Carnaval op school

Joehoew! De carnavalsgekte waait weer in onze streken. Naar aanleiding van carnaval Halle vierden we ook op school carnaval. De hele week voor carnaval kwamen we verkleed naar school. Elke dag kregen we een ander thema opgelegd. Maandag droegen we gekke hoofddeksels, dinsdag was het omgekeerde dag, donderdag droegen we fluorescerende kledij, donderdag gekke kapsels en vrijdag mochten we onze eigen creativiteit laten gaan en mochten we zelf kiezen. Vrijdag gingen we met de hele school aan de slag. We deden allerlei leuke workshops en hielden in de namiddag een echte carnavalsfuif. We gingen helemaal uit de bol en deden zelfs volksdans samen. Om het feest helemaal compleet te maken aten we heerlijke hotdogs. Dat was een heerlijke afsluiter!

Workshops 'gezonde hapjes' en receptie

Onze gezondheidsmaand zit erop! De voorbije weken hebben we ons allemaal heel erg ingezet om zo gezond mogelijk te leven op school. We sloten de gezondheidsmaand af met allerlei workshops rond gezonde hapjes. De hele school werd in groepen verdeeld. Alle kinderen namen deel. Van de allerkleinste kleuters tot onze stoere tieners van het 6de leerjaar. De grote kinderen hielpen de kleintjes. We zagen iedereen genieten! Nadien werd er natuurlijk lekker gesmuld van al dit lekkers... en nu zijn we er zeker van... Gezond eten kan ook heel lekker zijn! Benieuwd naar de foto's? Neem dan hier zeker een kijkje!

Sportdag lagere school

Donderdag 27 april was het dan eindelijk zover en konden we een hele dag sporten. Het zonnetje was ons heel gunstig gezind en dat maakte het extra leuk. We deden 8 verschillende activiteiten en mochten deze uitvoeren in kleine groep. De ouderen werden verantwoordelijk gesteld voor de jongsten van de groep. We vonden het heel erg leuk en hebben ons heel goed geamuseerd. Dank je wel ook aan de mensen die ons begeleid hebben bij die grote spelen.

Talentennammiddag op school

Deze week staat alles in het teken van 'gezond in je vel' zitten. Vandaag was het dag tegen faalangst en deden we op school een talentennamiddag. We mochten ons allemaal inschrijven voor een workshop. We kozen zelf iets uit waar we onszelf goed in vinden of gewoon iets waarbij we ons goed voelden. We konden kiezen voor techniek, wetenschap, muziek, drama, beeld, ICT en koken. Er kwamen zelfs wat mama's, papa's, oma's en opa's meehelpen! Morgen laten we aan elkaar zien wat we allemaal hebben gedaan. Maar hier zijn alvast wat sfeerfoto's. Het was een hele fijne dag. Hopelijk komen er nog van deze talentendagen.

De warmste week: open armen

Elk jaar steunt onze school een goed doel. Dit jaar is het thema van de warmste week 'kansarmoede'. In het kader hiervan besloten we de organisatie 'open armen' uit Halle te steunen. Met heel de school zamelen we voedselpakketten in voor mensen in armoede. Vandaag kwamen mensen van open armen langs om ons wat uitleg te geven over hun organisatie en werking. Erg boeiend. Binnenkort komen ze terug om de pakketten in ontvangst te nemen. Hopelijk kunnen we veel inzamelen en zo heel wat mensen helpen.

Sint op school

Op dinsdag december kwam Sinterklaas langs bij ons op school. Hij wilde graag een leuk festival organiseren voor zijn Pieten en vroeg ons om hulp. Dat vonden we natuurlijk een superleuk idee. Elke klas koos een muziekgenre en trok daar rond een leuke outfit aan. Elke klas deed een optreden voor de Sint op hun favoriete muziekgenre. De Sint was blij dat hij eens iets anders hoorde dan al die traditionele sinterklaasliedjes. In de namiddag vond het festival plaats. Alle kinderen gingen samen met de pieten volledig uit de bol.

WK in Bellingen foto's

Binnenkort waait de WK gekte weer door ons land. Zullen de rode duivels het halen tegen alle andere topploegen? Wij hopen alvast dat ze dat goed zullen doen. Op school konden we niet wachten en werd er al een WK georganiseerd. Kinderen konden zich inschrijven om deel te nemen. Wilden ze voetballen of lijnrechter zijn? Of liever cheerleaders of ballenjongen of meisje zijn? Voor iedereen die wou was er wel een plekje. Elke middag speelden de verschillende landen tegen elkaar. Op woensdag 28 september werd er een grote finaledag georganiseerd. We speelden dan de halve finale en de finale. De winnaars namen het ook nog op tegen een ploeg van ouders en tegen een ploeg van leerkrachten. Ook bewoners van v.z.w. Zonnelied namen deel. Allemaal samen maakten we er een onvergetelijke tijd van!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x