Bloemen

We mogen vier nieuwe vriendjes verwelkomen. Welkom Alice, Luisa, Tille en Viggo! :) De eerste dag na de vakantie was er zoveel wind, dat we naar buiten gingen om mee te vliegen met de wind. Maar kijk eens wat we overal in het gras zien! Zo een mooie bloemetjes. Niet enkel in het gras maar ook aan de bomen, bloesems. Meteen waren we fan van deze mooie bloemen en ook in de klas hadden we enkele bloemen zoals in ons bloemenwinkeltje, in de aardebak om te experimenteren, een bloemenveld waar we de schaduwen konden zoeken, telbloemen,.... Ook wouden we onze mama's letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten! We plantten een bloemetje in ons zelf geschilderd bloempotje. Daarna verzorgden we de bloemetjes met water en zorgden dat ze genoeg zonlicht hadden. We hadden niet enkel een bloemetje geplant, maar ook tuinkers dat we daarna ook nog eens konden proeven. Onze bloemetjes klaar voor onze mama's, Fijne Moederdag aan alle lieve mama's! :)

Verjaardag vieren: april 2024

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Manon, Oscar en Ferre!

Pasen

Er is nieuw leven in de natuur! We gingen eens gaan kijken wat er allemaal veranderd was. Er waren bloemetjes in de wei, nieuwe knopjes aan de bomen, ... We wouden ook het nieuwe leven van de natuur in de klas brengen, dus namen we enkele mooie takken mee naar de klas. Deze konden we versieren met paasversiering want met onze paasboom vieren wij het nieuw leven. In de klas konden we ook op ontdekking gaan: spelen in de ontdekbak met maïs, ons verkleden als konijnen, de worteltjes vangen met magneetstaafjes,.... Zelf maakten wij ook een wortelmandje en veranderden we ook in een echt konijn! Op dinsdag 26 maart was het onze leesmarathon, hierbij werd er een hele dag gelezen. We maakten het gezellig in de klas en keken tussen het spelen door welke klas er ook aan het lezen was. Wat was het een leuke leesdag!

Verjaardag vieren: maart 2024

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Noah en Elina!

Carnaval op school

De muzikaliteit bleef ook tijdens ons thema carnaval duren door een leuke muzikale stoet bij ons op school. Hierbij maakten we onze eigen muziekinstrumenten. We konden kiezen uit trommels, bellenbandjes of schudders om zelf te maken. We speelden ook een rijmspel rond de muziekinstrumenten. We hadden net zoals vorig jaar weer een gekke carnavalsweek zoals fluodag, omgekeerde dag, gekke hoeden, verkleed als een dier,... Wat een gekke foto's! Onze kapoenen zagen er telkens zeer leuk uit. :) Vrijdag hadden we een leuk dansfeest in de klas en de muzikale stoet bij ons in de straat (de foto's van de stoet kan je vinden in de map 'Activiteiten Bellingen').

Muziek

Tromgeroffel op de trommel, een deuntje blazen op een mondharmonica of een panfluit, een instrument bespelen met snaren,... zoveel instrumenten in de klas! We nodigden ook ouders, familieleden, vrienden uit die een muziekinstrument konden bespelen, een groot applaus voor deze muziekkanten! Dankjewel voor jullie bezoek, de kinderen hebben met volle teugen genoten van jullie optreden. :)

Verjaardag vieren: februari 2024

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Nolan en Baptiste!

Mijn lichaam

Een nieuw vriendje in onze klas, welkom lieve Allis! --- Dit zijn mijn wangetjes en dit is mijn kin, dit is mijn mondje met tandjes er in. Dit zijn mijn ogen, mijn oren, mijn haar, nu nog mijn neusje en dan ben ik klaar! --- We tekenden onszelf op een groot papier, dit ben ik! Ook mochten we onze schoenen en sokken uit doen voor een leuk blotevoetenparcour! Wat kriebelden dit allemaal aan onze voetjes! :) Hatsjiee! Een dikke snottebel aan Jules zijn neusje. We toveren deze snottebellen weg met een zakdoek. We zorgden voor een propere neus, maar ook voor nette tanden. Daarom mochten we onze tandenborstel eens meenemen naar de klas om onze tanden te poetsen. Ook speelden we een matrixspel waarbij we pleisters mochten kleven op bepaalde lichaamsdelen. Tijdens de week tegen pesten maakten wij ook een vogelnestje van gips en gingen we takjes zoeken in het bos voor ons nestje. Wij zijn een geluksvogel!

