JK kleuters Bellingen

Paddenstoelen in de klas

Onze klas veranderde in een echt bos vol paddenstoelen en kabouters. We maakten met klei de stippen op een paddenstoel, deden de kabouter de juiste kledij aan, zongen een heel leuk liedje en waren vooral verwonderd over de vele schatten die de herfst ons te bieden heeft.

uitstap naar het bos

Het weer wordt kouder en natter, de herfst is in het land!!! Tijd om naar het bos te gaan. Tijdens onze wandeling konden we de sfeer opsnuiven van afgevallen bladeren, hoge bomen, vogels die fluiten en de noten die overal lagen. Heerlijk om te spelen in de bladeren en op zoek te gaan naar paddenstoelen. Met onze zakken gevuld vol herfstmateriaal konden we de dag afsluiten met een leuk blaadjesgevecht.

Kunst in het dorp

We gaan terug naar school!

Welkom in de Julesklas! We gingen op ontdekking in de klas, leerden elkaar, de juf en de klaspop Jules kennen. In het jaarthema en a.d.h.v. het prentenboek 'Emma gaat naar school' maakten we een klasproject: DE KLASBOOM. Elk vriendje kon ook een vogeltje kiezen voor in onze boom. We ontwierpen ook onze eigen verjaardagscape/lint. Deze mogen we dan aandoen op onze verjaardag!

Einde schooljaar

Verjaardag vieren: juni en zomervakantie 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Lars, Febe, Finn, Maarten, Louis, Lionel, JB, Mil en Line

Joli hoeve

Opzoek naar kriebeldiertjes

Wij gingen met dit mooie weer opzoek naar enkele kriebeldiertjes. We zochten met ons vergrootglazen, schepjes,... naar kleine insecten. In de klas maakten we onze eigen honinggraat met zoemende bijen.

Harry Malter

Superhelden

Wat konden we onze fantasie kwijt in dit thema! We werden echte superhelden met superkrachten. We maakten ook onze eigen superheld van kostenloos materiaal. Ook was het bijna Vaderdag en maakten we echte superheldensokken, onze held op sokken! We mochten ook een nieuw vriendje verwelkomen, welkom Arthur!

Verjaardag vieren: mei 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Lies en Magnus

Uitstap: Naar de boerderij!

We mochten voor een half dagje meedraaien op de boerderij van de boer en boerin van 't Goteringenhof. Het was super fijn! Dieren op de boerderij ontdekken, kalfjes eten geven, spelen in het hooi, pudding maken met verse melk van de koe,... .Neem zeker een kijkje naar onze beestige foto's!

Boerderij

Op de boerderij leven er veel dieren, alsook de komende weken in onze klas: een koe die we konden melken, veel knuffeldieren van de boerderij, maar ook echte konijnen. Flappie en Lapin van in Breedhout kwamen ook logeren in onze klas. Wat waren de konijntjes zo lief en zacht! :) We gingen ook buiten opzoek naar modder voor een eigen modderpoel te maken voor de varkentjes. Plots vonden we in de klas een worm tussen de modder! We experimenteerden ook met scheerschuim en maakten een afdruk van onze krullen voor het schaap. We maakten ook een leuk moederdagcadeau: een koffietas dat we beschilderden met porseleinverf en lekkere zelfgemaakte koekjes! Fijne Moederdag!

Welkom nieuw vriendje!

Na de vakantie mogen we een nieuw vriendje verwelkomen. Welkom Mil! :) We maakten ook versiering voor het ruimtefeestje van de ouderraad.

Verjaardag vieren: april 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Emile, Polle, Manon, Oscar en Ferre!

Pasen

Tijdens dit thema leerden we over de kip. Wat eten kippen graag? Waar wonen de kippen? Welke kleur hebben de kippen?... . We maakten ook een kip als paasmandje. We zochten tussen de maïs naar puzzels, we konden ook potjes vullen en legen. En dan,..... Was de Paashaas bij ons op school geweest, veel chocolade eitjes. Zoeken maar! :) We mochten er ook al eentje eten, hmmm!

Verjaardag vieren: maart 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Eva en Elina!

Carnaval op school

Wat een gekke week op school! Gekke hoeden, omgekeerde dag, fluo dag, gekke haren en verkleed naar school. Neem snel eens een kijkje naar onze zotte foto's!

