1ste graad foto's

Toneelvoorstelling Hoeheettut

Met de eerste graad trokken we naar 't Vondel voor een toneelvoorstelling. De titel van het toneelstuk was 'Hoeheettut'.

Tweede leerjaar: Pauwtje Pio

Tijdens de jeugdboekenmaand mochten we met het 2de leerjaar naar de bibliotheek gaan om kennis te maken met Ruth Brillens. Zij is een schrijfster van voorleesboeken, onder andere de boekjes over Pauwtje Pio. Ze vertelde ons op een heel leuke manier het verhaal van Pauwtje Pio en het uilskuiken. Na de voorstelling mochten we ook nog de personages uit het boek inkleuren en op een stokje kleven. Zo kunnen we het verhaaltje zelf naspelen. We gaan zeker nog veel boekjes van Ruth Brillens lezen!

Via Don Bosco

Het is terug veertigdagentijd. Een periode van lief zijn voor elkaar. Tijdens deze periode proberen we ook steeds een goed doel te steunen.

Oefenen op de maaltafels

In het 2de leerjaar krijgt iedereen om de beurt de maaltafeltas mee. Vandaag was het tijd om de spelletjes eens te oefenen. Dat was leuk! We kijken er naar uit om thuis te kunnen oefenen.

Wat een weer!

Tijdens ons WO - thema 'Wat een weer' leerden we heel veel bij. We leerden welke weerselementen er besproken worden in een weerbericht. Tijdens ons hoekenwerk maakten we onze eigen pluviometer. Ook gingen we op zoek naar elementen die horen bij de verschillende seizoenen, we leerden de gevolgen van bepaalde weersomstandigheden,.. Er staat nu zelfs een weerstation aan het grasveld waar we iedere dag kunnen gaan kijken hoeveel regen er gevallen is en hoe warm het is.

Reuzen

De week voor carnaval leerden we heel veel bij over reuzen. We leerden veel over heel bekende reuzen maar ook over de reuzen uit Halle.

Lievelingsboek + Boekenruilbeurs

Tijdens ons taalthema 'Bib, bib, hoera!' hadden we het over boeken. We mochten dan ook eens ons lievelingsboek meenemen en hierover vertellen tijdens een boekenspeeddate. Wat was het fijn om zoveel leuke boeken te leren kennen. We hielden ook een boekenruilbeurs. We namen 3 leesboekjes mee die we konden ruilen voor andere leuke boeken. Wat leuk om terug nieuwe boekjes te hebben!

Trainworld

Donderdag vertrokken we met de trein in Halle naar Trainworld! We gingen hier in kleine groepjes op ontdekkingstocht doorheen het museum. Wat leerden we veel bij! We leerden verschillende soorten treinen, hoe de trein geëvolueerd is, hoe de treinsporen gemaakt worden en nog zo veel meer.. Op het einde mochten we zelf achter het stuur van de trein gaan zitten in de simulator. Voor we dan met de trein terug naar huis moesten, hadden we nog even tijd om ons helemaal uit te leven in de speeltuin.

Kerstmarkt

Voor de kerstmarkt maakten we met het 2de leerjaar zelf bloemstukjes.

Beroepen: bibliothecaris

Vandaag gingen we met de eerste graad niet alleen onze boekjes van de bib ruilen maar kregen we ook uitleg over het beroep van biobliothecaresse / bibliothecaris. We leerden hoe de boeken in de bibliotheek terechtkomen en wat ze hiermee doen vooraleer ze in de rekken terecht komen. We weten nu dat er ook nog heel wat andere dingen bij komen kijken: budgetten beheren, actualiteit volgen, evenementen organiseren, .... Wat is dit een leuk beroep!

Ruilbeurs

Wij startten ons nieuw thema ' later word ik" met een ruilbeurs.

Sinthoekenwerk

De kinderen leerden in dit hoekenwerk de verschillende taken van de pieten kennen.

Hoekenwerk thema 'hier wonen wij"

In dit hoekenwerk leerden we meer bij over onze buurt en wonen.

Sporen uit het verleden!

In ons thema 'hier wonen wij' zijn wij op zoek gegaan naar sporen uit het verleden in Halle en Bellingen.

Nieuwe letters schrijven

Talentenwerking eerste leerjaar

De kinderen van het eerste leerjaar verdiepen zich verder in hun talenten.

