Uitstap naar het bos.
Vrijdag 22 maart was een topdag voor de 2de graad. We bezochten het Hallerbos waar we in de voormiddag enkele zoekopdrachten moesten vervullen. In de namiddag mochten we vrij spelen en klommen we in de bomen, maakten we een kamp, een fort, zochten beestjes, redden padden, ..... En 's avonds was er dan ook nog eens onze jungle-fuif.
Wind - en waterkrachtproefje
In onze les van groene energie, mochten we in groepjes een proefje doen om te onderzoeken welke kracht wind en water zoal hebben en hoe zij ervoor zorgen dat die kracht omgezet kan worden in duurzame energie (windmolens, waterkrachtcentrales) We volgende een stappenplan en probeerden alles tot een goed einde te brengen. We waren best trots op onszelf en op de samenwerking binnen onze groepjes.
Creaties volgens de kunstenaar Liu Bolin 4e leerjaar
In ons thema ' Kunst in kleur', speelden we afgelopen weken een soort van verstoppertje. We creëerden een patroon als echte kunstenaars en camoufleerden ons hand door hetzelfde patroon ook op ons hand te verven. Hierdoor werd ons hand even deel van ons kunstwerk. Wij waren alvast trots op het resultaat en vonden het fijn om door deze kunstenaar geïnspireerd te worden.
Draadtelefoon maken in het vierde leerjaar
In ons thema van oriëntatie op de wereld, maakten we afgelopen maand een draadtelefoon. We testten hem uit en verbeterden waar nodig. Op het einde van de les konden we elkaars boodschappen al vrij goed begrijpen.
Kerstperiode in het derde leerjaar.
Voor de laatste dagen van het jaar vlogen we er nog eens stevig in. We zetten onze kerstboom, we versierden ons rendier voor de kerstmarkt, we speelden een kwis op de chroombooks, we schreven onze nieuwjaarsbrieven, we maakten lekkere koekjes, ... Voor ons kerstfeestje moesten we eerst opdrachten vervullen voor we ons pakje mochten nemen. Wat hebben we gelachen.
De Sint op bezoek.
We maakten een eigen museum in de klas met ons afval volgens kunstenaar 'Bordalo II'
Thema : opgeruimd staat netjes.
Bij dit thema leerden we over hergebruiken, sorteren, recycleren enz.... We maakten een buurtwandeling en ruimden de buurt op. Voor Sinterklaas maakten we kunst met afval volgens de kunstenaar 'Bordalo II'. Als tussendoortje speelden we pingpong op onze tafels en leerden over de kilo in de zandbak. We kregen ook bezoek van de vuilniswagen en deden een bijhorende workshop.
Voorlezen aan de kleutertjes
Vandaag gingen we in kleine groepjes voorlezen in de kleuterklassen. Het was een leuke en leerrijke ervaring. De kleutertjes genoten van onze verhalen en wij vonden het fijn om even juf of meester te zijn.
Défilé de mode door het zesde leerjaar
Vandaag werden we uitgenodigd op de catwalk van het zesde leerjaar. Ze showden een outfit en we kregen in het Frans een uitleg over de kledij die de modellen droegen. We leerden ook een liedje zingen in het Frans. Het was heel fijn!
Vierde leerjaar: Monstertjes maken en voorstellen
Vandaag gaven we ons zelf verzonnen monstertje vorm en stelden we dit voor aan de klas. Iedereen kon genieten van het creëren, het fantaseren en stelde met trots het monstertje voor in onze eigen griezelige outfit.
Derde klas : thema mijn schoolomgeving.
Met kaart en kompas verkenden we de buurt van onze school. Ook tekenden we voor onze tekenfund een mooie zonnebloem. Ook voor ons lezen werken we heel hard. We lezen wat we moeten doen. Ook al doen onze buikspieren dan een beetje pijn. Van de verjaardagen maken we elke keer een klein feestje in de klas en dansen en zingen er dan op los.
Stadswandeling Halle
Vandaag gingen we op stap in Halle. We probeerden zelf onze weg te vinden aan de hand van een plannetje en moesten goed rondkijken om de elementen te spotten die we op ons fotoblad meekregen. We stonden stil bij enkele niet te missen monumenten in de stad en sloten af met een speelmoment op de speeltuin aan Stroppen. Ook de zon was van de partij waardoor we echt konden genieten van een hele voormiddag buiten wandelen, ontdekken en spelen.
Tafels spelend oefenen
Vandaag oefenden we onze tafels met een spel. De tafeloefeningen lagen verstopt, de uitkomsten waren zichtbaar. Om de beurt mochten we een kaartje met een oefening omdraaien en om ter snelst de uitkomst zoeken en deze aantikken. Als we juist waren en het snelst, mochten we het gevonden duo bewaren. Het was een competitieve maar fijne strijd!
Uitstap naar de plantentuin van Meise.
Als afsluiting van ons thema 'de zon' trokken we met de 2de graad naar de plantentuin van Meise.
Klasdoorbrekende activiteit i.v.m. 'de zon'.
Het 3de en 4de leerjaar maakten kennis met de yoga-activiteit 'de zonnegroet'. Gemakkelijk was het niet maar we hebben wel geprobeerd.
Derde klas : thema : de zon.
We herhaalden wat leerstof van het tweede leerjaar en kwamen heel veel nieuwe weetjes te weten over de zon. Aan de hand van spelletjes leerden we om in groep te functioneren, zodat we samen een leuk schooljaar tegemoet gaan.
