2de graad foto's

Eindelijk sneeuw.

Ons speelbos.

We maakten een kijkdoos om ons eigen speelbos beter te visualiseren. Door deze foto's kan je al ideetjes krijgen. We dachten aan een touwenparcours, een blote voetenpad, een klein poeltje voor de kikkers, nestkastjes in de bomen, een pluktuin, bankjes om even te zitten, ligbanken om even te rusten, een natuurlijke speeltuin vb.wip met boomstammen, een hutje om vogels te kunnen spotten of andere dieren, ...

Uitstap naar Paddenbroek.

We leerden er alles over het leven in een boomgaard. Zowel de dieren als de verschillende planten kwamen aan bod. De gids leerde ons heel wat en na de rondleiding mochten we een spel spelen. Hiermee kon ze zien hoeveel we er van onthouden hadden. Het spel wonnen we met onze 2 vingers in de neus. We hadden ook geluk met het weer en maakten er een leuke leerrijke dag van.

Noodoproep (derde klas).

Bij het thema 'Noodoproep' leerden we hoe we moesten omgaan met verschillende noodsituaties. We voerden een evacuatieoefening uit. Leerden hoe we het snelst kunnen evacueren bij een busongeval, .... We leerden verschillende pictogrammen kennen en zochten ze op in onze school. In de eilanden leerden we verborgen talenten te ontwikkelen. Ons geduld werd op de proef gesteld wanneer we een toren met speelkaarten moesten maken. Voor het eetfestijn maakten we onze potjes in klei en oefenden hierbij onze fijne motoriek. In de wiskundelessen leerden we over de omtrek en de oppervlakte en gingen daarmee ook aan de slag. Ook kwam René van PMD langs om ons afval wat te beperken en gingen we naar het toneel van de Bellenman.

Uitstap naar de brandweer.

Op woensdag vertrokken we met de bus naar de brandweer als afsluiting van ons thema 'Noodoproep'. We kregen daar een rondleiding van een echte brandweerman en mochten zelf spuiten met de brandweerslang.

Foor van de tweede graad.

Als afsluiting van ons thema 'Feest je mee?' organiseerden wij een foor waar iedereen van de school naartoe kon gaan. We leerden goed samenwerken en het was heel leuk om iedereen plezier te zien maken.

Alles met de bal.

Op donderdag 26 januari trokken we met de tweede graad naar de Bres in Halle en speelden daar met verschillende soorten ballen. We hebben met veel plezier met ze'n allen gespeeld.

Feest je mee?

Met ons thema 'feest je mee' leerden we met verschillende kalenders te werken en leerden ook vele feesten kennen. We maakten affiches voor onze eigen kermis. Bij de lessen godsdienst maakten we het even stil in verschillende zithoudingen. Ook maakten we kennis met de krant en verdeelden deze in categorieën. Hierbij maakten we meteen een eigen stiftgedicht. Van ons leescircuit vind je ook foto's terug.

Kerstboompjes voor de kerstmarkt en open armen.

Het derde en het vierde leerjaar maakten mooie boompjes voor de kerstmarkt. Open armen kwam ook uitleg geven over hun werk en bespraken wat armoede was.

Welke maat?

In het derde leerjaar leerden we over breuken, gingen we veel preciezer gewichten wegen, leerden we over ons dagboek en maakten we een pendel van Newton.

Wimmekes witloofbox in het derde leerjaar.

Ook dit jaar maken we kennis met witloof. We leren over het telen en het oogsten ervan a.d.h.v. een stripverhaal. Zelf maakten we ze klaar om ze in de potten te zetten met water. Nu nog eventjes wachten voor we kunnen proeven.

Voorleesweek.

Tijdens de voorleesweek las de juf steeds voor uit haar lievelingsboek 'Iep' van Joke Van Leeuwen. Het was heel grappig. Af en toe bezochten we de voorleestent. Ook de mama van Leon en het zesde leerjaar kwamen voorlezen.

Eigen kledinglijn ontwerpen.

In de tweede graad ontwierpen we in ons thema 'Welke maat?' een eigen kledinglijn. We namen de maten af, ontwierpen nieuwe kledingstukken door ander samen te stellen en probeerden ze nadien aan elkaar te hechten met naald en draad. Hierbij kan je onze creaties bezichtigen.

Uitstap naar Brussel.

Met de tweede graad namen we de trein richting Brussel. Wanneer we aankwamen in Brussel-Zuid wandelden we naar een speeltuintje om daar ons fruitje op te eten. Nadien bezochten we het riolenmuseum. In de namiddag bezochten we het mode- en kantmuseum in kleine groepjes. Terwijl de ene groep zich in het museum bevond, ging de andere groep naar buiten. We wandelden doorheen de stad en bezochten 'Zinneke Pis', 'Manneken Pis' en 'Jeanneke Pis'. Moe maar tevreden keerden we nadien via Brussel-Centraal weer huiswaarts.

Uitstap naar het bos.

Door ons thema 'druk, druk, druk' gingen we wat ontstressen in het bos. Eerst verkenden we het bos terwijl we verschillende opdrachten moesten uitvoeren. Na het picknicken mochten we onze vrije fantasie gebruiken bij het bouwen van kampen, bosspelletjes, ... Dankzij de zon die ook aanwezig was, hebben we een leuke dag beleefd.

Zelfgemaakte stempels uittesten foto's

In ons thema 'Druk druk druk', maakten we zelf stempels en kregen we de kans om deze uit te testen. We maakten een kunstwerk en mochten ook elkaars stempel even lenen om dit kunstwerk verder vorm te geven. Het werd 'gezellig druk' en waren best tevreden met het resultaat!

Samen koken foto's

Met de tweede graad maakten we zandkoekjes. Eerst pasten we de ingrediënten aan en gingen daarna zelf aan de slag in groep. Ze waren heel lekker.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x