We vliegen erin!

Op 1 september vlogen we het schooljaar in. Ondertussen hebben we elkaar al goed leren kennen. We speelden heel wat kennismakingsspelletjes en leerden ook goed samenwerken. Wat een toffe bende! We kijken al uit naar de volgende maanden.

Schoolreis naar Pairi Daiza

Vandaag trokken wij er voor een laatste keer dit schooljaar tussenuit. We trokken met de 1ste graad naar Pairi Daiza. De bus kwam ons al vroeg oppikken. Eens aangekomen aten we ons fruitje op voor de mooie ingang. Nadat we op krachten waren gekomen waren we er klaar voor om onze favoriete dieren gaan te bezoeken. We kregen vooraf in de klas tijd om te bekijken welke dieren er allemaal waren en kozen er onze top 10 uit. En het is gelukt. We hebben ze alle 10 kunnen bewonderen. Dat was erg leuk. Zo zagen we onder andere de panda's, de leeuwen, de pinguins, de witte tijger en de flamingo's. Ja, hoe kan het ook anders als het 2de leerjaar in de flamingoklas zit. Rond 12u begon ons buikje te knorren en moesten we een plekje zoeken voor onze picknick. Heerlijk was dat! Daarna hadden we terug kracht genoeg om onze laatste 2 dieren op te zoeken. De juf en de meester merkten dat de aandacht wat begon af te zwakken en trokken daarom met ons naar de grote speeltuin. Een uur lang hebben we daar mogen ravotten. Dat was heel erg fijn! Na het spelen hadden we nog een afspraak met een gids. Die vertelde ons van alles over de dieren en hun zintuigen. Dat was echt heel interessant. Als afsluiter van de dag hebben we een ijsje mogen kopen. Mmmmm wat een heerlijk einde van de dag. Nu enkel nog de bus op en naar school. Wat een topdag!

Avonturendag

Tijdens ons thema 'op avontuur' trokken we met het 1ste en 2de leerjaar op avontuur. We namen onze tenten en gingen ze voor een dagje opzetten in een bosje nabij de school. We reden naar dit bos met onze fiets. Het schoolbusje kwam ons achterna met ons materiaal. We beleefden er een hele fijne dag. We zetten zelf de tenten op, we speelden een avonturenspel, maakten ons heel vuil en we maakten onze eigen picknick. We leefden ons heel erg uit! Wat een fijne dag!

Thema 'lekker'

De voorbije weken stonden in het teken van het thema 'lekker'. Hier leerden we heel wat bij over voeding. We leerden over gezonde voeding, voeding uit andere landen, waar onze voeding vandaan komt, hoe we onze mond best verzorgen,... enzovoort. Het was een erg fijn thema. We deden heel wat lesjes maar leerden ook heel veel bij in het hoekenwerk. Er waren zelfs mama's, papa's, oma's, opa's, kennissen die afkomstig zijn uit andere landen die voor ons wat lekkers kookten. Zo konden we ook eens proeven van wat er in andere landen zoal werd gegeten. Zo aten we couscous, tortilla, pasta, marokkaanse koekjes, pankeet en salam de biscuiti. Echt leuk om dit allemaal eens te proeven!

Kronkeldiedoe

Op vrijdagmiddag vertrokken we met de eerste graad naar de Bres in Halle voor een namiddag vol beweging. We startten de namiddag met een leuke opwarmer en dansten allemaal mee op het Kronkeldiedoelied. Daarna maakten we kennis met heel wat leuke opdrachten: op een ballon slaan, klimmen en klauteren , minigolf, door de kronkelrups lopen en nog zo veel meer. We zagen veel gelukkige gezichtjes en de namiddag vloog dan ook voorbij.

