Sportdag 2024

Het grote spring in 't veld verjaardagsfeest juni/juli

Vandaag werden de jarigen van juni en juli gevierd. Wat was dat weer een feest! We hebben zelfs de polonaise gedanst met de hele school! We kregen ook lekkere waterijsjes.

Zeeklassen - dag 5

Vandaag was onze laatste dag op zeeklassen, en wat een dag was het! We begonnen de ochtend met het inpakken van onze valiezen, wat een hele karwei was. Gelukkig konden we daarna energie opdoen met een heerlijk ontbijt.

Zeeklassen - dag 4

Vandaag was weer een dag vol avontuur en plezier tijdens onze zeeklassen. We willen graag met jullie delen wat we allemaal hebben beleefd.

Zeeklassen - dag 3

Vandaag begonnen we onze dag met een heerlijk ontbijt. Daarna kregen we onverwacht bezoek: de kapitein en zijn piraten kwamen langs om ons te leren hoe we ons moeten gedragen op zeeklassen. Maar toen gebeurde er iets onverwachts en spannends: onze juffen en meesters werden ontvoerd door gemene piraten!

Zeeklassen - dag 2

Vandaag begon de dag met een overheerlijk ontbijt. We genoten van een uitgebreid buffet met boterhammen, cornflakes, eitjes, en vers fruit. Veel te veel lekkers om op te sommen! Na het ontbijt trokken we onze stapschoenen aan en laadden we een kar vol speelgoed in om richting het strand te vertrekken. Wat een geluk dat we hadden, want het was een prachtige zonnige dag. Het was zelfs zo warm dat we een verfrissende 'duik' in de zee konden nemen. We hebben er echt van genoten! ‘s Middags hielden we een gezellige picknick op het strand. Daarna werd de groep in tweeën verdeeld. De ene helft ging naar natuurcentrum 'De Doornpanne', waar ze veel leerden over de planten en dieren in de duinen. Ze kwamen zelfs ezels tegen! De andere groep bleef op het strand en beleefde dolle pret met de gocarts. Ze hadden ook tijd om een heerlijk ijsje te kopen, wat extra smaakte op zo’n warme dag. 's Avonds smulden we van een smakelijk diner: soep, rosbief met saus, aardappeltjes, en een mix van erwtjes en boontjes. Het dessert bestond uit heerlijke pudding. Na zo'n dag vol avontuur en plezier, was het tijd om te douchen. Dat was hard nodig na al dat ravotten op het strand! Tot slot maakten we nog leuke filmpjes voor onze mama's en papa's. Die krijgen jullie zeker nog te zien. We kijken nu al uit naar de volgende dag. We hebben er zin in!

Zeeklassen - dag 1

Vanochtend vroeg vertrokken we vol enthousiasme met de bus naar Nieuwpoort. D

Paasviering in de kerk van Bellingen.

Dit jaar werd de Paasviering georganiseerd door het eerste leerjaar. We stapten samen met de lagere school naar de kerk van Bellingen en genoten daar van een mooie viering.

VIA-Wandeling

De lagere school deed een sponsorwandeling om het goede doel te steunen. Al het ingezamelde geld gaat naar de ontwikkeling van scholen in kwetsbare gebieden.

Week van het water

In het kader van 'de week van het water' kwam de burgemeester en de schepen van milieu langs bij ons op school. zij willen het drinken van water op school promoten.

Paaszoektocht en bezoek van de Paashaas

De paasklokken en de Paashaas zijn weer volop bezig aan hun ronde bij alle kinderen. De komende dagen zullen heel wat kinderen lekkers in huis vinden. Op school kwam de Paashaas vandaag al langs.

Het grote Spring in't veld verjaardagsfeest - Maart 2024

Ook deze maand was het tijd voor een groot verjaardagsfeest! Deze maand waren de jarigen van maart de gelukkigen.

Leesmarathon

Op 1 maart startte de jeugdboekenmaand. Het thema van dit jaar was sport en spel. Tijdens het startmomentje werd ons duidelijk gemaakt dat we gingen trainen. Elke week moesten er een aantal leesminuten gehaald worden en als beloning deden we een spel of sport met de klas. Vandaag was het dan eindelijk zo ver.. de leesmarathon ging van start. Van 8u30 tot 15 uur moest er non - stop iemand aan het lezen zijn in de polyvalente ruimte. De polyvalente ruimte werd vandaag een gezellige leeshoek. Ook tijdens de speeltijden werd er met veel plezier verder gelezen. Om 15 uur werd duidelijk dat we het gehaald hadden! We kregen als beloning een lekker waterijsje.

