• spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld
  • spring in't veld

Dit zijn de blogs

Hier vind je alle activiteiten van de klassen!

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

De eerste graad werkt rond thema "reuzen"

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op vrijdag 16 maart 2018.

Vandaag kregen we (letterlijk) hoogstaand bezoek op school. De reus Rozeke kwam op bezoek. Het was groot feest. Onze zelfgemaakte reuzen 'Charlowieke' en 'Matilleke' werden gedoopt door juf Frieda en kregen een meter en een peter toegewezen. Natuurlijk konden ook suikerbonen niet ontbreken.

Geveld door carnaval microbe

Geschreven door Elsie Degreef op maandag 12 maart 2018.

De kleuters hebben zich tijdens de carnavalsweken creatief uitgeleefd, het carnavalsthema was dit jaar ‘Kleuren’. De Kleuters zongen, dansten, maakten praalwagens met blokken, schilderden slingers in vele kleuren, maakten een clownsmasker...

Er werd voor de achtste keer een miniprinsenverkiezing gehouden. De kleuters moesten allerlei proeven afleggen zoals zich origineel voorstellen, een toren bouwen, ballon om ter langst in de lucht houden, een ballon om ter vlugst kapot zitten, om ter meest beertje overbrengen, enz. Prinses Aysa-Marie en prins Jarne werden de winnaars.

De laatste carnavalsweek werd dinsdag ingezet met een bezoekje aan de kermis. Een paar ritjes op de molen met alleen je schoolvriendjes was toch weer een speciale belevenis voor de kleuters.

Donderdag trok de tweede en derde kleuterklas naar de char van ‘De Kerjuizenuize’ op het hof van Ronnenberg in Pepingen. De kleuters konden de char eens van dichtbij bekijken en aan de mannen wat vragen stellen. Het thema is dit jaar: ‘'t Vreest da’t Krokt’, uit isomo hebben ze onder andere sneeuwmannen, zeehonden, pinguins,... gesneden en in prachtige kleuren gepoten. En voor de klas werden er allemaal hartjes uit isomo gesneden.

Vrijdag kwam iedereen verkleed naar school en werd er carnaval gevierd. Eeen mooie afsluiting van het carnavalsthema want ook dit jaar kregen ze het bezoek van het echte prinsenpaar en zijn gevolg.

Carnaval.

Geschreven door Hilde Cochez op zaterdag 10 maart 2018.

Vandaag ontvangen we allerlei bonte figuren in onze klas : dieren, super helden, indianen, prinsessen... . We willen ook de kleuters van de andere klassen bewonderen en daarom organiseren we, met zijn allen, een modeshow in de turnzaal. Op carnavalsmuziek lopen we over de catwalk. Iedereen probeert zich in te leven in zijn of haar rol. Als het tijd is om buiten te spelen klimmen en klauteren we op de blokken van de speelplaats. Nu heeft de juf de gelegenheid om een aantal spontane foto's te maken. Maar het leukste vinden we toch het stappen in de echte stoet met alles erop en eraan : confetti, serpentines... .

Babyborrel voor Alice Demunck

Geschreven door Astrid Wambacq op dinsdag 27 februari 2018.

Tijdens de krokusvakantie kregen Camille (tweede leerjaar) en Beau Demunck ( vierde leerjaar) er een zusje bij.

Het tweede en vierde leerjaar vond dat we dit heuglijke nieuws niet zomaar aan ons konden laten voorbij gaan en 

besloten daarom een babyborrel te organiseren! 

Elke klas maakte een mooi cadeau en verzamelde hapjes en drankjes voor de babyborrel.

Dit laatste met steun van onze andere ouders, waarvoor hartelijk dank!

We maakten materiaal voor een photobooth, versierden het salon en vervolgens kon het feestje beginnen.

Neem maar een kijkje naar onze foto's!

 

 

Een hut bouwen in het bos.

Geschreven door Hilde Cochez op zondag 25 februari 2018. Aangepast op zondag 25 februari 2018

Een hut bouwen in het bos. Naar aanleiding van ons thema "huis" bouwen we een houten hut. Iedereen doet enthousiast mee, er is teamwork. Alle materialen die we nodig hebben vinden we in het bos : lange takken voor de basis, klimop blaadjes,het groen van naaldbomen, allerlei afvalmateialen dat mensen in de natuur gedumpt hebben. Hierna spelen we vrij rollenspel in en rondom onze zelfgemaakte hut.

