De paashaas!

carnaval + uitstap kermis

Carnaval, de leukste tijd van het jaar!! Verkleden, confetti en natuurlijk de kermis. Traditiegetrouw trekken we elk jaar naar de kermis om smoutenbollen te eten en rondjes te draaien op de draaimolen. Het zonnetje scheen en we zagen enkel maar gelukkige gezichtjes.

Grootouderfeest in winter-wonder-land

De weergoden konden ons niet beter gezind zijn vandaag, SNEEUW! Om 9uur gaven we het startschot voor een leuke voormiddag. Dinsdag maakten alle kleuters samen al tomatensoep voor de grootouders. De groepjes werden klaargezet en iedereen kon vertrekken met zijn team. Winterverhaaltjes voorlezen, sneeuwmannen boetseren, ijssterren knippen, kleuren, schaatsen met schoendozen, spelen met sneeuwballonnen, slee├źn met paletten, sneeuwballen gevecht en een sneeuwparcour stonden op de planning. Na al de inspanningen was het tijd voor een tasje soep of chocomelk en konden ze marshmallows roosteren. Om 11uur begon het te sneeuwen en lag onze speelplaats al snel onder een laagje sneeuw. Sfeer en gezelligheid 10/10

kerstfeestje

Al onze vriendjes sluiten samen het jaar af met ons kerstfeestje. Cadeautjes worden uitgedeeld, iedereen geniet van de vele lekkere hapjes, nog een laatste groepsknuffel voor 2023 en we kijken uit naar 2024!!! Fijne vakantie en geniet van de feestdagen. We zien jullie graag terug in 2024!!!

Sinterklaasfeest

Sint en Piet komen op bezoek. Onze tentoonstelling is klaar. Juf Dunja werkte rond Piet Mondriaan, juf An rond Kandinsky. Het werd een leuk bezoek aan onze tentoonstelling, we dansten met de Pieten, kregen lekkers en vele cadeautjes: kruiwagentjes, lepels voor de modderkeuken, zaklampen, playmais, mais voor de maistafel, blokken voor onze knikkerbaan uit te breiden,... Dank je Sinterklaas

herfstwandeling + pompoensoep

Naar jaarlijkse gewoonte gingen we allemaal samen op herfstwandeling. Laarzen en fluojas aan en we vertrokken. Ook onze bolderkar ging mee om al onze herfstschatten te verzamelen. De vriendjes van juf An verzamelden heel wat bolsters, deze hadden ze namelijk nodig om hun Gruffalo te knutselen. De vriendjes van juf Dunja namen dan weer grote takken en eikels mee. De eikels gingen ze gebruiken in de winkel, de grote takken waren voor de bouwhoek. Er was zelfs een echt stukje Gruffalo-bos. Vol goede moed sprongen we over de beek, op zoek naar de Gruffalo. Jammer genoeg lag hij de slapen in zijn grot en hebben we hem niet gevonden. Wat we wel vonden, waren maiskolven, met hopen. De juffen vroegen zich al af waarom de bolderkar opeens zo zwaar was... Onze herfstschatten werden nadien uitgestald in de gang. Met vergrootglazen en pincetten konden we alles van dichtbij observeren. Ook in de jas- en broekzakken vonden de mama's en papa's nadien nog schatten, namelijk aardappelen. Deze werden dan maar gebruikt om er puree van te maken :).

kunst in het dorp

Nooit te jong om samen Kunst te bekijken. Het kijken door kinderogen kan ons nog heel wat leren. Zij kijken immers zonder vooroordelen, zij kijken puur en eerlijk. Kleuters leren verschillende vormen van Kunst ontdekken, verschillende materialen en technieken.

Onze laatste schoolweek

springkasteel op school - waterspelletjes in Bellingen en ijsje eten - proclamatie 3de kleuterklas - laatste schooldag

uitstap naar de Joli hoeve

Grootouderfeest op school

Het zonnetje was al van s' morgens van de partij... Nadat alle grootouders met hun kleine spruit binnenkwamen werden ze verwelkomt door de juffen. Een kleine uitleg over de spelletjes en iedereen kon vertrekken met zijn team. Het blote voetenpad, de werp- en gooispelletjes, het schilderen, het voorlezen, de parachute, de yoga en het schminken Het werd door iedereen enthousiast onthaald. Na alle inspanningen werd het tijd voor ontspanning. De vele lekkernijen werd door iedereen gesmaakt, letterlijk en figuurlijk :). Met een goed gevoel, en een mooi geschminkte snoet, ging iedereen tevreden en blij naar huis. Het was, weeral, een topdag voor jong en oud.