Winterpret

Op ontdekking in de sneeuw!

Verjaardag vieren: januari 2024

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Ella en juf Charlotte!

Licht en donker

Welkom nieuwe vriendjes! Fijn jullie te mogen ontmoeten Noah, Siebe en George! :) TOK TOK, SJIEP SJIEP, KRAAA KRAA,... Dit is het grote bosorkest! We maakten de nacht met donkere kleuren verf en prikten de maan uit. Daarna mochten we ook een vogel kiezen uit het bosorkest en maakten lichtgevende sterren met tover 'glow in the dark' verf. Zelf maakten wij ook muziek met de muziekinstrumenten, we exploreerden met geluiden en instrumenten en waren zelf ook een echt orkest! We experimenteerden met batterijen en lampjes en hoe we zelf licht konden maken. Alsook met schaduwen en luisterden naar een schimmenspel van een spin. Om het thema af te sluiten was er een PYJAMAFEEST!

Kerstfeestje

Een kerstfeestje in de klas! Cadeautjes geven aan elkaar, gezellig samen zijn en uit de bol gaan op kersthits ;) EEN GELUKKIG NIEUWJAAR!

Kerst in de klas

Overal twinkellichtjes in de klas, slingers en kerstballen in de kerstboom, het kerststalletje onder de boom, een mooi ster helemaal bovenaan. Wat is de kerstperiode een gezellige tijd! We lieten onze creativiteit de vrije loop met de loose parts, gingen op ontdekking met de kerstballen, slingers en buizen in de ontdekbak, ... We leerden onze nieuwjaarsbrief over een sterretje en maakten ook onze eigen glinsterende ster. Op de laatste dag was er ook een kerstmarkt bij ons op school. Hiervoor maakten we plasticine met cacaopoeder. Natuurlijk hebben we deze plasticine uitgebreid getest in de klas. :) Juf Ann kwam ook afscheid nemen van ons en trakteerden op een lekkere cake. Bedankt voor alles Juf Ann!

Verjaardag vieren: december 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Ellie, Gust, Koby en Jules!

Welkom Sinterklaas

De Sint en de pieten zouden zo graag eens naar 'Kunst in het dorp' komen kijken. Maar jammer genoeg zijn te laat dit jaar... dus wij organiseren 'Kunst in het veld'! We maakten een groot kunstwerk met allerlei pietjes op het dak. We hebben ons laten inspireren door de kunstenaar Keith Haring. Wat zouden de Sint en de pieten vinden van ons kunstwerk? Ze vonden het prachtig! Onze lieve vriendjes hebben dit zo mooi samen gemaakt dat de pieten wel heel leuke cadeautje hebben gebracht! Dankjewel en tot volgend jaar! :) Ook mochten we een nieuw kindje verwelkomen in de klas: welkom Noah!

Schoenen

'Voetje, voetje, wat ga je doen? Voetje, voetje in je mooie schoen. Ik kan lopen, lopen, lopen, lopen op mijn voeten. Stampen, stampen, stampen, stampen met mijn voeten. Springen, springen, springen, springen op mijn voeten. MAAAAR...... RENNEN, RENNEN, RENNEN, RENNEN op mijn voeten! RENNEN, RENNEN, RENNEN, RENNEN op mijn voeten' We konden lopen, stampen, springen en RENNEN op onze voeten, maar aan onze voeten hebben we ook mooie schoenen. We konden verschillende soorten schoenen passen in ons klasje. We maakten schoenafdrukken op papier. We leerden ook wanneer we welke schoenen moeten aandoen. Bij zonnige/warm weer kunnen we sandalen aandoen, bij regenweer laarzen,... en we hebben ook op school veel onze regenlaarzen moeten aandoen met het regenweer van november. Omdat er buiten zoveel plassen waren, maakten we ook in de klas onze plassen met waterverf waarbij we eigen regenlaarzen versierden. We hadden ook een toneelvoorstelling 'Neeltje zoekt een vriend' in de klas. Wat was dit een fijne voorstelling!