Stip it!

Geschreven door Astrid Wambacq op zondag 18 februari 2018.

De kinderen van het vierde leerjaar ondertekenden het Manipest en zijn zo 'Samen Tegen Iemand Pesten'.

FAIRTRADE

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 18 februari 2018.

Met de hele lagere school namen we deel aan een kunstproject met als thema 'FAIRTRADE'. Aan de hand van vele workshops werd het belang van fairtrade aangetoont. de aangeboden workshops: werken met klei, papier-maché, textiel (katoen) en keien. 

Eerst stelden 2 trekkers van de GROS (gemeentelijke raad van ontwikkelingssamenwerking) Pepingen in een zelf uitgewerkte opvoering het Fairtrade project voor aan de kinderen. De link naar de verschillende workshops was zeker aanwezig.

Tijdens de tweede dag gingen de leerlingen aan het werk met de plaatselijke kunstenaars van KIP (Kunst in Pepingen).

Dit alles kadert in een groter geheel, namelijk een samenwerking van 10 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei. 

Spring in't Veld

Thema tijd

Geschreven door Jeroen Ghillebaert op zondag 18 februari 2018.

Tijdens het thema 'tijd' maakten de kinderen van het 2de leerjaar een mannequin challenge bij het gedicht "Die gekke juffrouw boggemog". Hier kunnen jullie het resultaat bekijken...

Dino's

Geschreven door Shana Dhoze op zondag 18 februari 2018.

Nog steeds vroegen we ons af van wie dat ei kon zijn.
We bekeken verschillende eieren en vergeleken deze met het grote groen gespikkeld ei.
Jammer genoeg leek geen enkel ei hierop.
We wisten dus nog steeds niet, welk dier er in het ei zat. We konden niets doen dan afwachten.

In afwachting leerden we een (deel van het) lied over een gevonden ei.
In de turnzaal hielden we een wedstrijd. De klas werd verdeeld in 2 groepen en kregen elk een ei (ballon). Wie kon het ei zo snel mogelijk naar achter doorgeven onder de benen/boven het hoofd.

Eindelijk was het ei dan gebroken. Maar er zat niets in. Hadden de troetelberen ons dan gefopt?
Plots merkten de kleuters voetsporen op. Heel nieuwsgierig gingen we deze volgen en zagen plots ... een DINO!!

De juf had een heel leuk boek mee over dino's: De Gigantosaurus. De kleuters kregen er maar niet genoeg van. Op de speelplaats begonnen enkele kleuters het verhaal na te spelen. Ze gaven de juf een leuk ideetje en dus speelden we in de klas ook het verhaal na.
Ook leerden we het vervolg van het lied, knutselden we onze eigen dino en moesten we skeletten opgraven.

Kijk maar naar de foto's van onze dino avonturen

 

Troetel is jarig!

Geschreven door Shana Dhoze op zondag 18 februari 2018.

Het was Troetel haar verjaardag en wij hebben dit 2 weken lang voorbereid. Het moest voor Troetel zelf natuurlijk een geheim blijven.

We versierden de klas met zelfgemaakte slingers, ontwierpen een kroon, knutselden feesthoedjes en taarten en nog zoveel meer.
Juf speelde ook poppenkast waarbij Troetel en Beer naar een verjaardagsfeestje moesten maar geen feesthoedje vonden. Hilariteit alom!

Dan was het eindelijk zover! Het was Troetels verjaardag. Voor we de klas binnen gingen kreeg iedereen eerst zijn feesthoedje op. Troetel was zeer verrast en blij. Joshe had zelf een mooie kroon gemaakt voor Troetel!
De volgende verrassing was het maken van pannenkoeken. Deze waren heel snel op ;-)
Na de middag lag er een briefje op de stoel. De andere troetelberen hadden ook aan Troetel gedacht en hadden een pakje verstopt. We moesten blauwe pijlen volgen om het te vinden.

Bij het openen van het pakje, vonden we een ei.
Van wie zou dat nu toch zijn?

Ziek zijn deel 1

Geschreven door Leen Buekens op vrijdag 16 februari 2018. Aangepast op vrijdag 16 februari 2018

Na 1 februari kwamen Ellis, Ella en Liam erbij in onze klas; welkom lieve vriendjes!