Carnaval op school

Vandaag stond de hele dag in teken van Carnaval.

Het grote Spring in 't Veld verjaardagsfeest (februari)

Vandaag werden de jarigen van februari gevierd. Ze liepen over de rode loper, we zongen samen leuke liedjes en aten lekkere oreo's. Wat een leuk feest!

Het grote Spring in 't Veld verjaardagsfeest (januari)

De jarigen van januari werden gevierd. Het zonnetje scheen dus konden we het buiten vieren. Omdat het bijna Lichtmis was, kregen we allemaal een lekkere pannenkoek.

Startmoment week tegen pesten

Deze week waren er enkele geluksvogels op school. Zij zaten in hun ‘warm nest’. Een heerlijk gezellige plek! Plots kwam er toch een pestvogel aanvliegen die de sfeer direct kwam verpesten.

Sneeuwpret op school

Vandaag beleefden we veel plezier in de sneeuw! Van ons mag die gerust nog even blijven liggen! ;-)

Het grote spring in 't Veld verjaardagsfeest (december)

Kerstviering.

Het grote Spring in 't Veld verjaardagsfeest (oktober)

Vandaag was het weer groot feest bij Spring in 't Veld. Deze keer waren de jarigen van oktober aan de beurt. Ze liepen trots over de rode lopen en werden in de kijker gezet. Daarna mochten ze aan de hele school lekkere wafeltjes uitdelen. Om het feest echt helemaal compleet te maken, zongen we samen nog enkele leuke liedjes. Wat is het fijn om te zien hoe iedereen de liedjes al goed kan meezingen! Het was weer een echt feest! Op naar november....

Speeltijd op het grasveld

Speeltijd op ons grasveld is altijd een beetje avontuur. De foto's spreken voor zich.

Maandpuntje jaarthema 'Vlieg je mee?'

Maandelijks lanceren we op school een manier waardoor we ons goed kunnen voelen.

Startviering 'Vlieg je mee?'

Scholenloop in Pepingen

Om de 2 jaar neemt onze school deel aan de Vlaamse scholenveldloop in Pepingen. Daar nemen alle kinderen van de Pepingse scholen het tegen elkaar op. Per leeftijdsgroep lopen ze een bepaalde afstand. En kijk maar naar de foto's... onze kinderen deden het erg goed. We zagen veel groene T-shirts op het podium! Maar ook al onze andere Spring in't velders mogen echt trots zijn! Iedereen heeft het onderste uit de kan gehaald en erg goed gelopen. We zijn supertrots op jullie allemaal! Goed gedaan!

Het grote Spring in' t veld verjaardagsfeest (augustus en september)

Vandaag was het zover! Ons allereerste Spring in' t veld verjaardagsfeest! Vanaf nu pakken wij verjaardagen op school anders aan. Elke laatste vrijdag van de maand vieren we allemaal samen feest. De jarigen van de voorbije maand(en) mogen onder luid gezang over de rode loper lopen naar het podium. Daar staan ze trots op een rij en mogen ze voor de hele school door de micro vertellen hoeveel jaar ze zijn geworden. En wat is een feest zonder iets lekkers? De juffen en de meesters zorgden voor een lekker cakeje om te smullen dat de jarigen mochten uitdelen. Dat was lekker! Als afsluiter van het feest dansten we samen en zongen we samen nog enkele liedjes! Op naar volgende maand voor de jarigen van oktober!

Workshops 'gezonde hapjes' en receptie

Onze gezondheidsmaand zit erop! De voorbije weken hebben we ons allemaal heel erg ingezet om zo gezond mogelijk te leven op school. We sloten de gezondheidsmaand af met allerlei workshops rond gezonde hapjes. De hele school werd in groepen verdeeld. Alle kinderen namen deel. Van de allerkleinste kleuters tot onze stoere tieners van het 6de leerjaar. De grote kinderen hielpen de kleintjes. We zagen iedereen genieten! Nadien werd er natuurlijk lekker gesmuld van al dit lekkers... en nu zijn we er zeker van... Gezond eten kan ook heel lekker zijn! Benieuwd naar de foto's? Neem dan hier zeker een kijkje!