Op stap naar 't Goteringenhof

Vandaag trokken we onze laarzen aan en trokken we naar 't Goteringenhof. Tijdens ons thema 'lekker' gaan we op zoek vanwaar al ons voedsel vandaan komt. Daarom gingen we op bezoek bij Boerin Anita. Zij vertelde ons over hun melkveebedrijf. Ze toonde ons al hun koeien en kalfjes. Ze toonde nadien ook de melkmachine! Dat was indrukwekkend hoor! We mochten er zelf ook eens gaan in staan. 160 koeien gaan elke dag 2 keer op de melkmolen staan. Zo komt er heel wat verse melk in de grote tank terecht. Natuurlijk mochten we eens proeven! Boerin Anita maakte met ons zelfs pudding van deze verse melk. Maar ook slagroom en boter. Simpel hoor... enkel wat schudden ... en klaar! Natuurlijk viel er op de boerderij nog veel meer te beleven. Een hele dag leefden we ons uit! We deden superleuke opdrachtjes en leerden heel veel bij over het leven op de boerderij! Wat een fijne dag! Ohja... mama's en papa's... sorry voor de wat vuilere kleren... Maar ach ja... dat hoort nu eenmaal bij de boerderij! ;-)

Bezoek aan NV Van Zeebroeck - Heva

Tijdens ons thema 'knap gemaakt' gingen we op bezoek naar het bedrijf van de mama en papa van Jolan. Zij hebben een fabriek waar ze accessoires maken om te poetsen. Ze maken er aftrekkers, ontstoppers,... We kregen er heel wat uitleg en konden met onze eigen ogen zien hoe alles daar in zijn werk ging. We kregen allemaal een ontstopper en een aftrekker mee naar huis. Op de aftrekker konden we zelf onze naam laten graveren! Wat een leuk aandenken!

Uitstap naar het speelgoedmuseum

Net voor de kerstvakantie trokken we met de eerste graad naar het speelgoedmuseum in Mechelen. Dit deden we omdat we in de klas werkten rond het thema 'speel je mee?'. We leerden heel veel over speelgoed, vroeger en nu. Een bezoek aan het museum kon dus zeker niet ontbreken. We werden hier helemaal ondergedompeld in de wereld van speelgoed!

2de leerjaar: Ons lievelingsboek

De kinderen van het tweede leerjaar mochten hun lievelingsboek voorstellen aan hun vriendjes in de klas. Ze deden dit in duo's tijdens een 'boekenspeeddate'. Nadat ze enkele leuke boeken hadden leren kennen, mochten ze hun boekentop 3 maken. Wat werd er enthousiast verteld. Leuke boeken lezen is echt fijn!

Bezoek aan de kerstboomkwekerij

Kerstmis staat weer voor de deur. Een periode van gezelligheid. Maar waar komen die mooie kerstbomen nu eigenlijk vandaan? Daar kregen we vandaag een antwoord op. We gingen op bezoek naar de kerstboomkwekerij in LOt. Daar kregen we van Kimberley een hele rondleiding. We leerden heel veel bij. waar en hoelang bomen moeten groeien, hoe veel een boom kost, hoe ze worden geplant, hoe ze worden ingepakt,... en nog veel meer. Als afsluiter kregen we een heerlijke chocomelk en een lekkere wafel! Het was echt een leuke en boeiende dag.

Adventskransen maken

De Advent is weer aangebroken. 4 weken aftellen naar Kerstmis. We sloegen de handen in elkaar en maakten in groepjes Adventskransen. Zo kunnen we de Advent in onze school brengen. Er kwamen mama's, oma's en zelfs een papa helpen. Zo tof! Na afloop kregen de kransen een mooi plaatsje in de school.

Leesopdracht: gezonde monsters

Dat lezen echt plezant kan zijn, daar proberen we in onze klas echt de nadruk op te leggen. Daarom gingen we vandaag recepten lezen. We kregen alle ingrediënten en mochten zelf aan de slag. Goed lezen was wel belangrijk, zodat we zeker niets verkeerd deden. We moesten hiervoor in groepjes samenwerken. Dit verliep bij het ene groepje al beter dan bij het anderen. Maar ook dat moeten we natuurlijk leren. Na afloop mochten we al dat lekkers op smullen! Heerlijk!

Voorleesweek

Deze week was het voorleesweek. In onze klas werd er dus heel veel voorgelezen. Er werd voorgelezen dor de juf of meester. Maar er kwam ook een oma en een mama voorlezen in de klas. Echt leuk om hun lievelingsverhalen eens te horen.

Uitstap naar het Hallerbos

Stilletjes aan drijft de herfst ons land binnen. De natuur ondergaat terug een hele verandering. In de klas leerden we al heel wat bij over de herfst. Maar wat is er beter dan het met al onze zintuigen zelf te gaan ontdekken. Met z'n allen trokken we dus op pas en beleefden we een leerrijke dag in het Hallerbos. We speelden leerrijke spelletjes, maakten wandelingen, gingen op ontdekking met de bosbox, we bouwden kampen,... We genoten enorm van deze dag! Geniet zeker mee en kijk naar onze foto's!

