• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

dit ben ik

Geschreven door An Erauw op vrijdag 14 februari 2020.

We leren over ons lichaam, de lichaamsdelen, het gezicht, en onze binnenkant: bloedsomloop, skelet, ademhaling, spieren, spijsvertering. We meten hoe groot we zijn, we kijken hoe sterk we zijn, we leren over zwaar en licht. 

We vertrekken van onze buitenkant. Wat zijn onze lichaamsdelen, wat kunnen we er allemaal mee doen. Daarna bekijken we onze binnenkant. Dit blijken ze heel leuk te vinden. Zit dit echt allemaal in ons lijfje? 

Al die spieren moeten natuurlijk ook gebruikt worden. Dus gaan we aan de slag met zwaar en licht, trainen we onze spieren (fitnesshoek, bokshoek)

kerstsfeer

Geschreven door An Erauw op vrijdag 14 februari 2020.

Na de drukte van Sint, maken we het gezellig in onze klas. We versieren de boom, hangen lichtjes en luisteren naar kerstmuziek. We leren een nieuwjaarsbrief en sluiten het jaar af met een gezellig kerstfeest

sint en piet op bezoek

Geschreven door An Erauw op vrijdag 14 februari 2020.

Sint en Piet zijn in het land en brengen natuurlijk ook een bezoekje aan ons schooltje. Maar Sint heeft een probleem, hij is zijn mijter kwijt. Natturlijk zijn wij bereid hem te helpen om een nieuwe mijter te maken. Wat dachten jullie van een mijterpet?

kokkerellen met oma en opa

Geschreven door An Erauw op vrijdag 14 februari 2020.

Voor het oma en opa feest gooien we het dit jaar over een andere boeg. We maken er een creatieve voormiddag van. Eerst trakteren we oma en opa op een dansje en daarna gaan we aan de slag om samen met hen een lekker ontbijt klaar te maken. We maken pannenkoeken, boterhammen met choco en confituur, fruitsla, vers fruitsap en roerei. Alles alles klaar is, schuiven we samen aan tafel en genieten we van al het lekkers. 

Dit zijn mijn 5 zintuigen!

Geschreven door Kaat Borremans op donderdag 13 februari 2020.

Een voelbord maken, het blotevoetenpad ontdekken, smaken leren kennen, blindemannetje spelen, thee proeven,... Wat een fijne weken!

Superhelden

Geschreven door Shana Dhoze op zaterdag 1 februari 2020.

Huh? Wat lag daar nu in onze kring? Een stick? Wat moeten we daar nu mee doen? 
Al snel staken we de stick in de computer en zagen dat we een boodschap kregen van een geheime politieagent!
De agent vertelde ons dat een gemene schurk de superkrachten van de superhelden had gestolen. Hij vroeg ons om hem te helpen. Af en toe zouden we aanwijzingen krijgen die we moesten oplossen om te weten te komen waar de superkrachten verstopt zaten. 

Natuurlijk zagen we dit meteen zitten. 
De verschillende aanwijzingen losten wij zonder problemen op. Zo vonden we de krachten van Mega Mindy, de Hulk, de brandweer, spiderman, the incredibles, en Owlette. 

We leerden dat ook wij een superheld kunnen zijn door elkaar/anderen te helpen, door samen te werken, dat iedereen een superkracht heeft/ ergens goed in is. Zo bekeken we wat de superkrachten waren van elkaar. 

En het knutselen van een masker en cape mocht natuurlijk niet ontbreken. Ze hebben er hard aan gewerkt. Ze waren terecht fier op hun superhelden outfit!

sint en kerst

Geschreven door Shana Dhoze op zaterdag 1 februari 2020.

Bekijk hier de foto's van Sint en Kerst

Samen de handen uit de mouwen steken

Geschreven door Astrid Wambacq op dinsdag 28 januari 2020.

Van wiskunde tot muzische vorming. Samen steken we de handen uit de mouwen.

Thema beroepen

Geschreven door Astrid Wambacq op vrijdag 10 januari 2020.

Binnen thema beroepen kwamen enkele ouders hun beroep voorstellen aan de leerlingen van de derde graad.

Dit vonden ze zeer leerrijk! Nogmaals bedankt aan de ouders! 