Ons lievelingsboek

'Boeken lezen is een feest!' op dit liedje van kaptein Winokio maakten we een echt feest van boeken lezen. Tijdens dit thema mochten we ons lievelingsboek meenemen naar de klas. Wat een toffe verhalen! Maar niet enkel de juffen mochten de lievelingsboekjes voorlezen, ook ouders, grootouders, familieleden konden een verhaal voorlezen in de klas. Bedankt om te komen voorlezen! :)

Op de tractor

Wie graag eens wou, mocht in de tractor van juf Anja gaan zitten! Wat een grote wielen en een luide claxon. Toet, toeeeet!

Verjaardag vieren: februari 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Maurice, Nolan, Lukas en Baptiste!

Stippen en strepen

We mogen een nieuw vriendje verwelkomen. Welkom Maarten! :) In ons thema zijn we opzoek gegaan naar stippen en strepen, waar konden we deze vinden op/rond school? We hebben grote of kleine stippen, lange of korte strepen, allerlei soorten. We speelden en knutselden met stippen en strepen in de klas. We stempelden hartjes voor de versiering voor ons eetfestijn. Op het einde van ons thema hadden we ook een 'stippen-en strepenfeest!'

Kermis op school

Joepieee, wij gaan naar de kermis! De tweede graad organiseerden een kermis bij ons op school.

Verjaardag vieren: januari 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Ella!

Brrr, het is koud

Brrr, wat is het koud! We doen onze jas, muts, sjaal, wanten en laarzen aan en we trekken naar buiten. Wat zien we buiten? De takken zijn kaal, de plassen zijn bevroren, .... het voelt ook koud aan onze wangen! We konden ons ook in de klas lekker warm aankleden en zelfs sleeën. We maakten plasticine in ijzige kleuren. Plots begon het ook echt te sneeuwen buiten en trokken we er met onze slee op uit (de sneeuw was jammer genoeg wel zeer snel weg dus de juffen hebben de slee een extra duwtje moeten geven ;) ) We speelden ook met ijs in de klas zowel in onze ontdekbak als op papier. Tijdens dit koude weer verzorgden we ook de vogels. We hingen vogelzaad aan de hoge takken van de boom aan de zandbak, zo kunnen we misschien wel de vogels spotten vanuit de klas.

Welkom nieuw vriendje

Na de vakantie mogen we een nieuw vriendje verwelkomen. Welkom Febe! :)

Kerstfeestje

Een kerstfeestje in de klas, dit met leuke cadeautjes, gezellig samen zijn, dansen en plezier maken. Het was ook de laatste dag van Roos. Het was heel fijn om jou in ons klasje te mogen hebben! Dag lieve Roos, jij bent heel BIJzonder!

Kerst in de klas

Kerstmis komt eraan, tijd om onze kerstboom in de klas te versieren. Lichtjes, kerstballen en slingers in de boom en een ster helemaal bovenaan. We luisterden naar het kerstverhaal van Jozef, Maria en Jezus, dit verhaal konden we ook naspelen in de klas. We experimenteerden met kerstballen, slingers en buizen in de ontdekbak. We schilderden de naalden van de kerstboom. We maakten ook een theelichtje met zout of flock, deze verkochten we op de kerstmarkt. Wat was het een gezellige kerstmarkt!

Verjaardag vieren: december 2022

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Nathan en Aagje!

De stoomboot van Sinterklaas

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint! Met de stoomboot vaart hij naar alle kinderen. Ook in onze klas hadden we een stoomboot en konden we ons verkleden in Sint en de pieten. We hadden ook speculaasplasticine in de klas waarmee we konden spelen en koekjes maken. In de ontdekbak konden we spelen met de waterparels en enkele stoomboten. Voor de komst van de Sint en de pieten maakten we een fluo stoombootkroon. 6 december Oh kom maar eens kijken wat er in mijn schoentje ligt... Wauw, wat heeft de Sint allemaal gebracht vannacht? We speelden meteen met het nieuwe speelgoed van de Sint. In de namiddag kwam hij ook naar onze school, spannend! Wat een fijn bezoek van de Sint en de pieten, tot volgend jaar!

Verjaardag vieren: november 2022

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Femke en Elize!