Sportdag lagere school

Donderdag 27 april was het dan eindelijk zover en konden we een hele dag sporten. Het zonnetje was ons heel gunstig gezind en dat maakte het extra leuk. We deden 8 verschillende activiteiten en mochten deze uitvoeren in kleine groep. De ouderen werden verantwoordelijk gesteld voor de jongsten van de groep. We vonden het heel erg leuk en hebben ons heel goed geamuseerd. Dank je wel ook aan de mensen die ons begeleid hebben bij die grote spelen.

Talentennammiddag op school

Deze week staat alles in het teken van 'gezond in je vel' zitten. Vandaag was het dag tegen faalangst en deden we op school een talentennamiddag. We mochten ons allemaal inschrijven voor een workshop. We kozen zelf iets uit waar we onszelf goed in vinden of gewoon iets waarbij we ons goed voelden. We konden kiezen voor techniek, wetenschap, muziek, drama, beeld, ICT en koken. Er kwamen zelfs wat mama's, papa's, oma's en opa's meehelpen! Morgen laten we aan elkaar zien wat we allemaal hebben gedaan. Maar hier zijn alvast wat sfeerfoto's. Het was een hele fijne dag. Hopelijk komen er nog van deze talentendagen.

Carnaval op school

Joehoew! De carnavalsgekte waait weer in onze streken. Naar aanleiding van carnaval Halle vierden we ook op school carnaval. De hele week voor carnaval kwamen we verkleed naar school. Elke dag kregen we een ander thema opgelegd. Maandag droegen we gekke hoofddeksels, dinsdag was het omgekeerde dag, donderdag droegen we fluorescerende kledij, donderdag gekke kapsels en vrijdag mochten we onze eigen creativiteit laten gaan en mochten we zelf kiezen. Vrijdag gingen we met de hele school aan de slag. We deden allerlei leuke workshops en hielden in de namiddag een echte carnavalsfuif. We gingen helemaal uit de bol en deden zelfs volksdans samen. Om het feest helemaal compleet te maken aten we heerlijke hotdogs. Dat was een heerlijke afsluiter!

De warmste week: open armen

Elk jaar steunt onze school een goed doel. Dit jaar is het thema van de warmste week 'kansarmoede'. In het kader hiervan besloten we de organisatie 'open armen' uit Halle te steunen. Met heel de school zamelen we voedselpakketten in voor mensen in armoede. Vandaag kwamen mensen van open armen langs om ons wat uitleg te geven over hun organisatie en werking. Erg boeiend. Binnenkort komen ze terug om de pakketten in ontvangst te nemen. Hopelijk kunnen we veel inzamelen en zo heel wat mensen helpen.

Sint op school

Op dinsdag december kwam Sinterklaas langs bij ons op school. Hij wilde graag een leuk festival organiseren voor zijn Pieten en vroeg ons om hulp. Dat vonden we natuurlijk een superleuk idee. Elke klas koos een muziekgenre en trok daar rond een leuke outfit aan. Elke klas deed een optreden voor de Sint op hun favoriete muziekgenre. De Sint was blij dat hij eens iets anders hoorde dan al die traditionele sinterklaasliedjes. In de namiddag vond het festival plaats. Alle kinderen gingen samen met de pieten volledig uit de bol.

WK in Bellingen foto's

Binnenkort waait de WK gekte weer door ons land. Zullen de rode duivels het halen tegen alle andere topploegen? Wij hopen alvast dat ze dat goed zullen doen. Op school konden we niet wachten en werd er al een WK georganiseerd. Kinderen konden zich inschrijven om deel te nemen. Wilden ze voetballen of lijnrechter zijn? Of liever cheerleaders of ballenjongen of meisje zijn? Voor iedereen die wou was er wel een plekje. Elke middag speelden de verschillende landen tegen elkaar. Op woensdag 28 september werd er een grote finaledag georganiseerd. We speelden dan de halve finale en de finale. De winnaars namen het ook nog op tegen een ploeg van ouders en tegen een ploeg van leerkrachten. Ook bewoners van v.z.w. Zonnelied namen deel. Allemaal samen maakten we er een onvergetelijke tijd van!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x