Kerst in de klas

Geschreven door Charlotte Schoukens op maandag 6 januari 2020.

We hebben samen de kerstboom waargenomen. Hoe ziet een kerstboom eruit? Hoe voelt de kerstboom? Welke kleur heeft de kerstboom? Nadat we de kerstboom waargenomen hebben zijn we samen de kerstboom gaan versieren. Eerst hebben we er de lichtjes in gehangen, daarna de slingers, vervolgens de kerstballen en als laatste de ster boven op de kerstboom. De kleuters hebben ook kennis gemaakt met de kerststal. Zo hebben ze de kerststal met Jozef, Maria, Jezus en de ezel leren kennen. 

De kleuters hebben ook een metalen en een houten kerstboom kunnen versieren.

We hebben gestempeld met dennenappels en dennentakken. Als onze werkjes droog waren heeft de juf er een grote kerstboom mee gemaakt op de muur.

We hebben zelf kersthangers uit zoutdeeg geknutseld en ze daarna geschilderd. Als deze droog waren hebben we ze in onze zelfgemaakte kerstboom gehangen op de muur. 

We hebben tijdens dit thema ook verschillende spelletjes gespeeld zoals legrijen met gekleurde kerstbomen, legrijen met gekleurde lichtjes, bingo met draairad,... 

 

We hebben de kleuters ook een nieuwjaarsbrief aangeleerd: 

Een kriebeltje hier, een kriebeltje daar. 

Op mijn neus, op mijn buik, en op mijn haar.

Maar wacht ik ben nog niet klaar.

Gelukkig nieuwjaar!

 

Als afsluiting van deze 2 weken hebben we een kerstfeestje gehouden. Voor dit feestje hebben we samen hapjes en een drankje gemaakt. Tijdens het kerstfeestje met de 2e en 3e kleuterklas hebben we alles kunnen proeven. Na de middag hebben we de cadeautjes verloot. Wat was iedereen blij met zijn geschenkje! 

 

Sint is in het land!

Geschreven door Kaat Borremans op zondag 5 januari 2020. Aangepast op donderdag 13 februari 2020

Spiekpietje had een groot probleem! Er waren zoveel pieten op de boot dat hij er niet meer bij kon. Daarom hebben wij voor spiekpietje een eigen stoomboot gemaakt! We moesten ook voor de Sint een nieuwe mijter maken want die was hij kwijt... We maakten een mijter van clicks en een lekkere pizza in de vorm van een mijter :)

Verjaardag vieren: december 2019

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019. Aangepast op zondag 15 december 2019

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met de traktatie van de jarige. We hebben mogen smullen van het dolfijnenfruit van Elinne. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardag. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

De Sint op bezoek

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019.

Sinterklaas kwam deze week op bezoek in onze klas! Maar wat doet de Sint en hoe ziet die eruit? Dit konden we in de hoekjes ondervinden: in de poppenhoek konden we ons verkleden als Sint en piet en konden we pakjes inpakken voor de brave kindjes. Met vingerpopjes speelden we in het kasteel en de stoomboot van Sinterklaas. Met de knikkerbaan hielpen we Sinterklaas en zijn pieten om de 'pakjes' naar de huizen van de brave kindjes te brengen. Verder speelden we verschillende leuke spelletjes over Sinterklaas. 

Speciaal voor het bezoek van Sinterklaas maakten we een kroon, die we bestempelden met onze handen.

Donderdagavond mochten we allemaal ons schoentje zetten.

Vrijdag kwamen we vol bewondering binnen in de klas: De Sint was langsgeweest! Onze mooie tekeningen waren weg en onze wortels waren opgepeuzeld. In de plaats daarvan liet de Sint koekjes, 2 pakjes en een brief achter voor ons. 

 

In de brief bedankte de Sint ons voor de mooie tekeningen en zei dat hij nog op bezoek zou komen in de klas. 

Na de speeltijd was het zover, daar was Sinterklaas!

Wat een leuk bezoek van de Sint en de zwarte piet. We kregen nog enkele cadeautjes voor in de klas en iedereen kreeg een zakje met snoep, een lekkere mandarijn en een ballon. 

