OK Breedhout foto's

Moederdag

Voor de allerliefste mama's van de hele wereld

ridders en prinsessen

Oh ridder zonder vrees Wil jij de 7 draken, een kopje kleiner maken? Oh prinsesje Pimpelmees Ik zal die draken even doen sidderen en beven Oh ridder zonder vrees als jij hun vuur kunt blussen zal ik jou zeker kussen!

Pasen, het allermooiste ei

Deze 2 weken stonden de kippen en de kuikens centraal. We vertrokken vanuit het verhaal "het allermooiste ei". Er kwamen kippen en kuikens op bezoek, wat was dat leuk!! We waren erg onder de indruk van de 3 kleine kuikens, het was nog nooit zo stil in de klas. Ook Jef de kip kwam langs, zij is een heel brave kip die zelfs in slaap viel op de schoot van Feli :). We hebben geleerd dat kippen alles eten: boterhammen met kaas, hesp, koekjes enz... Ook heeft ze 3 keer kaka gedaan, in de klas, zomaar op grond... Nadien was het onze beurt, we probeerden onze koekjes te eten zoals een kip, zonder handen. Ons paasmandje werd een kleurrijke kip. We experimenteerden met behangerslijm en servietten. Wat voelde dat glibberig aan... We tekenden een paasboom op de vensters, maakten een klein schilderijtje en via een stappenplan maakten we mooie kippen. De sensori-tafel werd een mais-ontdekbak. De paashaas kwam met behulp van de paasklokken naar onze klas! Overal hadden ze paaseitjes verstopt. Mats bracht ons ook nog paaskoekjes mee, lekkere zandkoekjes in de vorm van een paasei.

Verjaardag Mila en juf Dunja

Carnaval

ALAAF ALAAF ALAAF! De carnavalsgekte was duidelijk aanwezig in onze klas. Onze winkel werd omgetoverd tot een feestwinkel met carnavalsspullen. Frietjes werden gebakken in onze poppenhoek en de gekleurde pasta werd toegevoegd aan onze sensorische tafel. De 2de week werd nog net iets gekker... Gekke hoeden, omgekeerde dag, regenboogdag en gekke harendag. Tijdens de omgekeerde dag deden we echt alles omgekeerd. We aten eerst onze koek, en pas in de namiddag ons fruit. We gingen omgekeerd op onze stip staan en wisselden zelfs even van klas. We kregen zelfs omgekeerde namen! We gingen ook naar de kermis en aten een smoutenbol. De papa van Elise Pieters zit in een carnavalsgroep en zo konden we ook naar "de sjaar" van De Gebeure gaan kijken. Daar kregen we een rondleiding en werd er uit een groot stuk isomo een bloemblaadjes gesneden. Wat was dat impressionant! Als afsluiter mochten we in ons verkleedkostuum naar school komen. We kregen nog een lekkere hotdog en hielden een carnavalsfeest op de speelplaats waar we dansten op gekke liedjes.

Vriendjes valentijn

zoveel vriendjes bij elkaar Klap in je handen en draai nu maar. Jij bent mijn vriend Ik stuur je een zoen Laten we samen een dansje doen. Ook wij vierden Valentijn

Brrrrrrrr koud! winterpret op school

Van boven op de witte berg Zoef, zoef ! Glijd ik naar beneden Zoef, zoef ! De slee gaat sneller, sneller, snelst Zoef, zoef ! Maar ik vind dat niet erg, erg Zoef, zoef ! (Kapitein Winokio)

Themaloos

De vakantie zit erop. Tijd om er weer in te vliegen... De themabakken in de poppenhoek werden aangevuld, onze zelfgemaakte plasticine werd uitgetest en goedgekeurd, de zandtafel met kinetisch zand werd een "wie wil er een taartje" hoekje. Er werd vooral "basismateriaal" (lepels, potjes, kommetjes, scharen...) aangereikt waarbij de kleuters hun eigen fantasie konden gebruiken. De kleuters van de 3de kleuterklas leefden zich uit met de strijkparels, de kleuters van de 2de kleuterklas kregen opdrachtkaarten om iets grote parels te rijgen. In de namiddag lieten de kleuters zich volledig gaan aan de vrije knutseltafel met verschillende soorten papier, stickers, stempels en scharen. Op het einde van de dag werden de lievelingsboeken van de kleuters voorgelezen.

verjaardag van Tuur en Tibo

Hiep Hiep Hoera voor Tuur en Tibo! Cadeautjes, een slinger, een lekkere taart ballonnen en een verjaardagskaart We zingen hiep hiep hoera! Lang zullen ze leven in de gloria.