Paddenstoelen in de klas

Onze klas veranderde in een echt bos vol paddenstoelen en kabouters. We maakten met klei de stippen op een paddenstoel, deden de kabouter de juiste kledij aan, zongen een heel leuk liedje en waren vooral verwonderd over de vele schatten die de herfst ons te bieden heeft.

uitstap naar het bos

Het weer wordt kouder en natter, de herfst is in het land!!! Tijd om naar het bos te gaan. Tijdens onze wandeling konden we de sfeer opsnuiven van afgevallen bladeren, hoge bomen, vogels die fluiten en de noten die overal lagen. Heerlijk om te spelen in de bladeren en op zoek te gaan naar paddenstoelen. Met onze zakken gevuld vol herfstmateriaal konden we de dag afsluiten met een leuk blaadjesgevecht.

Kunst in het dorp

We gaan terug naar school!

Welkom in de Julesklas! We gingen op ontdekking in de klas, leerden elkaar, de juf en de klaspop Jules kennen. In het jaarthema en a.d.h.v. het prentenboek 'Emma gaat naar school' maakten we een klasproject: DE KLASBOOM. Elk vriendje kon ook een vogeltje kiezen voor in onze boom. We ontwierpen ook onze eigen verjaardagscape/lint. Deze mogen we dan aandoen op onze verjaardag!

Einde schooljaar

Verjaardag vieren: juni en zomervakantie 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Lars, Febe, Finn, Maarten, Louis, Lionel, JB, Mil en Line

Joli hoeve

Opzoek naar kriebeldiertjes

Wij gingen met dit mooie weer opzoek naar enkele kriebeldiertjes. We zochten met ons vergrootglazen, schepjes,... naar kleine insecten. In de klas maakten we onze eigen honinggraat met zoemende bijen.

Harry Malter

Superhelden

Wat konden we onze fantasie kwijt in dit thema! We werden echte superhelden met superkrachten. We maakten ook onze eigen superheld van kostenloos materiaal. Ook was het bijna Vaderdag en maakten we echte superheldensokken, onze held op sokken! We mochten ook een nieuw vriendje verwelkomen, welkom Arthur!

Verjaardag vieren: mei 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Lies en Magnus

Uitstap: Naar de boerderij!

We mochten voor een half dagje meedraaien op de boerderij van de boer en boerin van 't Goteringenhof. Het was super fijn! Dieren op de boerderij ontdekken, kalfjes eten geven, spelen in het hooi, pudding maken met verse melk van de koe,... .Neem zeker een kijkje naar onze beestige foto's!

Boerderij

Op de boerderij leven er veel dieren, alsook de komende weken in onze klas: een koe die we konden melken, veel knuffeldieren van de boerderij, maar ook echte konijnen. Flappie en Lapin van in Breedhout kwamen ook logeren in onze klas. Wat waren de konijntjes zo lief en zacht! :) We gingen ook buiten opzoek naar modder voor een eigen modderpoel te maken voor de varkentjes. Plots vonden we in de klas een worm tussen de modder! We experimenteerden ook met scheerschuim en maakten een afdruk van onze krullen voor het schaap. We maakten ook een leuk moederdagcadeau: een koffietas dat we beschilderden met porseleinverf en lekkere zelfgemaakte koekjes! Fijne Moederdag!

Welkom nieuw vriendje!

Na de vakantie mogen we een nieuw vriendje verwelkomen. Welkom Mil! :) We maakten ook versiering voor het ruimtefeestje van de ouderraad.

Verjaardag vieren: april 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Emile, Polle, Manon, Oscar en Ferre!

Pasen

Tijdens dit thema leerden we over de kip. Wat eten kippen graag? Waar wonen de kippen? Welke kleur hebben de kippen?... . We maakten ook een kip als paasmandje. We zochten tussen de maïs naar puzzels, we konden ook potjes vullen en legen. En dan,..... Was de Paashaas bij ons op school geweest, veel chocolade eitjes. Zoeken maar! :) We mochten er ook al eentje eten, hmmm!

Verjaardag vieren: maart 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Eva en Elina!

Carnaval op school

Wat een gekke week op school! Gekke hoeden, omgekeerde dag, fluo dag, gekke haren en verkleed naar school. Neem snel eens een kijkje naar onze zotte foto's!