Juf legde in de knipbak playmaïs en gekleurde schoteltjes. De kleuters mochten in de playmaïs proberen knippen, deze sorteren… Later in dit thema nam juf de kartonnen dikke buis en lieten we de playmaïs erdoor rollen en vallen in een schotel.

Omdat de kleuters tijdens de themaloze week het superleuk vonden om met de dokterstas te spelen en popjes te verzorgen en omdat er veel kindjes ziek waren in de klas deden we in de klas activiteiten rond het thema ‘ziek zijn’.

Juf maakte een doktershoek en een wachtkamer en de kleuters brachten allerlei materialen mee naar school i.v.m. dit thema. De kleuters gingen onmiddellijk aan de slag. Ze trokken de doktersjas aan en begonnen popjes en elkaar te verzorgen. Pleisters plakken vonden ze superleuk!

Juf Kaat liet de kleuters tijdens het vorig thema stempelen met lege huishoudrollen en verf op zwart papier; dat gaf hele mooie resultaten!

De kleuters keken naar digitale verhalen i.v.m. het thema op de computer.

Juf had geplastificeerde afbeeldingen mee van grote medicijnpotten waarin de kleuters zelfgerolde medicijnen (van plasticine) mochten inleggen.

Ze mochten ook droge zakdoekjes in stukjes scheuren en plakken rondom een afbeelding van Jules die z’n neus snuit.

M.b.v. juf plakten we ook prenten van Jules die zijn neusje snuit in de juiste logische volgorde. De kleuters van de eerste kleuterklas probeerden zelf de prenten uit te knippen.

Op het lichaam van Jules mochten de kleuters met rode verf en een verzorgingswatje dat bevestigd werd tussen een pincet stempelen (ze verzorgden Jules waar hij was gevallen).

Ze mochten ook het gezicht van Jules afgebeeld op een A3-papier kleuren met roze woody, nadien overschilderen met roze waterverf en dan er rode stickertjes op plakken. Ze konden ook met een vochtig zakdoekje over de roze woody wrijven; dat zorgde ervoor dat de roze woodylijnen open gewreven werden. Met de rode stickertjes leek Jules de windpokken te hebben.

De kleuters van de eerste kleuterklas mochten o.l.v. juf op een blad met een zwarte stift enkel de attributen omkringen die er in de dokterstas te vinden zijn.

Juf had papieren mee waarop drie attributen uit de dokterstas afgebeeld stonden; een spatel, een koortsthermometer en een spuit. De kleuters linkten de bovenkant van die attributen aan de onderkant. De kleuters van de eerste kleuterklas probeerden de prenten zelf uit te knippen.

Met een zwarte stift tekenden de kleuters ronde vormpjes (=tabletjes) of lijnen (=siroop) in een grote medicijnpot.

We speelden raadselspelletjes i.v.m. het thema

Later in de week nam Nautje de mat die diende als par a vent in de doktershoek mee naar de onthaalhoek en liet er auto’s afrijden. Leuk idee was dat!

De kleuters en de juf hadden vele medicijndozen en doktersgerief meegebracht. Juf nam er een foto van en richtte zo een apotheek in in de klas en op die manier wisten ze ook welk doktersgerief in welk bakje in de doktershoek moest.

Juf had spuitjes en water met verf vermengd klaargelegd. Ze plakte een blad in een grote doos en de kleuters mochten spuiten met hun gevuld spuitje op het papier. Dat gaf leuke resultaten!

In de boetseerhoek legde juf geplastificeerde afbeeldingen van de stethoscopen en de kleuters boetseerden lange dunne worstjes om op die stethoscopen te leggen.

We speelden een spelletje waarbij de kleuters met een dobbelsteen mochten rollen waarop verschillende lichaamsdelen met een rode kring afgebeeld stonden. Juf had eenzelfde grotere prent van datzelfde lichaam van Jules. De kleuters rolden met de dobbelsteen, keken welk lichaamsdeel aangeduid stond en plakte op datzelfde lichaamsdeel een rode sticker op de legplaat. Wanneer Jules dan heel ziek leek met al die windpokken gaf Rune hem spontaan een spuitje en nam Naut spontaan de stethoscoop om Jules op de legplaat beter te maken.

