2de graad foto's

Kerstboompjes voor de kerstmarkt en open armen.

Het derde en het vierde leerjaar maakten mooie boompjes voor de kerstmarkt. Open armen kwam ook uitleg geven over hun werk en bespraken wat armoede was.

Welke maat?

In het derde leerjaar leerden we over breuken, gingen we veel preciezer gewichten wegen, leerden we over ons dagboek en maakten we een pendel van Newton.

Wimmekes witloofbox in het derde leerjaar.

Ook dit jaar maken we kennis met witloof. We leren over het telen en het oogsten ervan a.d.h.v. een stripverhaal. Zelf maakten we ze klaar om ze in de potten te zetten met water. Nu nog eventjes wachten voor we kunnen proeven.

Voorleesweek.

Eigen kledinglijn ontwerpen.

In de tweede graad ontwierpen we in ons thema 'Welke maat?' een eigen kledinglijn. We namen de maten af, ontwierpen nieuwe kledingstukken door ander samen te stellen en probeerden ze nadien aan elkaar te hechten met naald en draad. Hierbij kan je onze creaties bezichtigen.

Uitstap naar Brussel.

Met de tweede graad namen we de trein richting Brussel. Wanneer we aankwamen in Brussel-Zuid wandelden we naar een speeltuintje om daar ons fruitje op te eten. Nadien bezochten we het riolenmuseum. In de namiddag bezochten we het mode- en kantmuseum in kleine groepjes. Terwijl de ene groep zich in het museum bevond, ging de andere groep naar buiten. We wandelden doorheen de stad en bezochten 'Zinneke Pis', 'Manneken Pis' en 'Jeanneke Pis'. Moe maar tevreden keerden we nadien via Brussel-Centraal weer huiswaarts.

Uitstap naar het bos.

Door ons thema 'druk, druk, druk' gingen we wat ontstressen in het bos. Eerst verkenden we het bos terwijl we verschillende opdrachten moesten uitvoeren. Na het picknicken mochten we onze vrije fantasie gebruiken bij het bouwen van kampen, bosspelletjes, ... Dankzij de zon die ook aanwezig was, hebben we een leuke dag beleefd.

Zelfgemaakte stempels uittesten foto's

In ons thema 'Druk druk druk', maakten we zelf stempels en kregen we de kans om deze uit te testen. We maakten een kunstwerk en mochten ook elkaars stempel even lenen om dit kunstwerk verder vorm te geven. Het werd 'gezellig druk' en waren best tevreden met het resultaat!

Samen koken foto's

Met de tweede graad maakten we zandkoekjes. Eerst pasten we de ingrediƫnten aan en gingen daarna zelf aan de slag in groep. Ze waren heel lekker.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x