De eerste week in het derde leerjaar.
Na 2 weken vakantie zagen we elkaar eindelijk terug en maakten we kennis met onze nieuwe juf.
Ons speelbos.
We maakten een kijkdoos om ons eigen speelbos beter te visualiseren. Door deze foto's kan je al ideetjes krijgen. We dachten aan een touwenparcours, een blote voetenpad, een klein poeltje voor de kikkers, nestkastjes in de bomen, een pluktuin, bankjes om even te zitten, ligbanken om even te rusten, een natuurlijke speeltuin vb.wip met boomstammen, een hutje om vogels te kunnen spotten of andere dieren, ...
Uitstap naar Paddenbroek.
We leerden er alles over het leven in een boomgaard. Zowel de dieren als de verschillende planten kwamen aan bod. De gids leerde ons heel wat en na de rondleiding mochten we een spel spelen. Hiermee kon ze zien hoeveel we er van onthouden hadden. Het spel wonnen we met onze 2 vingers in de neus. We hadden ook geluk met het weer en maakten er een leuke leerrijke dag van.
Noodoproep (derde klas).
Bij het thema 'Noodoproep' leerden we hoe we moesten omgaan met verschillende noodsituaties. We voerden een evacuatieoefening uit. Leerden hoe we het snelst kunnen evacueren bij een busongeval, .... We leerden verschillende pictogrammen kennen en zochten ze op in onze school. In de eilanden leerden we verborgen talenten te ontwikkelen. Ons geduld werd op de proef gesteld wanneer we een toren met speelkaarten moesten maken. Voor het eetfestijn maakten we onze potjes in klei en oefenden hierbij onze fijne motoriek. In de wiskundelessen leerden we over de omtrek en de oppervlakte en gingen daarmee ook aan de slag. Ook kwam René van PMD langs om ons afval wat te beperken en gingen we naar het toneel van de Bellenman.
Uitstap naar de brandweer.
Op woensdag vertrokken we met de bus naar de brandweer als afsluiting van ons thema 'Noodoproep'. We kregen daar een rondleiding van een echte brandweerman en mochten zelf spuiten met de brandweerslang.
Foor van de tweede graad.
Als afsluiting van ons thema 'Feest je mee?' organiseerden wij een foor waar iedereen van de school naartoe kon gaan. We leerden goed samenwerken en het was heel leuk om iedereen plezier te zien maken.
Alles met de bal.
Op donderdag 26 januari trokken we met de tweede graad naar de Bres in Halle en speelden daar met verschillende soorten ballen. We hebben met veel plezier met ze'n allen gespeeld.
Feest je mee?
Met ons thema 'feest je mee' leerden we met verschillende kalenders te werken en leerden ook vele feesten kennen. We maakten affiches voor onze eigen kermis. Bij de lessen godsdienst maakten we het even stil in verschillende zithoudingen. Ook maakten we kennis met de krant en verdeelden deze in categorieën. Hierbij maakten we meteen een eigen stiftgedicht. Van ons leescircuit vind je ook foto's terug.
Kerstboompjes voor de kerstmarkt en open armen.
Het derde en het vierde leerjaar maakten mooie boompjes voor de kerstmarkt. Open armen kwam ook uitleg geven over hun werk en bespraken wat armoede was.
Welke maat?
In het derde leerjaar leerden we over breuken, gingen we veel preciezer gewichten wegen, leerden we over ons dagboek en maakten we een pendel van Newton.
Wimmekes witloofbox in het derde leerjaar.
Ook dit jaar maken we kennis met witloof. We leren over het telen en het oogsten ervan a.d.h.v. een stripverhaal. Zelf maakten we ze klaar om ze in de potten te zetten met water. Nu nog eventjes wachten voor we kunnen proeven.
Voorleesweek.
Tijdens de voorleesweek las de juf steeds voor uit haar lievelingsboek 'Iep' van Joke Van Leeuwen. Het was heel grappig. Af en toe bezochten we de voorleestent. Ook de mama van Leon en het zesde leerjaar kwamen voorlezen.
Eigen kledinglijn ontwerpen.
In de tweede graad ontwierpen we in ons thema 'Welke maat?' een eigen kledinglijn. We namen de maten af, ontwierpen nieuwe kledingstukken door ander samen te stellen en probeerden ze nadien aan elkaar te hechten met naald en draad. Hierbij kan je onze creaties bezichtigen.
Uitstap naar Brussel.
Met de tweede graad namen we de trein richting Brussel. Wanneer we aankwamen in Brussel-Zuid wandelden we naar een speeltuintje om daar ons fruitje op te eten. Nadien bezochten we het riolenmuseum. In de namiddag bezochten we het mode- en kantmuseum in kleine groepjes. Terwijl de ene groep zich in het museum bevond, ging de andere groep naar buiten. We wandelden doorheen de stad en bezochten 'Zinneke Pis', 'Manneken Pis' en 'Jeanneke Pis'. Moe maar tevreden keerden we nadien via Brussel-Centraal weer huiswaarts.
Uitstap naar het bos.
Door ons thema 'druk, druk, druk' gingen we wat ontstressen in het bos. Eerst verkenden we het bos terwijl we verschillende opdrachten moesten uitvoeren. Na het picknicken mochten we onze vrije fantasie gebruiken bij het bouwen van kampen, bosspelletjes, ... Dankzij de zon die ook aanwezig was, hebben we een leuke dag beleefd.