Juf had beloofd om eens zakdoekje leggen te spelen buiten omdat we over verkouden zijn en zakdoekjes leerden eerder in dit thema maar het slechte weer liet dit niet toe. Bij de eerste zonnestralen gingen we naar buiten om het spelletje te spelen.

Kleuters speelden vrij met de zandbak, magnetische bouwblokken, piano, magnetisch fruit…

Juf had ook kruisen mee van de apotheker van verschillende groottes. De kleuters van de onthaalklas probeerden drie kruisjes te plakken van klein naar groot en de kleuters van de eerste kleuterklas probeerden 4 kruisjes te plakken van klein naar groot.

Medicijnpotjes werden ook in de juiste volgorde geplakt. Daarbij telden de kleuters hoeveel medicijnen er in de potjes lagen en ze plakten ze van minder naar meer (de kleuters van de onthaalklas telden van 0 tot 3, de kleuters van de eerste kleuterklas van o tot 4 of 5)

Na de krokusvakantie zullen we verder werken aan deze activiteiten.

 

 

 

Themaloos na de Kerstvakantie

Geschreven door Leen Buekens op vrijdag 16 februari 2018. Aangepast op vrijdag 16 februari 2018

Na de Kerstvakantie kwamen er 4 nieuwe vriendjes bij in onze klas. Zij heten Sem, Oona, Victoria en Sanne. Welkom allemaal!

Juf had een doos meegebracht waarin verschillende soorten stenen in lagen (verschillende soorten, groottes…), geplastificeerde legplaten en twee plastieken rasters met gaten in van verschillende grootte. De kleuters gingen na welke stenen door de rastergaten konden en welke niet en legden ook de stenen op de legplaat.

Juf voegde bij de experimenteerbakken (kinetisch zand, playmaïs, blaasballetjes…) een bak vol spaghetti en kleine pareltjes. De kleuters staken de pareltjes op de spaghetti. Later nam juf ook een bak mee met magneten in.

Juf had de kleuren- en getallendobbelsteen en de gekleurde houten beertjes terug meegebracht naar school omdat de kleuters hier graag mee speelden voor de vakantie. De kleuters gooiden met de dobbelstenen en legden evenveel gekleurde beertjes op de dobbelsteen als aangegeven.

De kleuters speelden ook met rijgdieren die juf had meegebracht (ze staken de draad in en uit de gaatjes).

Juf toverde de kerststal van thema Kerstmis om in een donkere hoek en legde er zaklampjes bij die de kleuters meebrachten van thuis; ze vonden het heel leuk om met de lichtjes in de donkere hoek te schijnen!

We speelden een kimspelletje met 3 gekleurde blokken. 1 kleuter mocht in de gang staan en mocht nadien raden welk blokje een andere kleuter had weggetoverd. Hoe meer blokjes van verschillende kleuren er op de tafel lagen, hoe moeilijker het spelletje was.

De kleuters tekenden en schilderden vrij op papier. Oscar van onze klas had verf mee en de kleuters ondervonden dat dit vloeibare verf was en wanneer ze met een penseel deze verf op papier lieten vloeien gaf dat mooie effecten op het papier; echte kunstwerken.

Onder leiding van juf keken de kleuters van de eerste kleuterklas hoe klaspop Jules eruitziet en zo tekenden ze stap voor stap klaspop Jules op papier met stiften.

Juf stak op een houten stok rollen plakband, draad, wol, serptentines, lint... De kleuters vonden het leuk om dit af te rollen en stukjes af te knippen. Ze mochten ook vrij knippen in papier; zo konden ze stroken papier doorknippen, knippen op rechte lijn, gebogen lijn…

We speelden klassikaal een geluidenlotto van beertje Ploem. Juf liet een kaart zien met 3 situaties op en de kleuter die een geluid van deze situatie herkendelegde een rode jeton bij deze situatie.

Juf had een bord mee met verschillende gekleurde kartonnen buizen op geplakt van verschillende lengtes en pomponnetjes van verschillende grootte in dezelfde kleur dan de buizen. De bedoeling was dat de kleuters de pomponnetjes door de buis lieten vallen die dezelfde kleur had dan het pomponnetje. Eerst met de handen, nadien met pincetten.

