• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Kunst in het dorp

Geschreven door Shana Dhoze op zondag 13 oktober 2019.

We brachten een bezoekje aan Kunst in het dorp

Thema kleuren en vormen

Geschreven door Shana Dhoze op zondag 13 oktober 2019.

Plots stond er iets geks in onze klas. Een mandje of zo? We hadden geen idee wat het was of wie het daar geplaatst had. 
Er lag ook een briefje bij. 
Omdat we zo nieuwsgierig waren, bekeken we snel het verhaal. Al snel hadden we door dat dat geks in onze klas het nest was van het Kleurenbeest!
Het nest veranderde regelmatig van kleur. In de klas gingen we opzoek naar spullen met diezelfde kleur. 

We leerden niet alleen over de kleuren en het kleurenbeest, maar ook over vormen en onze symbolen. 
Waarom noemt een vierhoek een vierhoek? En een driehoek een driehoek? 
De vorm van ons symbooltje leerden we op verschillende manieren kennen om daarna ons symbool te leren tekenen. Zo kunnen de kleuters zelf hun symbool zetten wanneer ze iets op papier maken. De juf weet dan meteen van wie het papier is. 

We knutselden vele dingen, maakten een matrix, voerden een experimentje uit, ontekten dat we kleuren met elkaar kunnen mengen en voerden opdrachtjes uit in de ontdekdoos. 

Politiebezoek

Geschreven door Kaat Borremans op woensdag 12 juni 2019. Aangepast op woensdag 12 juni 2019

De kleuters konden hun ogen amper geloven als ze de combi de speelplaats zagen op rijden. Na een kijkje te nemen in en rond het voertuig, mochten de kleuters zelfs allemaal een toertje meerijden op de speelplaats. Dat de kindjes dit geweldig vonden, hoeft niet eens gezegd te worden. Ondertussen kwamen de kleuters van het onthaalklasje en 1e kleuterklasje ook even een kijkje nemen op de speelplaats, waar de inspecteur wat meer uitleg gaf over de uitrusting die hij bij had. De kindjes konden ook zelf eens ervaren hoe het voelde om handboeien of een kogelwerende vest aan te hebben. Al waren die natuurlijk veel te groot voor de kleuters en dat leverde wel enkele hilarische momenten op. Nadat ook de kleinste kleuters een toertje met de combi deden, stond inspecteur Kurt paraat voor het vragenvuur van de kleuters. Zo wilden ze heel graag weten wat er allemaal aan die gordel hangt, wat de inspecteurs en agenten eigenlijk op het politiebureau nog moeten doen, of de commissaris ook zo veel snoept als bij Mega Mindy en waarom het nu zo leuk is om als politie te werken. Dit werd een dag om nooit meer te vergeten.

Hopsakee

Geschreven door Kaat Borremans op dinsdag 4 juni 2019. Aangepast op dinsdag 4 juni 2019

De kleuters konden de hele dag spelen met het materiaal van Hopsakee. Wat een fijne dag!

Carnavaaaaaaal!

Geschreven door Kaat Borremans op zaterdag 30 maart 2019.

De kleuters hebben de laatste 3 weken hard gewerkt aan hun prachtig kostuum voor carnaval... Kijk maar even mee!

Ik krijg er een broertje/zusje bij...

Geschreven door Kaat Borremans op donderdag 7 maart 2019. Aangepast op donderdag 7 maart 2019

Omdat er zoveel broetjes en zusjes op komst zijn of al geboren zijn, wouden wij alles leren over baby's!

Wij zijn verliefd!

Geschreven door Kaat Borremans op maandag 18 februari 2019. Aangepast op dinsdag 19 februari 2019

De laatste 3 weken hebben we gewerkt rond de verhaaltjes van egel en muis die eerst verliefd werden en nadien wouden trouwen. Omdat Anna en Max ook al sinds ze samen bij juf An in het klasje hebben gezeten verliefd zijn, hebben ze de grote stap gezet en gingen ze ook trouwen... Hier kan je de voorbereidingen, de spelletjes en het trouwfeest zien...

De dieren van de Noord- en Zuidpool

Geschreven door Kaat Borremans op zaterdag 26 januari 2019.

We zijn het jaar 2019 begonnen door te vertellen over de Kerstvakantie adhv foto's en hiermee hebben we een familiemuur gemaakt in de klas. Nadien luisterden we naar het verhaal van de 3 koningen en mochten we smullen van de taart! Er waren 2 koningen dit jaar :-) Jules en Femke! 

Nadien zijn we begonnen met het nieuwe thema 'de dieren van de Noord- en Zuidpool'. De kleuters hebben alles geleerd welke dieren waar leven, wat ze eten, hoe groot ze zijn,... We hebben ook eens gezien dat er heel veel verschillen zijn tussen de Noord- en de Zuidpool. We hebben het cijfertje 8 geleerd met de schrijfdans en we hebben hiervan een pinguïn gemaakt. We hebben een versje geleerd over 5 kleine pinguïns. Ook hebben we eens gekeken hoe het komt dat de aarde alsmaar warmer wordt... We mochten de temperatuur meten en sorteren van koud naar warm, we hebben een diertje gevouwen, we hebben geleerd over de letter P van Pinguïn, we hebben een diertje gemaakt in 3D eerst met papier maché en nadien hebben we deze mogen schilderen. Wij zijn echte kunstenaars! We hebben de naam van de dieren eens in woordstukjes geklapt, bevriesspel gespeeld in de turnzaal, we hebben proefjes over bevriezen en dooien gedaan, gemeten welke dieren groot en klein waren adhv blokjes, we hebben van een bordje een diertje mogen maken door papier te scheuren en te plakken en we hebben een memorie gespeeld!

In de hoekjes mochten we tekenen met de lichtbak en de dierennamen stempelen, een puzzel maken van een pinguïn (smartgames), een memorie spelen van pinguïns, een gezelschapsspel spelen van pinguïns, in de winkelhoek konden we warme kledij kopen met boodschappenlijstjes en deze kledij eens passen, in de boekenhoek werd het een verteltafel met boekjes in thema, in de bouwhoek waren er bouwkaarten waarmee we bijvoorbeeld een iglo konden nabouwen, in de computerhoek waren er filmpjes van pingu en zoveel meer :-)

Winterpret

Geschreven door Kaat Borremans op zaterdag 26 januari 2019.

Wat een avonturen in de sneeuw... De kleuters hebben sneeuwballen gegooid, een sneeuwman gemaakt, met de slee gespeeld en zelf hun naam geschreven in de sneeuw! 

Rollebolle

Geschreven door Kaat Borremans op maandag 17 december 2018.

De kleuters zijn gaan rollebolle in Herne, dit was super leuk! We mochten om de zoveel tijd doorschuiven naar een nieuwe activiteit zoals springkasteel, fietsen, ander rollend materiaal, reis rond de wereld,... Om de leuke voormiddag af te sluiten hebben we nog gedanst op het rollebolle liedje!

 1 2 >