• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Politiebezoek

Geschreven door Kaat Borremans op woensdag 12 juni 2019. Aangepast op woensdag 12 juni 2019

De kleuters konden hun ogen amper geloven als ze de combi de speelplaats zagen op rijden. Na een kijkje te nemen in en rond het voertuig, mochten de kleuters zelfs allemaal een toertje meerijden op de speelplaats. Dat de kindjes dit geweldig vonden, hoeft niet eens gezegd te worden. Ondertussen kwamen de kleuters van het onthaalklasje en 1e kleuterklasje ook even een kijkje nemen op de speelplaats, waar de inspecteur wat meer uitleg gaf over de uitrusting die hij bij had. De kindjes konden ook zelf eens ervaren hoe het voelde om handboeien of een kogelwerende vest aan te hebben. Al waren die natuurlijk veel te groot voor de kleuters en dat leverde wel enkele hilarische momenten op. Nadat ook de kleinste kleuters een toertje met de combi deden, stond inspecteur Kurt paraat voor het vragenvuur van de kleuters. Zo wilden ze heel graag weten wat er allemaal aan die gordel hangt, wat de inspecteurs en agenten eigenlijk op het politiebureau nog moeten doen, of de commissaris ook zo veel snoept als bij Mega Mindy en waarom het nu zo leuk is om als politie te werken. Dit werd een dag om nooit meer te vergeten.

Hopsakee

Geschreven door Kaat Borremans op dinsdag 4 juni 2019. Aangepast op dinsdag 4 juni 2019

De kleuters konden de hele dag spelen met het materiaal van Hopsakee. Wat een fijne dag!

Carnavaaaaaaal!

Geschreven door Kaat Borremans op zaterdag 30 maart 2019.

De kleuters hebben de laatste 3 weken hard gewerkt aan hun prachtig kostuum voor carnaval... Kijk maar even mee!

Ik krijg er een broertje/zusje bij...

Geschreven door Kaat Borremans op donderdag 7 maart 2019. Aangepast op donderdag 7 maart 2019

Omdat er zoveel broetjes en zusjes op komst zijn of al geboren zijn, wouden wij alles leren over baby's!

Wij zijn verliefd!

Geschreven door Kaat Borremans op maandag 18 februari 2019. Aangepast op dinsdag 19 februari 2019

De laatste 3 weken hebben we gewerkt rond de verhaaltjes van egel en muis die eerst verliefd werden en nadien wouden trouwen. Omdat Anna en Max ook al sinds ze samen bij juf An in het klasje hebben gezeten verliefd zijn, hebben ze de grote stap gezet en gingen ze ook trouwen... Hier kan je de voorbereidingen, de spelletjes en het trouwfeest zien...

De dieren van de Noord- en Zuidpool

Geschreven door Kaat Borremans op zaterdag 26 januari 2019.

We zijn het jaar 2019 begonnen door te vertellen over de Kerstvakantie adhv foto's en hiermee hebben we een familiemuur gemaakt in de klas. Nadien luisterden we naar het verhaal van de 3 koningen en mochten we smullen van de taart! Er waren 2 koningen dit jaar :-) Jules en Femke! 

Nadien zijn we begonnen met het nieuwe thema 'de dieren van de Noord- en Zuidpool'. De kleuters hebben alles geleerd welke dieren waar leven, wat ze eten, hoe groot ze zijn,... We hebben ook eens gezien dat er heel veel verschillen zijn tussen de Noord- en de Zuidpool. We hebben het cijfertje 8 geleerd met de schrijfdans en we hebben hiervan een pinguïn gemaakt. We hebben een versje geleerd over 5 kleine pinguïns. Ook hebben we eens gekeken hoe het komt dat de aarde alsmaar warmer wordt... We mochten de temperatuur meten en sorteren van koud naar warm, we hebben een diertje gevouwen, we hebben geleerd over de letter P van Pinguïn, we hebben een diertje gemaakt in 3D eerst met papier maché en nadien hebben we deze mogen schilderen. Wij zijn echte kunstenaars! We hebben de naam van de dieren eens in woordstukjes geklapt, bevriesspel gespeeld in de turnzaal, we hebben proefjes over bevriezen en dooien gedaan, gemeten welke dieren groot en klein waren adhv blokjes, we hebben van een bordje een diertje mogen maken door papier te scheuren en te plakken en we hebben een memorie gespeeld!

In de hoekjes mochten we tekenen met de lichtbak en de dierennamen stempelen, een puzzel maken van een pinguïn (smartgames), een memorie spelen van pinguïns, een gezelschapsspel spelen van pinguïns, in de winkelhoek konden we warme kledij kopen met boodschappenlijstjes en deze kledij eens passen, in de boekenhoek werd het een verteltafel met boekjes in thema, in de bouwhoek waren er bouwkaarten waarmee we bijvoorbeeld een iglo konden nabouwen, in de computerhoek waren er filmpjes van pingu en zoveel meer :-)

Winterpret

Geschreven door Kaat Borremans op zaterdag 26 januari 2019.

Wat een avonturen in de sneeuw... De kleuters hebben sneeuwballen gegooid, een sneeuwman gemaakt, met de slee gespeeld en zelf hun naam geschreven in de sneeuw! 

Rollebolle

Geschreven door Kaat Borremans op maandag 17 december 2018.

De kleuters zijn gaan rollebolle in Herne, dit was super leuk! We mochten om de zoveel tijd doorschuiven naar een nieuwe activiteit zoals springkasteel, fietsen, ander rollend materiaal, reis rond de wereld,... Om de leuke voormiddag af te sluiten hebben we nog gedanst op het rollebolle liedje!

Sinterklaasfeest!

Geschreven door Elsie Degreef op zaterdag 8 december 2018. Aangepast op zaterdag 8 december 2018

Tijdens het thema Sint hebben de kleuters een Zwarte Piet geknutseld in een schoorsteen en een kroon gemaakt met Sint of Piet op, geschilderd, liedjes gezongen, gedanst, pakjes geteld,... en als afsluiting brachten Sint en zijn Pieten een bezoekje aan ons schooltje. Zij hadden snoep en een mandarijn mee voor alle kleuters en speelgoed voor in de klas. Zij hadden ook groot nieuws mee: Piet en Miet gingen trouwen! De muziek en de dansjes van het grootoudersfeest werden nog eens bovengehaald en zo werd het al een klein pre-trouwfeestje in Breedhout. De ceremonie, de ringen, de openingsdans, de bruidstaart,... was voor in Bellingen. Vrijdag was het theater in De Kring voor heel de school, Witte Piet kwam allerlei goocheltrucs doen, allemaal heel magisch en vooral heel plezierig!

De kleuters gaan fout met oma en opa

Geschreven door Elsie Degreef op zaterdag 1 december 2018.

Naar jaarlijkse gewoonte werden alle oma’s en opa’s gevierd in ons schooltje. Dit jaar was het thema ‘Foute Party’, dikke ambiance met de Marie Louise, boot Anna, laat het gras maar groeien, de Connemara,... De kleuters hadden ook nog een cadeautje geknutseld, een versje geleerd en mooie kaarten gemaakt, een blijvende herinnering aan het grootoudersfeest.

Om de namiddag af te sluiten kregen de grootouders een stuk taart en een tas koffie. Voor de liefhebbers was er zelf een Trappist voorzien en voor de kleuters was er fruitsap, cupcakes en snoepjes. Dankzij de hulp van mama's en papa's verliep alles vlot en kon iedereen terugblikken op een drukke maar gezellige namiddag.

 1 2 >