Juf had ook brooddeeg meegebracht en plastieken lichaamsvormen. Zo konden de kleuters van het brooddeeg een mannetje maken.

Juf leerde hen het kleurenlied aan a.d.h.v. gekleurde kaarten.

Later deden we samen een activiteit met gekleurde pluimen; wegblazen van pluimen, pluimen op lichaamsdeel leggen en deze erop proberen houden… Nadien legden ze hun gekleurde pluim bij dezelfde kleurenkaart.

De houten planken om met auto’s over te rijden hadden ook nog steeds succes.

We speelden ook het gezelschapsspel ‘bonte ballonnen’ van Nijntje. De kleuters gooiden de kleurendobbelsteen en namen een ballon uit de doos van dezelfde kleur en legden deze op hun kleurplaat.

Met de magnetische bouwblokken bouwden de kleuters constructies.

Elke kleuter draaide ook aan de kleurenwijzer en mocht in de klas dezelfde kleur speelgoed zoeken als de wijzer aangaf.

In de poppenhoek legde juf slabbetjes met verschillende sluitingen (velcro, veters, knijper ), tandenborstels, borstel en kam voor de popjes. Later kwam er een dokterstas bij.

Juf had gekleurde pittenzakken mee en de kleuters mochten deze 1 voor 1 proberen gooien in dezelfde gekleurde bak. Nadien gooiden we eens allemaal tegelijk.

Vrij spelen met de instrumentjes vonden de kleuters ook heel leuk. Juf toonde hen hoe de instrumentjes bespeeld moesten worden zoals de triangel.

We speelden ook het spelletje waarbij een muzikantje zich mocht verstoppen met een instrumentje en de andere kleuter die in de gang stond mocht raden waar deze zich had verstopt; deze laatste volgde de richting van waar het geluid kwam.

Juf speelde met de kleuters het spel van ‘Bunny Boo’ van Smartgames. De kleuters keken naar de voorbeeldkaart en plaatsten de vormen op de juiste plaats zoals aangegeven was op de voorbeeldkaart.

Een elektricien op bezoek.

Geschreven door Hilde Cochez op donderdag 15 februari 2018.

Een elektricien op bezoek. Er wordt op de deur geklopt. Het is de papa van Gilles die binnenkomt. Hij is elektricien. "Hela is het hier dat ik het licht moet maken". Hij duwt op de schakelaar. "Ah neen, de verlichting werkt nog". Willen jullie weten hoe het komt dat het licht brandt als je op de schakelaar drukt ? Meteen is iedereen super enthousiast. Er worden heel wat vragen gesteld en de papa heeft zijn handen vol met al die belangstellende kinderen. M.b.v. alle meegebrachte attributen (in zijn doos, zijn werkkoffer en zijn camionette) krijgen de kleuters een beeld over het beroep van een elektricien. Er wordt waargenomen met alle zintuigen : ogen,oren,handen. De papa zorgt ook voor de nodige humor : "neen, niet alle werkmaterialen van de werkkoffer kunnen in de zakken van mijn werkbroek gestopt worden anders valt mijn broek af". De kleuters schieten in de lacht en hebben het hierna nog over die grappige papa. Gedurende het gehele klasbezoek zie je Gilles glunderen. Hij is echt fier op zijn papa.

Schip Ahoy jarige maatjes!

Geschreven door Annelore Van Lathem op dinsdag 13 februari 2018.

Voor onze verjaardagskalender maakten we foto's met onze verjaardagsdatum. Dit was in thema piraten. Schip Ahoy!

De UI van ui

Geschreven door Annelore Van Lathem op dinsdag 13 februari 2018.

We leerden de letter ui, maar hier gingen jammer genoeg heel wat traantjes aan vooraf. Gelukkig waren het geen tranen van verdriet. We mochten met z'n allen uien gaan snijden. Nooit vergeten we nog die letter! Nadien heeft juf Christel hier heerlijke uiensoep van gemaakt. Die mochten we de dag nadien proeven. Hopelijk ging dat allemaal goed in onze buik met al die uien.

thema koningen

Geschreven door Annelore Van Lathem op dinsdag 13 februari 2018.

We maakten kronen en scepters om nadien als een echte koning of koningin door het leven te gaan. En zoals het een hoogheid beaamt moeten we natuurlijk het volkslied uit volle borst meezingen!