Uitstap Harry Malter

Vol spanning stapten we allemaal de grote bus op... Onze vriendelijke buschauffeur zette meteen een filmpje op zodat de busreis niet te lang duurde... Eenmaal aangekomen zagen we direct de grote speeltuin, WAUW! Boekentassen aan de kant, schoenen uit en we zijn vertrokken. Klimmen, klauteren, onszelf in gekke spiegels bekijken, de olifantjes, de kikker en de vliegtuigjes... Wat hadden we een pret. 's middags aten we samen onze boterhammen op en namen we een kijkje in de mini-dierentuin. Er stond gelukkig geen file aan de bootjes dus dat was mooi meegenomen. Als afsluiter kregen we nog een ijsje en gingen we terug richting bus... Om na 5min (bijna) allemaal in slaap te vallen :). Wat een topdag!!!

fietsparcour op de speelplaats

Nu het zonnetje (eindelijk) eens komt piepen is het weer tijd om onze fietsen boven te halen. Helmen op, zijwieltjes er af en daar gaan we... We kregen eerst de tijd om tijdens de speeltijden te oefenen op starten en stoppen. Nadien was het tijd voor het grote moment, het fietsparcour op de speelplaats! Slalommen, een rotonde nemen, onder de brug rijden, een hindernis nemen en stoppen aan het zebrapad... We deden het allemaal.

gezondheidsmaand op school

Onze gezondheidsmaand zit erop! De voorbije weken hebben we ons allemaal heel erg ingezet om zo gezond mogelijk te leven op school. We sloten de gezondheidsmaand af met gezonde hapjes. En nu zijn we er zeker van... Gezond eten kan ook heel lekker zijn! Benieuwd naar de foto's? Neem dan hier zeker een kijkje!

Carnavalitis op school

- uitstap naar de kermis en smoutenbollen eten - uitstap naar "de sjaar" - omgekeerde dag: we aten eerst ons koekjes en pas in de namiddag ons fruit, de jassen werden omgekeerd gedragen en ook stonden we omgekeerd op onze stip. We wisselden ook even van klas en van juf. - carnavalsfeest op school met hotdog-traktatie

spelen in de modderkeuken

Tussen de regenbuien door en met een paar nieuwe (oude) potten, pannen en lepels was de modderkeuken een groot succes. De vuile jassen, broeken en modderhandjes nemen we er graag bij. Al vlug stond er een hele resem potten met moddersoep klaar. Wat is er leuker dan moddersoep te maken. Dankzij de regen was er water in overvloed. Wat nieuwe lepels, potten en pannen en onze kleuters waren dol enthousiast!!!

Valentijn en vriendjesdag op school

Dinsdag 14 februari kwamen we allemaal in het rood / roos naar school. We knutselden een hartjeskroon en drukten hartjes uit boterhammen. Die mochten we nadien smeren met kersenconfituur, net zoals in het verhaal "Mag ik een kusje". De kleuters toverden rood water en hielpen mee versieren. Het zonnetje scheen na lange tijd en we konden eindelijk terug buiten eten, hoera!!

waterpret op school

Wat is er nou leuker dan te spelen in de plassen? Natte laarzen, natte broeken, natte jassen... mama zal het wel wassen. Wij hadden alvast veel plezier!!! Regen, regen en nog eens regen, maar dat houdt onze kleuters niet tegen!!! plitse pleste plater, wat een fun al dat water!!!

Sneeuwpret op school

wafelenbak en kerstfeest

Donderdag na schooltijd waren alle mama's, papa's, omi's en opi's uitgenodigd voor een wafel te eten en een chocomelk te komen drinken. We konden allemaal samen wat gezellig bijpraten rond de vuurkorf. Vrijdag hielden we met onze 2 klassen een kerstfeestje. Iedereen bracht wat lekkers mee en ondertussen keken we ook een kerstfilm.

Sinterklaas op school

Vandaag is de dag dat "speeltuin Breedhout" open mag! Dan kunnen we spelen, springen en op de glijbaan klimmen. Pieten, doen jullie mee? Dat lijkt ons een goed idee. Maar nog een vraagje voor de Sint "Knip jij het lint?" Hier is de schaar 1 2 3 HOU JE KLAAR...

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x