OK Bellingen foto's

Sportdag met de grootouders

Carnaval op school

Waarneming tractor

Juf Anja kwam met de traktor naar school. We mochten er allemaal eens gaan inzitten en 'toeteren' :)

Welkom in ons restaurant!

Liedje: Ik ben een pizzabakker https://www.youtube.com/watch?v=5q9RVntalTQ

Kermis op school

Het 3de en 4de leerjaar organiseerden voor ons een kermis op school. Het was super leuk!

Krullenbol MAAN (2de kleuterklas)

Stoere ridders en prachtige prinsen en prinsessen

Liedje: Youtube – Ridder Martijn en ridder Koen

Kerst in de klas

Samen de kerstboom versieren, lichtjes ophangen, het lekker gezellig maken voor het einde van het jaar. En als afsluiter was er een Kerstfeestje in de klas!

Zie ginds komt de stoomboot...

Ook bij ons werd er afgeteld naar de komst van Sint en Piet! We maakten daken bij Krullenbol, knutselden onze eigen Sintjes en Pietjes om de zaal te versieren en gingen bij het rekenen pepernoten tellen met de koekjespiet. In het kader van de voorleesweek kwamen de leerlingen van het vierde leerjaar ons een verhaal voorlezen.

*Pleep pleep* Ik ben een robot

Bleep bleep... Tobor was het boekje waarmee het allemaal begon. Nadien hebben we collages gemaakt, we hebben kennis gemaakt met de ontdekdoos van magneten. We hadden ook een sloophoek in de klas, hier mochten we machines uit elkaar halen. We hebben ook een robot tot leven gebracht met een app op de tablet. We moesten ook robots meten, raamfiguren gemaakt en nog veel meer. We hebben ook leren programmeren en de robot de juiste weg laten afleggen. Juf Sarah had ook haar keukenrobot eens mee, dan hebben we maar lekkere cake hiermee gemaakt :) Ons liedje: Youtube - Robbie robot

Hopsakee uiltjes

Kastelen bouwen, parcourtjes maken, klimmen, kruipen, springen, rollen,...

Pompoensoep maken en samen griezelennnnn...

Lekkere pompoensoep met verse groentjes uit de tuin van juf Sarah en juf Annelore. Nadien spinnetjes gemaakt van gehakt en pasta voor in de soep. Lekker zeg!

Hopsakee vosjes

Op woensdag 26 oktober bracht de gemeente Pepingen het "Hopsakee!" materiaal naar school

Plasticine maken foto's

Zelf plasticine maken, kunnen we!

Oh nee, oh no... De Gruffalo! foto's

Eerst moesten we de Gruffalo leren kennen... Hoe ziet hij eruit? We mochten zelf eens tekenen met een aantal tips die de juf ons gaf. We hebben stokpoppetjes gemaakt van alle dieren uit het boek van de Gruffalo, we moesten de stekels tellen van de Gruffalo, we hebben een rijmspel gespeeld, een Gruffalo uit klei gemaakt en deze moesten we schilderen met modder... De buitenhoek werd een modderkeuken en juf Sarah heeft het verhaal van de Gruffalo als poppenkast gebracht! Kijk maar even mee (als je durft)! Ons liedje van de Gruffalo: https://www.youtube.com/watch?v=jXU9K-j7Qqg

Naar het bos foto's

Laarzen aan en weg zijn wij... Samen op avontuur naar het bos! We hebben een wandeling gemaakt, verstoppertje gespeeld, kampen gebouwd, we kregen nog een aantal zoekopdrachten en moesten een kastanje ZO ver mogelijk gooien! Wat een zaaaaaalige dag!

Mmm... Appelmoes foto's

We hebben lekkere appelmoes gemaakt met appeltjes uit de schooltuin! Het heeft ons gesmaakt :)

Vormen en kleuren foto's

We hebben gewerkt rond vormen en kleuren. We kennen al een driehoek, rechthoek, vierkant en cirkel. We kregen een knipoefening, we mochten onze lievelingskleuren vertellen en luisterden naar het verhaaltje van 'Eefje donkerblauw'. We mochten ook spelletjes spelen op het digibord over het verhaal en we mochten met de ipad oefeningen maken. In elk hoekje vond je wel kleuren en vormen terug, kijk maar mee!

Kunst in het dorp foto's

We mochten naar de tentoonstelling van 'kunst in het dorp' gaan kijken. Hier ontdekten we foto's, schilderijen, beelden,... Sommige vonden we mooi en sommige minder mooi. Wat vinden jullie ervan?

Welkom bij de uilen en vossenklas! foto's

Welkom in de uilenklas en de vossenklas, De eerste weken van het schooljaar mochten we alle hoeken ontdekken! We mogen elke dag fietsen, we leren nieuwe spelletjes kennen, we mogen vrij knutselen, schilderen en zoveel meer. Ons eerste versje: Kom eens kijken in de klas! Aan de kapstok hangt mijn jas. In het mandje ligt mijn koek. Ik speel in de poppenhoek. Ik kook soep op het fornuis, mama ga maar gauw naar huis. Mama kusje, knuffelknuf. Ik blijf lekker bij de juf!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x