Voorleesweek november 2022

'Lezen met je oren' was het thema van de voorleesweek 2022. We maakten onze voorleesoren en luisterden naar de vele verhalen. We gingen ook naar de voorleestent bij ons op school. Bedankt aan het 5de leerjaar en de ouders, familie, ... om met veel enthousiasme te komen voorlezen!

Onderwaterwereld

We duiken diep de zee in! We mochten zelf zeedieren en materiaal van thuis meebrengen. We gingen graag op onderzoek uit! Welke zeedieren leven er in de zee? Kunnen wij ook leven in de zee? ... We hadden twee echte vissen op bezoek in de klas en mochten hier ook enkele dagen voor zorgen. We maakte een eigen oceaan van een schoendoos met allerlei zeedieren in. Alsook een zeedier in 3D zoals een krab, kwal, schildpad of een vis. We speelden met de oceaandieren in de waterparels en konden ook meevaren met onze duikboot in de klas Ons liedje: Visje, visje, in het water Visje, visje, in de kom Visje, visje, kan niet praten/slapen Visje, visje, draai je om!

Welkom nieuwe vriendjes!

Na de vakantie mogen we enkele nieuwe vriendjes verwelkomen. Welkom Oscar, Lies, Manon, Ferre en Elina! :)

Halloweenfeestje

Griezelen en dansen op halloweenmuziek! Daarna lekker smullen van onze spinnencake. Wie had het stukje cake met een spin in?

Spinnen

De spin wiedewin, de spin wiedewin die weeft haar web, die weeft haar web De spin wiedewin, de spin wiedewin die vangt daar mugjes en vliegjes in. We hadden een echte kruisspin in de klas. Wat konden we allemaal zien aan de spin? We hadden ook allerlei spelletjes in de klas: spinnen gooien in het web, kleurenpootjes van de spin,... We maakten een spinkroon en een spinnencake voor ons griezelfeestje.

Hopsakee

De materialen van Hopsakee waren bij ons op school, wat leuk!

Verjaardag vieren: oktober 2022

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Arie!

Naar het bos

We zijn naar het park Ter Rijst geweest. Daar zijn we opzoek gegaan naar Mannetje tak. Waar zou hij kunnen zijn in het bos? Een hele zoektocht en leuk avontuur in het bos!

Mannetje Tak

Met Jules en Muis zijn we naar het bos gegaan. Wat zien we? Wat hoor je in het bos? Wat een leuke ontdekkingen hebben we gedaan in het bos. Daarna hebben we de blaadjes laten vliegen met een parachute. In de klas werkten we rond het verhaal van Mannetje tak. We maakten ons eigen Mannetje tak in de klas en hadden een verteltafel over dit verhaal. We hebben ook herfstinstrumenten gemaakt met noten en een spel gespeeld met lange en korte stokken. Ons liedje: Wind, wind, zachte wind, blaas nu maar heel zacht. Wind, wind, stoute wind, blaas nu maar heel hard. Waaien, waaien, waaien in het rond. Alle mooie blaadjes vallen op de grond!

Het weer

We leerden het liedje van het weer dat wij zingen tijdens ons onthaal. Weer, weer, hoe wordt het weer, kijk eens naar omhoog. Valt er regen, valt er sneeuw of blijft het lekker droog? We gingen naar buiten om te kijken welk weer het was. Wat voelden we buiten? Wat zag je in de lucht? Hoorden we iets? Na onze wandeling, lazen we het boekje 'Wolkje'. Aan de hand van ons boek maakten we ons eigen wolkje door een afdruk te maken in scheerschuim. We maakten ook samen een groepswerk 'Onze regenboog'. Plots begint het te regen! We leerden een liedje over de regen. Rik-ke-tik-ke tik, Rik-ke-tik-ke tik, door de regen daar loop ik. Stampen in een diepe plas. Druppels op mijn regenjas. Rik-ke-tik-ke tik, Rik-ke-tik-ke tik, door de regen jij en ik. Jules en Muis stonden onder de paraplu en wij stempelde met onze vingers de regen. Ook wij hebben in de regen gelopen met onze paraplu. In de klas konden we in de huishoek verschillende kledij aandoen bij zonnig, regenachtig, koud,... weer. Ook speelden we met de figuren van de ark van Noach.

Wij gaan terug naar school!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x