Ons lievelingsboek

'Boeken lezen is een feest!' op dit liedje van kaptein Winokio maakten we een echt feest van boeken lezen. Tijdens dit thema mochten we ons lievelingsboek meenemen naar de klas. Wat een toffe verhalen! Maar niet enkel de juffen mochten de lievelingsboekjes voorlezen, ook ouders, grootouders, familieleden konden een verhaal voorlezen in de klas. Bedankt om te komen voorlezen! :)

Op de tractor

Wie graag eens wou, mocht in de tractor van juf Anja gaan zitten! Wat een grote wielen en een luide claxon. Toet, toeeeet!

Verjaardag vieren: februari 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Maurice, Nolan, Lukas en Baptiste!

Stippen en strepen

We mogen een nieuw vriendje verwelkomen. Welkom Maarten! :) In ons thema zijn we opzoek gegaan naar stippen en strepen, waar konden we deze vinden op/rond school? We hebben grote of kleine stippen, lange of korte strepen, allerlei soorten. We speelden en knutselden met stippen en strepen in de klas. We stempelden hartjes voor de versiering voor ons eetfestijn. Op het einde van ons thema hadden we ook een 'stippen-en strepenfeest!'

Kermis op school

Joepieee, wij gaan naar de kermis! De tweede graad organiseerden een kermis bij ons op school.

Verjaardag vieren: januari 2023

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Ella!

Brrr, het is koud

Brrr, wat is het koud! We doen onze jas, muts, sjaal, wanten en laarzen aan en we trekken naar buiten. Wat zien we buiten? De takken zijn kaal, de plassen zijn bevroren, .... het voelt ook koud aan onze wangen! We konden ons ook in de klas lekker warm aankleden en zelfs sleeën. We maakten plasticine in ijzige kleuren. Plots begon het ook echt te sneeuwen buiten en trokken we er met onze slee op uit (de sneeuw was jammer genoeg wel zeer snel weg dus de juffen hebben de slee een extra duwtje moeten geven ;) ) We speelden ook met ijs in de klas zowel in onze ontdekbak als op papier. Tijdens dit koude weer verzorgden we ook de vogels. We hingen vogelzaad aan de hoge takken van de boom aan de zandbak, zo kunnen we misschien wel de vogels spotten vanuit de klas.

Welkom nieuw vriendje

Na de vakantie mogen we een nieuw vriendje verwelkomen. Welkom Febe! :)

Kerstfeestje

Een kerstfeestje in de klas, dit met leuke cadeautjes, gezellig samen zijn, dansen en plezier maken. Het was ook de laatste dag van Roos. Het was heel fijn om jou in ons klasje te mogen hebben! Dag lieve Roos, jij bent heel BIJzonder!

Kerst in de klas

Kerstmis komt eraan, tijd om onze kerstboom in de klas te versieren. Lichtjes, kerstballen en slingers in de boom en een ster helemaal bovenaan. We luisterden naar het kerstverhaal van Jozef, Maria en Jezus, dit verhaal konden we ook naspelen in de klas. We experimenteerden met kerstballen, slingers en buizen in de ontdekbak. We schilderden de naalden van de kerstboom. We maakten ook een theelichtje met zout of flock, deze verkochten we op de kerstmarkt. Wat was het een gezellige kerstmarkt!

Verjaardag vieren: december 2022

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Nathan en Aagje!

De stoomboot van Sinterklaas

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint! Met de stoomboot vaart hij naar alle kinderen. Ook in onze klas hadden we een stoomboot en konden we ons verkleden in Sint en de pieten. We hadden ook speculaasplasticine in de klas waarmee we konden spelen en koekjes maken. In de ontdekbak konden we spelen met de waterparels en enkele stoomboten. Voor de komst van de Sint en de pieten maakten we een fluo stoombootkroon. 6 december Oh kom maar eens kijken wat er in mijn schoentje ligt... Wauw, wat heeft de Sint allemaal gebracht vannacht? We speelden meteen met het nieuwe speelgoed van de Sint. In de namiddag kwam hij ook naar onze school, spannend! Wat een fijn bezoek van de Sint en de pieten, tot volgend jaar!

Verjaardag vieren: november 2022

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Femke en Elize!