1ste leerjaar - Verjaardag van aap! foto's

Aap is jarig! Dit moet gevierd worden. Daarom maakten we lekkere pannenkoeken voor hem. We gingen helemaal zelf aan de slag met een stappenplan. Een stappenplan waarvan we al de woorden al konden lezen! Ook maakten we mooie tekeningen en heel de klas was versierd.... Wat een topdag!

1ste leerjaar - Op stap met meneer René: dit is mijn wens. foto's

In het boek "Meneer René" hebben we kennis gemaakt met de schilder René. Alles wat hij tekent komt ook echt uit. Dit wouden wij natuurlijk ook eens proberen. Wij tekenden onze dromen en zochten hierbij inspiratie bij de werken van Magritte René.

2de leerjaar: handtassen ontwerpen foto's

In het 2de leerjaar ontwierpen we de voorbije week handtassen.

Hoekenwerk 'Hoelang geleden!?' foto's

De voorbije weken gingen de kinderen van de eerste graad werken rond het thema 'Hoelang geleden?'. In het hoekenwerk gingen we zelf op ontdekking. We vertelden elkaar over ons eigen leven. Thuis hadden we vooral al onze levenslijn gemaakt, samen met mama of papa. We vergeleken ook ons leven met de levenslijn van Prinses Elisabeth. In de andere hoeken leerden we vooral over de 'oude' tijd. Er kwamen oma's en opa's vertellen, we speelden een memorie van oude en nieuwe voorwerpen,... En als we flink gewerkt hadden konden we buiten gaan spelen met oude volksspelen. Wow, dat was echt superleuk! We kijken er naar uit om nog meer te weten te komen over vroeger.

2de leerjaar: mijn klas en ik! foto's

In deze bewegingsles gingen we eens kijken of het ons lukte om als klas ook rustig te worden. We gingen op ontdekking naar ons eigen lichaam en moesten heel wat houdingen aannemen. Om te beginnen zette de meester een lied op waarop we allerlei bewegingen moesten doen. Daarvoor moesten we onze armen, handen, benen,... goed kunnen coördineren. Dit ging bij het ene kindje al wat beter dan bij het andere. Daarna moesten we piano spelen. Nee nee, niet op een echte piano natuurlijk. We moesten dit doen op de rug van een vriendje. Spannend om elkaar zo aan te raken. Soms is dat wel een beetje onwennig. Na de piano kwam de trommel. We gingen een draaitrommel nadoen met ons lichaam. We lieten onze armen rond ons lichaam zwieren. Wanneer dit gedaan was zagen we tussen de boeken van de meester plots een worm zitten. Het was een boekenworm. Hij vertelde dat hij graag tussen de boeken zat. Hij vindt het ook leuk om boeken op zijn hoofd te dragen. Dat moesten wij nu ook doen. En dat kon alleen maar lukken als we rustig en geconcentreerd waren. Gelukkig lukte het wel al goed bij de meesten. De worm kwam jammer genoeg ook vast te zitten tussen de boeken. Dat moesten we ook naspelen. Een kindje was de worm, een ander kindje het boek. Het boek ging op de worm liggen. De worm moest zich nu proberen vrij te maken. Amai een hele klus! Om de les af te sluiten zonden we samen een mantra. Dat is een eenvoudig te zingen liedje met tekst die steeds weer opnieuw terug komt. Zo konden we de les afsluiten met een fijn en warm gevoel. Want we hebben het allemaal tot een goed einde gebracht. Allemaal samen!

2de leerjaar: eerste schooldag foto's

Wat is die eerste schooldag toch elke keer weer spannend. Met een hele hoop zenuwen kwamen we met z'n allen naar de klas vandaag. Gelukkig waren we snel terug op ons gemak. Wat leuk om iedereen terug te zien! Er is zelfs een nieuwe jongen in de klas. Vandaag hoeven we nog niet veel te werken. We leerden vooral elkaar kennen en speelden samen enkele samenwerkingsspelletjes. Want samenwerken... dat is iets wat we in het 2de leerjaar goed moeten kunnen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x