• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Lekker fruit in onze schatkist

Geschreven door Elsie Degreef op zondag 1 oktober 2017. Aangepast op zondag 1 oktober 2017

Wij hebben het fruit waargenomen, geproefd, geschilderd, geknutseld met servetten, geprikt, gekleefd,... en ook lekkere smoothies en confituur gemaakt. Het werden 2 gezonde weekjes maar we hebben ook 2 daagjes gezondigd bij het vieren van 2 verjaardagen :-) Nog een dikke hip, hip, hoera, voor Lily en Isa!!!

Terug naar school...op zoek naar schatten!

Geschreven door Elsie Degreef op woensdag 20 september 2017. Aangepast op woensdag 20 september 2017

De eerste week werden de hoeken van de klas met al hun schatten verkend. Er werd een liedje en een versje aangeleerd en de kleuters hebben zichzelf getekend en geschilderd. Ook de kalenders van de klas zijn al goed gekend. De tweede week gingen we op zoek naar schatten in onze boekentas, de boekentassen werden waar genomen, er werden spelletjes gespeeld met boekentassen en er werd een boekentas geknutseld en geschilderd.

Slapen op school

Geschreven door Elsie Degreef op donderdag 29 juni 2017.

De kleuters kregen hun ‘kleuterdiploma’, er werd geaperitiefd en daarna werd er buiten spaghetti gegeten. Daarna moesten de kleuters en de 2 juffen op zoek naar 4 schatten verstopt door een mama in de school. Maar eerst moest er altijd een opdracht uitgevoerd worden, daarvan werd een foto of video doorgestuurd naar de mama en dan pas kregen ze een tip waar de schat lag. De opdrachten waren: geef elkaar een gek kapsel, ga opzoek naar 5 kriebelbeestjes, schmink de juffen en zing samen een liedje. Het werd lachen geblazen en de schatten waren echt de max: T-shirten voor de kleuters, brooddozen voor de juffen, een uurwerk voor de klas en een partydoos met snoepjes en drankjes. Op tijd waren ze niet in bed, maar ze hebben wel allemaal goed geslapen en 's morgens werden ze verwend met een ontbijt. Dit wordt voor de kleuters zeker en vast één van de mooie herinneringen aan hun kleutertijd.

Vakantie in Afrika

Geschreven door Elsie Degreef op maandag 26 juni 2017.

Dit jaar gingen we met de klas op vakantie naar Afrika en de zon deed mee, zij bezorgde ons alvast een Afrikaans weertje! We hebben een groepswerk geschilderd/ gestempeld, kettingen gemaakt uit kartonnen borden, olifanten van een ballon, stokpopjes,... De kleuters mochten zich zelf schminken, er werd muziek gemaakt en gedanst, zelfs de regendans, maar die zijn uitwerking is niet zo goed gelukt ;-)

Op schoolreis naar Elingen

Geschreven door Elsie Degreef op dinsdag 13 juni 2017. Aangepast op dinsdag 13 juni 2017

We gingen vandaag op schoolreis bij Griet Mertens, de mama van Floor. De kleuters hebben gewandeld, in het bos gespeeld, op de trampoline gesprongen, in de zandbak gespeeld, met water gespeeld, in de modder gerold, rond het vuur pannenkoeken gegeten en als afsluiter rond het vuur gedanst! Het was een hele toffe schoolreis, de kleuters gingen vuil naar huis, maar hebben zich heel goed geamuseerd, dank u Griet voor de hartelijke ontvangst en de pannenkoeken!

Hopsakee!

Geschreven door Elsie Degreef op zaterdag 20 mei 2017. Aangepast op zaterdag 20 mei 2017

Alle basisscholen van Halle krijgen elk jaar de kans om zich in te schrijven in het bewegingsproject ‘Hopsakee’. De stad Halle staat in voor het vervoer en de huur van het materiaal. Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) Vlaams-Brabant voorziet dan ballen, fietsen, steppen en grote blokken waar de kinderen volop mee kunnen bewegen. De kleuters beleefden donderdag veel plezier met het speelmateriaal, ook meester Lars organiseerde er een leuke turnles mee.

Zwerfvuil ruimen

Geschreven door Elsie Degreef op zaterdag 13 mei 2017.

Al enkele jaren houden de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek en Halle een wedstrijd rond het ophalen van zwerfvuil, dit jaar heette de actie ‘Maak van minder vuil jouw sport’. Maar Hilda Foster, een dame uit Breedhout, heeft geen wedstrijd of acties nodig, zij ruimt al 10 jaar het zwerfvuil op in Breedhout. Elke dag wandelt zij met haar hond Prinses, een grijper en een vuilniszak langs de staten van Breedhout om de straten proper te houden. Per week verzamelt zij ongeveer 2 zakken vuil. De kleuters hebben haar eens vergezeld bij haar ronde.

Vrolijk Pasen!

Geschreven door Elsie Degreef op maandag 10 april 2017.

Wij wensen iedereen een vrolijk Pasen en heel veel lekkere eitjes!

In Breedhout vierden ze carnaval

Geschreven door Elsie Degreef op maandag 10 april 2017.

De kleuters hebben zich tijdens de carnavalsweken creatief uitgeleefd.De Kleuters zongen, dansten, maakten praalwagens met blokken, schilderden gekke dieren, maakten een masker...

Er werd voor de zevende keer een miniprinsenverkiezing gehouden. De kleuters moesten allerlei proeven afleggen zoals zich origineel voorstellen, een toren bouwen, dansen met een ballon tussen hen in, een ballon om ter vlugst kapot zitten, ballen in een net gooien, enz. Prinses Lara en prins Noah werden de winnaars.

De laatste carnavalsweek werd dinsdag ingezet met een bezoekje aan de kermis. Een paar ritjes op de molen met alleen je schoolvriendjes was toch weer een speciale belevenis voor de kleuters.

Donderdag trok de tweede en derde kleuterklas naar de char van ‘De Leste Kannekes’ op het hof bij Konings aan het ziekenhuis. De kleuters konden de char eens van dichtbij bekijken en aan de mannen wat vragen stellen. Het thema is dit jaar: ‘Tes bal maskee, voe onze jubile’ want De Leste Kannekes hebben iets te vieren dit jaar met carnaval Halle, de groep bestaat namelijk 11 jaar. Hun praalwagen is er eentje volledig in isomo, een prachtige rijdende balzaal voor het gemaskerd bal, de kleuters waren onder de indruk van de schitterende kleuren en de grootte van de char.

Vrijdag kwam iedereen verkleed naar school en werd er carnaval gevierd. Eeen mooie afsluiting van het carnavalsthema want ook dit jaar kregen ze het bezoek van het echte prinsenpaar en zijn gevolg.

Huisdieren werden eventjes klasdieren

Geschreven door Elsie Degreef op maandag 27 februari 2017. Aangepast op maandag 27 februari 2017

We hebben 2 weken rond huisdieren gewerkt en dan vooral over poezen en honden. We hebben 2 honden op bezoek gehad in de klas, die van juf Kaat en die van Noah, dat waren 2 hele toffe momenten. We hebben spelletjes gespeeld ivm dieren, dierengeluiden geraden en natuurlijk ook verschillende knutsels gemaakt zoals poezen geschilderd, een groepswerk gemaakt met geschilderde poezen, poezen en honden geknipt uit krantenpapier...

 1 2 3 >  >>