OK Breedhout foto's

Kippen en kuikens

Piep... Piep... Piep... Wat een leuke verrassing op maandagmorgen! Er waren opeens 3 kuikens in de klas. Muisstil was het, en 1 voor 1 kwamen de vriendjes erbij zitten en keken ernaar. Heel voorzichtig werden ze uit hun hokje gehaald. We konden ze eens strelen en luisteren naar hun gepiep. Ook een klein kakje op de schoot hoorde er natuurlijk bij :). Verder gingen we aan de slag voor ons paasmandje, want er kwam binnenkort bezoek! We luisterden naar her verhaal en maakten een mooie paasboom in de klas.

carnaval

Carnaval... De mooiste tijd van het jaar! Wat is er leuker dan verkleden, confetti en natuurlijk DE KERMIS...

De 3 biggetjes

Welkom, welkom bij de drie biggetjes Welkom, welkom, wat hebben we plezier Welkom, welkom bij de drie biggetjes Kom maar snel naar hier...

Winterwonderland

Nu alle kroketjes verteerd zijn, was het alweer tijd om erin te vliegen.  Na de vakantie zij we met een nieuw thema gestart. We hielden eerst een gezellig samen zijn en vertelden over onze vakantie. Het weer zit alvast goed mee om het nieuwe thema in te zetten, winter! Het beloven weer 2 weken vol plezier te worden.  Wat stond er allemaal op onze planning? verhaal: Anna zorgt voor de vogels - inrichten van een chocolademelkkraam - winterse liedjes door Kapitein Winokio - vogelkoekjes maken - Krullenbollen schrijfdans: Dag sneeuwman, knip je mee: winterse bergen - schaatsen met schoendozen (of wie weet een echte schaatsbaan op de speelplaats proberen maken

Kerst in de klas

De laatste weken van 2023 gingen in... We knutselden onze nieuwjaarsbrieven, keken uit naar de kerstmarkt op school, lazen het kerstverhaal voor en waren vooral reuzebenieuwd naar al die pakjes onder de boom. Er waren grote en kleine pakjes, dikke en dunne, en sommige hadden wel een hele vreemde vorm. Telkens gingen we raden wat er kon inzitten, spannend. Elke dag oefenden we onze nieuwjaarsbrief. We hielden ook een kerstfeestje met de kindjes van juf An. We kwamen allemaal gekleed in kersttrui of kerstkleren naar school, hielden aperitief-tijd en dan mochten we EINDELIJK de pakjes opendoen. (deze foto's vinden jullie terug in de gezamenlijke map van "activiteiten Breedhout".

Verjaardag van Beau en Elise

Hiep Hiep Hoera Lang zullen ze leven in de gloria

Sinterklaas

Sinterklaas wil al jaren "kunst in het dorp" komen bezoeken. Maar de maand september is voor hem te druk: mandarijnen plukken, speculaas bakken, de stoomboot poetsen, alle pakjes maken, koffers inpakken... Druk druk druk! Daarom vroeg hij aan alle vriendjes of we zelf geen tentoonstelling wouden maken. Wij kozen voor "Piet" Mondriaan. Enerzijds omdat zwarte "piet" zijn beste vriend is, anderzijds omdat de kleuren van Piet Mondriaan de lievelingskleuren van Sinterklaas en piet zijn. We gingen aan de slag en knutselden erop los. Ook onze kroon was helemaal in thema.

Rikki en de maan

Na de vakantie vlogen (letterlijk) we er weer in. Deze keer vlogen we met Rikki naar de maan. Onze huishoek toverden we om tot een ruimtestation waar we ons konden verkleden als echte astronauten of gekke marsmannetjes.  De handjeshoek vulden we aan met nieuw sensorisch materiaal en ook onze taalhoek (verteltafel) staken we in een nieuw jasje. In de boekenhoek konden we informatieve boeken/prenten raadplegen en digitale ruimte filmpjes bekijken via een QR-code.  We kwamen ook helemaal tot rust door de "Galaxy projector", hierdoor waren we echt in de ruimte. Kabouter Bob en Kobe de spin namen ons ook mee op avontuur door de ruimte (wiskracht: vormen en plaatsbegrippen). Tijdens onze krullenbol lieten we ons helemaal gaan en tekenden we de mooiste sterren aan de hemel.

