OK Bellingen foto's

Thema Voertuigen

Alles liep op wieltjes in ons thema verkeer! Iedereen mocht zijn fiets meebrengen naar school. We bekeken de onderdelen van de fiets en vergeleken de profielen van onze banden. We maakten ook sporen in de zandbak. Op dinsdag kregen we bezoek van de papa van Polle met zijn rode tractor met kar. We moesten eerst een tractorexamen afleggen, waarvoor we gelukkig allemaal slaagden met glans! Als beloning kregen we een toertje rond de speelplaats in de kar! Op woensdag kwam de papa van JB langs met zijn camper, we mochten een kijkje nemen in dat fijne huis op wielen. Vrijdag kregen we nog een bezoek van een lange vrachtwagen, met een hele luide toeter! Indrukwekkend hoe daar een hele auto in past. En ook twee kleuterklassen, zo blijkt ;-) De mama's van Magnus en Korneel reden met ons rond in de bakfiets, zalig zo met onze neus in de wind rondgereden worden. We gingen ook op verkeerswandeling, welke borden staan er zoal rond de school en wat willen ze zeggen?

Thema Pasen - Rikki en Mia de kip

Thema muziek, op naar carnaval!

Thema muziek, het weerklinkt nog steeds in onze oren! Het klingelen van de potten, de bellenstokken en triangels en een piano die wel honderden liedjes kon spelen. Wat een muzikale kindjes waren dat in de klas! De bouwhoek werd een beetje omgetoverd in een muziekwinkel. Ook in de buitenhoek werd er een concert georganiseerd. Onze inspiratie kwam van de vele échte muzikanten die ons een bezoek brachten! De filmpjes daarvan hebben jullie nog te goed, onze computer wil niet meewerken helaas! We maakten ook een playlist met onze lievelingsliedjes, waarop volop gedanst kon worden. Van Muziek gingen we naar thema carnaval! Na de muziekhoek werd onze bouwhoek een podium, met verkleedkledij, microfoons en een spiegel om onszelf te bewonderen. We oefenden ook op de tabel met twee ingangen en gingen aan het werk om ons eigen instrument te knutselen. Als afsluiter was er het carnavalsfeest op school, met een echte stoet! Wat een plezier!

Thema Zintuigen

Ik zie..., ik ruik...., ik hoor,... ik proef..., ik voel... Al onze zintuigen kwamen aan bod!

Thema Zuidpool/Noordpool

De eerste weken van januari was het koud buiten én binnen! Wij brachten de polen naar onze klas. Kijk je mee?

thema Kerst

OOOh wat wat het gezellig in ons klasje. We namen onze eigen versiering mee van thuis en veranderde onze klas helemaal in kerstsfeer. Het was elke ochtend weer fijn thuis komen in onze klas. We maakten kerstkaartjes, maakten bomen met blokken, ontdekten hoe elektriciteit werkt, pakten cadeautjes in voor onder de boom en nog zoveel meer. De klas rook heerlijk naar onze zelfgemaakte zeepjes die we verkochten op de kerstmarkt. Onze week sloten we af met een echt feestje met pakjes en hapjes. Heerlijk!

Thema Herfst

Ons thema begint met een uitstap naar het bos. We gaan er kampen bouwen, op onze rug liggen om te luisteren naar het bos en picknicken in de herfstzon. In de klas vullen we een herfstbak met onze vondsten, gaan we tellen en wegen met de kastanjes, spelen we een herfstrijmspel en knutselen we ook een cadeautje voor onze allerliefste grootouders!

Hopsakee!

Wat een plezier! Fietsen, reuzeballen, een parcours. het materiaal van Hopsakee was weer een succes, kijken jullie mee?

Thema Kleurenmonster

Het kleurenmonster is in de war, hij voelt vanalles door elkaar! Gelukkig kunnen wij helpen om zijn gevoelens te sorteren! Geel is van blijdschap, blauw van verdrietig, rood van woede zwart van angstig, groen is van rustig en roze van verliefdheid. Wij laten onze gevoelens zien! We luisteren ook naar de gevoelsmuziek van Kapitein Winokio. Het boze versje is wel heel grappig, we kunnen het al goed opzeggen.

Harry Malter

Thema vogels: 'Coco kan het!'

We zijn het thema begonnen met het verhaaltje "Coco kan het!". Vogeltje Coco durft niet te vliegen totdat mama hem letterlijk en figuurlijk een duwtje in de rug geeft. We hebben tijdens deze weken vooral gewerkt aan ons mamacadeautje, we zijn vogels gaan spotten met onze verrekijker en we hebben onze schildersezeltjes voor de eerste keer uitgetest. Deze hebben we gekocht met de centjes die we ingezameld hebben op de Kerstmarkt.

Sportdag met de grootouders

Carnaval op school

Waarneming tractor

Juf Anja kwam met de traktor naar school. We mochten er allemaal eens gaan inzitten en 'toeteren' :)

Welkom in ons restaurant!