Afsluitmoment warmste week

Geschreven door Annelore Van Lathem op dinsdag 13 februari 2018. Aangepast op dinsdag 13 februari 2018

We deden met z'n allen massaal mee aan de warmste week. Iedereen zamelde op zijn manier centjes in voor het goed doel. Dit werd op donderdag beloond met een mooi afsluiter. Een goede frisse wandeling met heel wat warme verrassingen op ons pad. We hebben er van genoten!!!

Thema : Piet Mondriaan.

Geschreven door Karla Deknop op dinsdag 6 februari 2018.

We maakten kennis met Piet Mondriaan. We situeerden hem op de tijdsband en rangschikten zijn schilderwerken. Deze maakten vele evoluties mee. 

We gingen ook zoals hem tekenen, bewegen en musiceren.

Een echt muzisch thema en het was fijn hem te leren kennen.

Wimmekes witloofbox.

Geschreven door Karla Deknop op dinsdag 6 februari 2018. Aangepast op dinsdag 6 februari 2018

We teelden zelf witloof. We tafelden de gekregen wortels op maat en staken ze in een pot met water.

Daarna zetten we er een grote doos over want het moet donker zijn. Anders worden de bladeren groen.

Wanneer ze klaar waren, hebben we ze geoogst, gewassen en klaargemaakt. (rauw/gestoofd)

Daarbij maakten we ook zelf mayonaise. Lekker dat het was!

Kerstmis en warmste week.

Geschreven door Karla Deknop op dinsdag 6 februari 2018. Aangepast op dinsdag 6 februari 2018

Nadien was het weer tijd voor te vieren en deze keer was het Kerstmis.

We versierden samen de kerstboom en legden er onze pakjes onder.

Voor de warmste dag begonnen we met een wandeling in ons dorp. Aan de bieb vertelden ze ons het verhaal van 'Het meisje met de zwavelstokjes'. Tussendoor speelden we samenwerkingsspelletjes en in de boerderij konden we ons even opwarmen  aan een vuurtje. We konden er ook marshmallows eten. Lekker! 

In de namiddag gingen we aan het grote kampvuur zitten,dronken we warme chocomelk en hielden we een zangstonde.

De laatste dag voor de vakantie vierden we kerstfeest in de klas en deelden we pakjes uit. We moesten wel eerst verschillende raadseltjes oplossen.

Ook bezochten we de kerstmarkt van Ter Loo.

Sinterklaas.

Geschreven door Karla Deknop op dinsdag 6 februari 2018. Aangepast op dinsdag 6 februari 2018

Zoals elk jaar kwam ook de Sint bij ons op bezoek. Die dag maakten we lekkere speculaaskoekjes met het vierde leerjaar en speelden we met ons lievelingsspeelgoed. 

 

Fairmmm kunstig

Geschreven door Annemie Van Meulder op vrijdag 2 februari 2018. Aangepast op vrijdag 2 februari 2018

Fairmmm kunstig

American Games

Geschreven door Annemie Van Meulder op vrijdag 2 februari 2018.

Op 1 februari konden de leerlingen zich uitleven tijdens American Games.

In de ruimte

Geschreven door Elsie Degreef op dinsdag 30 januari 2018.

De kleuters gingen in januari op reis naar de ruimte. Ze hebben een kartonnen doos omgebouwd tot een raket en vlogen zo tussen de planeten in de klas. Er werd heel wat geknutseld, een isomobal werd een wereldbol met raketje en 2 kartonnen borden werden een ruimteschip. Er werd ook een astronautje geschilderd en een wereldbol met scheerschuim.  Maar ook oefeningen werden gedaan zoals raamfiguren, woordjes klappen, een raket versieren volgens een patroon,... allemaal in het thema ruimte.

Bij Senne op de bouwwerf.

Geschreven door Hilde Cochez op zondag 28 januari 2018.

Bij Senne op de bouwwerf. Bouwvakkers zijn, op die werf, een nieuw huis aan het bouwen. We mogen van de mama eens een kijkje gaan nemen. We hebben allerlei gezien en beleefd. Het leukste moment is het ogenblik geweest waarop de bouwondernemer heeft gedemonstreerd hoe de kraan werkt.

 1 2 3 >  >>