Verjaardag van Nicolas, Clara, Lucie en Mats

Hiep Hiep Hoera Lang zullen ze leven in de gloria!!

De Gruffalo

Muis houdt zijn vijanden op een afstand door ze bang te maken met een monster, de Gruffalo. Muis is in zijn sas, de Gruffalo bestaat immers helemaal niet. Maar - ooh! Wat is dan dat beest met zijn grote slagtanden, kaken die alles kauwen, eeltige knieën, een gifgroene wrat, platte voeten, oranje ogen, een tong zo zwart als drop en stekels van zijn staart tot aan zijn kop???? Oh NO, het is toch de Gruffalo. Samen gingen we een kijkje nemen hoe de Gruffalo er uit zag. Wat zijn de verschillen met ons lichaam? We gingen ook nootjes en kastanjes proeven, net zoals slimme kleine muis. Het Gruffalo-bos werd geschilderd en iedereen mocht zijn favoriete dier kiezen. Tijdens onze krullenbol schrijfdans maakten we uilen en muizen. De vriendjes van de 3de kleuterklas maakten kennis met de letter B. We gingen samen met onze letterdief op zoek naar woordjes die begonnen met de letter B. De vriendjes van de 3de kleuterklas gingen samen met juf Annelore spelletjes spelen met cijfers en kastanjes. Als kers op de taart boetseerden we allemaal Gruffalo's. Wat waren de kleuters fier!

Veilig naar school

Finn is jarig

Hiep Hiep Hoera Lang zal Finn leven in de gloria

terug naar school - september 2024

Haast je rep uit je bed Dag ma, dag pa! Melk met chocola Vlug, mijn jas, boekentas en naar de klas. Snel, de bel! opzij opzij en in de rij Maar OEI, wat nu gedaan Ik heb mijn pyjama nog aan...

de mooiste vis van de zee

Als afsluiter kozen we voor onderwaterwereld... Eendjes vangen, golven maken tijdens de schrijfdans, de mooiste vis knutselen, glibberige waterparels ontdekken en de zandbak omtoveren tot zee en strand.

verjaardag Nore en Alice

Hiep Hiep Hoera voor Nore en Alice Zij brachten verfrissende traktaties mee voor hun verjaardag.

Moederdag

Voor de allerliefste mama's van de hele wereld

ridders en prinsessen

Oh ridder zonder vrees Wil jij de 7 draken, een kopje kleiner maken? Oh prinsesje Pimpelmees Ik zal die draken even doen sidderen en beven Oh ridder zonder vrees als jij hun vuur kunt blussen zal ik jou zeker kussen!

Pasen, het allermooiste ei

Deze 2 weken stonden de kippen en de kuikens centraal. We vertrokken vanuit het verhaal "het allermooiste ei". Er kwamen kippen en kuikens op bezoek, wat was dat leuk!! We waren erg onder de indruk van de 3 kleine kuikens, het was nog nooit zo stil in de klas. Ook Jef de kip kwam langs, zij is een heel brave kip die zelfs in slaap viel op de schoot van Feli :). We hebben geleerd dat kippen alles eten: boterhammen met kaas, hesp, koekjes enz... Ook heeft ze 3 keer kaka gedaan, in de klas, zomaar op grond... Nadien was het onze beurt, we probeerden onze koekjes te eten zoals een kip, zonder handen. Ons paasmandje werd een kleurrijke kip. We experimenteerden met behangerslijm en servietten. Wat voelde dat glibberig aan... We tekenden een paasboom op de vensters, maakten een klein schilderijtje en via een stappenplan maakten we mooie kippen. De sensori-tafel werd een mais-ontdekbak. De paashaas kwam met behulp van de paasklokken naar onze klas! Overal hadden ze paaseitjes verstopt. Mats bracht ons ook nog paaskoekjes mee, lekkere zandkoekjes in de vorm van een paasei.