Voorleesweek november 2022

'Lezen met je oren' was het thema van de voorleesweek 2022. We maakten onze voorleesoren en luisterden naar de vele verhalen. We gingen ook naar de voorleestent bij ons op school. Bedankt aan het 5de leerjaar en de ouders, familie, ... om met veel enthousiasme te komen voorlezen!

Onderwaterwereld

We duiken diep de zee in! We mochten zelf zeedieren en materiaal van thuis meebrengen. We gingen graag op onderzoek uit! Welke zeedieren leven er in de zee? Kunnen wij ook leven in de zee? ... We hadden twee echte vissen op bezoek in de klas en mochten hier ook enkele dagen voor zorgen. We maakte een eigen oceaan van een schoendoos met allerlei zeedieren in. Alsook een zeedier in 3D zoals een krab, kwal, schildpad of een vis. We speelden met de oceaandieren in de waterparels en konden ook meevaren met onze duikboot in de klas Ons liedje: Visje, visje, in het water Visje, visje, in de kom Visje, visje, kan niet praten/slapen Visje, visje, draai je om!

Welkom nieuwe vriendjes!

Na de vakantie mogen we enkele nieuwe vriendjes verwelkomen. Welkom Oscar, Lies, Manon, Ferre en Elina! :)

Halloweenfeestje

Griezelen en dansen op halloweenmuziek! Daarna lekker smullen van onze spinnencake. Wie had het stukje cake met een spin in?

Spinnen

De spin wiedewin, de spin wiedewin die weeft haar web, die weeft haar web De spin wiedewin, de spin wiedewin die vangt daar mugjes en vliegjes in. We hadden een echte kruisspin in de klas. Wat konden we allemaal zien aan de spin? We hadden ook allerlei spelletjes in de klas: spinnen gooien in het web, kleurenpootjes van de spin,... We maakten een spinkroon en een spinnencake voor ons griezelfeestje.

Hopsakee

De materialen van Hopsakee waren bij ons op school, wat leuk!

Verjaardag vieren: oktober 2022

Hiep, hiep, hoeraaa, een feestje in de klas voor Arie!

Naar het bos

We zijn naar het park Ter Rijst geweest. Daar zijn we opzoek gegaan naar Mannetje tak. Waar zou hij kunnen zijn in het bos? Een hele zoektocht en leuk avontuur in het bos!

Mannetje Tak

Met Jules en Muis zijn we naar het bos gegaan. Wat zien we? Wat hoor je in het bos? Wat een leuke ontdekkingen hebben we gedaan in het bos. Daarna hebben we de blaadjes laten vliegen met een parachute. In de klas werkten we rond het verhaal van Mannetje tak. We maakten ons eigen Mannetje tak in de klas en hadden een verteltafel over dit verhaal. We hebben ook herfstinstrumenten gemaakt met noten en een spel gespeeld met lange en korte stokken. Ons liedje: Wind, wind, zachte wind, blaas nu maar heel zacht. Wind, wind, stoute wind, blaas nu maar heel hard. Waaien, waaien, waaien in het rond. Alle mooie blaadjes vallen op de grond!

Het weer

We leerden het liedje van het weer dat wij zingen tijdens ons onthaal. Weer, weer, hoe wordt het weer, kijk eens naar omhoog. Valt er regen, valt er sneeuw of blijft het lekker droog? We gingen naar buiten om te kijken welk weer het was. Wat voelden we buiten? Wat zag je in de lucht? Hoorden we iets? Na onze wandeling, lazen we het boekje 'Wolkje'. Aan de hand van ons boek maakten we ons eigen wolkje door een afdruk te maken in scheerschuim. We maakten ook samen een groepswerk 'Onze regenboog'. Plots begint het te regen! We leerden een liedje over de regen. Rik-ke-tik-ke tik, Rik-ke-tik-ke tik, door de regen daar loop ik. Stampen in een diepe plas. Druppels op mijn regenjas. Rik-ke-tik-ke tik, Rik-ke-tik-ke tik, door de regen jij en ik. Jules en Muis stonden onder de paraplu en wij stempelde met onze vingers de regen. Ook wij hebben in de regen gelopen met onze paraplu. In de klas konden we in de huishoek verschillende kledij aandoen bij zonnig, regenachtig, koud,... weer. Ook speelden we met de figuren van de ark van Noach.

Wij gaan terug naar school!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x