Liedje: Ik ben een pizzabakker https://www.youtube.com/watch?v=5q9RVntalTQ

Kermis op school

Het 3de en 4de leerjaar organiseerden voor ons een kermis op school. Het was super leuk!

Krullenbol MAAN (2de kleuterklas)

Stoere ridders en prachtige prinsen en prinsessen

Liedje: Youtube – Ridder Martijn en ridder Koen

Kerst in de klas

Samen de kerstboom versieren, lichtjes ophangen, het lekker gezellig maken voor het einde van het jaar. En als afsluiter was er een Kerstfeestje in de klas!

Zie ginds komt de stoomboot...

Ook bij ons werd er afgeteld naar de komst van Sint en Piet! We maakten daken bij Krullenbol, knutselden onze eigen Sintjes en Pietjes om de zaal te versieren en gingen bij het rekenen pepernoten tellen met de koekjespiet. In het kader van de voorleesweek kwamen de leerlingen van het vierde leerjaar ons een verhaal voorlezen.

*Pleep pleep* Ik ben een robot

Bleep bleep... Tobor was het boekje waarmee het allemaal begon. Nadien hebben we collages gemaakt, we hebben kennis gemaakt met de ontdekdoos van magneten. We hadden ook een sloophoek in de klas, hier mochten we machines uit elkaar halen. We hebben ook een robot tot leven gebracht met een app op de tablet. We moesten ook robots meten, raamfiguren gemaakt en nog veel meer. We hebben ook leren programmeren en de robot de juiste weg laten afleggen. Juf Sarah had ook haar keukenrobot eens mee, dan hebben we maar lekkere cake hiermee gemaakt :) Ons liedje: Youtube - Robbie robot

Hopsakee uiltjes

Kastelen bouwen, parcourtjes maken, klimmen, kruipen, springen, rollen,...

Pompoensoep maken en samen griezelennnnn...

Lekkere pompoensoep met verse groentjes uit de tuin van juf Sarah en juf Annelore. Nadien spinnetjes gemaakt van gehakt en pasta voor in de soep. Lekker zeg!

Hopsakee vosjes

Op woensdag 26 oktober bracht de gemeente Pepingen het "Hopsakee!" materiaal naar school

Plasticine maken foto's

Zelf plasticine maken, kunnen we!

Oh nee, oh no... De Gruffalo! foto's

Eerst moesten we de Gruffalo leren kennen... Hoe ziet hij eruit? We mochten zelf eens tekenen met een aantal tips die de juf ons gaf. We hebben stokpoppetjes gemaakt van alle dieren uit het boek van de Gruffalo, we moesten de stekels tellen van de Gruffalo, we hebben een rijmspel gespeeld, een Gruffalo uit klei gemaakt en deze moesten we schilderen met modder... De buitenhoek werd een modderkeuken en juf Sarah heeft het verhaal van de Gruffalo als poppenkast gebracht! Kijk maar even mee (als je durft)! Ons liedje van de Gruffalo: https://www.youtube.com/watch?v=jXU9K-j7Qqg

Naar het bos foto's

Laarzen aan en weg zijn wij... Samen op avontuur naar het bos! We hebben een wandeling gemaakt, verstoppertje gespeeld, kampen gebouwd, we kregen nog een aantal zoekopdrachten en moesten een kastanje ZO ver mogelijk gooien! Wat een zaaaaaalige dag!

Mmm... Appelmoes foto's

We hebben lekkere appelmoes gemaakt met appeltjes uit de schooltuin! Het heeft ons gesmaakt :)

Vormen en kleuren foto's

We hebben gewerkt rond vormen en kleuren. We kennen al een driehoek, rechthoek, vierkant en cirkel. We kregen een knipoefening, we mochten onze lievelingskleuren vertellen en luisterden naar het verhaaltje van 'Eefje donkerblauw'. We mochten ook spelletjes spelen op het digibord over het verhaal en we mochten met de ipad oefeningen maken. In elk hoekje vond je wel kleuren en vormen terug, kijk maar mee!

Kunst in het dorp foto's

We mochten naar de tentoonstelling van 'kunst in het dorp' gaan kijken. Hier ontdekten we foto's, schilderijen, beelden,... Sommige vonden we mooi en sommige minder mooi. Wat vinden jullie ervan?

Welkom bij de uilen en vossenklas! foto's

Welkom in de uilenklas en de vossenklas, De eerste weken van het schooljaar mochten we alle hoeken ontdekken! We mogen elke dag fietsen, we leren nieuwe spelletjes kennen, we mogen vrij knutselen, schilderen en zoveel meer. Ons eerste versje: Kom eens kijken in de klas! Aan de kapstok hangt mijn jas. In het mandje ligt mijn koek. Ik speel in de poppenhoek. Ik kook soep op het fornuis, mama ga maar gauw naar huis. Mama kusje, knuffelknuf. Ik blijf lekker bij de juf!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x