Kerstmis

In mijn handen heb ik iets verborgen. Het zijn kusjes van gisteren, vandaag en morgen. Die gooi ik omhoog en worden voor jullie een regenboog. Daarachter sta ik klaar en zeg ik luid en duidelijk GELUKKIG NIEUWJAAR!

Sinterklaas

Alles over Sinterklaas... De Spiekpietjes spelen verstoppertje op zolder. Plots vinden ze een geheimzinnige kist! Joepie! snuffelen! Ze vinden er een heleboel mooie en grappige herinneringen uit Sinterklaas' kinderjaren! Kijk je mee? He, maar sssssssshhhhhhtttt!!! Wel je mondje houden, want het zijn geheimen!!!

Verjaardag van Féli en Elise P.

Hiep Hiep Hoera voor Feli en Elise! Cadeautjes, een slinger, een lekkere taart ballonnen en een verjaardagskaart We zingen hiep hiep hoera! Lang zullen ze leven in de gloria.

Goudlokje en de 3 beren

We beluisterden het verhaal van Goudlokje op verschillende manieren: prentenboek, verteltafel, kamishibai, digitaal enz... Samen namen we de beer wat beter onder de loep. Waar wonen beren? Hoe zien ze eruit? Wat eten ze? Onze kniptechnieken werden uitgedaagd door in verschillende stoffen te leren knippen. We zongen het liedje van "ik zag 2 beren" en pasten het aan naar "ik zag 3 beren". We leerden makkelijk een beer tekenen via krullenbol en zetten het cijfer 3 in de kijker. Om onze leuke weken af te sluiten, maakten we samen lekkere vanillepudding. Geniet maar mee van onze 2 fantastische weken...

Mats en Nicolas zijn jarig

Hiep Hiep Hoera voor Nicolas en Mats Cadeautjes, een slinger, een lekkere taart ballonnen en een verjaardagskaart We zingen hiep hiep hoera! Lang zullen ze leven in de gloria.

Ritseldans en notentaart

Alle kriebeldiertjes hebben onze klas verlaten. De mama's en papa's konden terug met een gerust hart onze klas binnenkomen. We werkten afgelopen 2 weken thema herfst uit. Er stond een hele boel op onze planning: verhaal: ritseldans en notentaart een herfstwandeling in de buurt van de school relaxatie in de klas: luisteren naar de wind en het geritsel van de bomen een ontdektafel met ons verzameld herfstmateriaal De letter B Krullenbol: de egel lied: 5 herfstblaadjes Schilderen, knippen en plakken van een herfstdoos pompoensoep maken tellen met Tientje tel en wegen met Leo de leeuw

Pompoensoep en Halloween

Op donderdag maakten we samen pompoensoep. Na schooltijd mochten de mama's, papa's, omi's, opi's enz komen proeven van onze kookkunsten. We versierden onze speelplaats en maakten nog blaadjesbrochetten. Vrijdag kwamen we verkleed naar school en konden we lekker griezelen. De mama van Milan bracht heerlijke cupcakes mee in de vorm van heksen, vleermuizen en spoken.

Herfstwandeling

Laarzen aan, bolderkar mee... Daar gingen we. Onder een mooie herfstzon deden we heel wat indrukken op. We zagen kastanjes, eikels, bolsters en heel veel paddenstoelen. De kabouters die vonden we niet. Zouden ze nog slapen? Of waren ze naar de winkel? Misschien waren ze zelf aan het wandelen. We liepen door de plassen en verzamelden bladeren van de paardenbloem voor Flappie en Lapin.

Kriebeldiertjes

De scheetjesspin heeft honger en eet het liefst bruine bonen. Vooral chili con carne, zijn lievelingseten. Maar wat hij niet weet, is dat je van bruine bonen ook heel veel scheetjes moet laten. Alle dieren vinden hem stinken en blijven het liefst uit zijn buurt. Het spinnetje is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Moet hij misschien toch wat anders gaan eten? Maar bruine bonen zijn zo lekker...

Kleine muis zoekt een huis

Kleine Muis vindt een lekkere, grote appel. Maar die appel is zo groot dat hij niet in haar holletje past! Daarom gaat Kleine Muis op zoek naar een huis. Ze vraagt aan al haar dierenvriendjes of ze bij hen kan wonen, maar niemand heeft plaats voor haar. Onderweg neemt ze ook af een toe een hapje van de appel, want je wordt erg hongerig van huizen zoeken. Net als ze de moed op wil geven vindt ze een prachtig holletje waar zij én haar appel precies in passen.

Welkom in onze klas

Welkom in de Rikki klas

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x