ’t Pasrel VZW. We verkochten ons zelfgemaakte lichtjes en wafels en haalden 175 euro bij elkaar voor onze buren ’t Pasrel.

Ook buiten was er kerstsfeer want voor ons schooltje werd een led kerstboom geplaatst door de stad Halle. We hebben ons thema afgesloten met een kerstfeestje met hele lekkere pannenkoeken gemaakt door juf Annie en met een pakje voor iedereen!

Sinterklaas kapoentje...

Geschreven door Elsie Degreef op zaterdag 9 december 2017.

Tijdens het thema Sint hebben de kleuters een zwarte Piet geknutseld, de Sint geschilderd en een mijter gemaakt, liedjes gezongen, gedanst, pakjes geteld,... en als afsluiting brachten Sint en zijn Pieten een bezoekje aan onze klas. Zij hadden snoep en een mandarijn mee voor alle kleuters en speelgoed voor in de klas.

Kleuters hijsen de zeilen met oma en opa

Geschreven door Elsie Degreef op maandag 27 november 2017.

Ons grootoudersfeest werd een heel avontuur met matrozen, piraten, visjes en zoveel meer. De kleuters hadden ook nog een versje geleerd en mooie kaarten geknutseld, een blijvende herinnering aan het grootoudersfeest.

Om de namiddag af te sluiten kregen de grootouders een stuk taart en een tas koffie. Voor de liefhebbers was er zelf een Trappist voorzien en voor de kleuters was er fruitsap, cupcakes en snoepjes. Dankzij de hulp van mama's en papa's verliep alles vlot en kon iedereen terugblikken op een drukke maar gezellige namiddag.

Rollebollen

Geschreven door Elsie Degreef op maandag 27 november 2017.

De kleuters zijn het ‘Rollebollen’ gestart en geëindigd met het Rollebolle-bewegingslied, tussenin bezochten ze onder begeleiding van de juf of meester 10 speelhoeken waar zij konden experimenteren met allerlei materialen en oefenden zo hun evenwicht, behendigheid, coördinatie en durf.

Door het gevarieerd aanbod van aantrekkelijk en uitnodigend spelmateriaal, is Rollebolle een leerrijk speelparadijs. Het bewegingslandschap is bedoeld voor de kinderen uit de 2de en 3de kleuterklas. Het concept, de uitwerking en de organisatie van het project Rollebolle liggen in handen van de Stichting Vlaamse Schoolsport. Voor de praktische uitvoering ervan kunnen zij rekenen op de gewaardeerde medewerking van de firma Wesco - Sportime.

Herfst-en halloweenschatten

Geschreven door Elsie Degreef op donderdag 2 november 2017.

We zijn ons thema gestart met een herfstwandeling in de buurt van ons schooltje. We verzamelden allerlei herfstschatten en maakten in de klas herfsttekeningen, schilderijen van herfstbomen, egeltjes in klei,... Voor halloween maakten we soep, schilderden we pompoenen, maakten we spinnen voor op ons hoofd te zetten en theelichtjes voor tijdens de donkere avonden. Deze themaweken werden afgesloten met een leuk Halloweenfeestje!

Lekker fruit in onze schatkist

Geschreven door Elsie Degreef op zondag 1 oktober 2017. Aangepast op zondag 1 oktober 2017

Wij hebben het fruit waargenomen, geproefd, geschilderd, geknutseld met servetten, geprikt, gekleefd,... en ook lekkere smoothies en confituur gemaakt. Het werden 2 gezonde weekjes maar we hebben ook 2 daagjes gezondigd bij het vieren van 2 verjaardagen :-) Nog een dikke hip, hip, hoera, voor Lily en Isa!!!

Terug naar school...op zoek naar schatten!

Geschreven door Elsie Degreef op woensdag 20 september 2017. Aangepast op woensdag 20 september 2017

De eerste week werden de hoeken van de klas met al hun schatten verkend. Er werd een liedje en een versje aangeleerd en de kleuters hebben zichzelf getekend en geschilderd. Ook de kalenders van de klas zijn al goed gekend. De tweede week gingen we op zoek naar schatten in onze boekentas, de boekentassen werden waar genomen, er werden spelletjes gespeeld met boekentassen en er werd een boekentas geknutseld en geschilderd.

Slapen op school

Geschreven door Elsie Degreef op donderdag 29 juni 2017.

De kleuters kregen hun ‘kleuterdiploma’, er werd geaperitiefd en daarna werd er buiten spaghetti gegeten. Daarna moesten de kleuters en de 2 juffen op zoek naar 4 schatten verstopt door een mama in de school. Maar eerst moest er altijd een opdracht uitgevoerd worden, daarvan werd een foto of video doorgestuurd naar de mama en dan pas kregen ze een tip waar de schat lag. De opdrachten waren: geef elkaar een gek kapsel, ga opzoek naar 5 kriebelbeestjes, schmink de juffen en zing samen een liedje. Het werd lachen geblazen en de schatten waren echt de max: T-shirten voor de kleuters, brooddozen voor de juffen, een uurwerk voor de klas en een partydoos met snoepjes en drankjes. Op tijd waren ze niet in bed, maar ze hebben wel allemaal goed geslapen en 's morgens werden ze verwend met een ontbijt. Dit wordt voor de kleuters zeker en vast één van de mooie herinneringen aan hun kleutertijd.

 1 2 3 >  >>