Toen de Sint opnieuw moest vertrekken naar Spanje, konden we spelen met ons nieuwe speelgoed. Dankjewel Sinterklaas en tot volgend jaar! 

 

 

Verjaardag vieren: november 2019

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019.

We hebben liedjes gezongen, de jarige werd verwend met mooie tekeningen van de klasgenootjes, maar ook de klasgenootjes zelf werden verwend met de traktaties van de jarigen. We hebben mogen smullen van de dinocake van Alik, de cake en het fruit van Ellys en de wafels van Lenn. Bedankt voor al het lekkers!  We hebben met heel de klas genoten van deze verjaardagen. Hieronder enkele leuke sfeerbeelden.

Nieuwe schoenen voor Jules

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019.

Er was een schoenenwinkel in de klas waar we schoenen konden passen en kopen. Ook onze klaspop Jules heeft nieuwe schoenen gekocht in onze winkel. 

Er zijn veel verschillende soorten schoenen: schoenen met een hak, sportschoenen, sandalen voor in de zomer, pantoffels,... . Onze schoenen hebben ook verschillende sluitingen zoals velcro, veters, .... Met veters hebben we ook mogen experimenteren in de verf. 

Ons liedje:

'Schoenen om te dansen, schoenen om te gaan,

Schoenen die bewegen ik kan niet stil meer staan. 

 

Schoenen die gaan springen heel hard op en neer, 

Schoenen die wat schuiven zachtjes heen en weer. 

 

Schoenen om te dansen, schoenen om te gaan,

Schoenen die bewegen ik kan niet stil meer staan.'

 

Zelf hebben we ook een paar oude schoenen mogen meenemen naar school. Deze mochten we schilderen en versieren voor Sinterklaas. 

Zoveel mooie schoenen voor Sinterklaas! :) 

Tot slot kregen we ook een berichtje van Sinterklaas. Sinterklaas kon zijn mijter nergens meer vinden. Daarom besloten we om met z'n allen een nieuwe mijter te maken voor Sinterklaas. Volgende week kunnen we deze zelfgemaakte mijters afgeven bij zijn bezoek aan onze klas. Tot snel Sinterklaas! :D

 

Mijn lichaam en de zintuigen

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019.

We hebben eens gekeken naar ons eigen lichaam. Hoe zien we eruit? Hoe groot zijn we? Waar zijn onze schouders, oren, voeten,... . De klaspop Jules had ook last van een vuile neus. Dus hebben we voor hem een nieuwe zakdoek gemaakt zodat hij zijn neus kon snuiten. Zo leerden we van Jules hoe we zelf onze neuzen moesten snuiten. Verder poetsten we ook onze tanden in de klas. Wat zagen ze er mooi uit in de spiegel! 

 

Naast ons lichaam leerden we ook onze vijf zintuigen kennen. Zo kunnen we horen, proeven, ruiken, zien en voelen. We hebben dit allemaal kunnen ondervinden aan onze zintuigentafel. Daarnaast waren er ook speciale boeken om te zien en te voelen, een geluidenmemorie met balletjes, geurpotjes, een voeldoos met verschillende soorten materiaal (hard, zacht, prikkelig, ...) en potjes met een vergrootglas om bepaalde materialen beter te kunnen bekijken. We hebben ook verschillende soorten fruit geblinddoekt mogen proeven. Met het overige fruit hebben we een fruitbrochette gemaakt, hmmm lekker!

Op het einde van de week deden we een blotevoetenparcours in de klas. Zo konden we ook met onze voeten voelen. Dit kriebelede heel hard aan onze voeten! 

 

 

Welkom nieuwe vriendjes!

Geschreven door Charlotte Schoukens op zondag 15 december 2019.

We hebben vrij mogen experimenteren met de materialen in de klas. Onze nieuwe vrienden hebben hun eigen handje mogen maken. Deze kan je, samen met alle andere handjes, vinden aan onze deur van de klas. We hebben ook iets geks mogen doen: In plaats van op de tafel hebben wij op de onderkant van de tafel mogen tekenen. Het was een fijne eerste week na de vakantie. 