Verjaardag Mila en juf Dunja

Carnaval

ALAAF ALAAF ALAAF! De carnavalsgekte was duidelijk aanwezig in onze klas. Onze winkel werd omgetoverd tot een feestwinkel met carnavalsspullen. Frietjes werden gebakken in onze poppenhoek en de gekleurde pasta werd toegevoegd aan onze sensorische tafel. De 2de week werd nog net iets gekker... Gekke hoeden, omgekeerde dag, regenboogdag en gekke harendag. Tijdens de omgekeerde dag deden we echt alles omgekeerd. We aten eerst onze koek, en pas in de namiddag ons fruit. We gingen omgekeerd op onze stip staan en wisselden zelfs even van klas. We kregen zelfs omgekeerde namen! We gingen ook naar de kermis en aten een smoutenbol. De papa van Elise Pieters zit in een carnavalsgroep en zo konden we ook naar "de sjaar" van De Gebeure gaan kijken. Daar kregen we een rondleiding en werd er uit een groot stuk isomo een bloemblaadjes gesneden. Wat was dat impressionant! Als afsluiter mochten we in ons verkleedkostuum naar school komen. We kregen nog een lekkere hotdog en hielden een carnavalsfeest op de speelplaats waar we dansten op gekke liedjes.

Vriendjes valentijn

zoveel vriendjes bij elkaar Klap in je handen en draai nu maar. Jij bent mijn vriend Ik stuur je een zoen Laten we samen een dansje doen. Ook wij vierden Valentijn

Brrrrrrrr koud! winterpret op school

Van boven op de witte berg Zoef, zoef ! Glijd ik naar beneden Zoef, zoef ! De slee gaat sneller, sneller, snelst Zoef, zoef ! Maar ik vind dat niet erg, erg Zoef, zoef ! (Kapitein Winokio)

Themaloos

De vakantie zit erop. Tijd om er weer in te vliegen... De themabakken in de poppenhoek werden aangevuld, onze zelfgemaakte plasticine werd uitgetest en goedgekeurd, de zandtafel met kinetisch zand werd een "wie wil er een taartje" hoekje. Er werd vooral "basismateriaal" (lepels, potjes, kommetjes, scharen...) aangereikt waarbij de kleuters hun eigen fantasie konden gebruiken. De kleuters van de 3de kleuterklas leefden zich uit met de strijkparels, de kleuters van de 2de kleuterklas kregen opdrachtkaarten om iets grote parels te rijgen. In de namiddag lieten de kleuters zich volledig gaan aan de vrije knutseltafel met verschillende soorten papier, stickers, stempels en scharen. Op het einde van de dag werden de lievelingsboeken van de kleuters voorgelezen.

verjaardag van Tuur en Tibo

Hiep Hiep Hoera voor Tuur en Tibo! Cadeautjes, een slinger, een lekkere taart ballonnen en een verjaardagskaart We zingen hiep hiep hoera! Lang zullen ze leven in de gloria.

Kerstmis

In mijn handen heb ik iets verborgen. Het zijn kusjes van gisteren, vandaag en morgen. Die gooi ik omhoog en worden voor jullie een regenboog. Daarachter sta ik klaar en zeg ik luid en duidelijk GELUKKIG NIEUWJAAR!

Sinterklaas

Alles over Sinterklaas... De Spiekpietjes spelen verstoppertje op zolder. Plots vinden ze een geheimzinnige kist! Joepie! snuffelen! Ze vinden er een heleboel mooie en grappige herinneringen uit Sinterklaas' kinderjaren! Kijk je mee? He, maar sssssssshhhhhhtttt!!! Wel je mondje houden, want het zijn geheimen!!!

