3de graad foto's

6e leerjaar: Laatste 100 dagen

De leerlingen van het 6e leerjaar vierden vandaag hun laatste 100 dagen op de basisschool.

Technopolis foto's

‘Kan ik fietsen met vierkante wielen? Hoe blijft een duikboot onder water? Hoe werkt een heteluchtballon? En wat? Hoe? Waar? Huh!?’ Er Lijkt nooit een einde te komen aan die eindeloze vragenstroom?  In Technopolis konden de leerlingen van de 3e graad een antwoord zoeken op hun vragen, want in Technopolis wordt alles vanzelf… logisch.

6e leerjaar: Werken rond het boek 'De vijand'

Twee soldaten zitten alleen in een put in de woestijn. Ze zijn in oorlog en dus elkaars gezworen vijanden, want dat de ander schuldig is aan de oorlog, weten ze wel zeker. De Generaals hebben het immers zo verteld en het stond bovendien in hun oorlogshandboek. In felle zon en gietende regen wachten ze tot de oorlog voorbij is. Totdat de ene soldaat besluit eens een kijkje te nemen bij de ander… Samen met de leerlingen van het eerste leerjaar, ontdekten de leerlingen van het 6e leerjaar de waanzin van oorlog.

Democratie

In het teken van onze lessen rond democratie trokken we met de 3de graad naar Brussel. Daar brachten we een bezoek aan het Vlaams parlement. We kregen er een rondleiding en mochten zelfs een echt debat voeren in één van de commissiekamers. Het was heel leerrijk.

Warmste week

Omdat we graag in de periode voor Kerst ons steentje willen bijdragen besloten we om voedselpakketten te maken voor de organisatie Open Armen. Zij kwamen eerst wat uitleg geven over wat ze juist doen.

Toneelvoorstelling

We werden door de gemeente getrakteerd op een toneelvoorstelling. We vonden het heel leuk, grappig.

Voorleesweek

Tijdens de voorleesweek kregen wij de opdracht om bij onze jongste kleuters te gaan voorlezen. We waren heel enthousiast. In kleine groep gingen we op zoek naar een geschikt verhaal en we gingen ook samen oefenen. We hebben er echt van genoten om dit te doen.

11 november

Op 11 november herdachten we Wapenstilstand. De leerlingen lazen voor in de kerk en deden een oproep tot vrede. John McCrae schreef ooit: In Vlaanderens velden bloeien de klaprozen ... Vandaag zou hij schrijven: In Vlaanderens scholen bloeien fantastische leerlingen.

Wapenstilstand voorbereiden foto's

De leerlingen van de derde graad maakten versieringen om de kerk in te kleden tijdens de 11 november viering.

6e leerjaar: Kinderen in bezet gebied foto's

Aan de hand van verschillende thema’s zoals eten, vluchten, dood en gevaar… Maakten de leerlingen van het zesde leerjaar een affiche over hoe het was om honderd jaar geleden in hun eigen gemeente te leven. Zo leerden de leerlingen de oorlog op een heel andere, meer persoonlijke manier, kennen.

Halloween pompoenen maken foto's

Tijdens de oogstfeesten werden voeger grote kampvuren gestookt. Men geloofde dat de kwaadwillende geesten zich ophielden in de schaduwen. Om deze geesten af te leiden, werden er gezichten in pompoenen gekerfd waarna er een kaarsje in werd geplaatst. De leerlingen van de derde graad hebben deze traditie met veel plezier verder gezet door zelf prachtige Halloween pompoenen te maken.

American Games foto's

De leerlingen van de derde graad maakten kennis met allemaal Amerikaanse sportactiviteiten. Ze ontwikkelden hierbij hun basisvaardigheden uit base-ball, american football, frisbee, rugby, kin-ball,…. Kortom het was een leuke en sportieve namiddag.

Het Bastogne War Museum foto's

De leerlingen van de 3e graad herbeleefden één van de grootste veldslagen van de tweede wereldoorlog. Het parcours van het Bastogne War Museum vertelde ons alles over de Slag om de Ardennen. Het voelde bij momenten alsof we midden in de slag zaten. Van een leuk en leerrijk bezoek gesproken.

5e leerjaar: Grenzen van het leven foto's

Voor Godsdienst zochten we via verschillende opdrachten onze grenzen op. Wat een toffe les.

Selfietocht foto's

We leerden tijdens ons thema over de werking van de GPS. We moesten dit natuurlijk ook echt uittesten en gingen dus een wandeling maken met de GPS

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x