Uitstap naar Brussel

Geschreven door Frieda Moriau op donderdag 12 december 2019. Aangepast op donderdag 12 december 2019

Op dinsdag 10 december trok het 1ste en 2de leerjaar met de trein naar Brussel. Ze bezochten Bozart en gingen op stap in onze hoofdstad.

grootoudersfeest

Geschreven door Shana Dhoze op maandag 9 december 2019.

Tijdens het grootoudersfeest werd er gezellig gekokkereld met oma en opa

Gezond ontbijt

Geschreven door Shana Dhoze op maandag 9 december 2019.

Naar aanleiding van het grootoudersfeest, leerden we over een gezond ontbijt. 

De 1e week leerden we vooral over lekker fruit. Elke dag namen we een ander stuk fruit waar en proefden we hiervan. De ananas was een groot succes. 

Troetel zat op een ochtend in de kring, omringd door allemaal lekkers. Ze zei dat ze net klaar was met ontbijten. Maar wat wij allemaal gezien hebben, was niet allemaal ontbijt. 
We sorteerden wat bij ontbijt hoorde en wat niet. Daarna sorteerden we dit nog is volgens gezond en ongezond ontbijt. De kleuters wisten heel goed wat er goed is en waar je af en toe eens mag van eten. 

We oefenden veel ons dansje en versje voor het grootoudersfeest. Het was een groot succes

Halloween

Geschreven door Shana Dhoze op maandag 9 december 2019.

Een hele week werkten we in het donker. Enkel met behulp van wat zaklampen konden we zien. Niet altijd even gemakkelijk ;-)

Ons bos werd omgetoverd in een donker bos. 

In ons donkere bos konden de kleuters experimenteren met zaklampen en schaduwen. We leerden hoe we een kleine schaduw groter konden maken en omgekeerd. 

De huishoek werd omgetoverd tot het toverhuis van de heksen waar heerlijke heksensoep en toverdranken werden gemaakt. Ze moesten heel goed opletten dat het recept correct werd uitgevoerd. Anders zouden er wel rare dingen kunnen gebeuren met de toverdrankjes. 

Donderdag maakten we pompoensoep met spinnetjes. 
De soep werd op vrijdag opgedronken

Wij zijn gezond!

Geschreven door Kaat Borremans op dinsdag 3 december 2019. Aangepast op donderdag 2 januari 2020

We hebben in de klas een tijdje gewerkt rond gezonde voeding. Nu weten wij perfect waar veel vitaminen inzitten. Ook hebben we heel veel mogen proeven, mmmmm...

Thema : de zon.

Geschreven door Karla Deknop op maandag 2 december 2019. Aangepast op maandag 2 december 2019

We leerden verder over de kenmerken van de zon. We maakten een zonnewijzer en werkten proefjes uit i.v.m. de zon.

We maakten kennis met de verschillende eilanden van onze talenten en lieten ons daar enorm in gaan.

We genoten van de zon en lazen strips op het grasveld. Yoga pasten we toe met de zonnegroet.

 

Mijn schoolomgeving.

Geschreven door Karla Deknop op maandag 2 december 2019.

Deze periode bekeken we onze schoolomgeving eens van dichterbij. We maakten ons eigen kompas en zochten de provincies op.

We telen zelf onze wiltoof in de klas die we nadien ook kunnen proeven.

Samen maakten we een mijter voor de Sint die hij kan dragen als hij een natuurwandeling gaat maken.

 

 

 

Spa dag 4 4-5-6

Geschreven door Frieda Moriau op zondag 17 november 2019. Aangepast op zondag 17 november 2019

Vandaag is het onze laatste dag samen op stap.  Als we om 7 uur wakker worden is het nog heel stil op de gang.  De Trollen moeten alle kleine trollen gaan wekken want we moeten om 9.30 uur helemaal klaar staan om te vertrekken.

De bus brengt ons naar het kasteel van Logne.  Een burcht die helemaal werd vernield.  We keerden terug naar de Middeleeuwen. We mogen zelf het kasteel beschieten, we beluisteren de legende van de gouden geit, we bezoeken de woning van de kasteelheer, .....

Nadien spelen we een spel en ontdekken we een schat.  Iedereen heeft het snoepje dik verdiend!

Dit was het einde van 4 zeer leuke, leerrijke dagen in Spa!

 1 2 3 >  >>