Verjaardag van Féli en Elise P.

Hiep Hiep Hoera voor Feli en Elise! Cadeautjes, een slinger, een lekkere taart ballonnen en een verjaardagskaart We zingen hiep hiep hoera! Lang zullen ze leven in de gloria.

Goudlokje en de 3 beren

We beluisterden het verhaal van Goudlokje op verschillende manieren: prentenboek, verteltafel, kamishibai, digitaal enz... Samen namen we de beer wat beter onder de loep. Waar wonen beren? Hoe zien ze eruit? Wat eten ze? Onze kniptechnieken werden uitgedaagd door in verschillende stoffen te leren knippen. We zongen het liedje van "ik zag 2 beren" en pasten het aan naar "ik zag 3 beren". We leerden makkelijk een beer tekenen via krullenbol en zetten het cijfer 3 in de kijker. Om onze leuke weken af te sluiten, maakten we samen lekkere vanillepudding. Geniet maar mee van onze 2 fantastische weken...

Mats en Nicolas zijn jarig

Hiep Hiep Hoera voor Nicolas en Mats Cadeautjes, een slinger, een lekkere taart ballonnen en een verjaardagskaart We zingen hiep hiep hoera! Lang zullen ze leven in de gloria.

Ritseldans en notentaart

Alle kriebeldiertjes hebben onze klas verlaten. De mama's en papa's konden terug met een gerust hart onze klas binnenkomen. We werkten afgelopen 2 weken thema herfst uit. Er stond een hele boel op onze planning: verhaal: ritseldans en notentaart een herfstwandeling in de buurt van de school relaxatie in de klas: luisteren naar de wind en het geritsel van de bomen een ontdektafel met ons verzameld herfstmateriaal De letter B Krullenbol: de egel lied: 5 herfstblaadjes Schilderen, knippen en plakken van een herfstdoos pompoensoep maken tellen met Tientje tel en wegen met Leo de leeuw

Pompoensoep en Halloween

Op donderdag maakten we samen pompoensoep. Na schooltijd mochten de mama's, papa's, omi's, opi's enz komen proeven van onze kookkunsten. We versierden onze speelplaats en maakten nog blaadjesbrochetten. Vrijdag kwamen we verkleed naar school en konden we lekker griezelen. De mama van Milan bracht heerlijke cupcakes mee in de vorm van heksen, vleermuizen en spoken.

Herfstwandeling

Laarzen aan, bolderkar mee... Daar gingen we. Onder een mooie herfstzon deden we heel wat indrukken op. We zagen kastanjes, eikels, bolsters en heel veel paddenstoelen. De kabouters die vonden we niet. Zouden ze nog slapen? Of waren ze naar de winkel? Misschien waren ze zelf aan het wandelen. We liepen door de plassen en verzamelden bladeren van de paardenbloem voor Flappie en Lapin.

Kriebeldiertjes

De scheetjesspin heeft honger en eet het liefst bruine bonen. Vooral chili con carne, zijn lievelingseten. Maar wat hij niet weet, is dat je van bruine bonen ook heel veel scheetjes moet laten. Alle dieren vinden hem stinken en blijven het liefst uit zijn buurt. Het spinnetje is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Moet hij misschien toch wat anders gaan eten? Maar bruine bonen zijn zo lekker...

Kleine muis zoekt een huis

Kleine Muis vindt een lekkere, grote appel. Maar die appel is zo groot dat hij niet in haar holletje past! Daarom gaat Kleine Muis op zoek naar een huis. Ze vraagt aan al haar dierenvriendjes of ze bij hen kan wonen, maar niemand heeft plaats voor haar. Onderweg neemt ze ook af een toe een hapje van de appel, want je wordt erg hongerig van huizen zoeken. Net als ze de moed op wil geven vindt ze een prachtig holletje waar zij én haar appel precies in passen.

Welkom in onze klas

Welkom in de Rikki klas

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x